Google tuomittiin Yhdysvaltain liittovaltion oikeudessa monopoliaseman väärinkäytöstä

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 978


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Yhdysvaltain oikeusministeriö nosti Trumpin hallinnon aikana syytteet Googlea vastaan markkina-aseman väärinkäytöstä hakupalvelinmarkkinoilla. Yhtiöllä on niskassaan lisäksi Bidenin hallinnon aikana nostettu erillinen syyte markkina-aseman väärinkäytöksistä mainosteknologioiden saralla.

Yhdysvaltain liittovaltion oikeus on todennut Googlen toimineen maan kilpailunrajoituslakien vastaisesti hakukonemarkkinoilla. Tuomari Amit Mehtan mukaan yhtiö on nimenomaisesti rikkonut Sherman Actin toista osiota, mikä kieltää yritykset monopolisoida tiettyä liiketoiminnan alaa yksittäiselle toimijalle. Googlen tiedetään käyttävän vuosittain kymmeniä miljardeja dollareita yksinoikeussopimuksiin.

Tuomio perustui nimenomaan mainittuihin yksityisoikeussopimuksiin erityisesti mobiilimaailman puolella. Lisäksi Googlen todetaan osoittaneen monopolistista käytöstä mainosten hinnoittelussa, minkä se on voinut pitää huomattavan korkeana juuri yksityisoikeussopimusten vuoksi.

Google on jo ilmoittanut tyytymättömyytensä päätökseen ja tulevansa valittamaan siitä. Yhtiön mukaan Mehtan lausunnot osoittavat Googlen olevan markkinoiden paras hakukone ja käyttäjien suosivan sitä sen vuoksi, ei yksinoikeussopimusten. Se oli yhtiön argumenttina myös itse oikeusistunnossa. Riippumatta siitä miten valituksen kanssa käy, Google kertoo jatkavansa ihmisten suosimien tuotteiden kehittämistä entiseen tapaan.

Vaikka Googlen valitus ei menisi läpi, ei mahdollisesta tuomiosta tiedetä vielä mitään, vaan se tullaan päättämään erillisen prosessin kautta. Mahdollisia tuomioita sakkojen lisäksi voisivat CNN:n mukaan olla esimerkiksi yksinoikeussopimusten kielto Googlelta tai erillisen hakukoneen valintaruudun lisääminen samaan tapaan, kuin Microsoft joutui aikoinaan tekemään selainten kanssa.

Lähde: CNN

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 342
Tuossa yksinoikeussopparien kiellossa on se paha puoli että siinä katoaa joku 80% Mozillan rahotuksesta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 049
Viestejä
4 344 415
Jäsenet
72 346
Uusin jäsen
Timppa#

Hinta.fi

Ylös Bottom