Heinäsirkka ravintona ja sirkkavalmisteet

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja oestrus taurus, 14.12.2017.

 1. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 101
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ostin tänään prismassa tuollaisen uutuuden "Mattila Bros. Sirkka nakki 300g".

  Tuote sisältää sirkkajauhetta ja sitä vaivaiset 5,6%. Vaikka allekirjoittanut maistaa pahanmakuiseksi ruoat (ja varsinkin mausteet), johon on sotkettu vähän etikkaa, en omaa kumminkaan niin herkkiä makuantureita, jotta saisin edes vivahteisen käsityksen, mitä olisi 100% sirkka.
  Tuotteessa maistuu likipitäen aivan perus sianliha (63%) nakki. Rapsahtaminen kylmältä syödessä on hivenen omalaatuinen ja pinnassa on tummia pisteitä, joita muuten epäilisi normaalissa nakissa alkavaksi homeeksi.
  Mielestäni kumminkin nakiksi hyvin makoisaa.

  Ravintoarvot ovat:

  Energia:273kcal
  Rasva:22%
  Hiilihydraatit 4%
  Proteiini 15%
  Suola 1,6%

  Voi aiheuttaa allergisiakohtauksia heille, jotka allergisia äyriäisille, nilviäisille tai pölypunkeille.

  Tänne myös suosituksia kun lanseeraukseen tulee tuotteita, joissa olisi suurin, ellei liki kokonaan tuota heinäsirkkaa.
  Sekä tietysti muuta "sälää" aiheesta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 2. iNdo

  iNdo

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016


  :eat:
   
  Mestaritonttu ja Niimu tykkäävät tästä.
 3. Azumiar

  Azumiar

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jostain syystä valmistaja ei uskalla omilla sivuillaan mainostaa kyseistä tuotetta(?)
   
 4. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 101
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Oli iso ilmoitus hyllylllä, että "meillä ensimmäisenä". Tulee varmaan päivitetyksi sitten aikanaan, mutta kaivelinpahan nyt tuossa roskista ennakkoon.

  sirkkanakki.jpg

  Klikkaamalla kuvaa saa suuremmaksi, että tekstin lukee. Pakkauksen takapuoli on pikimusta.
   
 5. oisqi

  oisqi Rajat "VegaGOD" Monga ♿️ Lumihiutale Team Luumu Köyhä

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ite maistoin (ja ostin, tosin jäi vahingossa syömättä) sirkkaleivän. eipä siinäkään mitättömästä sirkkamäärästä johtuen maistunut mikään erityinen. leipä ravintoarvoiltaan oli tosin hienoinen pettymys, kuitua vaalean leivän verran eikä muutenkaan erityisen ravinteikas. maku ihan hyvä.

  kyseessä siis Fazerin "omassa uunissa paistettu" sirkkaleipä.
   
 6. humpparaakki

  humpparaakki

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo sirkkajauho on leivässäkin tuomassa vain sitä proteiinia. Jos ne on jauhettu paahdetuista sirkoista, niin sen maku hukkuu siihen leipään aika tehokkaasti. Paahdettu sirkka maistuu lähinnä ruisleipäiseltä. Vaikea kuvailla makua sen kummemmin, mutta tuollainen paahdetun leivän maku siitä ensimmäisenä mieleen tulee. Tuossa muodossahan niiden luulisi parhaiten kaupaksi menevän. Tuon sirkkajauhon hinta on vielä aika raju, joten ei sitä ihan kauheasti uskalla muutaman euron leipään odottaa. Jos noita haluaa maistella niin suosittelen noita paahdettuja, jos niitä jo jostain saa.
   
  oestrus taurus tykkää tästä.
 7. Testostenori

  Testostenori Filter Coffee, Not People Tukijäsen

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tuli maistettua tuollaista Leaderin Zircca -proteiinipatukkaa. Sirkat jauhettu sekaan ja yksi sisältää 15 sirkkaa. Maistui mielestäni ihan samalta kuin muutkin proteiinipatukat.
   
 8. Hopeapaa

  Hopeapaa

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Luuletteko, että totuttelujakson jälkeen hyönteisproteiinia saa laittaa huomaamattomasti korvaamaan esim. kasvispohjaista proteiinia elintarvikkeissa?

  Jotenkin vaan särähtää nämä itsellä - motivaationa maailman pelastuminen vai uuden tuottajaryhmän syntyminen? Tulevaisuutena vapaa kilpailu vai sääntely? Vertailussa härkikset hieman alkuhypen jälkeen laantuneet.
   
 9. mango

  mango

  Viestejä:
  564
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Aivan varmasti ainoa motiivi on valmistuskulujen pienentäminen ja siitä seuraavat voitot. En kyllä itse tule syömään yhtään tuotetta, joiden tuoteselosteessa lukee joku maininta heinäsirkoista. Nyt kun näitä kokeillaan, niin varmaan 10 vuoden päästä einekset täynnä tätä paskaa.
   
 10. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 531
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ei tuossa olekkaan mitään järkeä. Sirkat sellaisenaan.

  Suomessa kasvatettu sirkka on varmasti terveellisempi proteiinin lähde kuin esim. itämeren kala.
   
 11. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 657
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuli maistelua muutama sirkka viime vuoden Nordic Business Forumissa ja mitä tuosta nyt sanoisi. Maistuu pääasiassa käytetyiltä mausteilta. Vähän myös mietityttää, että kuinka kannattavaa tai eettistä se on tehokasvattaa sirkkoja proteiiniksi.
   
 12. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 032
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jostain luin, että kotimainen sirkkajauho maksaa tällä hetkellä lähes 300e/kg ja hollantilainenkin n. 100e/kg, joten siksi ne määrät näissä tuotteissa on aika minimit.

  Jos/kun tuotanto saadaan teolliseen mittakaavaan, niin kannattavaahan tuon pitäisi kyllä olla, koska hyönteisillä hyötysuhde (syötävä ravintogramma per käytetty rehugramma) on ylivoimainen liha- ja siipikarjaan verrattuna (luokkaa 80% kun esim. naudalla tuo on jotain 10%). Bonuksena vielä huomattavan paljon pienemmät ympäristöpäästöt.

  Ja jos ihan eettisesti tarkastellaan, niin itse ainakin syön mielummin tehotuotettua hyönteistä kuin nisäkästä tai lintua.
   
  Mestaritonttu tykkää tästä.
 13. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 531
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Leivässä ja suklaassa on muutenkin hyönteisproteiinia jo valmiiksi vaikka tuoteselosteessa sitä ei mainitakkaan ymmärrettävistä syistä. Nämä napostelukokoiset otukset kuten sirkat ja
  jauhomadot ovat varmaan parhaimmillaan kokonaisena, marinoituna yön yli ja valkosipuliöljyssä paistettuna wokkipannulla kuten tiikeriravun pyrstöt jne. :hungry:

  [​IMG]
   
 14. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 636
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Eiköhän suomalainen einesteollisuus tunge niihin eineksiin kaiken moskan millä voi jatkaa mahdollisimman halvalla esimerkiksi makkaraa. Tekeväthän ne jo nytkin "makkaroita" ja "liha"pullia jossa lihaa on noin 5 prosenttia ja loput on teurasjätettä ja kaikenlaista korviketta.

  Voisi kuvitella että siinä olisi katteet kohdillaan kun alkavat jossain jätevedenpuhdistamon lietteen kompostointikentällä kasvattaa jotain kärpäsiä ja niistä toukista ja aikuisista kärpäsistä jauhavat sitten idiooteille ruokaa. Jostakin mädäntyneestä lihasta ja kalastakin saadaan samalla menetelmällä jalostettua kärpäsjauhoa myytäväksi.

  Onneksi tuo heinäsirkkajauhokin maksaa vielä 100 euroa kilolta niin eivät todennäköisesti sitä ala salaa ruokiin lisäilemään. Salaa tarkoitan sitä että tuoteselosteeseen ilmestyisi joku päivä vain pientäkin pienemmällä präntillä vaikka "acrididae" joka on heinäsirkan tieteellinen nimi tai sitten nimi "calliphoridae" joka on raatokärpäsen tieteellinen nimi.

  Toisaalta jos joku haluaa syödä jotain hyönteisiä tai vaikka matoja niin ihan vapaasti kunhan minun ei tarvi niitä syödä.
   
 15. Later

  Later

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Tota noin, perataankos näitä sirkkoja jollain lailla ennen ruoaksi valmistusta? Mulla ei ole sen kummempia hyönteisten syömistä vastaan, mutta en mää niiden paskoja suuhuni halua.
   
 16. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 032
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niitä pidetään dieetillä ennen pakastamista juuri tuon takia.
   
 17. Later

  Later

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Noin mää vähän arvelinkin. Eipä tuokaan mikään ihanteellinen ratkaisu ole, mutta onhan sitä kaikkea muutakin tullut popsittua. Ehkä tulevaisudessa voisi kouluttaa jonkun tekoälyrobotin hoitamaan suolistuksen.
   
 18. humpparaakki

  humpparaakki

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Paahdetuissa sirkoissa ei kyllä huomaa edes jalkoja, saati sitten sisuskaluja. Kuten jo mainittua, noita pidetään paastossa ennen horrokseen vaivuttamista joten ei niissä kakkaa sisällä ole.
   
 19. Later

  Later

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  No ei tietenkään huomaa, mutta mun käsityksen mukaan hyönteiset tuppaavat syömään aika suuria määriä kokoonsa nähden. Lisäksi tuli mieleen, että alkavatkohan helposti syömään lajitovereitaan tai jopa niitä omia ulosteitaan jos kovin nälässä pidetään.
   
 20. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 531
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tappajaleppäkertut syövät vaikka ihmistä nälkiintyessään :D

  Heinäsirkat ovat enimmäkseen kasvinsyöjiä.


  23.7.2016 - 09.05
  Puheenaihe
  Leppäkertut voivat hyökätä ihmisten kimppuun - Yle: "Voi tulla ihan häkellyttävä leppäkerttusyksy"
  Leppäkerttuja saapuu Suomeen vielä nykyistäkin enemmän, kertoo Yle.

  – Leppäkerttujen lisääntyminen ei tosiaankaan ole meillä Suomessa ohi, toukkia karisee koivuista niskaan. Voi tulla ihan häkellyttävä leppäkerttusyksy, kertoo Turun yliopiston eläinmuseon konservaattori Ari Karhilahti Ylelle.

  Karhilahden mukaan 1980- ja 1990-luvuilla nähtiin vuosia, jolloin saarten rannoille ajautui kymmenen sentin paksuisia leppäkerttulauttoja. Kertut lähtivät Suomesta etelään etsimään lisää ruokaa, mutta tuupertuivat pitkällä matkalla ja ajautuivat takaisin.

  Jos leppäkertuilta loppuu ruoka, niistä voi tulla epätoivoisia. Ne voivat jopa alkaa purra ihmisiä. Karhilahden mukaan niin on tapahtunut aiemminkin.

  Leppäkertut menestyvät erityisesti pahan makunsa ja värityksensä vuoksi. Linnut eivät punamustista hyönteisistä innostu, ja jos joku sattuu epähuomiossa sellaisen syömään, se päästää hajurauhasistaan pahanmakuista keltaista nestettä.

  – Ne kuolevat vanhuuteen tai nälkään, kun niitä eivät muut huoli, Karhilahti kertoo.
   
 21. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 142
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pahoittelut ketjun lainaamisesta, jos kysymykseni ei sovi tänne.

  Mites on, ovatko nämä lajit mitä kasvatetaan syötäväksi, sellaisia että niistä ei ole haittaa, jos pääsevät karkuun ja leviämään vaikkapa kerrostalossa? Elelevätkö sitten siitä lähtien siellä, vai kuolevatko ilman ruokintaa?

  Moinen tuli mieleen, kun joka paikassa nyt vouhotetaan miten voit itse kasvattaa näitä. Ei ole mukava ajatus, kun tietää, että osa kuitenkin pissii homman ja noita pääsee vapaaksi.
   
 22. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 459
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Paljon kohkataan siitä, kuinka hyönteiset on kasvavat paljon tuotantoeläimiä tehokkaammin, mutta tämän väitteen tueksi on löytynyt ohuelti tietoa.

  Sattumalta törmäsin tällaiseen Helsingin yliopiston esitykseen, jonka mukaan sirkkakilon tuottaminen kuluttaa 2-3 kg kananrehua:
  Kotisirkkojen ravintovaatimukset - Timo Nieminen, Ruralia-instituutti

  Sirkkojen ravinnon pitää sisältää 20% proteiinia.

  Vertailun vuoksi broilerin (n. 1,7 kg) tuottaminen kuluttaa n. 4 kg rehua:
  Suomibroileri.fi - Tasapainoista ruokintaa eri kasvuvaiheisiin
   
 23. Junaski

  Junaski

  Viestejä:
  888
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Heinäsirkastahan riittää syötävää yhdelle perheelle viikoksi,vaikka suuri osa onkin pelkkää rasvaa.Mutta jos sen syö niin koko Sleepy sleepers suree.
   
  Corle tykkää tästä.
 24. E1m088

  E1m088

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Ruokaeläimiksi (ainakin lemmikeille) kasvatetaan jauhomatoja, sirkkoja ja torakoita yms. Kotisirkka (Acheta domesticus) pystyy lisääntymään ihan Suomessakin ja ainakin teoriassa voi levitä asuntoon. Niitä elää Suomessa rakennusten kosteissa ja lämpimissä paikoissa.
  Jamaikankenttäsirkka (G.Assimilis) ja kaksitäpläsirkka (G.Bimaculatus) voivat toki jonkun hetken elää asunnossa, mutta sirkat yleensäkin vaativat kostean alustan munille ja mielellään 27°C lämmön lisääntymiseen. Eli ei ne Suomessa juuri aiheuta riskiä.
  Sama homma argentiinan torakoiden kanssa, eli Suomessa on liian kylmä ja kuiva lisääntymiseen, mutta voivat jonkun ajan elellä asunnossa (Saksan torakat ja russakat ovat sitten asia erikseen, enkä niitä lähtisi kasvattamaan asuintiloissa, hyi) .
   
 25. persu

  persu

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2018
  Eli heinäsirkat eivät ole erityisen herkullisia tai edes omaa merkittävää ominaismakua. Ei noiden syömiselle keksi yhtään järkevää syytä, hyviä proteiininlähteitä on aivan riittävä valikoima muutenkin.
   
 26. DonX

  DonX Tukijäsen Team Retro Köyhä

  Viestejä:
  192
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 27. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  621
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  mango tykkää tästä.
 28. Fact0ry

  Fact0ry

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ei yllätä, sillä eihän koko hyönteisvalikoimaa ole viime aikoina edes juuri markkinoitu. Eivät ihmiset noita tuotteita itsestään löydä.
   
  Kendall tykkää tästä.
 29. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  621
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  perus reissari maksaa 3,5€/kg, suomalaisten rakastama vaalea "hötöhötöleipä" maksaa 2€/kg. Sirkkaleipä on/oli yli 15€/kg.

  Onko tuo nyt ihme jos kärryyn menee jotain muuta kuin ötökkäleipää.
   
 30. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ötököitä syövät vain eläimet.
   
  Kääriäinen ja neko tykkäävät tästä.
 31. qnixsuomi

  qnixsuomi

  Viestejä:
  693
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eipä ole yhtäkään sirkkatuotetta löytynyt paikallisesta Cittarista tai S-Marketista vaikka olen etsinyt :(