Hoitajasta inssiksi, neuvoja? Terveysteknologia, web- ja sovelluskehitys, automaatiotekniikka

Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Tämä on kyllä omien kokemusten ja havaintojen perusteella pelkkää paskapuhetta, tarjolla on käytännössä pelkkää ohjelmointityötä, ja mielellään senioritasolla.
Riippuu talosta. Tuotefirmoissa on kaikenlaista työtä tarjolla, kun ei se kooderi yksin tuotetta suunnittele ja myy. Testausta/testaus automaatiota, infratyötä(ci/cd, operatiiviset jutut kuten servereiden pystytys/ylläpito, ehkä aws,azure,...), tuotepäällikköhommaa, tiiminvetoa, asiakasrajapinnan hommia, contextual designia tai mikä sen ui:n suunnittelutyön nimi nykyään on jne. Mutta kuten yritin sanoa niin noita on lukumääräisesti vähemmän niin noihin positioihin voi yllättäen olla vaikeampi päästä hommiin ja ei välttämättä kaikissa firmoissa ole kaikia töitä tarjolla.

imho. Koodausalalla tutkinto on vain yksi tapa päästä töihin. Ihan yhtälailla ellei paremmin työllistyy kotiprojekteja tekemällä. Sitten hakemaan töitä, kun github:ssa on näytöt tarjolla. Toki silloinkin voi johtua lähtemään pohjalta. Nimimerkillä ensimmäisen alan työpaikan palkka oli jotain 44-47mk/h välissä. Siitä on tultu todella kauas ja ei harmita, että tuli lähdettyä pohjalta liikkeelle. Eka taskit työpaikalla oli jotain lokalisoinnin ylläpitoa ja pienien/helppojen bugien korjailua. Siitä on tultu todella kauas. Tuo siitä huolimatta, että työtä ennen oli tullut koodattua demoskenssä assemblerilla demoja vuosikaudet(amigalle). Mut nopeasti sieltä pohjalta ponnistaa, jos on halua ja kykyä tehdä töitä.
Yleensä niihin muihinkin töihin aloitetaan kyllä ensin koodarina. Osa vain alkaa siitä nopeasti ajautumaan muihin hommiin.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
534
Kiitos vastauksesta. Tämän viestiketjun avaaminen oli näköjään loistava päätös, koska sain todella hyvin näkökulmaa teiltä kaikilta.

Ei tullut mieleenkään, että tästä tutkinnosta voisin tietotekniikan maisteriksi hakea. Näköjään esim. Jyväskylässä pitää olla 60 op tietojenkäsittelyalan opintoja tai 25 op it-tiedekunnassa suoritettuja tietotekniikan opintoja ennen tutkinnon aloittamista. Luulin, että pitää olla vähintään insinöörin paperit taskussa noihin opintoihin. Tietysti tässä menee vielä aikaa, jos röntgenhoitajaksi asti jatkan. En tiedä, miten radikaalisti voivat muuttaa hakuehtoja. Voiko olla, että 4 vuoden päästä vaativatkin insinöörin papereita? Kyllä tuo tuotekehitys kovasti kiinnostaisi.
Ei ylempi korkeakoulututkinto ole koskaan vaatinut mitään muuta kuin alempi korkeakoulututkinto + tietty määrä aihealan opintoja. Noita IT-tiedekunnan opintoja pystyy suorittamaan vaikka avoimessa yliopistossa töiden ohella, itse lähdin ihan IT-Tradenomin papereilla hakemaan ja pääsin, keskiarvo minulla oli 3.9

Suosittelen tsekkaamaan myös Tietotekniikan maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius), filosofian maisteri (2 v) koulutushaaran mikäli työnteko opiskelun ohella kiinnostaa. Tämä oli itselle oikeastaan ainoa väylä jatko-opinnoille samalla kun on pieni lapsi ja asuntolaina päällä. Tässä koulutusohjelmassa tehdään tosiaan KAIKKI etäopiskeluna.
 
Liittynyt
09.03.2018
Viestejä
1 116
Kannattaa muistaa, että röntgenhoitajana voi työskennellä isoissa sairaaloissa täysin PACS-hoitajana, (picture archiving and communications system) jolloin ei tarvitse potilaita juurikaan nähdä. Sädehoidossa annossuunnittelussa ei tarvitse tavata kuin fyysikkoa ja onkologia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 246
Viestejä
4 195 500
Jäsenet
70 880
Uusin jäsen
sammyjj

Hinta.fi

Ylös Bottom