Olen seurannut samoja asioita itsekin, mutta olin/olen edelleen kallellaan Inteliin päin osin esimerkiksi tämän jutun vuoksi:
https://www.userbenchmark.com/EFps/,,3700X.OC,_,,9700K.OC,_Fortnite,2070S,,
(Unohda tuosta se Fortnite-vertaus, siellä on muitakin benchmarkkeja.)
Intel on tehnyt huonoa työtä paikatessaan haavoittuvuuksia, mutta AMD:sta on vaikea sanoa onko niitä siellä, vai ovatko vain jääneet toistaiseksi löytämättä.
LuserBenchmark on Intelin mainossivusto, johon ei ole luottamista Adolf Trumpia ja Vladimir Hitleriä enempää:
Muuttavat pisteytyskriteereitä aina kun AMD tuo Inteliä paremmaksi pistävän prossun.
Zen2:n tultua viimekesänä muuttivat kriteereitä ja nyt tekivät taas saman
Intelin läppäriprossut jyräävien Ryzen 4000 sarjan APUjen kanssa.
Meltdown/Spectre-sarjan haavoittuvuuksien tutkijat ovat testanneet ne myös Ryzeneilla ja Inteliin nähden niistä löytyy murto-osa.
Intelin pahan reikäisyyden takana on ns. "dopingin" käyttö:
10-15v sitten Intelin tehdessä jatkuvia suorituskykyharppauksia (+AMD:n jäädessä kiihtyvästi jälkeen) Intel otti mutkat rankasti suoraksi prossun suunnittelussa esim. teholisäyksissä isoa osaa näytelleessä koodin spekulatiivisessa suorittamisessa.
Eli tyyliin koodinpätkän suorittaminen spekulatiivisesti ensin ja sen oikeuksien tarkistus vasta sen jälkeen tuloksen hyväksymiseksi...
Se on vähän sama kuin heittäisi auton/talon avaimet käteen kenelle tahansa käsi ojossa olevalle ja katsoen vasta sen jälkeen onko naama tuttu.
Ja Intelin lopetettua ahneuksissaan suorituskykykehityksen eivät myöskään vaivautuneet tekemään tietoturvan vaatimaa täysremonttia arkkitehtuurille.
Ellen yliarvioi Inteliä rankasti, siellä on taatusti insinöörit ymmärtäneet arkkitehtuurin haavoittuvuuden, mutta johto jyräsi näiden mielipiteen yli.
Oli syy toistaitoiset suunnittelijat tai johdon kusipäisyys, kumpikaan ei paranna firman tukemisen mielekkyyttä.
Noita haavoittuvuuksiahan kaivettiin esiin myös kännyköiden/tablettien ARM-prossuistakin, johtuen niissäkin aiemmin käytetyistä löysemmistä suunnitteluperiaatteista.
Ovatko NVidian ekan sukupolven kortit harjoituskappaleita, ja todellista iloa tulee vasta 3000-sarjan GPU:lla. Tämän kun osaisi ennustaa.
Nykyiset RTX:t ovat korkeintaan beta-testausta kuluttajilla:
Fundamentally though, a 30% performance hit for ray tracing is too high a price for a basic effect, and up to 50% for "ultra" ray tracing is really pushing it. We need faster hardware with better ray tracing acceleration to reasonably play games with the feature enabled...
Intertwined with this issue is that many games are cutting corners with these effects, using low ray counts. That means introducing artifacts that are not present with non ray traced presentations of the game, which depending on the effect can be a downgrade from ray tracing disabled.
Tosiaan liian "pienestä raytracing tarkkuudesta" osaa seurata tuon veden pinnan kaltaisia artefakteja:
Tuskin Nvidialta mitään järkihintaista kyllä tulee ulos.
Porukan jo julistaessa uskontunnustustaan ja nostaessa pyllyään esiin kairattavaksi Nvidian hinnat tulevat taatusti olemaan korkeita.
Ainoa miltä voi odottaa järkevämpiä hintoja suorituskykyyn nähden ovat AMD:n kortit uudella konsoleistakin löytyvällä arkkitehtuurilla.
Siihen on varmasti panostettu samalla lailla kuin prossuissa Zeniin.
Ja onhan Intelillä ainakin pankkitiliä yrittää yllätystä jollain tiukemmin salassa pidetyllä ylemmällä näytönohjaimella.
Parennetun Zen3 arkkitehtuurin prossut tulevat varmaan kesän lopulla/syksyllä, niin olisi mahdollista että AMD julkaisee näytönohjaimet samaan aikaan.
10v takuu kertoo kunnon powerien suunnitellusta kestoiästä.
Ja saavutettua hyötysuhdetta laskevan rajun ylimitoituksen sijaan luksus kannattaisi ennemmin laittaa powerin hukkalämmöntuottoa vähentävään korkeampaan hyötysuhteeseen.
Prossujäähyn tilan syönnissä on pääosin kyse suunnittelun laadusta.
Kaikkein ylimpiä malleja lukuun ottamatta järkevällä suunnittelulla saadaan kaikki muistislotit jäämään näkyviin jopa tuplatornilla:
Scythe FUMA 2 CPU Cooler Review (Page 5 [Installation and Finished Product])