Parempi jättää kauppaan jos ei tiedä että mitä on ostamassa.Ja sitten kun siellä yleensä lukee vain HDMI 2.1 tms, tai pahimmillaan pelkkä HDMI, ilman mitään tarkempia tietoja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Parempi jättää kauppaan jos ei tiedä että mitä on ostamassa.Ja sitten kun siellä yleensä lukee vain HDMI 2.1 tms, tai pahimmillaan pelkkä HDMI, ilman mitään tarkempia tietoja.
Parempi jättää kauppaan jos ei tiedä että mitä on ostamassa.
Mistä muutoksesta siis on kyse?Mutta on tämä muutos nyt aika naurettavaa pelleilyä.
Mistä muutoksesta siis on kyse?
Ja jos ei osaa, niin myymälät palvelevat.Itse pyrin ottamaan aika tarkkaan selvää kaikista ominaisuuksista ennen minkään ostamista.
Joo olen lukenut ja siksi kysyinkin, kun artikkelissa ei ole kerrottu mistään muutoksesta.Kannattaa lukea ketjuun liittyvä artikkeli.
Itse käsitin, että ongelma on siinä, että tuotteeseen "voi" merkitä HDMI 2.1, vaikka prosessoiva rauta ei olisi tähän "liittimeen" kykenevä.Joo olen lukenut ja siksi kysyinkin, kun artikkelissa ei ole kerrottu mistään muutoksesta.
Joo olen lukenut ja siksi kysyinkin, kun artikkelissa ei ole kerrottu mistään muutoksesta.
Eli siis artikkelin mukaan HDMI Licensing Administration kertoo, että valmistajan noudattamasta HDMI-versiosta ei pysty päättelemään (kuten ei ole koskaan pystynyt), mitä kaikkia standardiin sisältyviä ominaisuuksia HDMI-liitäntäinen laite tukee.
Sitten näkisin että olet käsittänyt väärin.Itse käsitin, että ongelma on siinä, että tuotteeseen "voi" merkitä HDMI 2.1, vaikka prosessoiva rauta ei olisi tähän "liittimeen" kykenevä.
Joo siellä ilmeisesti on tietyt pakolliset resoluutiot olleet, mutta tuo artikkelissa mainittu laite tukee 2.1:n pakollisia ominaisuuksia.Pystyy siitä nyt jotain päättelemään, kuten mitä resoluutioita (signaalinopeuksia) se tukee
Joo siellä ilmeisesti on tietyt pakolliset resoluutiot olleet, mutta tuo artikkelissa mainittu laite tukee 2.1:n pakollisia ominaisuuksia.
Se on hämmentävä (confusing) vain jos hämmentyy. Melkein missä tahansa standardissa on ominaisuuksia, joita voidaan tukea, mutta hyvin harvoissa laajoissa standardeissa kaikki laitteet tukevat kaikkia ominaisuuksia.
Esim:
- USB-PD standardi tukee 20V jänitettä ja 5A virtaa, mutta kaikki USB-PD:tä hyödyntävät laitteet eivät noin korkeita jännitteitä tai virtoja tue.
- 5G tukee tällä hetkellä 62 eri taajuuskaistaa ja tulevaisuudessa mahdollisesti useampiakin, mutta hyvin harva (jos mikään) laite tukee kaikkia 62 taajuuskaistaa.
Hyvä vitsi. USB4 on vielä paljon laveammin määritelty kuin hdmi2.1.Tosin USB merkinnät on onneksi saaneet tarkennusta, kun ovat saaneet tekki medialta sen verran kuraa niskaan.
Hyvä lähtökohta on jättää tuotteet kauppaan jotka eivät ilmoita ominaisuuksiaan selkeästi. Ei kannata ostaa sikaa säkissä.Toivottavasti HDMI:n kanssa käy samalla tavalla, ja saataisiin laitevalmistajat ilmoittamaan tuetut ominaisuudet läpinäkyvästi, ilman että niitä tarvitsee etsiä jostain pikkupräntin viitteestä suurennuslasilla.
Ainahan siinä on ollut versionumero. Versionumero kertoo minkä speksin vähimmäisvaatimukset laite täyttää. Eihän tässä ole mitään uutta. Silleen kaikki standardit toimii.Miksi sitten tuohon jätettiin versionumero
Helppo ratkaisuhan tähän on se, että 2k kuvalle on tasot 0-9, 4k kuvalle tasot 0-9, 8k kuvalle tasot 0-9, stereoäänelle tasot 0-9, surround äänille tasot 0-9 ja peliominaisuuksille tasot 0-9.
sitten vaan kauppaan ja pohtimaan että onko hdmi 2.1.8.5.0.9.1.7 parempi kuin 2.1.5.5.5.1.9.4 ja kumpi vastaa paremmin omaa käyttöä.
Jokaisen numeron merkitys tietty vielä vaihdettaisiin jokaisen uuden isomman hdmi version yhteydessä.
Tai sit vaan opetellaan lukemaan tuoteselosteita.
En ole ihan hirmu tarkkaan perehtynyt HDMI-maailmaan muuten kuin nuiden versionumeroiden ja tuettujen ominaisuuksien puolesta, mutta kaapelissahan ei käsittääkseni mitään älyä ole eikä se osallistu laitteiden väliseen kättelyyn sinänsä aktiivisesti. Miksi kaapeleille siis täytyy yleensäkään määritellä mitään versionumeroa? Eikö niille riittäisi maininta että "tästä menee läpi 10Gbit/s" ja "tästä menee läpi 7Gbit/s". Harrastajat voisivat sitten laskeskella yhteen että paljonko kaistaa se heidän omien päätelaitteiden ja käytössä olevien ominaisuuksien yhdistelmä vaatii.
Tuo onkin sitten jo oma epäkohtansa, kun kaapeleissa on toimimattomuuksia, kun niissä ei ole mitään kunnon standaria olemassa edes.Ei kaapeleissa oikeasti olekaan ollut versionumeroita. Ne kaapelien versionumerot ja 4K-leimat ym. on ihan valmistajien omaa hupailua millä yrittävät nousta ostajan silmissä paremmiksi muihin kaapeleihin verrattuna.
Tässä on kyse siitä, mitä ominaisuuksia ne itse laitteet tukee tai on tukematta.
Onhan niillä olemassa sertifiointipalvelu kaapeleillekin.
Tuon näköinen. Varmaan jos hakee halvinta kaapelia niin ei ole missään
On juu, mutta ei tosiaan liity versionumeroihin mitenkään. Mutta takaa sen että siitä menee se 18 Gbps läpi.
Noiden löytäminen mistään myynnistä (niin että olisi mitään saatavuutta) onkin sitten oma taiteenlajinsa. Tai ainakin ollut, ei oo hetkeen taas tarvinnut piuhoja metsästää.
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Kyllähän näitä löytää:
3m, 11,60€.* DELTACO ULTRA High Speed HDMI-kabel, 48Gbps, 3m, svart | Kauppasatama.fi
DELTACO HU-30-K ULTRA High Speed HDMI-kabel, 48Gbps, 3m, svart DELTACO ULTRA High Speed HDMI-kabel, 48Gbps, 3m, svart 7333048050106www.kauppasatama.fi
Jotkuthan kyllä ostaa autoa sillä perusteella että "se on punainen" (tai joku muu väri). Tämä sama ihmisjoukko todennäköisesti ostaa telkkuja sillä perusteella että ne on HDMI 2.1.Eikös siihen vois paketin kylkeen vaan laittaa selkeästi sen hdmi 2.1 alle karkeet speksit kuten automaailmassa. Jos tiedoissa lukee, että auto on golf 2.0, niin se ei kerro vielä mitään. Sit vähän tietoa, että onko se turbolla (4k120p), polttaako dieseliä (dolby atmos) ja löytyykö neliveto (gaming touhut).
Ongelma tässä on, että ilmeisesti HDMI 2.1:llä ei ole minkäänlaisia vähimmäisvaatimuksia. Liitin voi olla mikä tahansa aiempi HDMI versio, mutta tuotteen myyntimateriaaleissa silti voi lukea HDMI 2.1. Kuitenkin 2.1:ssä on uusia ominaisuuksia, mitä ei vanhemmissa versioissa ole. Kuluttajat tässä kohti etsivät laitteita missä on edes osa 2.1:sen uusista ominaisuuksista, mutta voi olla että laitteessa ei ole yhtään niistä vaikka siinä mainostetaan olevan HDMI 2.1.Ainahan siinä on ollut versionumero. Versionumero kertoo minkä speksin vähimmäisvaatimukset laite täyttää. Eihän tässä ole mitään uutta. Silleen kaikki standardit toimii.
Eihän se liitin olekaan muuttunut yhtään mihinkään version 1.0 jälkeen. Joo, HDMI 2.1:llä ei ole uusia vähimmäisvaatimuksia televisiolle ja kai tämän sitten joku voi mieltää ongelmaksi. Vähän sama kuin autosta tulisi uusi vuosimalli joka ei toisi uusia vakiovarusteita.Ongelma tässä on, että ilmeisesti HDMI 2.1:llä ei ole minkäänlaisia vähimmäisvaatimuksia. Liitin voi olla mikä tahansa aiempi HDMI versio, mutta tuotteen myyntimateriaaleissa silti voi lukea HDMI 2.1.
Ei myöskään uusia vähimmäisvaatimuksia lähettävälle päälle eli siis 2.1:ssa ei ole vähimmäisvaatimuksia millekkään. Se lähettävä päähän on yleensä se ongelmallisempi. Televisiossa ja näytössä yleensä on muutenkin aika selkeä mitä resoluutiota ne tukee, mutta lähettävässä päässä asian selvitys on usein hankalampaa. Varsinkin läppäreissä nuo tiedot ilmaistaan usein todella vajavaisesti. Onhan se vähän ikävää, jos sulla on vaikka 4K näyttö (mitkä on aika peruskauraa nykyään) ja sitten etit läppäriä sen pariksi niin joudut jotain pikkupränttejä tavaamaan läpi, tuotesivulla voi lukea isolla HDMI 2.1, mutta vasta jostain spec sheetistä selviää että liitin onkin oikeasti vain HDMI 1.4 tasolla ja 3840 × 2160 toimii vain 30Hz. Ennen riitti kun löyti sen tiedon että HDMI on versio 2.0.Eihän se liitin olekaan muuttunut yhtään mihinkään version 1.0 jälkeen. Joo, HDMI 2.1:llä ei ole uusia vähimmäisvaatimuksia televisiolle ja kai tämän sitten joku voi mieltää ongelmaksi. Vähän sama kuin autosta tulisi uusi vuosimalli joka ei toisi uusia vakiovarusteita.
Joo, samaa voi olla näytönkin päässä. Mullakin Dell U4021QW ja tässähän on peräti kaksi HDMI paikkaa, josta kummallakaan ei voi käyttää näyttöä täydellä resolla ja 60Hz. Sinäänsä asia oli jo ostettaessa selvä kun tässä on vaan HDMI 2.0, mutta nythän Dell voisi markkinoida tätä HDMI 2.1:nä ja sitten se jäisi kuluttajalle spec sheeteistä selvittää mihin resoluutioon tää pystyy sen kautta.Täältä löytyy Dell U2713HM 1440p, johon jostain syystä laitettu HDMI, joka tukee vain 1080p...
On sitä siis osattu aiemminkin. Olisi lähtenyt heti vaihtoon, mutta tuli käytettyä pari ensimmäistä vuotta Mac Minin mini DP:llä.
HDMI 1.3 julkaistu 2006 ja näyttö vuodelta 2012.
An upcoming revision of HDMI 2.1, labeled HDMI 2.1a, will add support for a new feature; Source-Based Tone Mapping (SBTM). Many devices can firmware-upgraded to support it.
Sinänsähän se C on joka tapauksessa kiva ominaisuus, kun ei tarvi miettiä kummin päin se kytketään. Eli vielä typerämpää olisi, jos C-porttia ei saisi käyttää ilman että 3.0 nopeuksiakin tuetaan.Ja tietysti puhelimissa suurin osa ei tue usb 3.0 nopeuksia vaikka on C lataus portti.
Jep ja HDMI:n kanssa mentiin metsään tämän 2.1:n osalta, kun mitä tahansa HDMI 2.0-laitetta voidaan jatkossa myydä tuolla HDMI 2.1 -leimalla.Sinänsähän se C on joka tapauksessa kiva ominaisuus, kun ei tarvi miettiä kummin päin se kytketään. Eli vielä typerämpää olisi, jos C-porttia ei saisi käyttää ilman että 3.0 nopeuksiakin tuetaan.
Jo ihan ensimmäisessä USB-versiossa on ollut mahdollista olla eri nopeuksia tukevia laitteita samalla liittimellä. Se on oikeastaan koko standardin yksi keskeisistä ideoista.
Sanoisin että USB (ja HDMI:kin) osalta liittimien nimeäminen on kokoajan ollut selkeää, nopeusluokkien kanssa USB:llä on viimeaikoina ollut sitä "sekoilua".
Ja jos ei osaa, niin myymälät palvelevat.
En tiedä missä maailmassa elätte, mutta oman kokemukseni mukaan kauppojen myyjät tietävät asioista vielä vähemmän kuin vähänkään asiaan perehtynyt kuluttaja. Tietävät tuhannesta tuotteesta valmistajan mainospuheet, mutteivät yhdestäkään tuotteesta sen tarkemmin.Tarvittaessa ne myyjät auttaa.
Indeed (Korostukset minun tekosia.)Ostat Dolby Atmos HDMI 2.1-soundbarin telkkarin alle. Yhdistät laitteet toisiinsa ja huomaat että soundbar ei tuekaan eARCia ja sen mukanaan tuomia parannuksia äänenlaatuun.
...
Kunnon huijausta.
Eihän tuolla a versiolla ole mitään tekemistä VRR kanssa? Sehän on vain HDR parannus?Onkos kukaan lukenut tai selvittänyt muuten onko tuo hdmi 2.1 a mahdollista upgreidaa firmispäivityksenä?
Mielestäni sony on juuri venannut tuon vrr kanssa ps5 sella että tulee tuo hdmi päivitys viralliseksi tiedoksi???
Eli nyt kun se julkistettu niin luulis alkavan tapahtumaan tässäkin firmassa...itsellä telkku myös xj90 niin varmaan sama upgrade koskee sitäkin.
Kunhan ei käy vaan niin Taas vaaditaan uutta telkkaria jne...
Juu ei suoraan liitykkään vrr , mutta mielestäni sony ilmoitti jossain artikkelissa että odottaa tuota uutta hdmi sertifikointia( en kyl enään millään muista lähdettä), hyvä juttu jos saatais firmispäivityksenä. Tietenkin kiinnostaa toi uusi hdr juttu.Useimpien ns oikeiden 2.1 vehkeiden pitäisi päivittyä 2.1a firmispäivityksellä
edit: ja ei tosiaan liity VRR:ään, kyllä se on ihan Sonyn tuuhiointia tuen viipyminen VRR-seteille
Onkos kukaan lukenut tai selvittänyt muuten onko tuo hdmi 2.1 a mahdollista upgreidaa firmispäivityksenä?
Mielestäni sony on juuri venannut tuon vrr kanssa ps5 sella että tulee tuo hdmi päivitys viralliseksi tiedoksi???
Eli nyt kun se julkistettu niin luulis alkavan tapahtumaan tässäkin firmassa...itsellä telkku myös xj90 niin varmaan sama upgrade koskee sitäkin.
Kunhan ei käy vaan niin Taas vaaditaan uutta telkkaria jne...