GTX 980ti strix OC - error 43

Liittynyt
26.02.2021
Viestejä
3
Otsikon mukainen näytönohjain antaa virhekoodia: "Laite on pysäytetty, koska se ilmoitti virheestä. (Koodi 43)"

Vajaa viikko sitten myyjällä testattuna näytönohjain toimi ihan ok, kunnes päivitin puhtaan windowsin ja vaihdoin tahnat sen kummemmin ensin kokeilematta ja ongelmat alkoivat. Myyjä vakuutteli että kortti toiminut normaalisti tähän asti mutta suhtaudun hieman varauksella.

Seuraavat toimenpiteet tehty:

Ajurit poistettu DDU:lla safe modessa
Windowsin automaattinen ajureiden päivitys blokattu ja kokeiluna asennettu manuaalisesti 3 eri ajuriversiota
Biossit päivitetty
Näyttiksen disable laitehallinnasta -> reboot -> enable ->reboot
Kokeiltu myös toisessa kokoonpanossa

Onko mitään vinkkiä antaa vielä millä voisi lähteä pelaamaan..? Vai onko kortti vaan sattunut kyykkäämään nyt?
 
Liittynyt
09.01.2017
Viestejä
134
Lähtökohtaisesti tällaiset virhekoodit on vähän vaikea juttu korjattavuuden suhteen. Varmistithan, että kortti on hyvin paikoillaan pci-express-slotissaan ja kortin piirilevy on suora? Jäähyn painosta taipunut näytönohjain voi tuollaista virhettä tehdä.

Mikä sai muuten vaihtamaan noin pian käytetyn ostosta tahnat korttiin? Tahnojen vaihdon vuoksi et pysty vakuuttelemaan myyjälle kortin viallisuutta palautuksien toivossa, koska hän voi vedota siihen, että se toimi sinulla monta päivää + tietenkin hänellä itsellään.

Olennaista on toki myös se, että tahnoja vaihdellessasi sait kaikki ruuvit samalla lailla paikoilleen kuin ne olivat.

Kaiken kaikkiaan on mahdollista, että tämän ikäisellä ja tehosyöpöllä kortilla voi jäähyn irrottelu aiheuttaa jotain sellaista mikromaalista muutosta piirikorttiin, joka aiheuttaa tällaista ongelmaa. Varsin valitettavaa, koska 980Ti on mainio kortti 900-sarjasta kuten myös legendaarinen GTX970.

Mutta näillä mennään, paljonkos muuten tuosta 980Ti:stä joutui maksamaan? Toivottavasti saisit sen käyttökuntoiseksi.
 
Liittynyt
26.02.2021
Viestejä
3
Pitää tarkemmin alkaa tutkimaan näkyykö mitään fyysistä merkkiä vikaantumisesta.

Ja en kyllä hoksannut ajatella ollenkaan kun kortti todettu toimivaksi paikan päällä ja myyjän kertoman mukaan tahnoja ei ollut koskaan vaihdettu niin ajattelin perusteellisen putsauksen yhteydessä ne samalla vaihtaa..

Samalla tavalla ne siellä on kuin aiemminkin. Pitänee vielä tarkistaa nekin kertaalleen. Jostain luin että voisi viitata ylikuumenemiseenkin tuo koodi, se on niin ympäripyöreä virhekoodi.

Mainio korttihan tuo ois, mutta ikävästi sen kanssa meinaa nyt käydä.

Ostin siis valmiin paketin, kaikki koneesta ja näytöstä näppikseen ja pelituoliin nii vaikea sanoa mitä näyttikselle jää. Mutta 600€ koko paketista, i5-6600k prossulla, ihan laatu näppis ja 144hz näyttö TN-paneelilla. Oisko 400€ koneen osuus tuossa, ei siis paha hinta ollenkaan, JOS vain toimisi..
 
Liittynyt
09.01.2017
Viestejä
134
Juu, periaatteessahan tahnojen vaihto on jees kun lämpöjä saadaan alas. Näytönohjainten virittelyjen suhteen olen itse ollut melko konservatiivinen - 15 vuoden aikana en ole koskaan vaihtanut aftermarket-jäähyä tai vaihtanut tahnoja näyttiksiin joita on jonkun verran jo ollut. Syynä on ollut se, että en pahemmin ole lämpöjen huomannut nousevan esimerkiksi kohta 9 vuotta vanhassa GTX660:n tapauksessa. Ts. Vaiva ja riskit ovat olleet isommat kuin odotettu hyöty. Ehkä pitäisi tämäkin taito harjoituttaa, kun kuitenkin jo varsin monta vuotta näiden kanssa pelailtu. (Ja hyllyssä alkaa olla testitavaraa tähän)

Näyttää siis kuitenkin siltä, että jos kortti ei ole virkoamassa toimivien kirjoon, niin joudut tarkkailemaan hyviä diilejä muista näytönohjaimista. Paikan päällä testattu toimivaksi ja ilmeisesti joitakin päiviä toiminut kotonasi, ennen kuin lähdit availemaan korttia.

Mutta ennen kortin hautaamista kannattaa katsoa, että kortti on suorassa ja hyvin pci-e-slotissaan paikallaan. Ja ei se huono idea ole vielä kerran avata ja kasata uudestaan.

Oma veikkaukseni on, että avaamisen ja kasailun yhteydessä on jonkinlainen mikromuutos piirilevyssä tapahtunut, johon on altistanut kortin ikä ja mahdollinen raskas jäähdytin, eikä sovi unohtaa kortin tehonnälkäisyyttä ja sitä myöten lämmön vaikutuksia. Eli kortista on tullut vuosien myötä ehkä hauraampi ja herkempi ja se näkyy tällaisena vikurointina - kuvaa tulee ilman artefaktoja jne, mutta sitten kuitenkin laite pysähtelee Windowsissa.

Eli yllättävä ja sellainen muutos, johon ei oikein olisi voinut varautua mitenkään.

Lykkyä pyttyyn tuolle GTX980Ti:lle ja paketin hinta vaikuttaisi varsin OK:lta, jos mukana tuli vielä hyvä ssd tai iso hdd. 980Ti:n arvo on noin 200 euron luokkaa, eli jos PC:n arvoksi tulkitaan 400-500 euroa niin eipä nuo loppuroippeet mahdottomia maksanut, laadukkaat virtalähteet maksavat jo yksinään satasta ja SSD toisen satasen päälle...

Sitten kun olet kokeillut kortin uudelleen kasailun ja varmistanut kortin suoruuden ja sen, että se on myös hyvin siellä slogissaan paikallaan niin jäljelle jää vielä uunitustemppu.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 081
Jotain siellä softassa on pielessä; tämä virhekoodi 43 on tappanut myös suuren osaa vanhoja GTX780-näyttiksiä viimeisen muutaman kuukauden aikana (tälle löytyy lähde hakemalla virhekoodia googlesta ja rajoittamalla hakutulokset viimeiselle kuukaudelle).

Kokeilepa pakottaa vanhempi PCI-E -tila emon BIOS:stä (esim. 2.0).
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
125 808
Viestejä
2 459 900
Jäsenet
49 240
Uusin jäsen
Raven14v

Hinta.fi

Ylös Bottom