Haamukeittiöt & virtuaaliravintolat

Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
1 010
Nyt kun kyseinen aihe ollut taas pinnalla niin oli aika iso yllätys tietää minkälaista bisnestä tämä on jo jenkeissä. Eli parhaimmillaan yhden ravintolan alla voi olla yli 30 eri ravintolaa, jotka sitten menevät tämän haamukeittiö/virtuaaliravintola kategorian alle. Yhden ravintolan alla voi toimia vaikkapa kymmenen eri nimistä burgeri ravintolaa jotka kaikki myyvät sitten tismalleen samoja hampurilaisia, nämä ravintolat vielä vievät hyvin tilaa ja näkyvyyttä näissä erilaisissa kuriiripalveluiden tilaussivuilla.

"Haamukeittiö on nimitys ravintolalle, jonne ei voi mennä syömään, mutta josta voi kuriiripalveluiden kautta tilata ruokaa."

Suomessa isoin toimija taitaa olla Munchfam jonka alla on useita hyvinkin erilaisia tuotteita, joita sitten muut ravintolat ottavat listoilleen ja valmistavat näitä asiakkaille kun tilaus tehty kuriiripalvelun kautta. Sitten Huuva taitaa olla esimerkki keittiöstä jolla ei ole mitään omia tuotteita, mutta palvelee pelkästään näitä virtuaaliravintoloita.

 
Liittynyt
12.11.2020
Viestejä
278
Tullut törmättyä ilmiöön Woltissa. Kerran jopa tilannutkin tällaisesta haamukeittiöstä intialaista vai olikohan se nepalilaista.
Sillä kertaa laatu oli heikompi kuin samassa osoitteessa toimivasta oikeasta ravintolasta tilattaessa.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 699
Hmm, eli onko mallia otettu jostain elektroniikka "teollisuudesta" jossa paljon firmoja joilla ei omaa tuotantoa, tai vaikka Amazonista...vai onko niillä jokin myymälä jossain?
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 750
Woltissa tuli vastaan vuosi sitten joku tuntematon kebabila Oulun keskustasta josta en ollut kuullutkaan enkä löytänyt edes googlella. En tilannu ku tylsästi saatavilla oli vain perus kebabannoksia.
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
1 010
Hmm, eli onko mallia otettu jostain elektroniikka "teollisuudesta" jossa paljon firmoja joilla ei omaa tuotantoa, tai vaikka Amazonista...vai onko niillä jokin myymälä jossain?
Oletan että tällä haetaan white labeling toimintaa.

Tämä haamukeittiö on vähän kuin franchising-yrittäjyys, mutta yhdessä ravintolassa voi toimia ravintolayrittäjän omat tuotteet ja kymmenen muuta haamukeittiötä samaan aikaan. Siellä haamukeittiön takana on yleensä joku isompi toimija joka luo brändit ja näiden alle sitten sopivat tuotteet ja tämä toimija sitten välittää tarvittavat materiaalit ravintolalle jonka alla tämä haamukeittiö toimii. Ja tällä toimijalla voi olla esimerkiksi vaikka kymmenen eri hampurilaisravintola brändiä jotka kaikki toimittaa samoja hampurilaisia tuon haamukeittiö konseptin kautta.
 
Liittynyt
14.05.2021
Viestejä
318
Jännä ilmiö, enpä ollut tälläisestä koskaan kuullutkaan. Tosin eipä tule woltilla tai millä muullakaan tilailtua sapuskaa kuin pakon edessä tai ryhmän painostuksesta.
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
530
No ihan vitun paska ilmiö imho. :D


Aiheeseen liittyen silti pieni copipasta;

Suomen musiikin moniottelija Mikael Gabriel on jälleen otsikoissa tuoden uutta luovaa energiaa niin musiikin kuin ravintolamaailman kentille. Viime viikolla artisti julkaisi odotetun singlensä, Ruotsinlaiva, tehden samalla paluun musiikkiskenen keskipisteeseen vuoden julkaisutauon jälkeen. Nyt hän on myös ilmoittanut astuvansa ravintolamaailmaan avaamalla oman virtuaaliravintolan, Gabriel’s Pizzan.

Samalla artisti ilmoittaa uudesta liikkeestään ravintolabisnekseen. Gabriel’s Pizza tarjoaa Detroit-henkistä pannupizzaa, joka on kehitetty yhteistyössä Munchfamin ja Michelin-kokki Pertti Kallioisen kanssa. Pizzat ovat tilattavissa ainoastaan Woltista, ja lanseeraus tapahtuu ensin pääkaupunkiseudulla, laajeten myöhemmin yli 30 paikkakunnalle ympäri Suomea.

– Olen itse ollut aina suuri pizzan ystävä, erityisesti jenkkipizzan. Myös ravintola-ala on kiinnostanut pitkään, ja olen haaveillut siitä, että voisin urani aikana tehdä jotain näihin liittyvää, paljastaa artisti.

Gabriel’s Pizza ei ole pelkkä pizza, vaan se on suunniteltu jaettavaksi ja tarjoillaan foliossa, jossa sen voi halutessaan lämmittää uudelleen. Kappaleen tavoin myös pizzan taustalla on tarina yhteistyöstä Munchfamin kanssa ja kokkimestari Pertti Kallioisen osaamisesta, joka on tunnettu muun muassa Pizza Cartel -brändistään.
Ja linkki "uutiseen";
 
Liittynyt
21.01.2017
Viestejä
107
Pari kertaa vahingossa tullut tilattua moisista woltin/foodoran kautta kun ei ollut tarpeeksi tarkkana, joka kerta täysi ala-arvoista roskaa mitä huonoinkaan ravintola ei varmasti kehtaisi tarjota jos joutuis asiakkaan ihan naamatusten tapaamaan. Nykyään ihan lähtökohtaisesti ennen tilausta tulee tarkistettua että ravintola on ihan oikea paikka mihin voisi kävellä ovestakin sisään ennen tilauksen tekemistä.

Suosittelen välttelemään viimeiseen asti, vähän kuin wish.com-versio oikeiden ravintoloiden vastaavasta ruoasta :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 420
Pari kertaa vahingossa tullut tilattua moisista woltin/foodoran kautta kun ei ollut tarpeeksi tarkkana, joka kerta täysi ala-arvoista roskaa mitä huonoinkaan ravintola ei varmasti kehtaisi tarjota jos joutuis asiakkaan ihan naamatusten tapaamaan. Nykyään ihan lähtökohtaisesti ennen tilausta tulee tarkistettua että ravintola on ihan oikea paikka mihin voisi kävellä ovestakin sisään ennen tilauksen tekemistä.

Suosittelen välttelemään viimeiseen asti, vähän kuin wish.com-versio oikeiden ravintoloiden vastaavasta ruoasta :D
En ole ihan samaa mieltä, osa noista virtuaaliravintoloista on ihan ok mutta toki osa on kyllä aika kelvottomia. En tosin ihan ole sisäistänyt mikä idea joillakin noilla virtuaaliravintoloilla on kun samassa paikassa tehdään samaa ruokaa toisen firmankin nimellä ja samaan hintaan. Ainoa syy minkä keksin on että koitetaan "saastuttaa" nuo Wolt ja Foodora kymmenillä ravintoloilla joista saa samaa evästä kuin muualtakin.

Toki noista virtuaalisista tulee hyvin harvoin tilattua mutta joskus niissä on ihan hyviä tarjouksia ja jos tietää että kyseiset kokit tekevät kelvollista evästä niin tarjouksen voi hyödyntää.
 
Liittynyt
21.01.2017
Viestejä
107
No iso osa noistahan ei ole olemassaolevia ravintoloita ollenkaan, vaan ihan puhtaita haamukeittiöitä. Siksi sanoinkin että tarkistan että ravintolan osoitteessa on oikea ravintola, oli sitten eri nimellä tai ei.

virtuaaliravintoloiden osalta olettaisin että kyseessä on usein ihan vaan "hakukoneoptimointi".

...ja huonoimmissa tapauksissa sitten se, että kun on ensin huonolla ruoalla karkoitettu yhdellä nimellä asiakkaat eikä kukaan ole kiinnostunut tilaamana toista kertaa, on kätevä vaihtaa vaan nimeä foodoran/woltin sivuilla, pistää uudet "avajaistarjoukset" ja myydä uusi kierros samaa roskaa. :D
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 420
Täälläpäin suurimmalla osalla virtuaaliravintoloista on joku oikeakin ravintola samassa osoitteessa, ei ole tainnut tässä omalla "kuljetusalueella" olla kuin pari puhdasta haamukeittiötä. Tosin nuo puhtaat haamukeittiöt eivät olkein ole tuntuneet kannattavan kun ovat molemmat tainneet kuolla jo pois. Toisaalta, itsehän sahasivat omaa jalkaansa kun pilkkoivat eri ruokalajit omiksi "ravintoloiksi" tyylin (nimet keksitty) Karvakäsi pizza, Karvakäsi kebab, Karvakäsi sushi, Karvakäsi wings jne kun sitten ei voinut esim emännän kanssa tilata eri ruokia samalla tilauksella jos toinen vaikka halusi kebabin ja toinen sushia. Jos nuo olisivat olleet samassa virtuaaliravintolassa niin ehkä joskus olisi voinutkin tilata sieltä kokeeksi.

Pääsääntöisesti kyllä tulee tilattua ruokaa ihan oikeista ruokapaikoista eikä noista virtuaalisista ja monesti vielä vähän tunnetummista paikoista kuten Pancho Villa, Social Burgerjoint tai PizzaHut, on ainakin suurempi todennäköisyys saada kelvollista evästä. Vaikka karvakäsipaikat ennenkin vaihtoivat nimeä ja omistajaa aika tiheään niin nyt tuntuu että niilläkin on vaan tahti kiihtynyt niin ei oikein tiedä mitä jostain random-kebabbilasta sattuu tulemaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 766
Viestejä
4 202 971
Jäsenet
70 987
Uusin jäsen
Rosmonautti

Hinta.fi

Ylös Bottom