Gmailiin tulee toisen ihmisen posteja.

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja simo teräsjää, 04.03.2019.

 1. simo teräsjää

  simo teräsjää

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Vaimon aikoinaan tekemä gmailin osoite oli mallia etunimi.sukunimi@gmail.com
  Sitten mentiin naimisiin ja teki uuden osoitteen uudella sukunimellään mallia: etunimi1.uusisukunimi@gmail.com

  Ensimmäiseksi tehty osoite on olemassa, mutta siitä on siirto uuteen osoitteeseen.

  Nyt on viime vuoden aikana on satunnaisesti alkanut tulemaan saman nimisen ihmisen meilejä, lähinnä matkatoimistojen yms varausvahvistuksia ensimmäiseen osoitteeseen, mutta siinä puuttuu piste eli etunimisukunimi@gmail.com

  Samoin tämän ahkerasti matkustavan naisen matkavaraukset ovat ilmestyneet vaimoni kalenteriin, joka ei ole edes Googlen kalenteri vaan Huawein luurissa oleva kalenteri.

  Hieman omituista...
   
 2. akir0

  akir0

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olis selvinny googlaamalla, mutta gmail ei noteeraa pisteitä sähköpostiosoitteessa.

  Joku toinen on vaan typottanu oman osoitteensa.
   
  Ormu, tuskis, Zyrppa ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  508
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Voi mulle tulee kans yhteen anon gmailiin vaikka mitä. eBay tilejä, deittiprofiileja, terveystietoja - vaikka mitä. Kun on noita viimeksi mainittuja, teen niistä asianmukaisesti tietovuotoriskistä ilmootuksen palvelun ylläpitoon. Sama maksutietoja käsittelevien palveluiden osalta. Deittisivustot saa kuolla savuunsa.
   
 4. micko

  micko

  Viestejä:
  526
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sukunimeni on top10:ssä ja sain gmailista etunimi.sukunimi-tunnuksen kun nopea olin. Muutaman tietyn kaiman posteja tulee säännöllisesti meiliini. Yksi Lahdesta, yksi Vantaalta ja yksi Helsingistä. Ei luulisi olevan kauhean vaikeaa oman meiliin kirjoittaminen, mutta näköjään...
   
 5. joku

  joku

  Viestejä:
  802
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mulla vähän samanlaista, kun on pelkkä sukunimi, jossa on kuusi kirjainta, yhtenä gmailin osoitteena. Joku on todennäköisesti laittanut välilyönnin pisteen sijaan ja meilit tulevat mulle.
   
 6. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Tämä. Itsellä myös gmail-osoite mallia sukunimi@gmail.com (on vielä suht yleinen nen-päätteinen) niin voi sitä muille tarkoitettujen viestien määrää.
   
  hsalonen ja joku tykkäävät tästä.
 7. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 089
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tämä. Itse pistän oman osoitteen aina etunimisuku@gmail.com ja sopiva määrä ylimääräisiä pisteitä väliin jos vähänkään arveluttaa, että rupeaa spammia tulemaan. Virallisiin paikkoihin sitten piste väliin. Helpottaa sitten filtteröintiä ja seurantaa, että kuka vuotaa osoitetta.
   
  Ormu tykkää tästä.
 8. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 311
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaisi käyttää +-notaatiota, niin ei tarvitsisi morsettaa noita koodeja väliin.

  Eli etunimisuku+iotech@gmail.com ja etunimisuku+zyrppa@gmail.com ja etunimisuku@gmail.com on kaikki samoja osoitteita. Myös pisteitä laittamalla väliin. Mutta helpottaa spämmien filtteröintiä, kun näkee suoraan, että tämä spämmi tuli iotechiltä ja tämä zyrpalta. Ainoa ongelma on, että jotkut palvelut eivät hyväksy plussaa sähköpostiosoitteessa, mutta kyllä useimmat.
   
 9. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Vautsi, TIL. Rekisteröin aikoinaan Gmail-tilini pisteiden kanssa muodossa ekanimi.toka.suku@gmail.com ja oon aina kirjautunut käyttämällä niitä, nytten kun koitin ilman niin toimii näemmä ilmankin ihan vaan kirjottamalla pötköön. Onneksi on sen verran uniikki osoite ilmeisesti ettei ole muiden maileja tullut.

  EDIT: Vaikka kirjauduin ilman pisteitä, niin logoutin sisältämässä valikossa osoitteeni näkyy edelleen pisteiden kanssa sekä kaikissa meilien replyto-osoitteissa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2019
 10. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  761
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, tuo pisteiden huomioimattamuus on vaan tuollainen kätevä tietoturvaominaisuus.

  Tuokin on ihan ominaisuus. Sinulla on se osoite siinä rekisteröimässäsi muodossa ”etunimi.sukunimi@...”.

  Pisteiden huomioimattomuuden ideana on (muistaakseni myös Googlen virallisesti toteamana) ainoastaan estää liian samankaltaisten osoitteiden rekisteröinti (esim. khalastelukäyttöön). Siis, että joku ei vaan voi rekisteröidä itselleen vaikka ”etunimi.suku.nimi@...” tai vaikka ”etunimi..sukunimi@...” ja esiintyä henkilönä ”etunimi.sukunimi@...”

  PS. Plussa-osoitteissa on vaan se ikävä, että moni ihan yleinenkin palvelu saattaa toimia vain osittain niiden kanssa (esim. rekisteröinti onnistuu, mutta kirjautuminen). Moni palvelu toki on korjannut toimintansa nopeasti (jopa yllättävän isoja sivustoja) kun ihan kohteliaasti on kysynyt niiden tekniseltä ylläpidolta, että miksi sähköpostiosoitteeni ei toimi. Se korjaus kun ei yleensä ole kovinkaan työläs toteuttaa.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 11. Hans Niskatuki

  Hans Niskatuki

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joissain tapauksissa olen päätellyt että typottaja on typottanut oman email-osoitteensa väärin esimerkiksi yhteen laitteistaan. Eli kirjoittanut osoitteensa väärin tuossa laitteessa käyttämänsä sähköpostiohjelman asetuksiin (Reply-To Address).

  Näitä tumpeloita vaan on yleensä tavattoman vaikeaa saada pikaisesti korjaamaan omat virheensä/hölmöilynsä. Parhaiten toimisi silmitön fyysinen väkivalta mutta se on tunnetusti hieman kyseenalainen metodi.
   
  Taneli- ja jhalmu tykkäävät tästä.
 12. Kermus

  Kermus

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ai tää onkin paljon yleisempää :eek:

  Itselleni on tullut mm. Lentolippujen kuitteja jonkun rnd intialaisen nimissä, viron puolelta Elisan E-laskuja jälleen jonkun rnd virolainen ja pokeria sohjolla: jenkkilän puolelta jonkun pariskunnan lapsen huoltajuusriidan asiakirjoja oikeudesta useamman viikon ajan.

  Näistä kahteen viimeiseen oli jo pakko kysyä lähettäjältä että minkä takia lähettelevät minulle moisia papereita :D
   
 13. simo teräsjää

  simo teräsjää

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Miten voi olla, että jos on ensin rekattu matti.meikalainen@google.com ja toinen matti ottaa itselleen mattimeikalainen@gmail.com ja vain osa posteista alkaa valumaan ensimmäisenä rekanneen laatikkoon?

  Näissä meileissä mitä vaimoni laatikkoon tulee on vastaanottavan osoite tuo ilman pistettä oleva ja miten vaimoni kalenteriin, joka ei edes ole googlen kalenteri tulee ko. osoitteen matkatietoja. Toi kalenteri ei ole missään yhteydessä etunimi.sukunimi@gmail.com tiliin, jota ei ole käytetty edes 7 vuoteen..

  Itselläni oli Danske Bankin kanssa hassu kämmi, mikä ei pankin mukaan edes ollut mahdollista. Perustin firman ja ensimmäiset kuukaudet kun kirjauduin tililleni niin pääsin samalla näkemään jonkun toisen firman tilitiedot. En kokeillut siirtää rahoja eestaas, mutta pankilta kesti viikkoja selvittää vika.
   
 14. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 053
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Itsekin nautin tästä samasta ongelmasta, oma osoite on rekattu heti silloin kun ensimmäisiä gmailin inviteja alkoi maailmaan tippumaan. Mun sukunimi on ruotsalaisperäinen ja suht kansainvälinen vaikkain etunimi on umpisuomalainen, ja gmail-osoite on muotoa etunimen ensimmäinen kirjain + sukunimi (eli esukunimi@gmail.com), ja voi helvetti kun sitä spämmiä ja postituslistapostia alkoi muutama vuosi sitten tippumaan kiihtyvällä tahdilla :facepalm:

  Mulle on Gmailiin tähän mennessä tipahtanut
  - Kanta-asiakkuus USA:n Ikeasta, täysillä nimi- ja osoitetiedoilla varustettuna tietysti
  - Harvardin lääketieteellisen alumniyhdistyksen jäsenyys
  - Pyyntö täydentää tietoni samaisen lääkiksen matrikkeeliin
  - Useammankin USA:laisen autoliikkeen mainospostia, poliitikoiden kampanjamainoksia sekä fundraiser-pyyntöjä
  - Useiden eri firmojen, operaattoreiden ja järjestöjen jäsen/asiakastili, mm. Comcastin ja T-Mobilen sekä useamman korkeakoulun.
  - Kymmenien eri verkkokauppojen jäsenyysvahvistukset ja tilausvahvistukset tilaajien täysillä nimi- ja osoitetiedoilla
  - Ruotsalaisen ruuanlaittosivuston uutiskirje, jota on mahdotonta lopettaa
  - Kutsuja useisiinkin ruotsalaisen suvun kesäjuhliin Tukholman saaristoon
  - Täydellisillä henkilö- ja sairasvakuutustiedoilla varustettu listaus asiakkaan reseptilääkehankinnoista USA:laiselta apteekkiketjulta
  - USA:laisen korkeakoulun kirjakaupan maksuvahvistus nimi- ja luottokorttitiedoilla (ei CVC:tä sentään) varustettuna
  - Samaisen tilauksen toimitusvahvistus vastaanottajan täysillä nimi- ja osoitetiedoilla varustettuna, tämä yhdistettynä edelliseen mahdollistaisi mm. helpon identiteettivarkauden
  - Vahvistuspyyntö kiinteistön öljysäiliön täytöstä tyylillä "klikkaa tästä ja tuomme sinulle säiliöllisen öljyä", teki mieli klikata ihan vittuillessaan mutta en klikannutkaan vaan ilmoitin lähettäneelle öljy-yhtiölle virheestä
  - Ja kirsikkana kakkun päälle mun osoite on rekattu varmaan kymmeniin markkinointipostituslistoihin sekä suoranaisiin spämmipalveluihin, sillä nykyään roskapostilootaan tulee useita kymmeniä viestejä päivässä mitä epämääräisemmistä paikoista.

  On se vaan hienoa, että porukka ei vittu osaa omaa sähköpostiosoitettaan kirjoittaa oikein:dead:
   
  JaySon, cosmix, qazserNOS ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 15. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 053
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Jos jompi kumpi näistä osoitteista on rekattu, tai vaikka m.attimeikalainen@gmail.com, niin mitään muuta pisteillä varustettua variaatiota siitä osoitteesta ei enää saa rekisteröityä, sillä Gmailin silmissä ne on kaikki samoja osoitteita. Kyseessä on vain tilanne, jossa joku, joko asiakas tai asiakaspalvelija on kämmentänyt sen osoitteen järjestelmään.

  Dots don't matter in Gmail addresses - Gmail Help

   
  neko tykkää tästä.
 16. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Kuulostaa kyllä enemmän siltä, että sähköpostiosoitteesi on jostain päässyt vuotamaan ja on yleisessä jaossa. Tuonhan pystyi jostain nettisivulta tarkistamaan onko sähköposteja tai salasanoja vuotanut jonkun massavuodon aikana.
   
 17. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 18. valexi

  valexi

  Viestejä:
  670
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Mullekin tulee aika paljon tuota postia kun email on aika lyhyt ja alkuaikana rekisteröity.

  Jos on jonkun palvelunvahvistus ym. kyseessä, niin olen aina käynyt kirjautumassa palveluun ja vaihtamassa salasanat tai poistamassa tunnuksen. Sen verran alkaa tuo homma syömään, että tämä on viimeinen keino.
   
 19. a85

  a85

  Viestejä:
  635
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Onpas typerä systeemi. Itsekkin olen tähän asti kuvitellut että sähköpostiosoitteeni/google acconi etunimi.sukunimi@gmail.com on uniikki ja pisteetön versio olisi käytettävissä. Mun mielestä pitäisi tuon osoitteen olla uniikki eikä pisteiden olla vain koristeita.
   
 20. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 110
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pisteiden hylkääminen on ihan OK idea, mutta käytännössä siitä tekee ikävän se, että muut postipalvelut eivät noudata sitä.

  Myöskään foorumit ja muut palvelut eivät yleensä ymmärrä Gmailin sooloilua, ja tätä roskapostittajat käyttävät hyväkseen. Katsokaapa vaikka stopforumspamin listoilta, miten samaa Gmail-tiliä käytetään moneen kertaan roskapostitilin luomiseen.
   
 21. jam6

  jam6

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2017
  jepjep, aikoinaan joku jeppe ei osannut omaa mailiosoitettaan kirjoittaa oikein, olin jonkun ay-liikkeen postituslistoilla varmaan vuoden, juu mailasin kyllä ay-osaston nörttijaostoon reilun 10 krt. mutta kun mutta, nooh ehkä 11. kerralla onnistuivat poistaan.

  toisaalta on kans yksi osoite aikaslailla Have I Been Pwned listoilla, varmaan 10-13 krt. korkattu.
   
 22. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 110
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eivätkä aina edes omaa nimeään...


  Jonkun henkilön lähettämiin posteihin on helppo vastata ja ilmoittaa vahingosta, ja laihdutusvinkit ym. voi hyvällä omallatunnolla laittaa roskapostilistalle, mutta ikävintä on yrittää poistaa jonkun väärin kirjoittamaa sähköpostiosoitetta sellaisista palveluista, joiden asiakaspalveluun ei joko saa yhteyttä kunnolla (esim. Airbnb on "kunnostautunut" tässä eikä Skypekään aikanaan erityisesti loistanut) tai jos saakin, siellä (EA Origin) on joku tunari, joka ei ymmärrä tai halua ymmärtää, vaikka asian selostaisi miten.
   
 23. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  508
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Haha, nyt joku tunari on tunkannu ittelleen Kik tilin. Bwahahaha :D Ei oo saamassa sitä käyttöön.
   
 24. allapo

  allapo

  Viestejä:
  286
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ne on nämä sukunimi.etunimi hemmot kun niiden kontaktit muistaa kuitenkin sen mailin etunimi.sukunimi ja sitten menee vääriin osoitteisiin :)
   
  joku tykkää tästä.
 25. Guru77

  Guru77

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itsellä myös varattuna sukunimi@gmail.com ja yksi suomen yleisimmistä sukunimistä. En ollut vuosiin muistanut koko osoitetta nyt sitten tuli mieleen kun tätä ketjua luin. Näyttihän tuolla olevan klarna tiliä, vuokrasopimuksia, instagrammia, käyttöoikeus pyyntöjä eri organisatioihin ja matkavarauksia kaikki 800 viestiä roskakoriin :)
   
  joku tykkää tästä.
 26. joku

  joku

  Viestejä:
  802
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016

  Nää on varmaan taas huolimattomia ihmisiä, jotka typottaneet osoitteen korvaamalla pisteen välilyönnillä.
   
 27. Terro

  Terro

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016