Generatiivinen tekoäly saapuu peliin ensimmäistä kertaa NVIDIA ACE:n ja OpenAI Whisperin voimin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 044


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
NVIDIA on esitellyt ACE- ja digitaali-ihmisteknologioitaan jo useammissakin eri yhteyksissä, joista io-techin lukijoita kiinnostanee eniten pelit. Nyt odotus alkaa lähenemään loppuaan, sillä yhtiö kertoi teknologioiden löytyvän näillä näkymin ensi vuonna julkaistavasta Mecha Break -pelistä.



NVIDIAn ACE ja muut digitaali-ihmisteknologiat mahdollistavat aiempaa realistisen oloisten ihmisten luonnin peleihin, eikä vähiten niiden tekoälypohjaisten keskustelutaitojen vuoksi. Juuri nämä ovat pääosassa myös Amazing Seasun Gamen tulevassa Mecha Breakissa, jossa pelaajat voivat keskustella NPC-hahmojen kanssa puhumalla. Tekoälyä voi myös ohjastaa tekemään joitain asioita pelaajan puolesta asioita pelissä.

Pelin tekoälystä on vastuussa paikallisesti pyörivä, roolipeleille optimoitu Nemotron-4 4B SLM-kielimalli (Small Language Model). SLM-kielimallin pyörittäessä itse tekoälyä NVIDIAn Audio2Face-3D NIM -teknologia hoitaa huulien ja puheen synkronoinnin OpenAI:n Whisper-puheentunnistus hoitavat pelaajan käskyjen tulkinnan Nemotronille. Ainut pilvessä tapahtuva osuus on NPC-hahmojen puheen syntetisointi, josta on vastuussa Elevenlabs.

Lähde: NVIDIA

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 768
Näkisi vaan sen päivän kun tuo toimii suomalaisella rallienglannilla
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 768
Ei välttämättä ole kaukana. Chatgpt ja Siri ymmärtää hämmästyttävän hyvin jo nyt, eikä tarvitse edes rallienglantia, voi höpöttää vaikka savoksi…
Joo, mutta tässä puhutaan paikallisesta pienestä kielimallista eli se tukenee vain muutamaa yleisintä kieltä
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
250 542
Viestejä
4 363 036
Jäsenet
72 653
Uusin jäsen
Josate

Hinta.fi

Ylös Bottom