Fractal Design define 7 compactin sijoittaminen kaappiin ja tuuletus

Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
54
Moi,

Define 7 compactin tuuletus mietinnässä. Koppa tullaan sijoittamaan kaappiin (kaappi ei ole tiivis vaan ilma vaihtuu). Kaapin etuovi on väljä liukuovi ja kaapin takalevyssä on 8cm halkaisijan reikä josta menee johdotukset näytölle jne. Muut johdot kaapissa roikassa ja johtoboksissa. Kuitenkin haluaisin varmistaa, että kone pysyisi sopivan viileänä ja hiljaisena. Onko alla oleva setup ihan overkill / kallis / huono muuten? mitä pitäisi miettiä ja kenties parantaa? tuulettimiin 60€ on ehkä aika paljon, mut toisaalta ikävä säästää väärässä paikassa..

Dynamic tuulettimet tulee kopan mukana.

Edit: prossujäähyksi tulossa Noctual NH-U12A

kiitos kommenteista!

tuulettimet koneeseen.png
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
1 515
Jos kaapissa on vain yksi 80mm reikä niin se on sama kuin kotelossakin olisi vain yksi 80mm reikä ilmanvaihtoon. Toki kestää jonkun aikaa, kunnes kotelo lämmittää kaapin sisuksen.
 
Liittynyt
23.10.2018
Viestejä
577
On kokemusta kotelosta työpöydän kaapissa ja voin sanoa, että lämpöongelmia tulee, ellet pidä tuota liukuovea auki. Tosiaan tuo yksi pieni reikä kaapin takana ei ole riittävä, eikä se kuuma ilma automaattisesti ohjaudu siitä ulos, vaan jää suurimmalta osilta kaappiin pyörimään.

Itsellä oli tosin Bitfenix Phenom matx kotelo, mutta sama pätee kyllä kaikkiin koteloihin, jos ne tuollain kaappiin sijoittaa.
 
Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
54
kiitos kommenteista. Kaappi on siis suht. iso n. 200 x 230 x 45, josta tuollainen 100 x 80 x 45 osuus on varattu koneelle. Koko kaapin osalta tuo ilma kiertää kun hyllyt ei ole sinne liukuoviin asti vaan siinä on väliä + liukuovien saumoissa on väliä. Pitää toki seurata lämpöjä, mut eritoten kaipailisin kommentteja noista tuulettimista. Tärkein kuitenkin ymmärtääkseni olisi, että tuo ilma saadaan ulos kotelosta
 
Liittynyt
23.10.2018
Viestejä
577
Tärkeetä on saada myös viileää ilmaa koteloon. Tuolla kaapissa se käy lopulta lämpimäksi ennenpitkää, isossa kaapissa se vie vain hieman pidempään että se koneen läpi mennyt ilma on lämmittänyt koko kaapin ilman lämpöiseksi.

Voit toki koittaa, mutta melkein voi sanoa, että ilman että kuuma ilma poistetaan tuosta kaapista, seurauksena on korkeat lämpötilat komponenteilla. Toki jos et pelaa ja lämpökuorma tietokoneessa on matala, niin voi onnistuakkin.
 
Liittynyt
02.10.2018
Viestejä
496
Laitettiin kaverin kone kaappiin ja olimme myös huolissamme lämmöistä. Päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että porasimme kaapin pohjaan reiän kotelon etureunan alle (eli siihen, mistä etutuulettimet ottavat viileän ilman sisään. Kaapin taakse, eli kotelon takatuulettimen kohtaan porasimme 120-millisen reiän ja laitoimme siihen usb-tuulettimen puhaltamaan lämpimän ilman ulos. Kokoonpano (Ryzen 2700X & gtx 1660) pysyy erittäin viileänä, eikä äänitasokaan ole paha. Paras lopputulos olisi varmasti saatu laittamalla pwm-ohjattu tuuletin takalevyyn, mutta kun kaverilla oli jo valmiina usb-tuuletin, niin päätimme käyttää sitä.
 
Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
54
Okay, tuo tuuletitimen asennus kaappiin kävi kans mielessä, mutta varmaan testaan ensin miten toimii ilman noita :D Ihan hauskaa nikkarointia, mutta vaarana se, että kohta on 10kpl tuulettimia ympäri kaappia, haha
 
Liittynyt
24.06.2020
Viestejä
1 205
Okay, tuo tuuletitimen asennus kaappiin kävi kans mielessä, mutta varmaan testaan ensin miten toimii ilman noita :D Ihan hauskaa nikkarointia, mutta vaarana se, että kohta on 10kpl tuulettimia ympäri kaappia, haha
Jeps, jeps. Jos ongelmia syntyy niin joissakin kaapeissa taustalevy lähtee kokonaan tai osissa nätisti irti niin ei tarvitse 80 mm reiästä samaan aikaan yrittää vetää ilmaa sisään ja puskea ulos. Ainahan sieltä jonkin verran tulee lämpöä ulos ihan muutenkin, kun erilaisia vuotoja on ja lopulta se miten käy riippuu paljolti siitä minkälainen kone tuolla sisällä on ja mitä tahtia se tuottaa lämpöä suhteessa siihen miten lämpöä pääsee karkaamaan.

Käytännössä tuollaisissa kaapeissa olevissa tietokoneissa se kaappi on parhaassa tapauksessa sen tietokoneen kotelo. Jos sen kaapin lämpötila nousee esim. 40 asteeseen, niin kone käy siellä kuten se kävisi päiväntasaajalla kesäaikaan. Kyllä sielläkin tietokoneita on. Täällä voi arvioida mikä kaapin sisälämpötilan vaikutus on tuulettimien tarvitsemiin nopeuksiin: How Ambient Temperatures Affect Your PC
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 250
Viestejä
4 195 544
Jäsenet
70 881
Uusin jäsen
Ville_bb

Hinta.fi

Ylös Bottom