Glorious PC Gaming Race Model O on maailman kevein RGB-pelihiiri

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 11.03.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 704
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Monille epäilemättä tuntematon valmistaja Glorious PC Gaming Race on esitellyt maailman kevyimmäksi kehumansa RGB-pelihiiren. Yhtiön Model O painaakin vain 67 tai 68 grammaa pinnoitteesta riippuen.

  Glorious PC Gaming Race kertoo jo nimenä yhtiön keskittyvän PC-pelaamiseen ja pelaajiin. Aiemmin sen valikoimiin ovat kuuluneet mekaaniset ja kustomoitavat GMMK-näppäimistöt, erilaiset hiirimatot, rannetuen ja teline kuulokkeille. Yhtiön ensimmäinen pelihiiri Model O aikoo erottua massasta heti olemalla mahdollisimman kevyt pelihiiri unohtamatta nykytrendien vaatimaa valaistusta. Hiiren painoa on saatu laskettua käyttämällä suurimmassa osassa hiiren ylä- ja alapuolen pinnoista rei'itettyä hunajakennorakennetta.

  Hiiren alapuolelta vain sensorin ympäristö ja tassut ovat täyttä muovia, kun yläpuolella täysi muovipinta on saatu noin kolmeen neljännekseen vasemman ja oikean painikkeen pinta-alasta. Hunajakennorakenteen pitäisi ehkäistä myös käsien hikoilua, mutta negatiivisena puolena etenkin eläintalouksissa hiiren sisälle eksyy epäilemättä huomattavat määrät roskia. Hiiren puhdistuksen luvataan kuitenkin onnistuvan helposti paineilmalla.  Model O:n sensoriksi on valittu huippupelihiirten luottovalinta eli Pixartin PMW-3360. Hiiren vasemmassa ja oikeassa painikkeessa käytetään Omronin mekaanisia kytkimiä, joille luvataan 20 miljoonan klikkauksen elinikä. Hiiressä on yhteensä kuusi painiketta, eli pääpainikkeiden lisäksi kaksi peukalonappulaa, rullan painike ja rullan taakse sijoitettu painike. Sensorin luvataan pysyvän kyydissä vähintään 250 tuuman sekuntinopeuksissa ja 50 G:n kiihdytyksissä. Hiiren sensorin maksimi tarkkuus on 12 000 DPI ja sen vasteaika on 1 ms (1000 Hz polling rate).

  Hiiri on muotoiltu siten, että sen leveys vaihtelee etupään 61 mm:stä keskiosan 59 milliin ja peräpään 66 milliin. Pituutta hiirellä on 128 mm ja korkeutta rullan kohdalla 26 mm ja korkeimmassa kohdassa 37,5 mm. Painoa hiirellä on mattapinnalla 67 ja kiiltopinnalla 68 grammaa. Hiiren johdolla on mittaa 2 metriä.

  Nykytrendien mukaisesti hiiri on RGB-valaistu. Oletuksena valaistuksella osoitetaan kulloinkin käytössä oleva DPI-arvo (400 DPI on keltainen, 800 sininen, 1600 punainen ja 3200 vihreä), mutta valaistus tukee täyttä 16,7 miljoonan värin skaalaa ja kahdeksaa sisäänrakennettua efektiä. Hiiren DPI-arvoille ja valaistukselle on saatavilla myös sovellus, mutta hiiri toimii myös sellaisenaan ilman erillisiä ohjelmistoja ja sekä valaistusta että DPI-arvoja voi säätää suoraan itse hiirestä käsin.

  Glorious PC Gaming Race Model O on ennakkotilattavissa välittömästi ja sen toimitusten odotetaan alkavan toukokuussa. Suomessa hiiren virallisena myyntikanavana toimii Jimm’s PC-Store, joka on hinnoitellut mattapintaiset versiot 49,90 euroon ja kiiltäväpintaiset 54,90 euroon.

  Lähde: Glorious PC Gaming Race Model O -tuotesivut

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2019
 2. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 300
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Maailman kevein? Tuskin, finalmousella on julkaistuna jo 58g painonen hiiri.

  E: Joo, markkinoinnin uhriksi oot joutunu. Yhtiö sivuillansa mainostaa tätä kevyimmäksi RGB-hiireksi, eikä suinkaan kevyimmäksi hiireksi koko maailmassa. Finalmousen Air58 kun ei omaa minkäänlaista valaistusta, niin tälläinen väitös voidaan heittää ja se jopa pitää paikkaansa. Spoilereissa kuva

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2019
  halcyon, Topixx ja Kaotik tykkäävät tästä.
 3. Niko

  Niko

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko tuosta keveydestä jotain oikeaa hyötyä? Itsellä on G500S hiiressä maksimimäärä lisäpainoja kiinni, kun se tuntuu jämäkämmältä.
   
  WanhaPatu tykkää tästä.
 4. Iridium

  Iridium

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Kilpapelaajat haluaa kevyet hiiret, jotta käsi ei väsyisi turnauksissa. Tai siis ainakin näin oletano_O
   
 5. Lepistö

  Lepistö

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  20.02.2019
  Itsekään en pidä liian kevyistä hiiristä, lisäksi ohan tuo ainakin minun makuuni varsin ruma... Juurikin noiden reikien takia, mutta makunsa kullakin.
   
 6. Lepistö

  Lepistö

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  20.02.2019
  Ainiin unohdin että jokuhan saivarteele kohta että "ei niitä hiiriä ulkonäön takia osteta" - niin tässä valmiiks jo tiedoksi että itselle se tyylikkyys on yksi aspekti, vaikken mitään kummoista vaadikaan hiireltäni. Harva sitä haluaa rumaa autoakaan ostaa.
   
 7. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  651
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eipä tuossa tarvi olla kilpapelaaja. Itse vaihdoin 107g hiirestä --> 87g hiireen. Selvästi parani tähtääminen FPS peleissä ja muutenkin mukavempi käyttää. Toivottavasti uutisen hiirestä saataisiin joskus langaton versio.
   
  halcyon ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 8. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 559
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Liekkö ihan uutisen arvoinen juttu kun final mouse tehnyt samaa hommaa jo vaikka kuinka kauan. Eikä tosiaan taida olla edes kevyin.
   
  halcyon tykkää tästä.
 9. raven0ak

  raven0ak

  Viestejä:
  1 155
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hienoa, eli nyt nesteet pääsee entistä helpommin hiiren sisään, puhumattakana siitä että nyt voit jättää nörttirasvat suoraa piirilevylle asti
   
  arcane tykkää tästä.
 10. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 704
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  No perhana, korjataan :beye:
   
  nnaku tykkää tästä.
 11. nnaku

  nnaku I'm object-oriented! Tukijäsen

  Viestejä:
  735
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Jep, sulla on varmaa koko kone myös teipattu umpee jottei nesteet ja/tai kuti lennä vahingossa sisälle?
   
  latee77, Snowman ja Eore tykkäävät tästä.
 12. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Suurin syy kevyen hiiren suosimiseen, varsinkin FPS-peleissä on se, että hiirellä on helpompi tehdä nopeita ja tarkkoja liikkeitä. Mitä vähemmän massaa, sitä nopeammin saat liikkeen pysäytetyksi jne. Vähän sama asia, jos lähtöviivalla on kaksi identtistä autoa, mutta toinen painaa puolet enemmän. Kumpi voittaa kiihdytyksen? Entä kumpi pysähtyy aiemmin?

  Siihen on syynsä, että esimerkiksi ~100% cs:go:n pro-pelaajista käyttää <100g hiiriä.

  Ja vielä uutiseen, elikkäs Glorius on tehnyt hyvää työtä ja jos laatu on kohdillaan, niin voi sanoa heipat Finalmemelle. Hinta-laatusuhde näyttää olevan kyllä kohdillaan. Ei uskoisi, että tuohon hintaan saa hyvät tassut ja paracordin. Pienempiä malleja odotellessa. :drool:

  EDIT* Jos ei nesteet tunnu pysyvän siellä mukissa, niin ostaa vaikka sitten nokkamukin tai jättää ne nesteet kokonaan pois tietokonepöydältä... Ja paineilmallahan pölyt lähtee oikein näppärästi sisältä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2019
  latee77 tykkää tästä.
 13. Anagonda

  Anagonda

  Viestejä:
  156
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei siitä hirveän montaa vuotta ole aikaa kun tuli muotiin nämä lisäpainohiiret. Tällöin jo ihmettelin että miten voi olla että se lisäpaino on hyödyksi. Nyt sitten vihdoinkin se näyttää olevan julkisesti haitaksi.
   
 14. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Lisäpainohiirillä luodaan tunne ”premium” tuotteesta, koska hei, paino = laatu? No joo, ehkä hieman kärjistettynä, mutta silti. :D
   
 15. Cork

  Cork

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Riippuen henkilöstä, mutta kevyemmällä hiirellä esimerkiksi kohteen seuraaminen on yleisesti helpompaa.
  Lisäksi hiiren liikuttaminen pienellä senssillä ja reagointi on luonnollisesti "nopeampaa".

  Edit. Rikyy6 olikin kerennyt jo vastata tähän..
   
 16. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 187
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Sanoisin, että tuolla painoerolla tuollainen "selvästi" ero on 95%:sesti mielikuvituksen tuotetta, kuten hifistien kaiutinkaapelikikkailut. Ihmisellä on vilkas mielikuvitus, joka monesti saa aikaan "selviä" eroja.

  Muutenkin jos on eri hiiri, niin siinä on eri sensori ym. Esim pikkuisen esim likaa (pölyä) sensorissa ja sen suorituskyky voi kärsiä selvästi. Pieni tuhautus paineilmaa välillä oikeaan paikkaan saa aikaan varmasti paljon suuremman eron.

  Muutenkin jos tuollaisia painoeroja käytäisiin tutkimaan, niin pitäisi olla täysin sama hiiri, jonne esim pistettäisiin irtopaino sisään ja sitten muutamankymmentä sokkotestiä, välillä painolla ja välillä ei. Jos ero on selvä, niin pitäisi mennä oikein poikkeuksetta.
   
  WanhaPatu tykkää tästä.
 17. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Onhan tuossa painoeroa jo 20g? Väittäisin kyllä vahvasti, että eron tuntee ja huomaa. Alkaa mennä jo samaan sarjaan, että tunteeko enää eroa peleissä 100 fps:n jälkeen jne.

  Jos tuosta model o:sta hiottaisiin 20g pois, niin väittäisin, että ero 49g ja 69g välillä olisi erittäin suuri. Kaikista optimaalisin tilannehan nopean ja tarkan liikkeen suhteen kuitenkin olisi, että hiiri ei painaisi mitään.

  Voin luvata, että pian alkaa tulemaan postauksia r/mousereview -subiin Model O:n kevennyksestä, mm. sivunappien ja RGB:n poistoa yms. :D
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2019
 18. DarkkiFIN

  DarkkiFIN Nyt on papua! Tukijäsen

  Viestejä:
  370
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Jopas on köykäsiä rottia. Ittellä käytössä Rival 700 ja sillä on painoa 135g,jostain syystä omaan käpälään noi painavammat sopivat partemmin.

  Jos jossain vaiheessa teette jotain testiä hiiriin liittyen,niin voidaanko olettaa että tämä uutisen hiiri on mukana?
   
 19. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 793
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kait tuo riippuu käyttäjästä. Itselläni G500s (164g) missä 8000DPI (itselläni käytössä) ja lisäpainot (eli 27g lisää painoa). Ranne pysyy jatkuvasti geelituella, ohjailu on helppoa pienillä liikkeillä. Toki allekirjoitan ja uskon sen että henkilö joka on pienen ikänsä käyttänyt esim. 400 tai 800DPI herkkyyydellä olevia hiiriä saa ehkä huomattavaakin hyötyä kevyestä hiirestä. Itselläni kun hiiri liikkuu lähinnä senttejä pelatessa tai muussa käytössä (1440p) en ole kokenut painosta ongelmaa, pikemminkin halunnut sitä lisää ettei "vahingossa" tule hiirtä liikutettua.
   
 20. Snowman

  Snowman Peräsmies RTX ON

  Viestejä:
  517
  Rekisteröitynyt:
  09.02.2017
  Tää ei oo selvästikään sit sulle.
   
  Cork ja V1nne tykkäävät tästä.
 21. ontelo

  ontelo

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Logitech G Pro wireless painaa 80g.

  Ja mitä tulee itse painoon, niin mäkin tykkään mahdollisiman kevyistä hiiristä. Käyttelen aika matalaa senssiä niin hiirtä joutuu nostelemaan. Huomattavasti vaivattomampaa ja tarkempaa se käyttö kun ei tuu sitä painon tuomaa momenttia siirtäessä.
   
 22. renoroc

  renoroc

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  Inertiasta se riippuu. Kevyt hiiri on helpompi saada liikkeelle/saada pysäytettyä.
   
  Snowman ja rikyy6 tykkäävät tästä.
 23. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Omaan käteeni G502:sen 121 grammaa ilman lisäpainoja on juuri sopivasti. Alle 100 gramman hiiret tuntuvat ja aika heppoisilta, mutta nämä ovat henkilökohtaisia juttuja. Mutta miten ihmeessä isoja hiirimattoja on tarkoitus käyttää. Itse ostin vahingossa M-kokoisen, joka on himpun verran A3-arkkia pienempi. Nyt siitä noin kolmanneksen vie kirjapino.
   
 24. SgtTodd

  SgtTodd

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2017

  Katsopa huviksesi liikenteessä 2017 Civicien, Priuksien ja C-HR:ien määrää...ja niitä ranskalaisiakin myydään joka päivä lisää tuonne liikenteeseen näköhaitaksi :wtf: :wtf: :wtf: :wtf:
   
  jultsu tykkää tästä.
 25. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 361
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Vähän epäilen että kovin hyvän näköinen tuo hiiri ei ole puolen vuoden päästä rippuen hieman käytttäjästä ja ihotyypistä.
  Plussana varman toi hunajakenno pitää käden hieman viileämpänä.
  Peukalonappeja saisi olla vielä 2kpl lisää että sopisi useampaan peliin

  Itsellä G903 ja 110g painolla ja edellinen g700s oli 147g ja molemmat sopi yhtä hyvin painon puolesta.
  Edelleen se parhaiten istuva hiiri omalle kohdalle oli MX revolution.
   
 26. jultsu

  jultsu

  Viestejä:
  1 043
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Käytän edelleen tuota hiirtä kaikkeen yksinpelaamiseen. :comp:
   
 27. arcane

  arcane

  Viestejä:
  797
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ainakin minulla kämmeneni hikoilee sen verran paljon, että kun käden nostaa hiireltä, siinä näkyy hetken "märkä kohta", joka haihtuu kuitenkin lähes hetimmiten pois. Kosteankuumalla säällä hiirtää saa sitten jo ihan oikeasti pyyhkiä hiestä.

  Että ei tuo nyt ihan tuulesta temmattu väite ole, että tämmöinen olisi ainakin osalla todella nopeasti pilalla, vaikka jättäisikin energiajuomien kaatumiset ja mällivitsit pois.
   
 28. TohtoriTuho

  TohtoriTuho

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  01.09.2018
  Nyt kun muodissa ovat nämä kevyet hiiret niin ihmettelen että miten ihmiset eivät tajua asian olevan hyvin pitkälti puhdas mielipidekysymys.

  Esimerkkeinä Kitgurun kyselyyn (N=~3000) vastanneista vain 13% haluaisivat pelihiiren painavan alle 90g. Näin "turhasta" asiasta ei taida olla juurikaan tieteellistä tutkimusta, mutta National Taiwan Universityn tutkimuksen (N=25) mukaan 70, 100, 130, 160, ja 190g painoisista hiiristä 130g hiiri aiheutti vähiten ranteen liikettä ja kyynärvarren lihasten käyttöä.
   
  Juha Kokkonen ja Taneli- tykkäävät tästä.
 29. Loisteho

  Loisteho

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Tottumiskysymyshän tuo pitkälti on. Oman hiiren liikkeet tapahtuu karkeasti 2x1.5cm alueella ja nopeissa peleissä ehkä sentti suuntaansa enemmän, koska on ergonomian kannalta plussaa, että käsi ja ranne on levossa ja hiiren pyörittely tapahtuu pelkästään sormilla, joissa motorinen tarkkuuskin on ihan eri luokkaa mitä loppukädessä. Hiiren painolla ei ole juurikaan merkitystä, mutta toisaalta voisi kuvitella, että nimenomaan tällaisessa käytössä kaipaisi kevyttä hiirtä, kun se on likipitäen ainoa liikkuva massa, siinä missä koko kädellä huitoessa hiiren massa on suht. merkityksetön verrattuna käden massaan.
   
 30. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Mielipidekysymys kyllä, mutta silti se kevyempi hiiri kiihtyy ja pysähtyy nopeammin, sekä nostelu on vaivattomampaa. Riippuu toki käytöstä, että onko tästä hyötyä käyttäjälleen vai ei. Osa käyttää hiirtä ranteella ja osa koko kädellä, joka mielestäni tekee tuon viimeisen mainitsemasi tutkimuksen melko turhaksi. Model-o:han on juuri tehty hiiri-intoilijoiden toiveiden pohjalta (keveys, tassut, paracord jne.), joten väittäisin, että tuohon Kitgurun kyselyyn vastanneista suurin osa on aika kasuaalia porukkaa.
   
 31. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itellä G5 ja sama homma. Jonkun verran lisäpainoja ja hiiren herkkyys sellainen, ettei tartte hiirtä liikuttaa muutamaa senttiä enempää...
  Tottumuskysymyksiä! Kaveri käyttää samanlaista hiirtä ja ei osannut ollenkaan käyttää näillä mun asetuksilla. Iso kaveri, joka heiluttaa hiirtä kymmeniä senttejä suuntaansa hervottoman isolla hiirimatolla. Itsellä geelituellinen kaks ja puoli kertaa hiiren levyinen pikkulevy :) oikee roiskeläppä.
   
  Taneli- tykkää tästä.
 32. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 300
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No tää on taas niitä asioita mistä on vähän turha kinastella, täysin mielipidekysymys sen lisäks että siihen vaikuttaa paljon myös se hiirimaton koko ja käytössä oleva DPI ja sensitivity. Jos DPI korkea ja senssi korkea niin siihenhän riittää mikä tahansa toimistokäyttöön tarkotettu hiirimatto kun käden liikkeet: minimit. DPI:tä ja senssiä sitten reilusti alas niin alkaa sitä hiirtä joutua jo liikuttelemaan vähän isommalla pinta-alalla jos aikoo johonkin osuakkin. Siihen tällänen kevyt hiiri on sit huomattavasti parempi vehje.

  Ite kuulun jälkimmäiseen kastiin, pääasiassa sen takia kun siinä sitten onnistuu samalla pienet hienosäätöliikkeet kun ne isommatkin käännökset, korkeella sensillä kun on turhan vaikea tehdä pieniä liikkeitä tai joissain peleissä yritä hallita sitä aseen rekyyliä ja spray patternia(CS ja Apex nyt ainakin tulee esimerkkeinä mieleen). Ei sinällänsä et kumpikaan tapa olis väärä, mut kuten sanoin niin preferenssikysymys, toinen tykkää painavemmasta hiirestä ja toinen haluaa mahdollisimman kevyen.
   
  Juha Kokkonen ja Maranki tykkäävät tästä.
 33. Smanci

  Smanci

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Omasta mielestä pientä parinkymmenen gramman eroa enemmän vaikuttaa johto. Tuollanen peruspaksu suojattu kaapeli on aika jäykkä, jolloin taipuisammalla kaapelilla varustettu rotta liikkuu selvästi vapaammin.
   
 34. gouca

  gouca

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Eihän siinä mikään piirilevy ole alla. Sama kennomainen rakenne nimenomaan ehkäisee käsien hikoilua, jota syntyy, kun kätesi iho ei hengitä muovilevyä vasten.

  Itse asiaan, en ole huomannut muutaman gramman painoeroilla niin suurta merkitystä, kuin oikeanlaisella hiirimatolla. Kitkan ollessa ns. olematon, hiirikäsi ei väsy lainkaan edes pelatessa.
   
 35. TML

  TML Tukijäsen

  Viestejä:
  1 968
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Uutisesta tulikin heti mieleen kuinka huikean kevyt se Logitechin G Pro Wireless onkaan langattomaksi pelihiireksi 80g painollaan. "Pelihiiri" erikseen mainittu siksi, että ainakin hiiren akkustatistiikan mukaan se polling rate vie eniten akkua, tai siis lähetys ylipäätään. Akkukin kun kestää sen 60 tuntia helposti, niin on se aika veikeä laite. Oikeastaan tuon hiiren myötä poistui viimeisetkin syyt miksi ei voisi langaton hiiri sopia kaikille, eli kevyt ja akkukesto kestää useita päiviä putkeen pelaamista. Toki voi olla että palm gripillä G Pro on liian pieni.
  Painavemmissa on sitten muutenkin jo valinnanvaraa, ja ei ole kuitenkaan missään latenssissa ollut vuosiin merkitystä langattomissa.

  Itse siis juuri vaihdoin tuohon G Pro Wireless ja hiiren paino tippui 40g (120 > 80), ja onhan siinä eroa.
  Aluksi luulin että hiiri olisi liian kevyt, kun on vuosia tottunut painavempaan, mutta tuntuu kyllä paremmalta jo muutaman peli-illan jälkeen. Ei siinä, varmasti joillain se painavempi voi olla parempi, korkea senssi jne.

  Tietty tuon Logitechin hiiren hinta on jo melkosen hurja...
   
 36. Heezy

  Heezy

  Viestejä:
  1 117
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  tutkimuksista en tiedä mutta tästä kun tulee oikean käden malli niin ostoon menee
   
 37. Pastori82

  Pastori82

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2017
  Itellä tärkein on että hiiri istuu just eikä melkein käteen. Iso käsi niin hiirikin painaa enemmän. Tosin ei haittaa.
   
 38. WanhaPatu

  WanhaPatu Suurmöyhentäjä

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minusta tämä näyttää nimenomaan oikean käden mallilta?
   
 39. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 704
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Kuvakulmat voivat hämätä, jos katsot ylhäältä otettua kuvaa (näkyy uutisessa) näet hiiren muotoilun olevan symmetrinen
   
 40. TML

  TML Tukijäsen

  Viestejä:
  1 968
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Muotoilu ambidextrous, mutta ilmeisesti tuosta on sivunappien osalta vain oikeakätisten malli?
   
  WanhaPatu tykkää tästä.
 41. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 704
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  No tuolla tapaa juu
   
 42. renoroc

  renoroc

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  Ihmiset eivät usein tiedosta mikä on itselle parhaaksi. Inertia ei välitä mielipiteistä.
   
  rikyy6 tykkää tästä.
 43. vaappu79

  vaappu79

  Viestejä:
  264
  Rekisteröitynyt:
  23.05.2017
  Jos hiiren painosta on tehty oikein tutkimus missä todetaan, että 130g hiiri aiheuttaa vähiten lihasten käyttöä ja ranteen liikettä niin miten se ei ole nyt sitten ihmiselle parhaaksi?
  Ja mitä väliä sillä inertian määrällä on jos tässä kohtaa enempi onkin parempi?
   
  Taneli- tykkää tästä.
 44. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 704
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Kumpikin on oikeassa - inertia ei välitä mielipiteistä, mutta vähemmän inertiaa ei myöskään ole ihmiselle automaattisesti parempi.
   
 45. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Tuo tutkimus on kyllä aivan turha... Mulla esimerkiksi 80g hiiri, jota käytän 400dpi. Hiirtä liikuttelen enimmäkseen siis koko kädellä ja hienosäädöt ranteella. Väittäisin, että käytän rannetta paljon vähemmän, kuin keskivertokäyttäjä kyselyssä. En ymmärrä miksi muka kevyemmän hiiren käyttö lisäisi ranteen käyttöä. Enemmänkin toisinpäin.

  Ja inertia ottaa kantaa juurikin hiiren kiihtyvyyteen ja pysäytykseen. Mitä kevyempi, sen paremmin onnistuvat tarkat ja nopeat liikkeet. Enempi ei ole parempi sen kannalta. Loppu onkin preferenssiä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2019
 46. OBH Nordic

  OBH Nordic

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  18.06.2019
  Se on kilpapelaajat ynnä muut haluavat liikuttaa kättä vapaasti eikä tiili kädessä voi pelata
   
 47. Kokko_

  Kokko_ BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  01.06.2019
  Vanhemmilla kilpapelaajilla se on tottumus kysymys enemmänkin. Valtaosa kumminkin alottanu pelaamisensa tyylii mx300/500 aikakautena ja ne mitn hirveen keveitä ollu. Nykyset zowiet yms muistuttaa tosi paljo profiililtaa kuin painoiltaan tuota vanhaa(siel 100g:n hujakoil) aikaa ja taitaa aika pitkälti tiimin sponsorit päättää mil hiiril sun muilla pelaavat.