Fujitsu Lifebook S904 ei boottaa

Liittynyt
16.01.2017
Viestejä
102
Fujitsu Lifebook S904 (Windows 10)

Videon katselun jälkeen kansi suljettiin. Kun kansi avattiin uudelleen kone ei enää käynnisty. Jää jumiin heti käynnistettäessä, jolloin näkyvissä vain Fujitsu-logo ja alapalkissa BIOS-optiot.

-Aikaisemmin ei ole ollut mitään vikoja
-BIOSiinkaan ei pääse
-Näppäimistö sinänsä ei ole jumissa, koska esim. ctrl+alt+del toimii
-Joka käynnistyksen jälkeen sama oireilu riippumatta siitä onko verkkovirralla tai akulla; samoin virtanappi toimii normaalisti
-Ei käryjä, ei hajuja eikä erikoisia mekaanisia ääniä. CPU-tuuletin toimii normaalisti.

Mistähän tässä kannattaisi ensiksi lähteä etsimään vikaa? Hankala tehdä mitään johtopäätöksiä kun edes BIOSiin ei pääse käsiksi.

Ideoita?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 812
Kokeile napata kaikki USB-laitteet irti jos moisia on kiinni. Kokeilisin myös napata kiintolevyn/SSD:n irti. Jos pääset tuolloin biosiin niin kokeile palauttaa oletusasetukset biosiin ja levy takaisin kiinni. Jos ei vieläkään toimi levyn kanssa, niin saattaapi olla levy sökönä.

Voit myös kokeilla napata akun ja virtajohdon irti sekä painaa virtapainiketta 20s.
 
Liittynyt
16.01.2017
Viestejä
102
SSD irti kone kyllä ryhtyy etsimään boot-levyä, mutta BIOSiin en näe pääsyä. Nuo F2 ja F12 optiot olen toistaiseksi saanut näkyviin vain SSD kiinni kytkettynä, mutta silloinkaan BIOS -ikkuna ei avaudu vaan kone jää jumiin siihen ensimmäiseen ruutuun käynnistyksen jälkeen.

Toiminta nyt kuitenkin hiukan erilaista levyn kanssa ja ilman levyä, eli ehkä tämä ongelma nyt voisi liittyä tuon SSD:n toimintaan? Silti pidän erikoisena, ettei BIOSiin pääse, kun senhän ei pitäisi tuosta massamuistista olla riippuvainen.
 
Liittynyt
26.11.2016
Viestejä
806
laita erillinen USB näppäimistö ja kokeile sillä F2 nappia, jos siellä emossa jokin virtapiikki ei toimi tuo oma näppäimistö,

myös kokeilitko tuo nollausta akku ja laturi pois paina käynnistysnappia pohjassa 30sekuntia.tähän vois myös ottaa muistikammat pois jos saa helposti pois.
 
Liittynyt
16.01.2017
Viestejä
102
Kiitos vinkeistä.

Tuo nollaus virtanapista ei vaikuta mitenkään. Ulkoisella näppäimistöllä ei myöskään muutosta tilanteeseen.

Kytkin tuon SSD:n suoraan pöytäkoneeseen ja tein Windowsin error checkin molemmille partitioille. Ei virheitä. Myös selaamalla kansioita ja kopioimalla tiedostoja levy näyttää toimivan ihan oikein.

Muistikampaa (on vain yksi 4Gb tikku) en vielä irrottanut, mutta seuraavaksi sitten se.

Kuitenkin tuo SSD nyt vaikuttaisi toimivan OK. Olisiko seuraavana vikakohteena sitten juuri tuo RAM tai emolevy/CPU? Hankala tapaus kun BIOSiin ei pääse. Ja kun tosiaan nukahti ihan ilman esioireita.
 
Liittynyt
18.04.2017
Viestejä
382
:hmm: prossavialta vaikuttaa ... kokeile viedä pakkaseen ja anna jäähtyö täysin, siellä kylmässä käynnistää ... voi sitten pariminuuttia toimia ... jos toimii on lämpövikaa jossain ... jos ei toimi on jokin osa rikki
 
Liittynyt
26.11.2016
Viestejä
806
taitaa olla emolevyn biospatteri niin syvällä että pitää purkaa koko kone.
voihan sitä kokeilla vaikka linuxtikulla tai win10 asennustikulla, kun ottaa kiintolevyn pois rupeaako niillä boottaamaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
120 316
Viestejä
2 364 027
Jäsenet
47 930
Uusin jäsen
bioreset

Hinta.fi

Ylös Bottom