Google VS. Huawei/Honor

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja JesseR, 19.05.2019.

 1. Seppo77

  Seppo77

  Viestejä:
  1 154
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Niin mutta toivon että Nokia tulisi hyötymään mahdollisimman paljon tästä.
   
 2. jkv

  jkv

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2017
  Sinänsä sääli kun omaan mate 20 pro:hon olen ollut tyytyväinen.. no toivottavasti tällä nyt kitkuttelee softan puolesta siihen asti kunnes tulee vaihto ajankohtaiseksi..

  Kävi miten kävi niin kai tämä on jonkinlainen vedenjakaja kun ajattelee tulevaisuuden puhelimia (Kiinan ihmeet vs muut)..

  Saavatkohan muutkin valmistajat (esim. Lenovo/tietokoneet) sanktioita kun jenkeissä ovat vauhtiin päässeet.
   
 3. babam

  babam

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Tein omat johtopäätökset ja palautin tänään 43 päivää käytössä olleen P30 Pro:n takaisin Giganttiin. Uskaltaakohan OnePlus 7 Pro:takaan enää ostaa jos silläkin pian sama kohtalo ?
   
  XDream ja k1nggg tykkäävät tästä.
 4. Xirka

  Xirka

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kiitos että palautit, kohta saa hyviä luureja outletistä/alennuksesta kun tuularit alkaa panikoimaan.
   
  Jahve3, Rensu, Noc- ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 5. Seppo77

  Seppo77

  Viestejä:
  1 154
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Empä näe järkeä kiinalaisia luureja ostaa kun on paljon muitakin tarjolla.
   
 6. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Eiköhän vakoilukohu johdu ihan samasta kuin esto, eli halutaan heikentää yrityksen edellytyksiä kilpailla. Muilla kiinalaisilla ei ole samanlaista tilannetta kun eivät myy verkkoja vaan pelkkiä puhelimia.

  Jollei joku näytä jotain todisteita vakoilusta niin sitä ei ole... Tai ehkä tämä länsimainen oikeuskäytäntö koskee vain meitä.
   
 7. Blondie

  Blondie

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kaikki ne on myöhässä aikataulusta 5G:n osalta, kärjessä menee Huihai ja sit tulee Erikson ja Nokia aika tasoissa... Ruotsalaiset taitaa olla hitusen edellä.
   
 8. Sokuripappa

  Sokuripappa

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tämä oli itselleni viimeinen niitti kiinalaisten firmojen laitteiden hankintaan (huom! ero Kiinassa valmistettuihin). Vaikka pitäviä todisteita ei tuosta Huawein vakoilusta ole lyöty pöytään niin en halua bänniriskiä näitä hankkimalla.
   
 9. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  :facepalm:
   
  Noc-, Luukkonen, tatulpin ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 10. jperala

  jperala

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2019
  Pakokauhu ja paniikki, kerätään kaikki huaweit kekoon ja poltetaan ne, heilutellaan samalla American lippua :)
   
  Noc-, Luukkonen, Sequ ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 11. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Juuri näin, täthän tällä heataan että porukka panikoi, näyttää ainakin tällä foorumilla menevän hyvin läpi.:rofl:
   
  Jahve3, JMM84, Sequ ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 12. GPO

  GPO

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jep. Olikohan tämä nyt Trumpin kauppasodan tähän mennessä tehokkain hyökkäys?
   
 13. babam

  babam

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Huawein myynti tulee sakkaamaan pahasti ainakin Euroopassa elleivät sitten dumppaa niitä kovilla alehinnoilla. Uusia Huawei luureja ei nykytiedolla enää ole tulossa paitsi tänään julkistettava Honor ja uudetkaan puhelimet kuten P30 Pro tuskin saavat syksyllä julkistettavaa Android Q (10) päivitystä joten näyttää todella huonolta Huawein kannalta.
  Tästä syystä en nähnyt järkeä olla palauttamatta lähes tuhannen euron P30 Prota kun kerran Gigantti antaa siihen mahdollisuuden.
   
 14. an7i5ankar1

  an7i5ankar1

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ei tuo teidän kiina-fanipoikienkaan elämöinti kovin järkevää ole. Oli se sitten panikointia tai ei, jos Google on ilmoittanut ettei Huawei saa enää Androidia, niin se ei sitä saa, piste, ja nämä luurit eivät ole enää entisensä.

  Suruaikana vertaistukiryhmät voivat olla avuksi, muttei siinä paljoa auta selkääntaputtelu, että älä pelkää, kaikki kääntyy hyvin, jo huomenna Google peruu päätöksensä ja Huawei saa jatkaa. :facepalm:
   
 15. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Ja seuraavaksi seuraamme poppariämpärin kanssa amerikkalaisten piirivalmistajien syöksylaskua.
   
  Jahve3 tykkää tästä.
 16. jperala

  jperala

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2019
  Mikä on kiina fanipoika ? kai nyt aikuinen ihminen ymmärtää että jos kellossa on kiinalaisia osia niin ei se tee fanipojaksi, kehno provo. Ainakin oma fanipoika, diktatuuri huawei toimii kuten ennen.
   
 17. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  862
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Mallisto kysymys tämä ei ole. Huawei/Honor on uusinut nyt 6 kuukaudessa koko mallistonsa. Tälle vuodelle ei mitään järkevää enää olisi kuin uusi Mate Pro.

  Sakkausta tulee esiintymään. Euroopassa, ja myös Intiassa (ne osaa lukea englanniksi uutisia sielläkin).
   
 18. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  918
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Kyllähän tässä googlekin sai osumaa. Voi ruveta pukkaamaan uutta käyttöjärjestelmää kun kaikki ee tykkää amerikasta. Vaikka se voi olla jollekin yllätys.
   
 19. Reason

  Reason

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Ymmärrän kyllä, että joku päätyy palauttamaan kalliin puhelimen ns. varotoimena. Silti, samalla tavalla hölmöltähän toi "piste, tämä oli tässä, eikä mikään ole entisensä" kuulostaa. Huawei sai juuri sen 3kk sopeutumisaikaa, ja eiköhän tuohon aikaan mahdu vielä aika paljon vielä neuvotteluja ja vastavetoja puolin ja toisin.
   
  Sequ, Himmler ja Karaya1 tykkäävät tästä.
 20. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Siis mitä bänniriskiä? Kyse ei ole siitä, ettei olisi pitäviä todisteita vaan siitä ettei ole mitään todisteita. Englanti, jolle US jakaa tiedustelutietonsa ilmoitti jatkavansa Huawein ostamista nähtyänsä ”todisteet”.

  Jopa Yhdysvaltojen oma lehdistö ymmärtää, että tässä koko hommassa ei ole kyse vakoilusta, mutta silti aina vaan löytyy jengiä puhumaan siitä. Helppoa on ihmisiin vaikuttaminen jos kriittinen ajattelu on tällä tasolla.

  Mulle ei tulis mieleen ostaa Huawein puhelinta ennen kuin tietää miten tämä homma etenee. Enemmän kuitenkin huolissani miten kauppasota lähtee eskaloitumaan, kiinan kuitenkin pitää tehdä joku siirto eikä se voi olla täysin samanlainen kun heillä ei ole vastaavaa IPR’ää.
   
 21. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 108
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Jokainen jolla on aivot päässä, ymmärtää, että kommunistisen puolueen hallitsema Huawei voi koska tahansa käyttää resurssejaan vakoiluun tai muuhun vaikuttamiseen, yksinkertaisimmillaan infran sabotointiin, vaikka EI JUURI NYT niin tekisikään. Riski on aika ilmeinen, no?

  Kauppasota on oikeastaan vieläkin parempi syy Huawein boikotointiin, koska Google ja muut amerikkalaiset palvelut on olleet bannattu Kiinassa jo vuosia. Nyt sitten Google tavallaan "bannaa takaisin". Ihan reilua mun mielestä ja se parhaiten nauraa joka viimeeksi nauraa?
   
 22. JesseR

  JesseR

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Voi parsa, tuo tänään julkaistu Honor 20 Pro olis ollu tosi jees.
   
 23. Peltsii

  Peltsii

  Viestejä:
  320
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2017
  Mikä ihmisiä vaivaa? Sympataan Kiinaa ja äänestetään vasemmistoa vaaleissa?

  Surullista.
   
  H. Hamilton-Jones, Sokuripappa, Kamake ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 24. Himmler

  Himmler

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Eiköhän tässä ole lähinnä kyse ameriikkalaisten toimista koska on mahdollista että jos esimerkiksi E-Korea joutuisi kauppasotaan saattaisi Samsung joutua jenkkien tulilinjalle. Surullisempaa on että joku haluaa olla täysin yhden valmistajan/valtion armoilla.

  Vasemmistoliittoa saa äänestä jos haluaa.


  Toivottavasti Samsung alkaa tosissaan kehittämään Tizenia.
   
 25. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  On riski että kuka vain voi tehdä noin, ja paljon näyttöä että Yhdysvalloissa taivutaan aika suvereenisti hallituksen vaatimuksiin. En epäile hetkeäkään etteikö kiinassa tehtäisi samoin ja vielä nopeammin, ja olen siitä ihan yhtä huolissani.

  Nyt ei kuitenkaan puhuta sisäpoliittisista päätöksistä joilla suojellaan infraa (Huawei ei tainnut paljoa myydä jenkeissä ennenkään), vaan kansainvälisistä toimista joilla estetään yritystä myymästä muiden maiden markkinoille. Tarkoituksena on ainoastaan suojella oman maan yrityksiä, infran suojaamiseen on muut keinot.

  Eihän google tässä mitään bannaa, noudattaa vaan määräyksiä. Kauppasota on mustakin parempi syy, mutta turha sitten kusettaa muilla perusteilla. Kyllä tullejakin nostetaan perusteena kauppapoliittiset syyt, tässä vaan halutaan täsmäisku yhteen yritykseen jonka perusteita ei voida sanoa ääneen joten väitetään että on löytynyt uhkia kun ei vaan ole. Toki on aina riski että niitä lisätään jälkikäteen, mutta se on jälleen ihan eri keskustelu kuin yhden yksittäisen firman boikottiin laittaminen.

  Meillä töissä laitettiin kaikki kiinalaiset Androidit pannaan jo yli vuosi sitten ja se oli musta hyvä päätös. On kuitenkin eri asia että yritys päättää niin tehdä, tai valtio määrää maahansa selkeän linjan kuin että mennään yksittäisten yritysten perään valheellisin perustein.
   
 26. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 108
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Infra tarkoittaa tukiasemia yms., ja suurimmat pelurit siinä on Huawei, Ericsson ja Nokia. Noista mikään ei ole amerikkalainen firma. Kauppapoliittisesti USA ei tässä hirveästi voita että lyö kapuloita Huawein rattaisiin, mutta turvallisuuspoliittisesti voittaa.
   
  Sokuripappa tykkää tästä.
 27. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 029
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Ei kauppasodassa, kuten muussakaan sodassa, monasti se oma voitto ole päälimmäisenä mielessä vaan vihollisen häviö. Tuo päätös iskee rajusti yhteen suurista kiinalaisista kansainvälisestitoimivista firmoista. Sattuipa somasti näin kauppaneuvottelujen ja tullinokittelujen keskellä.
  Mikäli päätös olisi turvallisuuspoliittinen muutenkin kuin vain keppihevosena se olisi tehty jo aikoja sitten (tuskin toiminta juuri nyt olisi kuvaillun kaltaiseksi vasta muuttunut).

  Tietysti mikäli on USA-fani, kaikki menee ilman sen kummempia epäilyksiä muista kuin tiedoitetusta motiivista. Motiivina pelinappula kauppaneuvotteluissa voi olla yllättävänkin vahva.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019
 28. antero

  antero

  Viestejä:
  2 738
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Yhdessä jutussa mainittiin että Huawei ostaa 10miljardilla osia USA:sta/ tai niiden yrityksestä.
  Tuskin USA voi tätä hyvin helposti sivuuttaa.
   
 29. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Eiköhän sen takia lykätty eston aloitusta kesän yli, eli voivat ostaa varastot täyteen kyseisiltä yrityksiltä.
   
 30. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  1 164
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Aikalailla näin sanoisin. Plus saavat ehkä pahimmat softajutut kasaan hyvällä tuurilla ennen Android Q:ta. Tosin, milloinkas sen pitäisi tulla? Ei kai 3kk sisällä aka Huawei ehtisi lisensöidä luureja softalle ja päivittää niitä Q:lle jos saisivat softan ulos ajoissa.
   
 31. TeeJii

  TeeJii

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä tapauksessa kauppasodan kohdalla on kyse myös presidentin vaaleista. Trump saa kaiken näyttämään hyvältä oman etunsa takia. Taistelee pahaa kiinaa vastaan ja samalla suurimmat häviäjät on oikeasti valtion sisällä olevat yritykset jotka menettää paljon rahaa. Aika aggressiivisesti yritetään siellä muutenkin "puhdistaa" ja kääntää omavaraisuutta ja lisätä omia resursseja tuottaa hyödykkeitä USA yrityksien avulla. Mahdottomuus kuitenkin pitkällä aikavälillä palkkojenkin takia.

  Mihin ne iskee seuraavaksi? Eurooppalaisiin? Koreaan? Mikseivät amerikkalaiset firmat lopeta tuotteiden valmistusta ulkomailla kokonaan tässä samalla kun aina on riski olemassa että sieltä tarttuu mukaan jotain mitä ei haluta. Puhumattakaan ulkomaalaisista työntekijöistä. Mitenkäs Microsoft? Lopettiko Windows lisenssien myymisen huaweille?
   
 32. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 347
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei kannata Suomessa nettiä käyttää tai sairaaloissa käydä jos Huawei pelottaa. Täällä on runkoverkkoa uudistettu Huawein laitteilla aika rankasti kuten myös muissakin maissa. Fakta on edelleen se, että vakoilusta ei ole pitäviä todisteita, ainoastaan halutaan kauppaembargo. Kyllä muakin vituttaisi jos Cisco ei myy, kun Huawein laite osaa samat jutut murto-osalla hinnasta.
   
  JesseR tykkää tästä.
 33. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 108
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kyllä lopettaa, ja isompi ongelma on Huawein kannalta se, että myös Intel ja kumppanit lopettaa sirujen myynnin Huaweille. Eli läppäreiden valmistus loppunee tällä haavaa.

  Kokonaan toinen asia on sitten se, että kiinalaiset itse ovat käsittääkseni käyttäneet lähes 100-prosenttisesti piraatti-Windowseja. Eihän siellä kukaan ole niin "tyhmä" että kävisi softasta maksamaan... ;)
   
 34. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Mitään ei ole lopetettu. Tähän tuli se kolmen kuukauden siirtymäaika, jonka jälkee asia sovitaan ja kaikki jatkuu niinkuin ennen.
  Kyllä joku siinä kolmen kuukauden aikan kuiskaa iso T korvaan että Amaerikkalais yrityksille tulee miljardi tappiot jos Huawein poikotti jatkuu.
  Sitä se lapsen tasolla oleva ukko siellä johdossa ei ole vielä ymmärtänyt, Huawien laitteita kun on ympäri mailmaa, ei pelkästään Kiinassa.
  Haittaa tästä tulee Huaweille varmasti olemaan, esim matkapuhelimien myynnissä tulee varmasti jotain notkahdusta.
  Tähän kun laitetaan vielä päälle se että Huawein ennustettiin olevan vuoden loppuun mennessä mailman suurin markapuhelin valmistaja.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019
  skiip, Luukkonen, Dargol ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 35. Helios

  Helios

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Toimiiko muilla Googlen play store ja Maps ym? Omassa huihaissa (Y5II) tulee harmaa ruutu ja settings valikko, nyt vasta tosin kokeilin ensimmäistä kertaa, että voi olla jotain hämminkiä asetuksissa?
   
 36. JesseR

  JesseR

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Mulla Honor 9 ja ihan normaalisti toimii kaikki vielä.
   
  Helios tykkää tästä.
 37. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Ei toi Huawei poikotti muutenkaan koske jo myytyjä tai myynnissä olevia puhelimia.
   
  Helios tykkää tästä.
 38. Sokuripappa

  Sokuripappa

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Nyt on tullut lisää siruvalmistajia boikotoimaan Huaweita mm. ARM lopettaa tekniikkansa lisenssoinnin joten siinä loppuu taas osa Huawein omasta siruvalmistuksesta.
   
 39. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  1 164
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Tästä voi tulla vielä mielenkiintoinen soppa nyt kun omia sirujakaan ei saa tehtyä ymmärtääkseni.
   
 40. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 120
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kirin 985 kuitenkin on varmaan jo "valmis" joten syksyn Mate30 varmaan saa vielä prosessorin mutta sen jälkeen voi olla hankalampaa sitten. Olettaen tietenkin että voivat tuolloin taas normaalisti Androidia käyttää.
   
 41. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 029
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Yksi vaihtoehto on, että Hyawei vetäytyy takaisin kiinaan ja myy luurejaan maihin joissa ei välitetä patenttisysteemeistä. Milläpä kukaan pakottaisi sellaisen toiminnan loppumaan.
  Siis mikäli kauppaneuvotteluissa eivät pääse sopuun (siihen sopuun olettaisin kuuluvan boikottien purku; Kiina tuskin tyytyy juuri vähempään)
   
 42. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Tästähän tulee todellinen kauppasota. Sattuu myös Suomeen.

  Jos muuten olisin jonkin jenkkifirman palkkalistoilla, en todellakaan matkustaisi lähiaikoina Kiinaan. Voipi tulla aika yllättäviä vangitsemisia ja vakoilusyytöksiä.
   
  Sequ tykkää tästä.
 43. antero

  antero

  Viestejä:
  2 738
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Samaan tapaan on riski että Samsung alkaisi vakoilemaan. Sitä ei kuitenkaan bannata samalla syyllä "voi vakoilla" kuin Huawei.
  Ihmisen mieli on kuitenki kiusatun puolella.

  Et ole bannin kohde, ei Huawei saa rahaa vaikka tekisit mitä puhelimen kanssa.
  Tämän tarkoitus on katkaista Huawein tulot ja se tulee vain myynnistä.
  Suurella firmalla muutama kuukausi ilman kunnon tuloja on jo kohtalokasta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019
 44. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Käyttävätkö Huawein kilpailijat jotain muita kuin amerikkalaisia komponentteja vai maksavatko ne niistä huonommin?
   
 45. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 019
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Jos Kiinassa heivaavat piraatti-Windowsit ja mahdolliset lisensoidut windowsit yli laidan ja siirtyvät Linuxiin, niin se vauhdittaa Linuxin ja sille tarjottavien ohjelmien kehitystä ja määrää todella paljon. Se taas aiheuttaa harmia Microsoftille kun tauti voi levitä muihinkin maihin.

  Luulisin että Kiinassakin Lenovot ja isot läppärivalmistajat maksavat niihin läppäreihinsä asennettavista windowseista jonkun dollarin parin lisenssimaksun Microsoftille myös niihin Kiinan markkinoille jäävistä malleista. Veikkaisin että todella hyvin noilla Kiinan isoilla läppärivalmistajilla on lisenssiasiat kunnossa länsimaihin myytävissä koneissa. En ole koskaan edes kuullut valitusta että niissä olisi jotain piraattisoftia mukana.
   
 46. Dot

  Dot

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Nyt oli omassa Mate 20 Prossa Google Play/Settings/Play Protect certification-kohta poistunut kokonaan. Se oli siellä vielä ainakin maanantaina kun kurkkasin. Wanhassa Mate 9:ssä kohta löytyy vielä.

  [PÄIV]: Google Play sovellusversiot ovat samat, mutta siinä missä Mate 9:iin ei ole tullut järjestelmäpäivitystä pitkään aikaan, Mate 20 Prohon tuli tänään (ei listannut muuta kuin että huhtikuun Android-tietoturvapäivitykset).
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2019
  antero tykkää tästä.
 47. InfernalDark

  InfernalDark

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
 48. antero

  antero

  Viestejä:
  2 738
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mitenkähän tuon kanssa käy, keskeytyykö rakentaminen.
  Foxconn to build $9 billion chip plant in China with local government: Nikkei

  Ainaki Apple alkaa olla valmis siirtämään tuotantoa kiinasta.
  Foxconn gearing up to make new iPhones in India
  Apple iPhone mass production is shifting from China to India — solving a key problem for the company

  Tuliko Huawein hakkeroima kauppa ohjelma josta estetty blokkaus mahdollisuus.
  :)

  Tuolla xda oli juttua että vaikka Huawei kaivaisi päivitykset avoimesta koodista, ei se täyttäisi avoimen koodin ehtoja ja jopa avoin koodi voidaan poistaa tarvittaessa. Toki tuo ei ole mitään virallista.

  Voi myös spekuloida, kun Foxconn raivasi tilaa tuotannosta Googlen puhelimille.
  Onko USAssa tavoitteena ajaa kaikki kiinalaisvalmistajat ahtaalle ja ottaa markkinat Googlen puhelimilla. Ainakin tällä hetkellä se on turvallisin vaihtoehto Samsungin lisäksi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2019
 49. Helios

  Helios

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Onko mitään saittia josta voisi seurata miten Huawein myynti kehittyy? Esimerkiksi Telefon & Co Preisvergleich Geizhals Deutschland hintaseurannassa Huawei malli edelleen ykkösenä, joskin luulen sen perustuvan vanhaan tietoon.

  Niin kauan kun Huawei pysyy pakotelistalla jälleenmyyjät ottaa ison riskin tehdessään bisnestä heidän kanssaan.
   
 50. SuperPete

  SuperPete

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onneksi Google itse ei kerää ja varastoi huolestuttavia määriä tietoa käyttäjistään.
   
  Luukkonen, FreshMint, Dargol ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.