Google julkaisi Android 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksen

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 106


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Google on julkistanut Androidin tuoreimman 13:n version virallisesti. Android 13 saapui kenties pykälän odotettua aikaisemmin, sillä esimerkiksi viime vuoden Android 12 saapui Pixel-älypuhelimille vasta lokakuun puolella.

Mukanaan Android 13 tuo päivityksiä viime vuonna julkaistuun Material You -designiin ja mukaan on lisätty muun muassa jo ensimmäisessä esiversiossa esitelty mahdollisuus muovata kolmannen osapuolen sovellusten kuvakkeita taustakuvaan sopiviksi. Lisäksi Android 13 tuo mukanaan mahdollisuuden vaihtaa puhelimen kieltä sovelluskohtaisesti, päivitetyn mediasoittimen uudella ulkonäöllä sekä kustomoitavissa olevan bedtime-tilan, joka himmentää taustakuvan ja käyttöjärjestelmän värejä yöksi.

Tietoturvan puolelle päivitys tuo niin ikään jo ensimmäisessä esiversiossa esitellyn mahdollisuuden valita, mihin kuviin sovellus pääsee käsiksi koko gallerian lupien myöntämisen sijaan. Sen lisäksi Adroidin uusin versio osaa tyhjentää automaattisesti leikepöydälle kopioidut tekstit jonkin ajan kuluttua ja sovellukset joutuvat pyytämään lupaa ilmoitusten näyttämiseen sen sijana, että ilmoitusoikeudet olisivat vakiona käytössä.

Google on tuonut päivitykseensä myös päivitettyjä ominaisuuksia Android-laitteiden yhteistyöhön erinäisten laitteiden kanssa. Mukana ovat muun muassa Chromebookkien ja Androidin välillä automaattisesti viestintäsovellusten synkronoiminen ja tuki Bluetooth LE Audio -standardille.

Android 13:n jakelu alkaa Googlen omille Pixel-puhelimille jo tänään ja monille muille valmistajille päivitystä luvataan saapuvaksi myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Tarkemmin Androidin uudistuksiin voit tutustua lähdelinkin takaa Googlen blogista.

Päivitys 18.08.2022: Osa valmistajista on käynnistänyt beetaohjelmat omista Android 13 -versioistaan. Muun muassa Xiaomi tarjoaa ennakkotestausmahdollisuuden Android 13:n mukanaan tuovalle MIUI-versiolle samoin kuin myös OnePlus uusimmalle OxygenOS 13:lle.

Lähde: Google, Xiaomi, OnePlus

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 968
Turhaa kustomointia sen sijaan että korjaisivat tuon UX:n, varsinkin quick settings paneelin osalta. A12 vajaa puoli vuotta käyttäneenä voi sanoa että tuo on parasta markkinointia Applelle.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 479
Toivottavasti leikepöydän automaattinen (ja mielellään myös sen historian) tyhjentäminen toimii myös Samsungin tapauksessa eikä Samsung kytke ominaisuutta vain pois päältä. On aika käsittämätöntä, että vuonna 2022 noinkin iso firma pitää leikepöydän historiaa pakotetusti päällä, mikä on esim. KeePassin kanssa ikään kuin turvatonta...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 687
Tuo ilmoitus-asia on parannus. Oli järkytys siirtyä Lumiasta Androidiin, kun puhelin huusi ilmoituksia minuutin välein. Nykyisinkin niitä tulee vähän turhan paljon. Tosin ei sinänsä ilmoitukset haittaa, mutta ehkä kysymys voisi olla 'saako appi laittaa korkean prioriteetin ilmoituksia' (hiljaisten sijaan) tjsp...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
761
Samsung luureissa on taustalla pyörivä palvelu nimeltä ClipboardSaveService. Aikoinaan (ainakin Galaxy S7) tuo tallensi kaikki leikepöydälle kopioidut tiedot tiedostoon huolimatta leikepöydän tyhjentämisestä. Tuon tiedoston sai poistettua vain tekemällä factory resetin tai roottaamalla, jolloin sen pystyi poistamaan käsin. En tiedä toimiiko se enää noin, mutta ClipboardSaveService Samsung luureista löytyy edelleen.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
744
Oikean version jakelussa jotain ongelmia :)
Tarkoituksella tuo oli ilmeiesti joillekin puskettu
 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 106
Osa valmistajista on alkanut tuomaan omista Android 13 päivityksistään beetaversioita puhelimilleen. Ainakin Xiaomi on käynnistänyt testausohjelman uusimmalle MIUI-versiolleen ja OnePlus tulevalle OxygenOS 13:lle.

Lähteet: Xiaomi, OnePlus
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 735
Google nosti RAM-muistin minimivaatimuksen yhdestä gigatavusta kahteen Android 13 version myötä mutta samalla myös Performance Class vaatimus nostettiin 6 -> 8 Gt. Aika rajusti ovat lähteneet vaatimukset nousemaan :hmm:.
Start new requirements

If Handheld device implementations return android.os.Build.VERSION_CODES.T for android.os.Build.VERSION_CODES.MEDIA_PERFORMANCE_CLASS, then they:
  • [7.1.1.1/H-2-1] MUST have screen resolution of at least 1080p.
  • [7.1.1.3/H-2-1] MUST have screen density of at least 400 dpi.
  • [7.6.1/H-2-1] MUST have at least 8 GB of physical memory.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
198 947
Viestejä
3 575 165
Jäsenet
63 316
Uusin jäsen
Treidaaja_76

Hinta.fi

Ylös Bottom