Hackintoshin ihmeellinen maailma

Olen oikeastaan hackintosh-ihmisiä vastaan ja pidän heitä köyhinä wannabe-macisteinä.

Mutta koska olen avoimin mielin liikkeessä ja on ylimääräistä rautaa kertynyt kotia, niin nyt päätin koota Hackintoshin. Mac Mini löytyy kyllä.

Aloitan kysymyksellä, kumpi näytönohjain: GTX 750 vai R7 260X?

Muu rauta on Huanan X79, 4x8GB RAM ja Xeon E5.
 
Meh. Ainakin mun MSI macbook kestää pidempään kun on laadukkaammin tehty ja on monipuolisempi kuin vastaava applen tekele.


Itse menisin nVidian kautta koska tuntuu olevan parempi tuki kuin amd näyttiksillä.
 
Taas pitkästä aikaa pitäis uudelleen pistää hackintosh pyörimään. Ekat kerrat uusimmalla käyttiksellä ei ihan onnannu. Ei kun lukemaan lisää tai sitä joku El Capitan sisään.
 
Onkohan joku jossain saanut tehtyä toimivan hyper-v imagen mäkistä?
Jos on, niin linkki aiheeseen olisi kiva.
 
Onkohan joku jossain saanut tehtyä toimivan hyper-v imagen mäkistä?
Jos on, niin linkki aiheeseen olisi kiva.

Saanee tuollaisen tehtyä ehkä koska VMwaressakin voi omppua ajella, itsellä 10.13.x oli guestina Windowsin ollessa isäntänä. Grafiikat oli kyllä sen verran hitaita ettei sitä ihan päivittäiskäytössä viitsinyt pitää.

edit: oho, olipas jo vähän vanhempi viesti...
 
Ei se mitään, asia on edelleen relevantti :p

Mulla on siis olemassaoleva serverikone, jossa pyörii useampi virtuaalikone hyper-v:n kanssa. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä että samaan koneeseen ei vmwarea voi laittaa, joten...

Mitään sen suurempaa agendaa ei itsellä ole kuin järjestelmään tutustuminen. Rahaa en ajatellut siihen projektiin laittaa, eikä töistäkään ole vielä irronnut käytettyä macbookkia testiä varten.
 
Ei se mitään, asia on edelleen relevantti :p

Mulla on siis olemassaoleva serverikone, jossa pyörii useampi virtuaalikone hyper-v:n kanssa. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä että samaan koneeseen ei vmwarea voi laittaa, joten...

Mitään sen suurempaa agendaa ei itsellä ole kuin järjestelmään tutustuminen. Rahaa en ajatellut siihen projektiin laittaa, eikä töistäkään ole vielä irronnut käytettyä macbookkia testiä varten.

Joku tuollaisen näemmä toteuttanutkin: How to Create Mac OS X Hyper-V VM

Asennettu siis ensin Virtualboxiin ja sitten konvertoitu Hyper-V:lle tuo image.

Jos käyttikseen haluat tutustua, hanki jostain joku vanhempi pöytäkone tai läppäri ja asenna siihen. Jos Mojavea haluat ajaa niin tsekkaile prossuvaatimus (lähinnä näytönohjaimen takia, Haswell on vissiin jo ok, aiemmat eivät välttämä toimi) tai sitten hanki koneeseen joku halpa GT710 joka toimii kuin junan vessa. High Sierran kanssa ei niin tarkkaa vaatimusta.
 
Just tuota yhtä konetta lisää mä yritän välttää :D Eri asia jos sen sais tehdä töissä jolloin siitä säätämisestä sais palkkaakin.

Tarviiko tosiaan vmware virtuaalikoneen hostillakin olla jotain tiettyä rautaa? :o
Lähinnä toi linkin viimeinen viesti siis.
 
Just tuota yhtä konetta lisää mä yritän välttää :D Eri asia jos sen sais tehdä töissä jolloin siitä säätämisestä sais palkkaakin.

Tarviiko tosiaan vmware virtuaalikoneen hostillakin olla jotain tiettyä rautaa? :eek:
Lähinnä toi linkin viimeinen viesti siis.

Voi olla että viittaa johonkin ESXi:hin tai vastaavaan siinä, mutta perus-Workstation kyllä pyörii monessa raudassa. VMwarea joutuu tosin hieman editoimaan jotta omppu siihen tipahtaa.
 
No niin. Menipä tuossa vähän aikaa, mutta nyt pyörii Mojave melkein samoilla spekseillä ja kaikki toimii. "Päivitin" tuossa välissä gtx960 -> rx570 ja se meni ilman kikkailuja. Toki tuossa välillä yritin saada vanhalla macbook pro:lla tehtyä tonymacos:n asentajaa, vaan eipä onnistunut.

Törmäsin tähän tätiin ja oli niin selkeät ohjeet nyt että onnistui ihan hyvin ja suoraviivaisesti. Tai siis. Ainoa vaihe oli ladata image ja asentaa se tikulle. No bluetoothin ja wi-fin kanssa piti vähän googlailla, mutta eipä haitannut kun etherentti sentään toimi suoraan.



Tuossa vähän enemmän vanillana:

 
Paitsi boottaa nyt erroriin, ilmeisesti kun menin tuomaan siirtotyökaluilla vanhoja ohjelmia. Däm.
 
No joo. Uudelleen asennettu. Täytyypä miettiä miten saisi siirrettyä PS6:tosen tähän koneelle, kun tosiaan tuo applen siirtotyökalu pistää pakan sekaisin. Ehkä se jostain löytyy.
 
Kiitos paljon @jhalmu :lle tuosta videosta. Käytin Hackintoshia välillä 10.4.3 b6 - 10.10.5, mikä viimeinen versio on nyt olohuoneessa htpc koneena ja älykkäänä Eye-TV pohjaisena digiboksina. Nyt on omassa työpöytä käytössä Ubuntu Budgie 18.10 versiona.

Kyllähän tuo video ajatuksia herätti... Ei tämä linux käyttöominaisuuksiltaan pärjää loppuun saakka hiotulle Mac OS:lle. Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin leikkaa&liimaa operaatio on aivan vielä hakusessa. Tuossa videossa jopa tämä viimeisinkin käyttöjärjestelmä versio siis asentui aika pienellä vaivalla sopivasti valittuun rautaan. HandsOff:lla Applen palomuuria on helppoa säätää, kyllä sillä koneen oikeasti vielä kiinni saa, jopa myös Applenkin suuntaan.

Täytyypä katsoa asiaa uudestaan syksyllä, kun myyntiin tulevat nämä 10. sukupolven Intel prosessorit. Silloin on varmaan tullut jo se uusi Mac Pro konekin, jota jäljittelemällä voisi ajatella ison Hackintoshin tekemistä vielä kerran. Eiköhän se softatuki jatku jonnekin vuoteen 2023 saakka nyt ainakin. Ja tuon jälkeen voi aina vielä palata uudestaan myös linuxin pariin. Sekin vielä.

MacMinin rakenne ei yhtään houkuttele sitä ostamaan. Kone lienee teholtaan ihan tyydyttävä, mutta se on täysin kertakäyttöistä tekniikkaa liki aivan jokaisesta kohdastaan. Myöskään hdmi 2.1 ei täyty, niin siinäpä se. Ne ulkoiset e-gpu:t ... kyllä kai ne toimivat ihan hyvin, mutta jotenkin tuollainen rakenne tuntuu vähän hässäkältä. 6 ytimisenä versiona ja säädylliseksi varusteltuna MacMini on aivan erikoisen kallis kone siihen nähden, mitä 2500 euron hinnalle saa vastineeksi. Takuuajan jälkeen yhden ainoa komponentin pienikin vioittuminen voi tehdä koko koneesta täysin entisen. Ja se softatuki lienee siis jo aika rajallinen kestoltaan, koska siirtymä arm prosessoreihin on jo menossa. (kalamata projekti)

Kerkesin jo ajatella, että Applen pöytäkonepuoli on tullut jo päätepisteeseensä. Tuo video pani ajattelemaan asiaa vielä uudemman kerran. Uudet päivitysosat saa reilulla tonnilla. (tietty siitä riippuen, mihin tähtää) On tuolla hinnalla merkitystä, kun pitäisi hyppäyttää kolme vanhaa tietokonetta yhdellä kertaa nykyaikaan. Keskivertoon kuluttajalaatuun lienee jo tyytyminen... rajoitettu keskusmuistin määrä ei vain enää niin houkuttele, kun se edellisen 34 vuoden aikana joka ainoasta koneesta on aina loppunut kesken, ja ollut yksi suurin syy vaihtaa kone aina uudempaan.

Kesällä tulee varmaankin 10.15 ja sen mukana kyky ajaa noita iOS ohjelmia. Uusi MacPro on tulossa. Sen jälkeen voisi miettiä vielä kerran Hackintoshin rakentamista. Pci-e 4.0 kone ja vähintään 8 ydintä tietenkin pitäisi löytyä, mieluummin 16 ydintä, ja erillinen videokortti joka ohjaa sitten vaikka vähän isompaakin näyttöä. Ne halpuvat sitä tahtia, että viiden vuoden kulutta sitä voi ostaa jo vaikka 75 tuumaiset 8K näytöt joka koneeseen reilulla tonnilla / kappale.

Pidän kuitenkin linuxista ajatuksena, ja näen kyllä tulevaisuuden siinä suunnassa. Linuxin saa myös asennettua jokseenkin mihin tahansa rautaan. Nämä kaupalliset valmistajat ryssivät itseltään sen ainoan asian, eli luotettavuuden, mikä oli perusteena millekään maksamiselle. Nyt käyttöjärjestelmien tekijät itse toimivat haittaohjelmien levittäjien tavoin. Noin käy, kun johtoon nostetaan vääränlaisia ihmisiä. Syy maksaa rahaa tuotteista on täysin kadonnut. Ja kun se syy on mennyt, niin se on mennyt. Ymmärrän Windowsin käyttämisen pelaamiseen, mutta muihin hommiin löytyy parempiakin vaihtoehtoja, jolloin kone ei ole ihan selällään auki maailmalle.

Kyllä minun käsittääkseni planeetan johtava supervalta suodattaa itselleen hyödyllistä tietoa tavoilla, jotka eivät kestä oikein tarkastelua. En ymmärrä, miten valtionhallinto voi edes ottaa käyttöönsä jotain windows kympin kaltaista ohjelmistotuotetta. Jossain vaiheessa taas kaikki "tulee aivan yllätyksenä", ja sitten on sormi suussa kyynärpäätä myöden ja silmät teevadin kokoisina. Applen systeemissä ainakin vielä 10.10.5:n kohdalla palomuurilla pystyi kaiken epäsuotavan liikenteen koneesta pysäyttämään. En tiedä, miten asia on tämän uusimman systeemin kanssa? Sekin vaikuttaa intoon rakentaa uusi Hackintosh.

Onko jollain käytössään uusin systeemi ja HandsOff palomuurin muokkain?

T -.-
 
Nyt on tosiaan PS6 ja Lightroom 5 asennettuna. Piti oikein chattailla adoben tuen kanssa että löytyi oikea vanha versio joka suostui asentumaan. Tosin ei tuo valokuvaushomma niin kiinnosta enää, onpahan kuitenkin ammoin ostetut käytettävissä jos tarve tulee :)

Enempi nyt koodaushommilla taas leikin, vaikka meneekin enemmän opetusvideoiden katselemiseen. Aina niin yhtä hankalaa opetella että mistä ne {-merkit tulikaan :).

Palomuureista en ole nyt niin jaksanut vääntää. Tässähän se on oletuksena poissa. Laitoin sen nyt päälle ja kahtoos kuinka paljon sotkee. Tuossa kun on parikin laitetta välissä ennen internettiä, niin en ole sitä niin pitänyt tarpeellisena. Ehkä handsoffia voisi vilaista.

Itsellä tosiaan melko sopiva rauta tässä alla, kun näytönohjain vaihtui AMD-malliin, lievä upgrade. Bluetooth toimi ennen kuin jouduin asentaman uudestaan tuon tuon tuo siirtymisapurin pistettyä bootit sekaisin (taisi olla varmuuskopio vanhasta hackintoshista). Mutta en nyt rupea metsästelemään sitä toottia ennen kuin sille tulee tarve.

Tosiaan itse katsellut liikaa Luis Rosmannia juutuubista ja muitakin aiheesta uudet mäkki kannettavat. Kovasti on poltellut hankkia uusi läppäri kun vanhassa hankitussa kannettavassa on vaan niin pieni näyttö ym. Sama aihe poistaa "kohtuuhintaiset" läppärimäcitkin hankintalistalta. Onneksi ei ole rahaakaan tässä nyt työttömyyden tultua taloon, niin saahan sitä vielä katsella. Ammoin vuonna noin 2011 hankin macbook pron ja se nyt vaan tuntuu niin isolta ja painavalta ottaa mukaan, edelleen. Tosin ei ole nyt hirveästi mihin sitä mukaan ottaisikaan. Tietenkin kahtoos mitä se Apple siellä kehittelee, että aikovatko palata järkilinjalle. Macmini on aika pettymys vaikka ajaisi kuitenkin noi perustarpeet varmaankin ihan hyvin - yleensä videoesittelijät renderöivät ja sen mukaan niitä arvostelevat.

Linuxikin tosiaan ollut käytössä useamman kerran useampi eri distro. Ja wintosaakin saisi nykyään asennettua :). Jotenkin kuitenkaan kun ei pikkuasioita jaksa säätää, niin ne sitten jää. Solus 3 oli kai viimeinen.
 
Ok, hyvä tieto. PS6 on ainakin 64bit, sen vuoksi vielä ammoin hankin kun vauhditti kummasti, tosin siinäkin pitää paketti avata ja sen sisältä käynnistää asennus, onneksi sen olin jo aiemmin selvittänyt. LR5:stä en löytänyt äkkiseltään tietoa. Itseasiassa ongelmana oli että adoben normisivuilla oleva LR5:ssä oli jo ilmeisesti erilainen seriaalinlaitto -ohjelma, joten asiakaspalvelu kaivoi mistä löytyi se vanha jossa seriaali tunnistui (kun oli päivitys LR4:stä).
 
Ok, hyvä tieto. PS6 on ainakin 64bit, sen vuoksi vielä ammoin hankin kun vauhditti kummasti, tosin siinäkin pitää paketti avata ja sen sisältä käynnistää asennus, onneksi sen olin jo aiemmin selvittänyt. LR5:stä en löytänyt äkkiseltään tietoa. Itseasiassa ongelmana oli että adoben normisivuilla oleva LR5:ssä oli jo ilmeisesti erilainen seriaalinlaitto -ohjelma, joten asiakaspalvelu kaivoi mistä löytyi se vanha jossa seriaali tunnistui (kun oli päivitys LR4:stä).
Tuon softien 32-bit/64-bit näkee System Information (Järjestelmäraportti) työkalulla.
macos-sierra-system-information.png

Mojavessa on pari Applen 32-bit softaa vielä.

5E7dNbV.png
 
Olen oikeastaan hackintosh-ihmisiä vastaan ja pidän heitä köyhinä wannabe-macisteinä.

Mutta koska olen avoimin mielin liikkeessä ja on ylimääräistä rautaa kertynyt kotia, niin nyt päätin koota Hackintoshin. Mac Mini löytyy kyllä.

Aloitan kysymyksellä, kumpi näytönohjain: GTX 750 vai R7 260X?

Muu rauta on Huanan X79, 4x8GB RAM ja Xeon E5.

Saitko toimimaan?
 
Olen oikeastaan hackintosh-ihmisiä vastaan ja pidän heitä köyhinä wannabe-macisteinä.
...
Apple uskovaisen putkinäkö vaivaa ... kun katsoo noita Hackintosh koneita niin ne on pääsääntöisesti parempaa/tehokkaampaa rautaa kuin mitä Applelta saa ... merkittäväosa hackintos kasaajista on päärynyt kasaaman sen oman koneen juuri siksi kun Apple ei myy/valmista tarpeeksi tehokasta.

Esim. jos tarvit/halaut Apple pohjaisen oikean tehokkaan työaseman on Hackintosh ainoa vaihtoehto koska Applelta ei sitä saa mihinkään hintaan.
 
Saitko toimimaan?

Noikin on saanut:


..mutta sitten Mojavessa vietiin tuki Nvidian näytönohjaimille ja kryptolouhinta nosti AMD:n hinnat pilviin, niin en lähtenyt tähän projektiin. Kyllä sen kokoonpanon pitäisi olla sellainen, että voisin korvata sillä oman Mac Minin, jonka tuki myös loppui High Sierraan.

Apple uskovaisen putkinäkö vaivaa ... kun katsoo noita Hackintosh koneita niin ne on pääsääntöisesti parempaa/tehokkaampaa rautaa kuin mitä Applelta saa ... merkittäväosa hackintos kasaajista on päärynyt kasaaman sen oman koneen juuri siksi kun Apple ei myy/valmista tarpeeksi tehokasta.

Esim. jos tarvit/halaut Apple pohjaisen oikean tehokkaan työaseman on Hackintosh ainoa vaihtoehto koska Applelta ei sitä saa mihinkään hintaan.

Työasema ehkä, mutta GPU:ta on pahasti rajoitettu ja sanotaan, että vaikka Wifinä pitää ostaa Atheroskaa. Applellahan saa vaikka noita Xeoneja, jos on valmis maksamaan. Esim. E5-Xeonit, joita tuossa Huananissani on kiinni, ovat olleet Mac Pro 2013:ssa. Jossa on myös se PCI Express, niin siihen sai vielä vuosi sitten Nvidian omilla ajureilla tehokkaan näytönohjaimenkin.

Nyt voi osoittaa sen kaverin, jolle ei 18-ydin Xeon ei riitä? Lisäksi Radeon VII:tä lukuunottamatta niihin on saanut ihan kaupasta mukaan AMD:n malliston tehokkaimman näytönohjaimen..
 
Itellä RX 570 niin ei tarvinnut nvidian kanssa pyöriä. Ei toki mikään tehopeli pelaamiseen, mutta muuten. Ja eihän tuo kallis ole.
Piti macbook pro 2011 15'' asentaa myös Mojave. Ihan jees. Tosin Visual Studio Code hidastelee, täytyy koettaa vaikka sublimee :(
Tosin toi on aika painava peli, että haaveet vaikkapa kevyestä win-läppäristä edelleen voimassa.

Lisäys: Siis mulla mojeve tökkii tossa vanhassa macbook prossa, voisi asennella takaisin High Sierran. Harmi kun otin käyttöön CCC:n liian myöhään, nyt olisi helppo lykätä High Sierra takasin...
 
Viimeksi muokattu:
Itellä RX 570 niin ei tarvinnut nvidian kanssa pyöriä. Ei toki mikään tehopeli pelaamiseen, mutta muuten. Ja eihän tuo kallis ole.
Piti macbook pro 2011 15'' asentaa myös Mojave. Ihan jees. Tosin Visual Studio Code hidastelee, täytyy koettaa vaikka sublimee :(
Tosin toi on aika painava peli, että haaveet vaikkapa kevyestä win-läppäristä edelleen voimassa.

No tehdään sitten silleen, että haen RX 570:n ja asentelen sen kanssa High Sierran ensin ja sitten Mojavea perään. Kunhan olen vähän kellotellut ensin Windowsilla (harrastusmielessä), niin pitäisi sen jälkeen onnistua. Nyt kuulostaa siltä, että peräännyn haastesta, niin täytyyhän sitä vähintään yrittää Mojaven kanssa :)
Hackintoshista on vielä oikeaa hyötyä sitten, kun High Sierraan jumittanut Mac Mini päästää viimeiset kuolonkorahdukset.

Nyt on vaan siitä kiinni, että uusi X79-emolevy on vielä matkalla, kun edellinen oli kellottamiseen huono.. Ja vielä voi jäädä tulliin jumittamaan pitkäksi aikaa..
 
Lempi Leidi kertoo taas miten asiat tehdään oikein. Otsikkoa tarkentaen: Miten päivittää oikein uudempaan versioon.
 
Däms. Ei onnistunut päivitys .4 -versioon kun ei ollutkaan APFS-muodossa asennettu. Luulin, että oli. No, ehkä seuraavassa koneessa yms sitten.
 
Kannattaako ensi käyttäjän aluksi asentaa tollainen Olarila image:


Noin nopeasti vilkuiltuna vaikuttaa, että ei tarvii tehdä/osata paljon mitään ja voisi saada ainakin macOSin pyörimään koneelle eikä edes ilmeisesti tarvitse olla omaa Mac-konettakaan.
 
Mä taisin surrauttaa Olarilalla aikoinaan. Se vaan toimi hyvin. Harmi kun pidi HFS+ formaatin niin ei suostunut enää päivittää. Tosin linuxiin nyt pääosin siirtynyt.
 
Olarila taitaa olla puhtaampi kuin esim. Tonymacin metodit. Ennen saattoi olla kovin konekohtaista muttei hajua mitenkä nuo nykyiset paketit .. toki kannattaa googlailla aiheesta ja jos löytyy konekohtaiset ohjeet tai samoihin komponentteihin on jo vahvoilla.
 
Herätellääs tätä.... Onko jollakin tekkiläisellä kokemusta hackintoshin asentamisesta MSI B450 Mortarille / ylipäätään MSI emoille? Onko tiedossa suuriakin ongelmia?

Tässä asennellaan Gigabytelle

 
Herätellääs tätä.... Onko jollakin tekkiläisellä kokemusta hackintoshin asentamisesta MSI B450 Mortarille / ylipäätään MSI emoille? Onko tiedossa suuriakin ongelmia?

Tässä asennellaan Gigabytelle


Asensin tässä macOS 10.15.5:n seuraavaan kokoonpanoon:

- MSI B450 Tomahawk MAX
- AMD Ryzen 7 3700X
- 32GB 3600MHz CL16 DDR4
- PowerColor RX 5700 XT

Ohjeina käytin AMD OS X Vanilla ja OpenCoren omaa ohjetta Ryzen-pohjaisille alustoille. Mielestäni asennus oli helppo, kunhan lukee & noudattaa ohjetta huolellisesti. Ainoa ongelma on vielä lepotilan saaminen toimimaan kaikkien oheislaitteiden ollessa kytkettynä, mutta en ole vielä kerennyt tekemään kyseistä korjausta.

EFI osion järjestyst ja tiedostot:

Koodi:
.
└── EFI
    ├── BOOT
    │   └── BOOTx64.efi
    └── OC
        ├── ACPI
        │   └── SSDT-EC-USBX.aml
        ├── Bootstrap
        │   └── Bootstrap.efi
        ├── Drivers
        │   ├── AudioDxe.efi
        │   ├── CrScreenshotDxe.efi
        │   ├── HfsPlus.efi
        │   └── OpenRuntime.efi
        ├── Kexts
        │   ├── AMDRyzenCPUPowerManagement.kext
        │   ├── AppleALC.kext
        │   ├── AppleMCEReporterDisabler.kext
        │   ├── Lilu.kext
        │   ├── RealtekRTL8111.kext
        │   ├── SMCAMDProcessor.kext
        │   ├── VirtualSMC.kext
        │   └── WhateverGreen.kext
        ├── OpenCore.efi
        ├── Resources
        │   ├── Audio
        │   ├── Font
        │   ├── Image
        │   └── Label
        ├── Tools
        └── config.plist
 
Nythän toi mun aiempi hackintosh -kone olis vapaa. Vai kokeilisko uuteen ryzeniin? Eh, ehkä en tarvii omenaa. Täytyy miettiä... t. projektiaddikti.
 
Ostin ton Huawei Matebook X Pron vartavasten Hackintosh käyttöön, Windows kun ei ole ikinä ollut miun juttu.
Tämähän osoittautui niin toimivaksi että sai Linuxikin poistua koneelta, oli siis molemmat hetken.
Opencore 0.6.2 ja Catalina 10.15.7
Nvidia näyttis tietty pois käytöstä ja koneen Intelin wlankin toimii sujuvasti itlwm.kextillä.
 
Mistä lähtien intelin wifikortit on toiminu Hackintoshista? Huomasin vasta tänään koko mahdollisuuden. Bluetooth ei toimi vieläkään, vaikka firmware ja se toinen intelin kext on käytössä. Mitähän tälle vois tehdä? Tosin eipä sillä väliä enää, kun wifi toimii.

Korttina on AC 8265.

Edit. Niin ja miten Catalinan voi päivittää Big Suriin? Mulla oli tikulla Big Sur Betan recovery tuota konetta varten, mutta se oli vaihtunu Catalinan recoveryksi. GibMacOS:illakaan ei Big Surin recoverya voi enää ladata. Joka tapauksessa laitoin Big Surin 12,5 gb päivityksen tulemaan ja käynnistin uudestaan. Puolisen tuntia se sitä käynnisti, mutta Catalina siellä edelleen pyörii.

Nyt kun kextit on usb tikulta päivitetty, niin voisinko vaan ladata siihen GibMacOS:lla Big Surin ja copy pastella laittaa tikulle?
 
Nyt päivitelty OC 0.6.5 ja Bigsur 11.1 ja tripleboot Ubuntu, Windows, BigSur ihan vaan huvinvuoksi ja testimielessä :)

Onhan nuo Intelit jo vuodenpäivät toiminut, nyt vasta vakaammin. Ainut miinus ettei täydellä nopeudella, muttei itseäni ainakaan haittaa tuo.

Miulla sama AC 8265 ja bluetooth toimii hyvin, jopa sidecar johdolla tuon Ipadin kanssa.

Päivitin ihan normaalisti asetuksista BigSuriin, jotain jouduin muokkaamaan config.plististä mutten nyt tähän hätään muista mitä.

Onkos siulla mikä kone kyseessä?
 
Nyt päivitelty OC 0.6.5 ja Bigsur 11.1 ja tripleboot Ubuntu, Windows, BigSur ihan vaan huvinvuoksi ja testimielessä :)

Onhan nuo Intelit jo vuodenpäivät toiminut, nyt vasta vakaammin. Ainut miinus ettei täydellä nopeudella, muttei itseäni ainakaan haittaa tuo.

Miulla sama AC 8265 ja bluetooth toimii hyvin, jopa sidecar johdolla tuon Ipadin kanssa.

Päivitin ihan normaalisti asetuksista BigSuriin, jotain jouduin muokkaamaan config.plististä mutten nyt tähän hätään muista mitä.

Onkos siulla mikä kone kyseessä?

Tässä täytyis uskaltaa päivitellä Big Suriin kunhan 11.2 tulee. Näin AMD:n prossun kanssa vain muutama lisävaihe välissä :) OpenCore on kyllä toiminut sen verran hyvin, että en usko ongelmia tulevan.
 
Nyt päivitelty OC 0.6.5 ja Bigsur 11.1 ja tripleboot Ubuntu, Windows, BigSur ihan vaan huvinvuoksi ja testimielessä :)

Onhan nuo Intelit jo vuodenpäivät toiminut, nyt vasta vakaammin. Ainut miinus ettei täydellä nopeudella, muttei itseäni ainakaan haittaa tuo.

Miulla sama AC 8265 ja bluetooth toimii hyvin, jopa sidecar johdolla tuon Ipadin kanssa.

Päivitin ihan normaalisti asetuksista BigSuriin, jotain jouduin muokkaamaan config.plististä mutten nyt tähän hätään muista mitä.

Onkos siulla mikä kone kyseessä?

Thinkpad T580.

Millä kexteillä bluetoothisi toimii?
 
Pitipä ihan kokeilla pistää KVM:ään pyörimään BigSur. Näillä ohjeilla: GitHub - kholia/OSX-KVM: Run macOS on QEMU/KVM. With OpenCore + Big Sur + Monterey support now! Only commercial (paid) support is available now to avoid spammy issues.. Kyllähän tää ihan pyörii... ainut vaan ilmeisessti että kun on Xeon -prossu (+32gb muistia) tässä jossa ei ole erillistä näytönohjainta niin ei voi tehdä passthruna. Vähän siis hidas näytönohjain. No täytyy katsoa jos löytyis jotain jatkotweekkauksia. Aika kivastihan jotkut on saanut toimimaan multisysteemin toimimimaan. No, jos tällä nyt himmailis vähän M1 himoa :) Mulla pyöriii siis uusimmassa ubuntussa. Tietenkin vois kokeeksi koettaa auttaisiko Promox tahi muu. Tai sitten tuohon "pääkoneeseen" vaan pistelisi kanssa.

Laitetaas kätevä viideo jka selittää paljon:

 
Viimeksi muokattu:
Ostin ton Huawei Matebook X Pron vartavasten Hackintosh käyttöön, Windows kun ei ole ikinä ollut miun juttu.
Tämähän osoittautui niin toimivaksi että sai Linuxikin poistua koneelta, oli siis molemmat hetken.
Opencore 0.6.2 ja Catalina 10.15.7
Nvidia näyttis tietty pois käytöstä ja koneen Intelin wlankin toimii sujuvasti itlwm.kextillä.
Yritän juuri samaa matebook x pro 2018 kanssa. En ole säätänyt vuosiin, joten katsotaan miten äijän käy. Dual boot windowsin kanssa olisi tähtäimessä.
 
failed to read SMbus version. Todella lähellä ollaan :D. Ymmärsin että asennettavasta koneesta pitäisi etsiä tämä polku. Matessa asennettuna win11 ja pääasiassa teen tätä usb projektia m1 kanssa.

Dortian oc ohjeilla yritän selviytyä + hakukoneet. Edistystä hieman mutta nyt jää tähän ongelmaan.

Lanka elossa enää?
 
Kysymys: Mulla on tällä hetkellä Gigabyte Z370M D3H LGA 1151 mobolle tonymacx86:n ohjeilla/Cloverilla toteutettu Mojave-käyttis. Onkos miten helppoa tehdä rinnalle toiseen NVMe-driveen toteutettu modernimpi setti, eli opencore + Ventura? Eli olisi kaksi NVMe-levyä ja niillä omat käyttikset, ja käytössä voisi valita kumpaan boottaa? Joutuuko boottauksen säätämään biosin kautta, vai toimiiko macin oma starttilevyn valinta? Onko tällaisessa järkeä/joutuuko loputtomiin säätöihin?
 
Kysymys: Mulla on tällä hetkellä Gigabyte Z370M D3H LGA 1151 mobolle tonymacx86:n ohjeilla/Cloverilla toteutettu Mojave-käyttis. Onkos miten helppoa tehdä rinnalle toiseen NVMe-driveen toteutettu modernimpi setti, eli opencore + Ventura? Eli olisi kaksi NVMe-levyä ja niillä omat käyttikset, ja käytössä voisi valita kumpaan boottaa? Joutuuko boottauksen säätämään biosin kautta, vai toimiiko macin oma starttilevyn valinta? Onko tällaisessa järkeä/joutuuko loputtomiin säätöihin?

Varmaan helpointa pitkällä aikavälillä olis että konvertoit Mojave kokoonpanosi Opencoreen, asennat Venturan sille erilliselle SSD:lle ja boottaat Opencoren kautta kumpaan haluat. En oo asiaa tarkemmin kattonut mutta luulis että Mojave toimii OpenCoren kaa. Bootloaderin ei tarvii olla samalla levyllä kuin käyttis (Mulla on MacOS ja Win 10 eri levyillä, Clover kuitenkin mun Mac-levyn EFI-osiossa ja kiltisti boottaa Windowsiin Cloverin kautta)

Kömpelömpi vaihtoehto ois sit chainloading jossa Mojaveen mentäessä joutuis boottaamaan OC -> Clover -> Mojave.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
261 426
Viestejä
4 537 331
Jäsenet
74 796
Uusin jäsen
Kummila

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom