Final Fantasy XIV: A Realm Reborn * PS4, Windows, Mac, Cross-play*

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja JouBqa, 20.08.2019.

 1. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Mielenkiintoisesti pelille ei ollut omaa ketjua? :eek:

  Mutta sellaista piti tulla kysymään että ovatko pelin harrastajat huomanneet onko tästä välillä ilmaisia kokeilujaksoja PS4lle? Jenkkistoressa saa tuon trialin ilmaiseksi, mutta suomessa on vain tuo 15e starter edition. Voisin pitää silmällä josko joskus pääsisi kokeileen.

  Ja toki olisi kiva kuulla kokemuksia ja onko kk hinnan arvoinen
   
 2. ottulo

  ottulo

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  07.08.2017
  Vilkuilin pelin sivuilta, ja ainakin free trial-sivuilla rekisteröityessä pitää valita alusta, listasta löytyy myös PS4. Eiköhän se siis toimisi ihan koska vain. Todennäköisesti myös nuo entisten tilaajien ilmaiset n. viikon jaksot pätisivät myös konsoleilla.

  En ole konsolilla pelannut, tietokoneella kyllä Xbox-ohjaimella. Ohjain sopi jotenkin pelin käyttöliittymään paremmin kuin hiirellä ja näppiksellä klikkailu. Viimeksi pelasin kai 2015-16, jonkin aikaa tilauksellakin, enkä kyllä katunut kk-maksujen maksamista vaikka taustalla oli pitkältä ajalta Guild Wars/Guild Wars 2 ja niiden kk-maksuttomuus. Pelaaminen loppui lähinnä ajan puutteeseen, lapsi alkoi vaatia enemmän aktiivista huomiota ja työmäärä lisääntyi. Edelleen ajoittain s-postiin tulevat ilmaiset viikonloput ym. kiinnostaa, mutta pitäisi taas löytää aikaa vielä enemmän että ehtisi etenemään pelissä johonkin.

  Erityisesti pidin siitä, että hahmon luonnissa valittu "ammatti" ei ollut mitenkään lukittu, vaan tietyn pisteen jälkeen pystyy käytännössä vaihtamaan ammattia koska tahansa ja kehittämään vaikka kaikki huippuunsa. Omia ammattejaan tuossa on eri taistelutyylien lisäksi kaikki mineraalien, puun ja ruoka-ainesten keräämisestä esineiden ja ruokien valmistukseen jne näpräykseen, mikä tuo oman mielenkiintoisen sävynsä tuohon.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 3. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Tämä olisi varmaan pitänyt mainita aloituksessa, mutta ei toiminut. se meni tilin luomisen jälkeen jenkkisivulle jossa ilmainen trial, josta redirectäs suomi PSN josta löytyy vain 15e starter edition

  Kiitos kommenteista. Lueskelin pelistä lisää niin kuulemma on peli vain parantunut kokoajan ja uutta lisäriä on kehuttu kernaasti.

  edit: Löytyikin free trial suomi storesta! Haku löytää vain sen Starter Editionin, mutta scrollaa alaspäin niin Demoissa on Trial. 35lvl saa pelata sillä per class: FINAL FANTASY® XIV: Online Free Trial
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2019
 4. ottulo

  ottulo

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  07.08.2017
  Käväisi mielessä tarkoititko tuota kun sanoit, että jenkkistoresta löytyi, mutta kun viesti oli jo naputeltu, annoin olla. :vihellys:
  Hyvä silti että löytyi, onhan se mukavampi päästä kokeilemaan ennen investointipäätöstä. Pitänee itsekin vakavasti harkita uudelleen aloittamista, varsinkin jos vanha kilta on edelleen olemassa ja joku pelaakin vielä.
   
 5. Wakkeer

  Wakkeer

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2018
  Olen tätä nyt reilut pari vuotta pelannut ja tämä on toistaiseksi ollut ainoa mmo mitä olen jaksanut rukata maksimilevelille asit ja osallistunut raideihin yms. "late game" kontenttiin.

  Suosittelen varsinkin jos etsii tarinavetoista mmo:ta. Varoituksen sanana kuitenkin että melkein koko pääpeli sinne ensimmäiseen lisäosaan asti on melko puuduttavaa ns. "fetch questien" grindaamista. Kuulemma tätä aiotaan tulevissa päivityksissä suoraviivaistaa minkä pitäisi auttaa asiaa. Ikävä kyllä minusta juuri tuo ilmainen trial sinne lvl 35 asti on pelin huonointa antia. Ensimmäisen lisäosan Heavenswardin aikana peli vie mukanaan ja tämä uusin lisäosa Shadowbringers on jo täyttä kultaa.

  Tekemistähän tässä riittää ja yhdellä hahmolla voi pelata kaikkia pelin classeja (toimii myös muuten tuossa ilmaisessa trialissa). Välillä päivitysten välissä iskee uupumus mutta tässä on myös se hyvä puoli että vaikka pitäisi muutaman kuukauden (tai vuoden) tauon niin peliin pääsee melko helposti takaisin sisään.

  Itse pelaan Zodiark serverillä mutta ainakin joskus pääosa suomalaisista taisi pelata Odinilla.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 6. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Hyvältä vaikuttaa (paitsi tuo alun puuduttavuus)! You Should Be Playing Final Fantasy XIV--And Here's Why

  Beginners guide:


  Serveriä ei voi varmaan sitten enää vaihtaa niin valinta pitää saada heti oikein?
  Pitääköhän tuota asiaa vielä tutkia vai mennä Odin, voisin mennä kohta pelaan.

  Edit: 18 dollaria siirto Home World Transfer Service | FINAL FANTASY XIV, The Lodestone

  Jos tekee hahmon New tai Preferred servulle saa Road to 70 EXP boostin (tupla exp), tuo lienee liian buffi olla ottamatta
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2019
 7. ottulo

  ottulo

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  07.08.2017
  Katsoinpa juuri, näyttää Shiva-servulla olevan oma hahmo, ja vanhassa killassa vielä satunnaisesti toimintaa (ainakin yksi jotain tehnyt neljästä).
   
  JouBqa tykkää tästä.
 8. Wakkeer

  Wakkeer

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2018
  Tuolla serverillä ei ole enää niin paljoa lopulta merkitystä. Samassa datacenterissä olevilla servuilla voi vierailla vapaasti ja kaikki dungeonit ja muut dutyt voi pelata myös muiden eri servereillä olevien kavereiden tai tuntemattomien kanssa (kunhan on samassa datacenterissä). Joitain rajoituksia kyllä on esim. et voi liittyä toisella serverillä olevaan FC:hen (kiltaan).
   
  JouBqa tykkää tästä.
 9. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Tein Light Data Centeriin Twintania Worldiin, koska siellä on tuo tuple EXP lvl70 asti. Olisin halunnut miekka melee DPS, mutta sellasta ei ollut (Gladiator on tank) niin piti tehdä Lancer. Vähän rajoittavaa tollainen... Noh, lvl50 odottelee sitten Samurai :tup:
   
 10. Yeenoghu

  Yeenoghu Neighbour of the beast

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Ei tätä trialin aloittamista mitenkään liian helpoksi ole tehty.

  Minulla oli joku muinainen Square-Enix tunnus, jonka salasanan olen unohtanut. Oma moka ja siis resetoimaan salasana SE:n sivuille. Tehty, ja toimii hienosti SE:n sivuilla.

  Mutta kun se salasana ei kelpaa trialiin rekisteröitymiseen. :confused: Ehkäpä tuossa on vain jotain viivettä, joten päätin kokeilla seuraavana päivänä uudelleen. No ei toimi edelleenkään ja vielä varmistin että tunnus ja salasana tosiaan toimivat edelleen SE:n sivuilla. Jo on merkillistä.

  No, julmettu guugletus paljasti että SE:n sivut ja trial ovat kaksi eri tunnusta! Nerokasta! Älkää nyt vain vahingossa vinkatko siitä mitään mahdolliselle uudelle asiakkaalle.

  Sain sitten rekisteröityä sinne trialiin ja pelin lataaminen alkoi, joka ihan ymmärrettävästi kesti kauan. Pääsin vihdoin syöttämään tunnukset pelin installeriin, eli tunnus, salasana ja... hetkinen... one-time pass? Mikä se sitten on? Mistä sen saa? Vai voiko sen keksiä itse? No klikka här lisätietoja one-time passista ja sivusto kertoo että voit käyttää jotain ihmeen avaimenperän tms. koodia. Tai rekisteröityä jonkun mobiiliappin käyttäjäksi.

  Huokaus...:shifty: No, rekisteröidyn mobiiliappin käyttäjäksi. Paitsi että et voi rekisteröityä kun et ole OSTANUT SITÄ VITUN PELIÄ! IDIOOTIT! :rage:

  Sitten vain vahingossa jätin tuon one-time passin tyhjäksi ja huitaisin entteriä ja katso! Ihme! Sitä one-time passia ei siis vaadittu ollenkaan! GG! :facepalm: @#&@#!!! Missään tapauksessa tätä tietoa ei siis kannata kertoa potentiaaliselle asiakkaalle...

  Vihdoin hahmon luontiin ja valitsemaan palvelin. Joka tietenkin oli täynnä.:grumpy:

  Siis jos Square-Enix haluaa houkutella uusia pelaajia ilmaiskokeilun voimin niin yllä olevat ongelmat ovat koulukirjaesimerkki, kuinka aivan liian suuri osa mahdollisista uusista asiakkaista saadaan kääntymään kannoillaan ja valitsemaan joku kilpaileva tuote.
   
  JouBqa tykkää tästä.
 11. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Joo itelläkin oli melkoista säätöä kun oli joku vanha Squenix tunnus. Lopulta päädyin vaan tekeen uuden uudella sähköpostilla kun oli jo kahesti mennyt puoleksi tunniksi lukkoon koska väärä salasana liian monta kertaa (joka ei ollut väärä, ainakaan jossain accountilla emt tosi sekoa).

  Ja täynnä oli tosiaan illalla. Kävin sitten yöllä kun heräsin niin pääsemässä sisään. Kaippa sinne pääsee nyt helpommin kun on kerran päässyt. En ole vielä alkanut pelaan kun ollut muuta hommaa
   
 12. ottulo

  ottulo

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  07.08.2017
  Lienee joku "yleispätevä" tunnus SE:n palveluun, ei kuitenkaan tuohon peliin liitetty? Muutenhan kaikilla, joilla olisi johonkin SE:n juttuun tehty tunnari olisi tili myös FFXIV:lle. Sekoittaa kieltämättä.

  Tuon huomasin itsekin ilmestyneen kun kokeilin kirjautua tilille/ladata peliä. Koska en sellaista kuitenkaan ole aktivoinut tilille niin kokeilin heti tyhjänä ja toimihan se... Olisihan se vielä hölmömpää, että OTP olisi pakollinen vaikka sitä ei ole pakotettu aktivoimaan.

  Peliajan lunastus nyt jäi edelleen tekemättä, koska tulevan kuukauden sisään olen mahdollisesti toista viikkoa reissussa ja loppuajastakin valtaosan kiinni töissä, joten pelaaminen jäänee joka tapauksessa vähiin. Eipä tuo näemmä antanut edes ladata peliä, koska tilillä ei ole peliaikaa. Mahtaako alkaa laskea ilmaisviikoilla peliaikaa heti ekasta kirjautumisesta launcheriin, jolloin koko latausaika vähentää käytettävissä olevaa peliaikaa?o_O
   
 13. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Onko hyvää ratkaisua pc/ps4 pelaajien väliseen voice chattiin
   
 14. -Dist

  -Dist

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Tuo tupla exp buffi on kyllä ihan turha omasta mielestä. Olet lv80 siinä vaiheessa kun teet jotain lv60 MSQ questeja, ja MSQ on tässä pelissä PAKOLLINEN. Okei, voithan käyttää sitä muihin classeihin myös mutta en kyllä tuon perässä servua valitsisi.

  Mutta.. Kaikki serverit ovatkin täynnä tällä hetkellä lukuunottamatta näitä tupla exp servereitä kun yritetään houkutella pelaajia vaihtamaan serveriä.

  Itse en kyllä ymmärrä miksi kaikki kehuvat tämän pelin tarinaa maasta taivaaseen kun 99% tarinan sisällöstä on fetch questeja ja muuta täysin turhaa juoksemista. "Pray return to waking sands" paskaa täynnä ja peli ei edes selitä sitä, että miksi nämä tyypit ei vaan voi soittaa minulle, sen sijaan että minun pitää käydä paikan päällä "keskustelemassa" jotain turhanpäiväistä. "linkpearl" kuitenkin pelissä on ja joskus jopa sitä on käytetty.

  ARR oli niin surkeasti toteutettu että tarinan seuraaminen loppui siihen. HW ja SB juoksin läpi skippaamalla kaiken dialoguen ja cutscenet. Vasta ShB aloin seuraamaan taas, koska käytännössä aikaisemmasta tarinasta ei täytynyt tietää oikeastaan mitään, ja teema tarinassa kiinnosti. ShB tarina itsessään kyllä oli hyvä ja tämä "pääpahis" oli kyllä mielenkiintoinen hahmo, mutta tässäkin koko expansion oli turhaa juoksemista ja askareiden suorittamista. Eihän uuden alueen asukkaat voi meitä auttaa ennenkuin pestään heidän pyykit ja tehdään kaikkea muuta täysin turhaa. Tämä sit toistui jokaikisessä ShB alueessa.

  Tämän kaiken kestäisi jos msq ei olisi pakollinen.

  Jaa miksikö pelaan sitten? Raidit jne hauskaa mättöä, ennen tein jopa kaikki savaget mutta nyt töiden ohella ei ehdi. Jos muroja pelaa Phoenixilla niin seuraa vain suolaa ja löydät meidän fc:n.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2019
 15. Bakufu

  Bakufu

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  ARR oli kyllä suurimmalta osin melkosta tuubaa joka johtunee siitä että sitä ei kuuluisi periaattessa pelata putkeen, nuo questlinet on lisätty pätseittän ARR aikana ja ollut varmasti hieman luontevampia sillon. Pidin silti ajoittain tarinasta kun se eteni edes jollain tapaa sulavasti.
  HW MSQ on ollut kyllä pelkkää timanttia, ei mitään huonoa sanottavaa, muutamaa questlinea vaille jäi vaiheeseen. SB MSQ on kuulemma hieman meh HW nostaman tason takia, mutta ShB on ilmeisesti taas HW tasoista tykistyä. Kyllähän tämä selvästi FF peli on ja sillä tähän olen asennoitunutkin. Enemmän tästä varmasti saisi vielä irti kun liittyisi johonkin linkshelliin tai free comppanyyn, yksin on tullut pelattua aina.

  Peliaika jäässä WoW Classicin takia, saa nähdä millon tulee jatkettua. Aika tasaisesti 6-8kk taukoja pidelly ja pelaillut eteenpäin kun siltä tuntunut. Peliä kummiskin XIV alkuperäisestä launchista asti pelannut enemmän ja vähemmän.

  Löytyy hahmo Louisoix servulta EU puolelta
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2019
 16. JouBqa

  JouBqa

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  En ole vieläkään pelaillut mutta mitä asiasta olen lukenut niin AAR tarina on kehno, ja sitten HW eteenpäin tarina loistava. Eli @-Dist skipannut juuri ne parhaat palat
   
 17. Wakkeer

  Wakkeer

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2018
  HW ja ShB on kyllä pelin kohokohtia kummatkin, SB on ihan ok sekin mutta ei pääse noiden tasolle. Tämä on kuitenkin loppujen lopuksi FF-peli jonka takia tarinalla on suuri merkitys ja ikävä kyllä nuo fetch questit kuuluvat MMO-genreen eikä niistä päästä oikein mihinkään. Jos tässä pelissä skippaa tarinan kokonaan vain päästäkseen pelin raideihin yms. käsiksi niin minusta ehkä kannattaa kääntää katse johonkin muuhun peliin missä tuo on tehty suoraviivaisemmaksi ja helpommaksi. Vaikka ARR:n (ja osittain lisäosienkin) tehtävät olivat paikka paikoin puuduttavia niin kyllä minä niitä tein paljon mielummin kuin perinteisempää yhden örkin grindaamista kymmenen leveliä ennen seuraavaan siirtymistä.
   
 18. -Dist

  -Dist

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  No emt, onko niitä fetch questeja ja turhaa juoksemista pakko tunkea Main Story Questiin? Jos tarkoin miettii, niin MSQ on oikeastaan aika lyhyt jos siitä poistaisi kaiken turhan. Eli vaikka tarina on hyvä, se jää piiloon kaiken turhan paskan alle. Itseäni myös häiritsi ääninäyteltyjen cutscenejen puute. Onneksi ShB:ssä oli niitä paljon enemmän, niin jaksoi seurata. ARR:ssa tuli fiilis, että joissain paikoissa oli cutscene "just because" joka ei tuonut mitään lisää ja koska sitä ei oltu ääninäytelty, niin miksi oli pakko laittaa cutscene ensinnäkään? Yhtä hyvin saman keskustelun olisi voinut käydä sen NPC:n kanssa normaalisti.

  Tuota kommenttia olen kuullut useasti, että kannattaa vaihtaa peliä. Mutta miksi? Tosiasia on se, että raidit ja muu mättö tässä on kyllä hauskaa, raidit on hyvin toteutettu ja 10/10 musiikit useimmissa, sekä graafisesti ihan kelpo mättöä. Toki tässäkin pelissä hahmojen tekstuurit ym on jo jälkeenjääneitä, mutta muuten. Ja jos lähdetään miettimään niin mitä vaihtoehtoja MMO pelaajille edes on, jos ei halua pelata f2p p2w peliä? WoW ja FFXIV. Muita en keksi. Omaan makuun WoW ei uppoa, ei sitten yhtään, graafisen tyylin vuoksi.

  Joka tapauksessa pelannut jo semi-aktiivisesti ARR julkaisusta lähtien .. kyllä tässä alkaa sen verran omaisuutta ja muuta olla jo, etten niistä hevin luovu. Todennäköisimmin pelaan tätä kunnes peliä ei enää päivitetä, mihin toivottavasti on vielä useampoi vuosi. Joskin jos aikovat pelin päivittämistä jatkaa, niin jonkinlaista "overhaulia" sais kyllä tulla .. niin graafisesti, kuin muutenkin. Moni asia mättää tässä pelissä ja syy on ilmeisesti se, että peli on rakennettu 1.0 koodin päälle ja tämän takia se, että asiat ylipäätänsä toimivat, on suuri ihme.
   
  JouBqa tykkää tästä.