HMD Global jatkaa ensimmäisen sukupolven Android-puhelimien tietoturvapäivityksiä 2020 syksyyn asti

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja FlyingAntero, 14.08.2019.

 1. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 344
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  HMD Global on ilmoittanut keskustelufoorumillaan jatkavansa keväällä 2017 julkaistujen Nokia 3, 5 ja 6 mallien sekä myöhemmin syksyllä julkaistun Nokia 8 mallin tietoturvapäivityksiä vielä reilun vuoden verran. Alunperin HMD Global lupasi malleille kuukausittaisen päivitystuen kahden vuoden ajan. Pidennetty päivitystuki tarkoittaa samalla päivitystahdin hidastumista kolmen kuukauden mittaisiin sykleihin syksystä alkaen.

  Nokia 3 mallin päivitykset loppuvat syyskuussa 2020 mutta muiden mallien kuukautta myöhemmin lokakuussa 2020. Poikkeuksen muodostavat Intiassa ja Yhdysvalloissa Amazonin kautta ostetun Nokia 6 -mallin päivitykset, jotka loppuvat kuluvan vuoden aikana. Lisäksi Nokia 2 mallin päivitystukea ei jatketa vaan tuki päättyy marraskuussa 2019.

  Lähde: Two years of delivering on our pure, secure and up-to-date Android promise
   
  julli100, omegasupreme, MSJD ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 2. MMXVI

  MMXVI

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Ihan hyvä että päivityksiä saadaan ainakin vielä jossain muodossa. Kuitenkin se mitä oikeasti toivoisin kuulevani on että viimeistään tuen päättyessä mahdollistettaisiin bootloaderin avaaminen suoraan puhelimesta. Tämähän on mahdollista esim. monessa (kaikissa?) Nexus-luureissa.

  Nokiahan jo aiemmin, enemmän tai vähemmän, antoi ymmärtää että bootloadereita tullaan tulevaisuudessa avaamaan. Kuitenkin toistaiseksi koko mallistosta löytyy yksi ainoa unlockattavissa oleva puhelin (Nokia 8) ja tällöinkin prosessi on suoritettava Nokian oman weppikilkkeen kautta. Tämäntyyppisillä ratkaisuilla on ikävä taipumus lakata toimimasta viimeistään muutaman vuoden sisään muiden tukipalveluiden lopettamisesta.

  Ensimmäisen sukupolven Nokia 3, 5 ja 6 ovat mekaanisen toteutuksensa puolesta luultavasti hyvin pitkäikäisiä laitteita. Olisi sääli jos näitä pitää tulevaisuudessa heitellä roskiin vain siksi että valmistaja on tehnyt custom-romien päivittämisen laitteeseen mahdottomaksi.
   
  omegasupreme, Apzew, kahvis ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 344
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsekin toivoisin, että bootloader olisi avattavissa mutta lähtökohtaisesti on parempi, että valmistaja tarjoaa ne päivitykset eikä käyttäjän tarvitse turvautua custom romeihin. Harva kuitenkaan edes tietää custom romeista loppujen lopuksi. Toki paras vaihtoehto olisi tarjota pitkät päivitykset ja vapaus käyttäjälle tehdä laitteella mitä haluaa. Ne eivät kuitenkaan ole toinen toisiaan poissulkevia juttuja.
   
  Seppo77 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 4. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  906
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tuo erittäin positiivista, pitäisi tuommoinen kolme vuotta olla se minimi muutenkin. Jos se puhelin toimii niin mitäpä sitä vaihtamaan, paitsi jos haluaa eroon Androidista.. ;)
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 5. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  417
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Varsin positiivistä, että tuetaan vuosi alkuperäistä lupausta pidempään. Itse olen vaihtanut puhelimen noin kolmen vuoden välein, joten itselle tälläisen tuki sopii todella hyvin.

  Harmi, että HMD Globalin tämän vuoden julkaisut ovat olleet ainakin itselle pettymyksiä. Odotellaan mitä IFAsta tulee, mutta ainakaan tällä hetkellä mallistosta ei löydy omia kriteereitä täyttävää puhelinta.
   
 6. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jep! On vain ikävä ollut seurata HMD:n talouskehitystä. Päivitykset nielee rahaa ja menekki ei kuitenkaan ole ollut ihan toivottua. Itselle seuraava puhelin hyvinkin lienee HMD:n malleja. Kunnon tuki päivitysten suhteen on itselle ehdottoman kova juttu!
  Itselle aikoinaan lähti matkaan Sonyn puhelin pienen koon ja hyvän päivitysmaineen takia. Toistaiseksi päivitykset ovat toimineet hyvin ja niin näppärän kokoista puhelinta yhtä kovalla raudalla ei ole tullut vastaan... (edes Sonylta itseltään) valitettavasti.
  No ehkä näkö tässä muutamassa vuodessa heikkenee vielä niin paljon, että on pakko ostaa luotettava leipälapio ihan vain jotta saisi tekstistä selvää.
   
 7. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 326
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyviä luurejahan nuo Nokiat ovat olleet. Oli itselläkin 5 tuossa aiemmin ja varsinkin hintaisekseen kelpo peli, laadukkaan tuntuinen jne.

  Pidempi tuki tarkoittaa luonnollisesti tyytyväisempiä asiakkaita, joten varsin hyvä veto HMD:ltä.
   
 8. Seppo77

  Seppo77

  Viestejä:
  1 207
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Todella hyvä juttu. Nokia 6 jälkeen sitten ensi vuoden syksyllä tulee toinen Nokia hankittua ja kiitos kuuluu suurimmaksi osaksi juurikin tietoturvapäivitysten pituudesta ja nopeudesta.