Hackintoshin ihmeellinen maailma

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja jhalmu, 06.02.2017.

 1. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 472
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olen oikeastaan hackintosh-ihmisiä vastaan ja pidän heitä köyhinä wannabe-macisteinä.

  Mutta koska olen avoimin mielin liikkeessä ja on ylimääräistä rautaa kertynyt kotia, niin nyt päätin koota Hackintoshin. Mac Mini löytyy kyllä.

  Aloitan kysymyksellä, kumpi näytönohjain: GTX 750 vai R7 260X?

  Muu rauta on Huanan X79, 4x8GB RAM ja Xeon E5.
   
  jhalmu tykkää tästä.
 2. Xanthe_

  Xanthe_

  Viestejä:
  188
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Meh. Ainakin mun MSI macbook kestää pidempään kun on laadukkaammin tehty ja on monipuolisempi kuin vastaava applen tekele.


  Itse menisin nVidian kautta koska tuntuu olevan parempi tuki kuin amd näyttiksillä.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 3. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Taas pitkästä aikaa pitäis uudelleen pistää hackintosh pyörimään. Ekat kerrat uusimmalla käyttiksellä ei ihan onnannu. Ei kun lukemaan lisää tai sitä joku El Capitan sisään.
   
 4. KLF

  KLF

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onkohan joku jossain saanut tehtyä toimivan hyper-v imagen mäkistä?
  Jos on, niin linkki aiheeseen olisi kiva.
   
 5. uotila

  uotila

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saanee tuollaisen tehtyä ehkä koska VMwaressakin voi omppua ajella, itsellä 10.13.x oli guestina Windowsin ollessa isäntänä. Grafiikat oli kyllä sen verran hitaita ettei sitä ihan päivittäiskäytössä viitsinyt pitää.

  edit: oho, olipas jo vähän vanhempi viesti...
   
 6. KLF

  KLF

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei se mitään, asia on edelleen relevantti :p

  Mulla on siis olemassaoleva serverikone, jossa pyörii useampi virtuaalikone hyper-v:n kanssa. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä että samaan koneeseen ei vmwarea voi laittaa, joten...

  Mitään sen suurempaa agendaa ei itsellä ole kuin järjestelmään tutustuminen. Rahaa en ajatellut siihen projektiin laittaa, eikä töistäkään ole vielä irronnut käytettyä macbookkia testiä varten.
   
 7. uotila

  uotila

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joku tuollaisen näemmä toteuttanutkin: How to Create Mac OS X Hyper-V VM

  Asennettu siis ensin Virtualboxiin ja sitten konvertoitu Hyper-V:lle tuo image.

  Jos käyttikseen haluat tutustua, hanki jostain joku vanhempi pöytäkone tai läppäri ja asenna siihen. Jos Mojavea haluat ajaa niin tsekkaile prossuvaatimus (lähinnä näytönohjaimen takia, Haswell on vissiin jo ok, aiemmat eivät välttämä toimi) tai sitten hanki koneeseen joku halpa GT710 joka toimii kuin junan vessa. High Sierran kanssa ei niin tarkkaa vaatimusta.
   
 8. KLF

  KLF

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Just tuota yhtä konetta lisää mä yritän välttää :D Eri asia jos sen sais tehdä töissä jolloin siitä säätämisestä sais palkkaakin.

  Tarviiko tosiaan vmware virtuaalikoneen hostillakin olla jotain tiettyä rautaa? :eek:
  Lähinnä toi linkin viimeinen viesti siis.
   
 9. uotila

  uotila

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voi olla että viittaa johonkin ESXi:hin tai vastaavaan siinä, mutta perus-Workstation kyllä pyörii monessa raudassa. VMwarea joutuu tosin hieman editoimaan jotta omppu siihen tipahtaa.
   
 10. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  No niin. Menipä tuossa vähän aikaa, mutta nyt pyörii Mojave melkein samoilla spekseillä ja kaikki toimii. "Päivitin" tuossa välissä gtx960 -> rx570 ja se meni ilman kikkailuja. Toki tuossa välillä yritin saada vanhalla macbook pro:lla tehtyä tonymacos:n asentajaa, vaan eipä onnistunut.

  Törmäsin tähän tätiin ja oli niin selkeät ohjeet nyt että onnistui ihan hyvin ja suoraviivaisesti. Tai siis. Ainoa vaihe oli ladata image ja asentaa se tikulle. No bluetoothin ja wi-fin kanssa piti vähän googlailla, mutta eipä haitannut kun etherentti sentään toimi suoraan.  Tuossa vähän enemmän vanillana:

   
  moelanen tykkää tästä.
 11. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Paitsi boottaa nyt erroriin, ilmeisesti kun menin tuomaan siirtotyökaluilla vanhoja ohjelmia. Däm.
   
 12. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  No joo. Uudelleen asennettu. Täytyypä miettiä miten saisi siirrettyä PS6:tosen tähän koneelle, kun tosiaan tuo applen siirtotyökalu pistää pakan sekaisin. Ehkä se jostain löytyy.
   
 13. tle88

  tle88

  Viestejä:
  738
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Kiitos paljon @jhalmu :lle tuosta videosta. Käytin Hackintoshia välillä 10.4.3 b6 - 10.10.5, mikä viimeinen versio on nyt olohuoneessa htpc koneena ja älykkäänä Eye-TV pohjaisena digiboksina. Nyt on omassa työpöytä käytössä Ubuntu Budgie 18.10 versiona.

  Kyllähän tuo video ajatuksia herätti... Ei tämä linux käyttöominaisuuksiltaan pärjää loppuun saakka hiotulle Mac OS:lle. Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin leikkaa&liimaa operaatio on aivan vielä hakusessa. Tuossa videossa jopa tämä viimeisinkin käyttöjärjestelmä versio siis asentui aika pienellä vaivalla sopivasti valittuun rautaan. HandsOff:lla Applen palomuuria on helppoa säätää, kyllä sillä koneen oikeasti vielä kiinni saa, jopa myös Applenkin suuntaan.

  Täytyypä katsoa asiaa uudestaan syksyllä, kun myyntiin tulevat nämä 10. sukupolven Intel prosessorit. Silloin on varmaan tullut jo se uusi Mac Pro konekin, jota jäljittelemällä voisi ajatella ison Hackintoshin tekemistä vielä kerran. Eiköhän se softatuki jatku jonnekin vuoteen 2023 saakka nyt ainakin. Ja tuon jälkeen voi aina vielä palata uudestaan myös linuxin pariin. Sekin vielä.

  MacMinin rakenne ei yhtään houkuttele sitä ostamaan. Kone lienee teholtaan ihan tyydyttävä, mutta se on täysin kertakäyttöistä tekniikkaa liki aivan jokaisesta kohdastaan. Myöskään hdmi 2.1 ei täyty, niin siinäpä se. Ne ulkoiset e-gpu:t ... kyllä kai ne toimivat ihan hyvin, mutta jotenkin tuollainen rakenne tuntuu vähän hässäkältä. 6 ytimisenä versiona ja säädylliseksi varusteltuna MacMini on aivan erikoisen kallis kone siihen nähden, mitä 2500 euron hinnalle saa vastineeksi. Takuuajan jälkeen yhden ainoa komponentin pienikin vioittuminen voi tehdä koko koneesta täysin entisen. Ja se softatuki lienee siis jo aika rajallinen kestoltaan, koska siirtymä arm prosessoreihin on jo menossa. (kalamata projekti)

  Kerkesin jo ajatella, että Applen pöytäkonepuoli on tullut jo päätepisteeseensä. Tuo video pani ajattelemaan asiaa vielä uudemman kerran. Uudet päivitysosat saa reilulla tonnilla. (tietty siitä riippuen, mihin tähtää) On tuolla hinnalla merkitystä, kun pitäisi hyppäyttää kolme vanhaa tietokonetta yhdellä kertaa nykyaikaan. Keskivertoon kuluttajalaatuun lienee jo tyytyminen... rajoitettu keskusmuistin määrä ei vain enää niin houkuttele, kun se edellisen 34 vuoden aikana joka ainoasta koneesta on aina loppunut kesken, ja ollut yksi suurin syy vaihtaa kone aina uudempaan.

  Kesällä tulee varmaankin 10.15 ja sen mukana kyky ajaa noita iOS ohjelmia. Uusi MacPro on tulossa. Sen jälkeen voisi miettiä vielä kerran Hackintoshin rakentamista. Pci-e 4.0 kone ja vähintään 8 ydintä tietenkin pitäisi löytyä, mieluummin 16 ydintä, ja erillinen videokortti joka ohjaa sitten vaikka vähän isompaakin näyttöä. Ne halpuvat sitä tahtia, että viiden vuoden kulutta sitä voi ostaa jo vaikka 75 tuumaiset 8K näytöt joka koneeseen reilulla tonnilla / kappale.

  Pidän kuitenkin linuxista ajatuksena, ja näen kyllä tulevaisuuden siinä suunnassa. Linuxin saa myös asennettua jokseenkin mihin tahansa rautaan. Nämä kaupalliset valmistajat ryssivät itseltään sen ainoan asian, eli luotettavuuden, mikä oli perusteena millekään maksamiselle. Nyt käyttöjärjestelmien tekijät itse toimivat haittaohjelmien levittäjien tavoin. Noin käy, kun johtoon nostetaan vääränlaisia ihmisiä. Syy maksaa rahaa tuotteista on täysin kadonnut. Ja kun se syy on mennyt, niin se on mennyt. Ymmärrän Windowsin käyttämisen pelaamiseen, mutta muihin hommiin löytyy parempiakin vaihtoehtoja, jolloin kone ei ole ihan selällään auki maailmalle.

  Kyllä minun käsittääkseni planeetan johtava supervalta suodattaa itselleen hyödyllistä tietoa tavoilla, jotka eivät kestä oikein tarkastelua. En ymmärrä, miten valtionhallinto voi edes ottaa käyttöönsä jotain windows kympin kaltaista ohjelmistotuotetta. Jossain vaiheessa taas kaikki "tulee aivan yllätyksenä", ja sitten on sormi suussa kyynärpäätä myöden ja silmät teevadin kokoisina. Applen systeemissä ainakin vielä 10.10.5:n kohdalla palomuurilla pystyi kaiken epäsuotavan liikenteen koneesta pysäyttämään. En tiedä, miten asia on tämän uusimman systeemin kanssa? Sekin vaikuttaa intoon rakentaa uusi Hackintosh.

  Onko jollain käytössään uusin systeemi ja HandsOff palomuurin muokkain?

  T -.-
   
  jhalmu tykkää tästä.
 14. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Nyt on tosiaan PS6 ja Lightroom 5 asennettuna. Piti oikein chattailla adoben tuen kanssa että löytyi oikea vanha versio joka suostui asentumaan. Tosin ei tuo valokuvaushomma niin kiinnosta enää, onpahan kuitenkin ammoin ostetut käytettävissä jos tarve tulee :)

  Enempi nyt koodaushommilla taas leikin, vaikka meneekin enemmän opetusvideoiden katselemiseen. Aina niin yhtä hankalaa opetella että mistä ne {-merkit tulikaan :).

  Palomuureista en ole nyt niin jaksanut vääntää. Tässähän se on oletuksena poissa. Laitoin sen nyt päälle ja kahtoos kuinka paljon sotkee. Tuossa kun on parikin laitetta välissä ennen internettiä, niin en ole sitä niin pitänyt tarpeellisena. Ehkä handsoffia voisi vilaista.

  Itsellä tosiaan melko sopiva rauta tässä alla, kun näytönohjain vaihtui AMD-malliin, lievä upgrade. Bluetooth toimi ennen kuin jouduin asentaman uudestaan tuon tuon tuo siirtymisapurin pistettyä bootit sekaisin (taisi olla varmuuskopio vanhasta hackintoshista). Mutta en nyt rupea metsästelemään sitä toottia ennen kuin sille tulee tarve.

  Tosiaan itse katsellut liikaa Luis Rosmannia juutuubista ja muitakin aiheesta uudet mäkki kannettavat. Kovasti on poltellut hankkia uusi läppäri kun vanhassa hankitussa kannettavassa on vaan niin pieni näyttö ym. Sama aihe poistaa "kohtuuhintaiset" läppärimäcitkin hankintalistalta. Onneksi ei ole rahaakaan tässä nyt työttömyyden tultua taloon, niin saahan sitä vielä katsella. Ammoin vuonna noin 2011 hankin macbook pron ja se nyt vaan tuntuu niin isolta ja painavalta ottaa mukaan, edelleen. Tosin ei ole nyt hirveästi mihin sitä mukaan ottaisikaan. Tietenkin kahtoos mitä se Apple siellä kehittelee, että aikovatko palata järkilinjalle. Macmini on aika pettymys vaikka ajaisi kuitenkin noi perustarpeet varmaankin ihan hyvin - yleensä videoesittelijät renderöivät ja sen mukaan niitä arvostelevat.

  Linuxikin tosiaan ollut käytössä useamman kerran useampi eri distro. Ja wintosaakin saisi nykyään asennettua :). Jotenkin kuitenkaan kun ei pikkuasioita jaksa säätää, niin ne sitten jää. Solus 3 oli kai viimeinen.
   
 15. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  947
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  jhalmu tykkää tästä.
 16. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Ok, hyvä tieto. PS6 on ainakin 64bit, sen vuoksi vielä ammoin hankin kun vauhditti kummasti, tosin siinäkin pitää paketti avata ja sen sisältä käynnistää asennus, onneksi sen olin jo aiemmin selvittänyt. LR5:stä en löytänyt äkkiseltään tietoa. Itseasiassa ongelmana oli että adoben normisivuilla oleva LR5:ssä oli jo ilmeisesti erilainen seriaalinlaitto -ohjelma, joten asiakaspalvelu kaivoi mistä löytyi se vanha jossa seriaali tunnistui (kun oli päivitys LR4:stä).
   
 17. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  947
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuon softien 32-bit/64-bit näkee System Information (Järjestelmäraportti) työkalulla.
  [​IMG]
  Mojavessa on pari Applen 32-bit softaa vielä.

  [​IMG]
   
 18. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Ah, tänks. Joo on ne kumpikin 64bit. Hyvä tieto.