• Käyttäjätunnuksia kaapattu - Myy lahjakortteja

  Noin 20-30 TechBBS-käyttäjätunnusta on tunnistettu, että ne on kaapattu kirjautumalla ja vaihtamalla sähköpostiosoite uuteen. Tunnuksilla on yritetty kaupata foorumin kauppa-alueella Steamin ja Verkkokauppa.comin lahjakortteja ja maksutavaksi on ilmoitettu kryptovaluutat BTC, Eth ja LTC. Lue lisää

FlickFetch

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 264
Kiitoksia. Taitaa linuxit jäädä kun en ole koskaan käyttänyt näyttää vaativan hiukan liikaa säätöä alottelijalle :(
TL;DR: Älä nyt. Rohkeasti vaan.

Älä nyt. Vaatiihan se aina uuden opettelu aikaa ja vaivaa, mutta kun pikkuhiljaa teet ja kokeilet niin siitä se lähtee. Suosittelen kyllä linuxia (varsinkin Linux Mint Cinnamon on helppo windowsista tulevalle). Itse kyllästyin kokonaan microsoftin jatkuvaan perseilyyn ja windowsin kenkkuilemisiin ja lähdin opiskelemaan linuxia ja nyt on tullut aika paljon jo opittua ja säädettyä (ja täällä foorumilla linux-topikissa saa myös hyvää apua). Voit laittaa vaikka virtuaalisen windows-asennuksen VirtualBox-softan kautta niin saat äkkiä windowsin linuxin työpöydältä auki (toki ei toimi niin sulavasti kuin olisi normaalisti windows asennettu mutta jos et ole saanut vielä jotain linuxissa toimimaan niin voit sieltä virtuaaliwindowsista ajella väliaikaisesti mitä tarvit, kannattaa kuitenkin tähdätä siihen, että sitä virtuaalikonetta ei loppujen lopuksi käyttäisi ollenkaan). Itsellä on tosin dual-boot, eli linux ja win10 rinnakkain. Win10 on mulla vain joitain pelejä varten (joistain peleistä on linux versiot, ja bottlesin (winen) kautta toimii myös jotkut windows pelit). Tai sitten teet ensiksi niin, että asennat sen VirtualBox-softan windowsiin ja asennat linuxin virtuaalikoneeksi ja testailet sitä kautta olisitko valmis siirtymään linuxiin. Rohkeasti vaan.

Hiukka helpommalla pääsee kun kirjoittaa vaan yle-dl promptiin ja laittaa Yle Areenan urlin perään.
FF:ssä on paljon ominaisuuksia/toimintoja joita ei muista löydy. Ja jos osaat tai opiskelet winen/bottlesin (GUI, helpompi) käytön niin FF:n ajokuntoon saaminen on loppujen lopuksi aika nopea homma. FF:n tiedostot jo olemassa olevasta windows-asennuksesta voi kopioida suoraan eikä tarvitse säätää uudestaan mitään FF:ssä (paitsi mihin lataukset tallennetaan, se vie pari sekuntia asetusten kautta).
 
Viimeksi muokattu:

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 618
Tuota noin... Sen enempiä selittelemättä mutta haluan vaihtaa WIN 10:sta Linuxiin testatekseni toimiiko jouhevammin. Tuo nykyinen loota touhuaa jatkuvasti (win10) ja streemit pykää jäjestömästi, jopa kymmeniä minuutteja jostain syystä. Asensin W10 eilen uudestaan ja tulos sama. Vaan ei taida Flickfetch/Laturia löytyä Linuxille tai vastaaville???
Vian kuvaus on niin kummallinen, että varmuutta lähentyvällä todennäköisyydellä vian syy ei ole Windows. Minkälainen tietoliikenneyhteys on käytössä?
 
Liittynyt
28.08.2019
Viestejä
336
Vian kuvaus on niin kummallinen, että varmuutta lähentyvällä todennäköisyydellä vian syy ei ole Windows. Minkälainen tietoliikenneyhteys on käytössä?
150/10M riittää mainiosti siis.. Useammalla muulla win koneellani ei ongelmia mutta tämä yksi (HTPC) nykyään sen 6kk sitten alkaen alkaa kelaileen jotain joka kestää tunnin tai jopa enemmän useamman kerran jopa /pv. Asennellut alusta useammankin kerran uudestaan eri versioita. Sama kelaus alkaa ihan perusasennuksella. Oiskohan muuten jotain softaa joka kertoisi selkokielellä mitä tuossa koneessa tapahtuu? Palautus win 7 modeen houkuttelee kokeeksi.

EDIT: Ja nämä linux neuvot vaikuttaa siltä voisin jopa selviytyä. Täytynee edes kokeilla.
Ja vika on kyllä win. Joku tuossa mättää kun ei aiemmin tuollaista ollut (win 7 aikaan ainakkáan)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 264
Useammalla muulla win koneellani ei ongelmia mutta tämä yksi (HTPC) nykyään sen 6kk sitten alkaen alkaa kelaileen jotain joka kestää tunnin tai jopa enemmän useamman kerran jopa /pv.
Kovalevy menossa veikkaisin. Itsellä oli edellinen läppäri (normi-HDD, ei SSD/NVMe) jossa levyn luku/kirjoitus alkoi tökkimään ja veti windowsia ihan solmuun pitkäksi ajaksi. Kokeile ladata CrystalDiskInfo niin näet missä kunnossa se levysi on.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
673
Olen selvitellyt miten FlickFetchiä voisi ajaa linuxissa Wine:llä, tai esim. Bottles-ohjelmalla (käyttää Wineä taustalla) kuten itse olen tehnyt (Linux Mint Cinnamon käytössä, Bottles asennettu Flatpak:na). En lähde opettamaan käyttämään näitä ohjelmia. Tässä kuitenkin ohjeet mitä joutuu säätämään, että FF toimii.
 • Dependencies: .NET 4.8
 • DLL Overrides: TabTip.exe = disabled
 • Bottlen/Winen Prefix kansiossa olevaan drive_c/windows/Fonts kansioon pitää lisätä 2 fonttitiedostoa: segoeui.ttf & segoeuib.ttf. Nämä löytää Win10 ISO tiedostosta (esim. win10_22H2_english_x64.iso); install.wim tiedosto sources kansiosta pitää avata sopivalla pakkausohjelmalla (esim. 7zip), ja sen sisältä löytyy nuo fonttitiedostot 1/Windows/Fonts kansiosta. FF kaatuu heti käynnistettäessä jos segoe-fonttia ei löydy.
Muutamia huomioita:
 • Ohjelma ei käynnisty keskelle ruutua/siihen kohtaan mihin sen jätti viimeksi, vaan aina vasempaan yläkulmaan.
 • Jotkut tekstilista-tyyppiset elementit voivat toimia vähän hassusti; esim. tietokanta-ikkunassa lista näyttäisi olevan automaattisesti skrollattuna loppuun, mutta jos siitä näkymästä valitsee hiirellä jonkun, niin se lista yhtäkkiä skrollaa alkuun ja valinta kohdistuu siellä olevaan riviin. Päivitys-ikkunassa lista skrollautuu automaattisesti loppuun. Lisäksi latauslistalla latauksen tila näkyy vähän huonosti ja jostain syystä latauksen aloittamisen jälkeen latausrivin voi hiirellä valita vain rivin oikean reunan tienoilta. Vähän kökkö mutta ei estä FF:n käyttämistä. Winen konsolissa (jos käynnistetty niin että sekin aukeaa, normaalisti ei näy konsoli-ikkunaa Bottles-ohjelmaa käytettäessä) näkyvät 03f0:err:listview:LISTVIEW_WindowProc unknown msg 109d wp=00000000 lp=00000000 viestit ehkä liittyvät asiaan. En ole onnistunut selvittämään noita "virheviestejä" kovasta googlauksesta huolimatta.
 • Muutamaa muuta Winen konsolissa näkyvää "virhettä" en ole myöskään onnistunut ratkaisemaan (näitä ja tuota aiempaa "listview" erroria näkyy myös kahdella muulla win-softalla mitä olen testannut vaikka nekin toimivat ihan ok):
  • 03f8:err:ole:CoGetContextToken apartment not initialised
  • 0624:err:combase:RoGetActivationFactory Failed to find library for L"Windows.Foundation.Diagnostics.AsyncCausalityTracer"
 • Jos kustomoitte esim. "komentojono" asetuksia, niin testatkaa kunnolla lisäämänne komennot. Kaikki normaalisti Windowsin komentokehotteessa toimivat komennot eivät välttämättä toimi oikein. Esim. "find"-komento ei toimi jos sille antaa "/i /v" parametrejä. Mutta esim. "ren", "if", "exist", "del" peruskomennot toimivat.
 • Softa tuntuu toimivan, asetukset/tietokanta/ohjelmalista/lataukset (ainakin ffmpeg)/tarkkaile leikepöytää/päivitys kaikki näyttää toimivan ok. Ajastin taitaa olla ainoa mitä en ole testannut ollenkaan.

Kiitos darxide avusta (venyi vähän tämän julkaisu).

Hienoa työtä! :) :) :)
 
Liittynyt
18.04.2017
Viestejä
226
FlickFetchin oma .net sivu alhaalla. Huomasin kun koitin päivittää yhden vanhan läppärin latausalustaksi.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
673
FlickFetchin oma .net sivu alhaalla. Huomasin kun koitin päivittää yhden vanhan läppärin latausalustaksi.
Siellä on jostain syystä sertifikaatti vanhentunu, isp:n pitäis hoitaa. Sivu toimii kyllä ku menee salaamattomalla yhteydellä (selaimen varotuksessa klikkaa advanced -> proceed to unsafe tms)
 
Liittynyt
13.05.2017
Viestejä
163
Käytössä uusin versio Flickfetchistä v5.2.0.6, mutta jo edellisen aikana seuraava ongelma:

Areenasta lataan vakio-ohjelmia ja tietokannassa on merkintöjä jo vuodesta 2016 asti.

Nyt ongelmana että uusin hakukierros hakee Areenasta toistuvasti noin kahtakymmentä ohjelmaa vuodelta 2016 ja muutamia vuosilta 2018 sekä 2019.
Ymmärtääkseni nuo on jo aikanaan ladattu ja Areenasta ne ovat varmaan poistuneet, kun toistuvasti hakutulokset punaisena "Epäonnistunut".

Mitä voin tehdä, ettei noita toistuvia turhia hakuja tapahtuisi?

Olen jo yrittänyt näitä:

Poistanut ohjelmalistalta em. sarjat ja sulkenut FlickFetchin ja sen jälkeen lisännyt samat ohjelmat suoraan Areenan uusimmilla osoitteilla, mutta lopputulos on sama! Hakee edelleen vuoden 2016 ohjelmia. :o
Oletin, että poisto ja uudelleen lisääminen olisi poistanut ongelman.

Tietokonetta on vaihdettu pariin otteeseen tässä välillä, mutta olen onnistuneesti tallentanut tärkeät tiedot FlickFetchin sisällä olevalla varmuuskopio-toiminnolla ja päässyt sujuvasti jatkamaan uusilla koneilla aiempaa tietokantaa apuna käyttäen, eli tuplalatauksia ei pitäisi tulla.

Mistä kyse? Eihän tuo maata kaatava ongelma ole, mutta ärsyttää, ja ehkä hidastaa lataamista, kun toistuvasti hakee jotain olematonta vanhaa tiedostoa.

Kiitos vinkeistä!
Minulla on myös ladattavien jaksojen listalla muutemia jaksoja, jotka ovat YLE:n päässä viallisia ja joita FF yrittää ladata aina uudestaan koska sarja on latauslistalla. Esimerkkinä vaikka tämä jakso:


Sen lataus ei onnistu, koska se on viallinen tiedosto.

Paras neuvo on jättää tällaiset jaksot latauslistan kärkeen punaisella "Epäonnistunut"-merkinnällä varustettuna. FF ei niitä lataa uudestaan eikä lisää niitä latauslistalle koska ne on jo siellä.

Ainoa haitta on se, että ei voi käyttää toimintoa "Lisää epäonnistuneet jonoon".
 

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 618
Minulla on myös ladattavien jaksojen listalla muutemia jaksoja, jotka ovat YLE:n päässä viallisia ja joita FF yrittää ladata aina uudestaan koska sarja on latauslistalla. Esimerkkinä vaikka tämä jakso:


Sen lataus ei onnistu, koska se on viallinen tiedosto.
Ainakaan esimerkkijakso ei ole mitenkään viallinen, ja latauskin onnistuu, mutta FF jostain syystä luulee epäonnistuneensa. Kenties asiaan vaikuttaa se, että pätkä on vain 45 sekunnin mittainen.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
673
Minulla on myös ladattavien jaksojen listalla muutemia jaksoja, jotka ovat YLE:n päässä viallisia ja joita FF yrittää ladata aina uudestaan koska sarja on latauslistalla. Esimerkkinä vaikka tämä jakso:


Sen lataus ei onnistu, koska se on viallinen tiedosto.

Paras neuvo on jättää tällaiset jaksot latauslistan kärkeen punaisella "Epäonnistunut"-merkinnällä varustettuna. FF ei niitä lataa uudestaan eikä lisää niitä latauslistalle koska ne on jo siellä.

Ainoa haitta on se, että ei voi käyttää toimintoa "Lisää epäonnistuneet jonoon".
Ongelma on että video on niin lyhyt että laskennallinen prosentti ei koskaan mene 100%:n saakka (koska tarkkaa pituutta ei voida laskea), ja FF päättelee että se jäi kesken. FF:ssä on asetus joka oletuksena aloittaa latauksen uudelleen jos se päättyy alle 98%:n, ja tuo kyseinen pätkä päättyy 97.8%:n. Tota prosenttia alaspäin säätämällä tuosta päässee eroon. Ja ainahan rikkinäiset lataukset voi lisätä manuaalisesti tietokantaan jolloin niitä ei pitäisi enää yrittää ladata uudelleen.

1685121487541.png


1685121672714.png
 
Liittynyt
11.08.2021
Viestejä
11
Nyt on pikkuinen pulma. Tämän vuoden Euroviisujen finaali piti ottaa areenasta talteen. Ihan vain siksi kun ton meidän junnun suosikki käärijä oli siellä finaalissa. Olisko jollain heittää tuota tallennetta mulle, kun ei näkynyt olevan enää areenassa?
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
570
Nyt on pikkuinen pulma. Tämän vuoden Euroviisujen finaali piti ottaa areenasta talteen. Ihan vain siksi kun ton meidän junnun suosikki käärijä oli siellä finaalissa. Olisko jollain heittää tuota tallennetta mulle, kun ei näkynyt olevan enää areenassa?
YouTube:
 
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
200
Nyt on pikkuinen pulma. Tämän vuoden Euroviisujen finaali piti ottaa areenasta talteen. Ihan vain siksi kun ton meidän junnun suosikki käärijä oli siellä finaalissa. Olisko jollain heittää tuota tallennetta mulle, kun ei näkynyt olevan enää areenassa?
Finaali löytyy vielä areenasta venäjän, ukrainan ja saamenkielisellä selostuksella.
Youtubesta se löytyy myös. Itse en ole ladannut Euroviisut-finaalia, joten ei löydy minulta.
 

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 618
Finaali löytyy vielä areenasta venäjän, ukrainan ja saamenkielisellä selostuksella.
Nyt on Euroviisujen finaalista taas Areenassa saatavilla sellainenkin versio, jossa on suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset selostus-ääniraidat. Joista tosin FlickFetch lataa vain suomenkielisen.
 
Liittynyt
16.11.2017
Viestejä
61
Päivitetty FlickFetch hakee toistuvasti esim. ohjelmia vuodelta 2016, 2017, 2018, vaikka jaksot on jo aikanaan ladattu. Kun ohjelmalistan kautta tarkistaa "uudet jaksot", tarjolle tulee jatkuvasti pari-kolmekymmentä vanhaa ohjelmasarjan jaksoa, joiden lataaminen ei kuitenkaan onnistu. Areenan osoitteet on tarkistettu ja ne ovat ohjelmassa oikein. En ymmärrä, mistä ongelma syntyy!?

Tässä yksi esimerkki:

FlickFetchin viesti punaisella:

"Osoite ei tuettu.

Latauslinkkejä ei löydy. Tarkista osoite.

Silti kun tuon linkin kopioi suoraan selaimeen, pääsee tänne:

1689098540577.pngJa tosiaan nuo vanhat Luonto-Suomen jaksot on jo aikaa sitten ladattu. Silti sama kieputus ja etsintä alkaa alusta joka kerta, kun uudet ohjelmat tarkistaa.

Miten noitten vanhojen ohjelmajaksojen toistuvasta hausta pääsee eroon?

Osoite Luonto-Suomelle on FlickFetchiin tallennettu tässä muodossa:
ja tuolla osoitteella saa kyllä normaalisti ladattua uudet jaksot.

Mutta toistuvat herjat tulevat useammasta 2016 ja muutamasta 2017 ja 2018 jaksosta, jotka kaikki jo ladattu aikanaan ja joista esim tämä oikeasti on netissä:

"Osoite ei tuettu.
ke 14.2.2018 | Luonto-Suomi | Yle Areena – podcastit"
vaikka FlickFetch väittää, ettei osoitetta tuettu.

1689099138027.png


Mistä on kysymys?
Miten ongelman saa korjattua?

Olen poistanut listalta Luonto-Suomen, buutannut koneen, lisännyt ohjelmasarjan uudelleen hakulistalle ja em. ongelma toistuu jatkuvasti samana.

Kiitos vinkeistä!
 

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 618
Mistä on kysymys?
Ohjelman webisivun koodissa ja/tai Areenan hakemistossa oleva viittaus varsinaiseen mediaan ("latauslinkki") ei toimi.
Miten ongelman saa korjattua?
Toukokuussa sinulle jo kerrottiin, miten voit estää FlickFetchiä yrittämästä epäonnistuneita latauksia uudelleen.
Olen poistanut listalta Luonto-Suomen, buutannut koneen, lisännyt ohjelmasarjan uudelleen hakulistalle ja em. ongelma toistuu jatkuvasti samana.
Koska toimimattoman latauslinkin sisältävät sivut ovat edelleenkin sarjassa mukana.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.11.2017
Viestejä
61
Hrk, kiitos kommentistasi! Olen kyllä huomannut toukokuisen vastauksen ja yrittänyt toimia sen mukaan, mutta!

Miten tästä edetä:

1689272677238.pngOlen myöskin alentanut asetuksissa Lataajan sivulla "valmiilta" vaadittavaa prosenttia: aiempi 98% on nyt 97,5% ja tulos on tuossa ylähäällä nähtävissä
 

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 618
Miten tästä edetä:
Toukokuisen ohjeen mukaan FlickFetchin ei nyt pitäisi yrittää epäonnistuneita latauksia uudelleen. Ehkä kuitenkin siistimpää on klikata nappia "Muokkaa ladattuja jaksoja" ja sitten valita kaikki jaksot, jolloin kaikki jaksot, myös ne rikkinäiset, merkitään jo ladatuiksi.
 
Liittynyt
24.07.2023
Viestejä
4
Onkohan jotain mitä voisin tehdä, että näkisin FlickFetchin kautta ladattujen videoiden "metadataa," tai yleisiä tietoja videosta ja audiosta Windowsilla tiedoston ominaisuuksista?

Olen kokeillut ladata samaa videota Ruutu-lataajalla ja ero FlickFetchin kautta lataaman videon kanssa on se, että Ruutu-lataajan videon tiedoston ominaisuuksista näkee paljon tietoja ihan resoluutiosta videon ja audion bit rateen lähtien, kun taas FlickFetchin kautta lataaaman videon kohdalla on vain tyhjiä arvoja (sama asia 'laturin' kanssa.)

Ruutu-lataaja
ruutu-metadata.png


FlickFetch
ff-metadata.png


Huomasin tämän ekan kerran, kun aloin vertailemaan molempia videoita PotPlayerissa (käytän sitä VLC:n sijaan toistamaan videota, samankaltainen media player kuin MPC-HC tai MPC-BE), jossa näet erikseet videon statistiikat.

PotPlayer pystyy kertomaan videota toistaessa silloiset kuvataajuudet, bit ratet, yms., mutta taas kerran nuo "oletusarvot" ovat videon kohdalla "Unkown" ja audion kohdalla "0 kbps", eli sama mitä näkyy ominaisuuksista.

Yksi kohta PotPlayerin statistiikoissa, joka oli eriävä FlickFetchin ja laturin kautta lataaman videon kohdalla, verrattuna Ruutu-lataajan vastaavaan, oli ääniraidan kohdalla teksti "Delay relative to video: -80 ms".
En tiedä onko tuolla suurta merkitystä, mutta etsiessäni eroavaisuuksia huomasin tämänkin.

Loppujen lopuksi haluasin kuitenkin kallistua käyttämään FlickFetchiä, ensinnäkin sen takia, että useamman jakson voi helposti ladata kerralla verrattuna manuaalisesti jokaisen Ruutu-videon kohdalla "playlist.m3u8?token=" linkin kopioimiseen ja jakson nimeämiseen, yksi kerrallaan. Toiseksi sen takia, että suosin mkv:ta mp4:n sijaan, enkä käsittääkseni pysty Ruutu-lataajan avulla vaihtamaan tuota containeria.

Joten, onko olemassa jotain komentoja tai parametreja, joita voisin lisätä FlickFetchiin, että se sisällyttäisi tiedostoon mm. nuo tiedot, jotka lukevat Ruutu-lataajan kautta saamani videon kohdalla?

Ja tässä ei ole kyse kritisoida Ruutu-lataajaa, FlickFetchiä, eikä laturia, kaikki näköjään toimivat hieman eri tavalla ja olisi mielenkiintoista saada tietää, josko FlickFetchin kautta voisi myös nähdä näitä tietoja ladatussa videossa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 264
kritisoida Ruutu-lataajaa
Sitä voisi tehdä, tyyppi joka tuosta pyytää lahjoituksia, pölli tuon koodin eräältä toiselta ja poisti paljon tominnallisuuksia (mutta jätti jotain koodia jota ei edes käytä skriptissä), jotain koodia on tosin muuttanut/lisännyt, mutta silti. Ei edes mitään mainintaa, että otti toisen koodin omaksi pohjakseen. Kolmisen vuotta sitten poisti sen .bat-tiedoston githubista niin ettei sitä voi tarkastella suoraan sieltä, sen saa vain kun lataa .zip-paketin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 264
Joten, onko olemassa jotain komentoja tai parametreja, joita voisin lisätä FlickFetchiin, että se sisällyttäisi tiedostoon mm. nuo tiedot
Eiköhän tilanne ole se, että windows osaa/haluaa vain hakea mp4:sten metadataa mutta ei mkv:n. Mihin noita statseja edes tarvit?
 

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 618
Eiköhän tilanne ole se, että windows osaa/haluaa vain hakea mp4:sten metadataa mutta ei mkv:n. Mihin noita statseja edes tarvit?
Näin on. Windows Explorer osaa etsiä kyseisiä tunnuslukuja vain mp4-kontainerista. Jos halutaan, että FlickFetch pyytää ffmpeg-ohjelmaa tallettamaan lataustuloksen mp4-muodossa, tapahtuu se näin:

1690185651238.png


Laturi-ohjelmassa vastaava valinta löytyy ratasnapin takaa.

Jo ladatun mkv-tiedoston kopiointi mp4-muotoon tapahtuu esim. näin:

ffmpeg -i filee.mkv -c copy filee.mp4
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.07.2023
Viestejä
4
Eiköhän tilanne ole se, että windows osaa/haluaa vain hakea mp4:sten metadataa mutta ei mkv:n.
Näin on. Windows Explorer osaa etsiä kyseisiä tunnuslukuja vain mp4-kontainerista.
Ahaa. Enpä ollut tästä edes tietoinen.

Mihin noita statseja edes tarvit?
Tykkään PotPlayerilla tai MPC-HC:lla videota katsellessa joskus katsoa ajantasaisia statseja video- ja ääniraidasta, joka sinänsä onnistuu ilmankin noita arvoja, jotka mp4:sen mukana tulevat.
Noihin oletusarvoihin on vain helpompi verrata reaaliaikaisia, esim. fps tai bit rate -lukuja, verrattuna siihen, ettei niitä lue ollenkaan.

Toisekseen, lähinnä tyydyttääkseni omaa OCD:ta.

Jo ladatun mkv-tiedoston kopiointi mp4-muotoon tapahtuu esim. näin:

ffmpeg -i filee.mkv -c copy filee.mp4
Okei, kiitos!

Ja mitä tuohon Ruutu-lataajaan tulee, niin en osaa siihen ottaa kantaa. Tietämättä sen enempää, jätän näistä ohjelmista kommentoinnin niille, jotka tietävät paremmin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 046
Ahaa. Enpä ollut tästä edes tietoinen.Tykkään PotPlayerilla tai MPC-HC:lla videota katsellessa joskus katsoa ajantasaisia statseja video- ja ääniraidasta, joka sinänsä onnistuu ilmankin noita arvoja, jotka mp4:sen mukana tulevat.
Noihin oletusarvoihin on vain helpompi verrata reaaliaikaisia, esim. fps tai bit rate -lukuja, verrattuna siihen, ettei niitä lue ollenkaan.

Toisekseen, lähinnä tyydyttääkseni omaa OCD:ta.Okei, kiitos!

Ja mitä tuohon Ruutu-lataajaan tulee, niin en osaa siihen ottaa kantaa. Tietämättä sen enempää, jätän näistä ohjelmista kommentoinnin niille, jotka tietävät paremmin.
Suosittelen lämpimästi MediaInfo-ohjelmaa, integroituu halutessa myös Windows Exploreriin. Olen käyttänyt sitä lukuisia vuosia tietokoneissa ja puhelimissa.

License:

It is Open-Source software which means that end users and developers have freedom to study, to improve and to redistribute the program (BSD-style license).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.07.2023
Viestejä
4
Suosittelen lämpimästi MediaInfo-ohjelmaa, integroituu halutessa myös Windows Exploreriin. Olen käyttänyt sitä lukuisia vuosia tietokoneissa ja puhelimissa.
Tätä itseasiassa mietin jo aiemmin, mutten ole käyttänyt erikseen, koska ymmärrykseni mukaan esim. MPC-HC käyttää MediaInfoa näyttäessään videon statistiikkoja.

Ja kuten mainitsin, niin näen soittimen kautta toistetun videon tietoja, mutta vain mp4:ssa näkyy jo valmiina arvoja, johon verrata sitten toistetun videon reaaliaikaisia lukuja, toisin kuin mkv:n kanssa.
En ollut vain tajunnut, ennen kuin sain täältä vastauksia, ettei Windows ymmärrä ottaa niitä mkv:sta ylös, jonka takia olin hieman hämillään.

Mutta voisin tuon MediaInfon kyllä asentaa erikseen, koska ei ole eka kerta, kun olen siitä kuullut tai sitä on suositeltu.

EDIT: Nyt kun katselen esim. tuota FlickFetchin kautta aiemmin lataamaani videota MediaInfossa, niin tuo näyttää kyllä aika hyvin kaiken, mikä Windowsin tiedoston ominaisuuksista uupuu (ja ilman, että tarvitsee käyttää videosoitinta erikseen niiden näkemiseen).
Paitsi että bit ratet taitaa tosin uupua video- ja ääniraidasta, mutta ne näkee taas videsoittimen kautta.
 

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 618
Ja kuten mainitsin, niin näen soittimen kautta toistetun videon tietoja, mutta vain mp4:ssa näkyy jo valmiina arvoja, johon verrata sitten toistetun videon reaaliaikaisia lukuja, toisin kuin mkv:n kanssa.
Imuroidulle videolle ilmoitettu bitrate on melko mielenkiinnoton ja teoreettinen suure, koska todellinen bitrate vaihtelee suuresti riippuen videon sisällöstä. Eikä siihen voi valmiissa tallenteessa mitenkään vaikuttaa, se on mitä on.

Kontainer-formaatiksi kannattaa valita MPEG-4 (mp4), jos on kiinnostunut tiedostoihin liitettävistä ja Windows Explorerinkin tunnistamista metatiedoista (esim. title, comments), tai jos haluaa Windows Explorerissa varmistaa, että resoluutio varmasti on 1920x1080, tai jos on onnistunut löytämään sellaisen toistolaitteen, joka ei tunne mkv-kontaineria. Ja onhan mp4 ISO-standardoitu ja patentoitu. Matroska (mkv) taas sallii tiedoston avaamisen jo ffmpeg-latauksen aikana. Ja onhan mkv avointa koodia. Itse video/audio on kummassakin kontainerissa sama.
 
Liittynyt
24.07.2023
Viestejä
4
Juu, kiitti hrk.

Taidan jatkossa käyttää vaan FlickFetchiä ja pitää mkv:n containerina. Oon itseasiassa suosinut sitä ennenkin muihin verrattuna ja nyt kun tajusin että nuo metadatan puuttumiset liittyvät Windowsiin itsessään, eikä esimerkiksi ohjelmaan, jolla latasin videon, niin eipä tuo enää haittaa. Nään MediaInfon ja videosoittimen (PotPlayer, MPC-HC) avulla kuitenkin tarvittavat tiedot (esim. resoluutio, ruudulla päivittyvät 'bit rate' ja 'frames per second' -luvut videota katsoessa, vaikka niitä arvoja ei ole erikseen listattu, kuten mp4:n kanssa).
 
Liittynyt
27.07.2022
Viestejä
30
Hei löytyiskö jotain asetusta jolla sais kaikki eri kansioon eli "C:\flickfetch\nimi1" "C:\flickfetch\nimi2" ?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 264
Tuleeko muilla erroria kun yrittää aloittaa latauksia?

Koodi:
Osoite ei tuettu.
https://areena.yle.fi/1-50359154
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 510
Tuleeko muilla erroria kun yrittää aloittaa latauksia?

Koodi:
Osoite ei tuettu.
https://areena.yle.fi/1-50359154
Hyvin toimii tuolla osoitteellasi. Käytössä Flickfetchin versio 5.2.0.6 ja Windows 11.
Näkyykö lokissa mitään lisätietoja? Asetuksien vierestä nuoli alas ja Näytä loki.
 
Liittynyt
18.09.2023
Viestejä
1
Tuota noin, pakko kysellä täälläkin, ei ketään olis sattumoisin muutama vuosi sitten tallentanut Areenasta Silkkitie-sarjaa (The Silk Road, 1980) ja haluaisi jelpata sarjan suomenkielisellä dubbauksella mulle myös?
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
217 318
Viestejä
3 866 312
Jäsenet
66 438
Uusin jäsen
Yucan

Hinta.fi

Ylös Bottom