Hifiapua aloittelijalle.

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Aslakki, 19.11.2018.

 1. Aslakki

  Aslakki

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2017
  Elikkäs kun parin tunnin hakukoneen käytöllä ei löytynyt vastauksia, nii aattelin kysyä josko täällä löytyisi asiantuntevia ihmisiä jotka haluais auttaa.

  Kuuntelen tietokoneella musiikkia jonkun ~4h päivässä, ja pelaan pelejä joissa kuuleminen on tärkeää. Samalla oon kuitenki tottunu langattomiin headsetteihin.

  Nyt on alkanut ottaa aivoon, että suunnilleen kaikki "peliheadset"-nimellä myydyt langattomat kuulokkeet mitä olen kokeillut (hintaluokassa 120-200€) ovat aivan paskoja musiikin kuunteluun. Patteriradiot toistaa paremmin. Parhaatkin biisit kuulostaa virsiltä.

  Asiaan. Eli mitä käytännössä vaatii saada edes semi-laadukasta äänentoistoa langattomiin kuulokkeisiin, joitä voi käyttää myös pelikäytössä? Entä onko mahdollista saada aivan priimaa?

  Esimerkiksi nyt on tarjouksessa https://www.verkkokauppa.com/fi/product/56319/fhxnv/Sennheiser-Momentum-Around-Ear-Wireless-kuulokkeet-mustat
  , jotka on langattomia, ja toimii bluetoothin, USB:n ja 3,5mm audioliitännän kautta. Miten tuo Bluetooth toimii tietokoneella? Tarvinko erillistä äänikorttia tai Bluetooth-donglea? Millaiset?

  Kiitos jo etukäteen.
   
 2. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 120
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  BT toimii joko emolevyn oman kortin kautta, PCI-e kortin kautta tai USB-donglen kautta.
  Että BT:llä saisi edes mukiinmenevää ääntä aikaiseksi niin silloin tarvitaan aptx/aptx-HD/LDAC codecit käyttöön. Wintoosa tukee näistä vain ja ainoastaan aptx codecia, ja sekin toimii vain silloin kun mikin ottaa pois käytöstä. Eikä Microsoftin perseilyn takia Windowsissa pysty edes näkemään mikä codec on todellisuudessa käytössä milläkin hetkellä...

  Summasummarum: Bluetooth mikillisissä pelikuulokkeissa on huono ajatus. Juuri sen takia kaikki langattomat peliluurit käyttävät jotain muuta tekniikkaa kuin BT:tä (eli perinteistä radiotaajuutta sun muuta sontaa).
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2018
  Aslakki tykkää tästä.
 3. Aslakki

  Aslakki

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2017
  Eli jos haluan käyttää kuulokkeiden mikkiä, äänenlaatu on paskaa bluetoothin kautta. Muuttuuko tilanne jos käytän erillistä pöytämikkiä ja poistan kuulokkeiden mikin kokonaan pois käytöstä?

  Vai joudunko tyytymään langalliseen malliin?

  Lisäksi kiinostaa "mukiinmenevän" määritelmä. (juu subjektiivista, mutta kuitenkin).
   
 4. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 902
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä mennään Fiion bluetooth donglella, halpis pöytämikillä + AKG:n hifikuulokkeilla. hyvin toimii
   
 5. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 120
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Huonolla codecilla latenssit aivan täyttä paskaa (eli puhe/äänet tulevat kuvan jäljessä), rajun pakkauksen myötä äänenlaatu aikamoista tuubaa, jne.

  Erillinen langallinen mikki korjaa ongelmat.
   
 6. Aslakki

  Aslakki

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2017
  Eli vielä kerran. Ymmärsinkö oikein.
  Ylläoleva ei päde Apt-X koodekkiin. Jos laitan pöytämikin ja saan tän apt-x koodekin toimimaan niin äänenlaatu on ns. Hi-fi-tasoista?
   
 7. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 120
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Bluetoothin kaista ei riitä hyvänlaatuiseen (pienen latenssin) ääneen jos mikki on myös käytössä. BT luurien mikkiä käytettäessä menee bluetoothin HSP (headset profile) automaattisesti käyttöön joka mahdollistaa äänen siirron molempiin suuntiin, mutta karsealla laadulla (se kaista!).

  https://www.howtogeek.com/354321/why-bluetooth-headsets-are-terrible-on-windows-pcs/
  Ja koska Microsoft, niin voi pahimmillaan mennä henkimaailman jutuiksi se että saako aptx:n toimimaan Windowsissa.
   
 8. Aslakki

  Aslakki

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2017
  Ehkä olen vain tyhmä, mutta en saanut vieläkään vastausta siihen, että jos saan kaiken toimimaan Apt-X koodekilla, onko äänenlaatu sillä tasolla että musiikki-ihmiset sitä viittii kuunnella? Voishan niitä kuulokkeita sitte käyttää vaan langallisena, jos ei miellytä .
   
 9. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 184
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos kuulokkeet on perunat, niin käytetyllä koodekilla ei ole mitään väliä.
   
 10. Aslakki

  Aslakki

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2017
  Kiitoksia avusta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2018
 11. Aslakki

  Aslakki

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2017
  Toinenkin asia on nyt kuukletteluista huolimatta jäänyt auki, josko täällä joku osais valaista.

  Minulla on Sound blaster Z -äänikortti koneessa kiinni ja se on asennettu ~6cm näytönohjaimen alle. Joissain peleissä kuulokkeet alkavat surisemaan ja vinkumaan näytönohjaimen kuorman mukaisesti. Googlen mukaan tämä on joko ground loop, tai electromagnetic interference. Ground loop on ilmeisesti sitä, että on kaksi laitetta yhteydessä toisiinsa ja molemmilla on oma maayhteys. No näytönohjain ja äänikortti on molemmat kiinni rungossa.

  Onko ongelman ratkaisu jollain konstilla realismia vai onko laitettava usb-dac? Kuulokkeina dt770 pro 80ohm joten integroitu äänikortti on vähän turhan lujilla.

  Kiitos.
   
 12. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 507
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ground loopista pääsee eroon kaikista parhaiten kun tilaat 3.5mm yhteensopivan galvaanisen erottimen. Itellä oli aikoinaan samaa ongelmaa vastaavan kortin kanssa ja silloin myös jotkut korjasivat ongelmaa laittamalla alumiinifoliota kortin päälle. Tosin riippuu kummasta ongelmasta se johtuu.

  EDIT: Itellä on Sony WH-1000XM3 -Bluetooth-vastamelukuulokkeet, musta 379,00 € noista edellinen malli ja https://www.amazon.de/Avantree-REICHWEITE-Transmitter-kabelgebunden-gleichzeitig/dp/B07BQYYDNJ koneessa ja on toiminut ongelmitta. Aptx HD huomattavasti paremman kuulloista kuin pelkkä aptx. Kiva kun pystyy aina koneelta lähtemään vaikka yläkertaan kuulokkeet päässä ja musiikki soi. Itellä on myös JDS labs the element ja Beyerdynamic DT770 pro kuulokkeet, mutta en edes muista koska olisin viimeksi niitä käyttänyt. Monesti olen kuulokkeet päässä aamusta iltaan.
   
 13. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 120
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Maalenkki ei ole ikinä ongelmana kuulokkeilla, ellei siinä koneen ja luurien välissä satu olemaan maadoitettu vahvistin.

  Sinun tapauksessa EMI on todennäköisin ongelma, ja sen korjaaminen on kinkkinen pulma. Riippuu täysin emolevystä/näyttiksestä/kuun asennosta/äänikortista/kotelosta että kuuluko häiriötä vai ei. On tullut vastaan sellaisiakin tapauksia missä kotelon etupaneelin kuulokeliitäntä on onnistuttu liittämään USB-porttien maadoitukseen joka sitten pistää äänikortin vetämään kärrynpyöriä.
  Pomminvarma ratkaisu olisi pistää ulkoinen DAC optisella liitännällä, puoli-varma ratkaisu on ulkoinen DAC USB:lla ja kokeilun arvoinen ratkaisu on siirtää korttia kauemmaksi näyttiksestä jos suinkin mahdollista. Lisäksi on olemassa DIY EMI-suojan väkerrys joka menee vähän sinne epätoivon puolelle.
   
  MedHot tykkää tästä.
 14. Aslakki

  Aslakki

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2017
  Kiitokset molemmille kun autatte peasanttia, tarjoan kaljat ku tavataan. Pistetään kokeiluun halvimmasta päästä :)
   
 15. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  625
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  En tiedä onko tästä apua, mutta minulla sound blaster z alkoi satunnaisesti pitämään hirveää vinkuvaa ääntä kuulokkeista. Syynä oli äänikorttiin liitetyt aktiiviset pienet muovipurkkikaiuttimet, ne kun irroitti niin häiriöt loppui.
   
 16. Aslakki

  Aslakki

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2017
  Sain riserkaapelilla muutaman sentin lisää etäisyyttä ja sen päälle foliopatentti nii loppu surinat. Kiitämme kauniisti. On se ruma mutta toimii.
   
  MedHot tykkää tästä.