• Huom! TechBBS-foorumi on päivitetty uusimpaan Xenforo 2.1-versioon. Kyseessä oli iso päivitys, jonka seurauksena ulkoasu täytyy työstää kokonaan uudelleen, lisäosat päivittää ja toiminallisuuksia säätää. Päivityksen jälkeinen työ ja viilailu jatkuu kulisseissa ja palautetta voi antaa palautealueella, kiitos.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn * PS4, Windows, Mac, Cross-play*

Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
580
Mielenkiintoisesti pelille ei ollut omaa ketjua? :o

Mutta sellaista piti tulla kysymään että ovatko pelin harrastajat huomanneet onko tästä välillä ilmaisia kokeilujaksoja PS4lle? Jenkkistoressa saa tuon trialin ilmaiseksi, mutta suomessa on vain tuo 15e starter edition. Voisin pitää silmällä josko joskus pääsisi kokeileen.

Ja toki olisi kiva kuulla kokemuksia ja onko kk hinnan arvoinen
 
Liittynyt
07.08.2017
Viestejä
57
Vilkuilin pelin sivuilta, ja ainakin free trial-sivuilla rekisteröityessä pitää valita alusta, listasta löytyy myös PS4. Eiköhän se siis toimisi ihan koska vain. Todennäköisesti myös nuo entisten tilaajien ilmaiset n. viikon jaksot pätisivät myös konsoleilla.

En ole konsolilla pelannut, tietokoneella kyllä Xbox-ohjaimella. Ohjain sopi jotenkin pelin käyttöliittymään paremmin kuin hiirellä ja näppiksellä klikkailu. Viimeksi pelasin kai 2015-16, jonkin aikaa tilauksellakin, enkä kyllä katunut kk-maksujen maksamista vaikka taustalla oli pitkältä ajalta Guild Wars/Guild Wars 2 ja niiden kk-maksuttomuus. Pelaaminen loppui lähinnä ajan puutteeseen, lapsi alkoi vaatia enemmän aktiivista huomiota ja työmäärä lisääntyi. Edelleen ajoittain s-postiin tulevat ilmaiset viikonloput ym. kiinnostaa, mutta pitäisi taas löytää aikaa vielä enemmän että ehtisi etenemään pelissä johonkin.

Erityisesti pidin siitä, että hahmon luonnissa valittu "ammatti" ei ollut mitenkään lukittu, vaan tietyn pisteen jälkeen pystyy käytännössä vaihtamaan ammattia koska tahansa ja kehittämään vaikka kaikki huippuunsa. Omia ammattejaan tuossa on eri taistelutyylien lisäksi kaikki mineraalien, puun ja ruoka-ainesten keräämisestä esineiden ja ruokien valmistukseen jne näpräykseen, mikä tuo oman mielenkiintoisen sävynsä tuohon.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
580
Vilkuilin pelin sivuilta, ja ainakin free trial-sivuilla rekisteröityessä pitää valita alusta, listasta löytyy myös PS4. Eiköhän se siis toimisi ihan koska vain. Todennäköisesti myös nuo entisten tilaajien ilmaiset n. viikon jaksot pätisivät myös konsoleilla.
Tämä olisi varmaan pitänyt mainita aloituksessa, mutta ei toiminut. se meni tilin luomisen jälkeen jenkkisivulle jossa ilmainen trial, josta redirectäs suomi PSN josta löytyy vain 15e starter edition

Kiitos kommenteista. Lueskelin pelistä lisää niin kuulemma on peli vain parantunut kokoajan ja uutta lisäriä on kehuttu kernaasti.

edit: Löytyikin free trial suomi storesta! Haku löytää vain sen Starter Editionin, mutta scrollaa alaspäin niin Demoissa on Trial. 35lvl saa pelata sillä per class: FINAL FANTASY® XIV: Online Free Trial
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.08.2017
Viestejä
57
Tämä olisi varmaan pitänyt mainita aloituksessa, mutta ei toiminut. se meni tilin luomisen jälkeen jenkkisivulle jossa ilmainen trial, josta redirectäs suomi PSN josta löytyy vain 15e starter edition
Käväisi mielessä tarkoititko tuota kun sanoit, että jenkkistoresta löytyi, mutta kun viesti oli jo naputeltu, annoin olla. :vihellys:
Hyvä silti että löytyi, onhan se mukavampi päästä kokeilemaan ennen investointipäätöstä. Pitänee itsekin vakavasti harkita uudelleen aloittamista, varsinkin jos vanha kilta on edelleen olemassa ja joku pelaakin vielä.
 
Liittynyt
02.12.2018
Viestejä
13
Olen tätä nyt reilut pari vuotta pelannut ja tämä on toistaiseksi ollut ainoa mmo mitä olen jaksanut rukata maksimilevelille asit ja osallistunut raideihin yms. "late game" kontenttiin.

Suosittelen varsinkin jos etsii tarinavetoista mmo:ta. Varoituksen sanana kuitenkin että melkein koko pääpeli sinne ensimmäiseen lisäosaan asti on melko puuduttavaa ns. "fetch questien" grindaamista. Kuulemma tätä aiotaan tulevissa päivityksissä suoraviivaistaa minkä pitäisi auttaa asiaa. Ikävä kyllä minusta juuri tuo ilmainen trial sinne lvl 35 asti on pelin huonointa antia. Ensimmäisen lisäosan Heavenswardin aikana peli vie mukanaan ja tämä uusin lisäosa Shadowbringers on jo täyttä kultaa.

Tekemistähän tässä riittää ja yhdellä hahmolla voi pelata kaikkia pelin classeja (toimii myös muuten tuossa ilmaisessa trialissa). Välillä päivitysten välissä iskee uupumus mutta tässä on myös se hyvä puoli että vaikka pitäisi muutaman kuukauden (tai vuoden) tauon niin peliin pääsee melko helposti takaisin sisään.

Itse pelaan Zodiark serverillä mutta ainakin joskus pääosa suomalaisista taisi pelata Odinilla.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
580
Hyvältä vaikuttaa (paitsi tuo alun puuduttavuus)! You Should Be Playing Final Fantasy XIV--And Here's Why

Beginners guide:

Itse pelaan Zodiark serverillä mutta ainakin joskus pääosa suomalaisista taisi pelata Odinilla.
Serveriä ei voi varmaan sitten enää vaihtaa niin valinta pitää saada heti oikein?
Pitääköhän tuota asiaa vielä tutkia vai mennä Odin, voisin mennä kohta pelaan.

Edit: 18 dollaria siirto Home World Transfer Service | FINAL FANTASY XIV, The Lodestone

Jos tekee hahmon New tai Preferred servulle saa Road to 70 EXP boostin (tupla exp), tuo lienee liian buffi olla ottamatta
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.08.2017
Viestejä
57
Katsoinpa juuri, näyttää Shiva-servulla olevan oma hahmo, ja vanhassa killassa vielä satunnaisesti toimintaa (ainakin yksi jotain tehnyt neljästä).
 
Liittynyt
02.12.2018
Viestejä
13
Tuolla serverillä ei ole enää niin paljoa lopulta merkitystä. Samassa datacenterissä olevilla servuilla voi vierailla vapaasti ja kaikki dungeonit ja muut dutyt voi pelata myös muiden eri servereillä olevien kavereiden tai tuntemattomien kanssa (kunhan on samassa datacenterissä). Joitain rajoituksia kyllä on esim. et voi liittyä toisella serverillä olevaan FC:hen (kiltaan).
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
580
Tein Light Data Centeriin Twintania Worldiin, koska siellä on tuo tuple EXP lvl70 asti. Olisin halunnut miekka melee DPS, mutta sellasta ei ollut (Gladiator on tank) niin piti tehdä Lancer. Vähän rajoittavaa tollainen... Noh, lvl50 odottelee sitten Samurai :tup:
 

Yeenoghu

Neighbour of the beast
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
397
Ei tätä trialin aloittamista mitenkään liian helpoksi ole tehty.

Minulla oli joku muinainen Square-Enix tunnus, jonka salasanan olen unohtanut. Oma moka ja siis resetoimaan salasana SE:n sivuille. Tehty, ja toimii hienosti SE:n sivuilla.

Mutta kun se salasana ei kelpaa trialiin rekisteröitymiseen. :confused: Ehkäpä tuossa on vain jotain viivettä, joten päätin kokeilla seuraavana päivänä uudelleen. No ei toimi edelleenkään ja vielä varmistin että tunnus ja salasana tosiaan toimivat edelleen SE:n sivuilla. Jo on merkillistä.

No, julmettu guugletus paljasti että SE:n sivut ja trial ovat kaksi eri tunnusta! Nerokasta! Älkää nyt vain vahingossa vinkatko siitä mitään mahdolliselle uudelle asiakkaalle.

Sain sitten rekisteröityä sinne trialiin ja pelin lataaminen alkoi, joka ihan ymmärrettävästi kesti kauan. Pääsin vihdoin syöttämään tunnukset pelin installeriin, eli tunnus, salasana ja... hetkinen... one-time pass? Mikä se sitten on? Mistä sen saa? Vai voiko sen keksiä itse? No klikka här lisätietoja one-time passista ja sivusto kertoo että voit käyttää jotain ihmeen avaimenperän tms. koodia. Tai rekisteröityä jonkun mobiiliappin käyttäjäksi.

Huokaus...:shifty: No, rekisteröidyn mobiiliappin käyttäjäksi. Paitsi että et voi rekisteröityä kun et ole OSTANUT SITÄ VITUN PELIÄ! IDIOOTIT! :rage:

Sitten vain vahingossa jätin tuon one-time passin tyhjäksi ja huitaisin entteriä ja katso! Ihme! Sitä one-time passia ei siis vaadittu ollenkaan! GG! :facepalm: @#&@#!!! Missään tapauksessa tätä tietoa ei siis kannata kertoa potentiaaliselle asiakkaalle...

Vihdoin hahmon luontiin ja valitsemaan palvelin. Joka tietenkin oli täynnä.:grumpy:

Siis jos Square-Enix haluaa houkutella uusia pelaajia ilmaiskokeilun voimin niin yllä olevat ongelmat ovat koulukirjaesimerkki, kuinka aivan liian suuri osa mahdollisista uusista asiakkaista saadaan kääntymään kannoillaan ja valitsemaan joku kilpaileva tuote.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
580
Joo itelläkin oli melkoista säätöä kun oli joku vanha Squenix tunnus. Lopulta päädyin vaan tekeen uuden uudella sähköpostilla kun oli jo kahesti mennyt puoleksi tunniksi lukkoon koska väärä salasana liian monta kertaa (joka ei ollut väärä, ainakaan jossain accountilla emt tosi sekoa).

Ja täynnä oli tosiaan illalla. Kävin sitten yöllä kun heräsin niin pääsemässä sisään. Kaippa sinne pääsee nyt helpommin kun on kerran päässyt. En ole vielä alkanut pelaan kun ollut muuta hommaa
 
Liittynyt
07.08.2017
Viestejä
57
Minulla oli joku muinainen Square-Enix tunnus, jonka salasanan olen unohtanut.
Lienee joku "yleispätevä" tunnus SE:n palveluun, ei kuitenkaan tuohon peliin liitetty? Muutenhan kaikilla, joilla olisi johonkin SE:n juttuun tehty tunnari olisi tili myös FFXIV:lle. Sekoittaa kieltämättä.

Tuon huomasin itsekin ilmestyneen kun kokeilin kirjautua tilille/ladata peliä. Koska en sellaista kuitenkaan ole aktivoinut tilille niin kokeilin heti tyhjänä ja toimihan se... Olisihan se vielä hölmömpää, että OTP olisi pakollinen vaikka sitä ei ole pakotettu aktivoimaan.

Peliajan lunastus nyt jäi edelleen tekemättä, koska tulevan kuukauden sisään olen mahdollisesti toista viikkoa reissussa ja loppuajastakin valtaosan kiinni töissä, joten pelaaminen jäänee joka tapauksessa vähiin. Eipä tuo näemmä antanut edes ladata peliä, koska tilillä ei ole peliaikaa. Mahtaako alkaa laskea ilmaisviikoilla peliaikaa heti ekasta kirjautumisesta launcheriin, jolloin koko latausaika vähentää käytettävissä olevaa peliaikaa?o_O
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
580
Onko hyvää ratkaisua pc/ps4 pelaajien väliseen voice chattiin
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
203
Tuo tupla exp buffi on kyllä ihan turha omasta mielestä. Olet lv80 siinä vaiheessa kun teet jotain lv60 MSQ questeja, ja MSQ on tässä pelissä PAKOLLINEN. Okei, voithan käyttää sitä muihin classeihin myös mutta en kyllä tuon perässä servua valitsisi.

Mutta.. Kaikki serverit ovatkin täynnä tällä hetkellä lukuunottamatta näitä tupla exp servereitä kun yritetään houkutella pelaajia vaihtamaan serveriä.

Itse en kyllä ymmärrä miksi kaikki kehuvat tämän pelin tarinaa maasta taivaaseen kun 99% tarinan sisällöstä on fetch questeja ja muuta täysin turhaa juoksemista. "Pray return to waking sands" paskaa täynnä ja peli ei edes selitä sitä, että miksi nämä tyypit ei vaan voi soittaa minulle, sen sijaan että minun pitää käydä paikan päällä "keskustelemassa" jotain turhanpäiväistä. "linkpearl" kuitenkin pelissä on ja joskus jopa sitä on käytetty.

ARR oli niin surkeasti toteutettu että tarinan seuraaminen loppui siihen. HW ja SB juoksin läpi skippaamalla kaiken dialoguen ja cutscenet. Vasta ShB aloin seuraamaan taas, koska käytännössä aikaisemmasta tarinasta ei täytynyt tietää oikeastaan mitään, ja teema tarinassa kiinnosti. ShB tarina itsessään kyllä oli hyvä ja tämä "pääpahis" oli kyllä mielenkiintoinen hahmo, mutta tässäkin koko expansion oli turhaa juoksemista ja askareiden suorittamista. Eihän uuden alueen asukkaat voi meitä auttaa ennenkuin pestään heidän pyykit ja tehdään kaikkea muuta täysin turhaa. Tämä sit toistui jokaikisessä ShB alueessa.

Tämän kaiken kestäisi jos msq ei olisi pakollinen.

Jaa miksikö pelaan sitten? Raidit jne hauskaa mättöä, ennen tein jopa kaikki savaget mutta nyt töiden ohella ei ehdi. Jos muroja pelaa Phoenixilla niin seuraa vain suolaa ja löydät meidän fc:n.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
157
ARR oli kyllä suurimmalta osin melkosta tuubaa joka johtunee siitä että sitä ei kuuluisi periaattessa pelata putkeen, nuo questlinet on lisätty pätseittän ARR aikana ja ollut varmasti hieman luontevampia sillon. Pidin silti ajoittain tarinasta kun se eteni edes jollain tapaa sulavasti.
HW MSQ on ollut kyllä pelkkää timanttia, ei mitään huonoa sanottavaa, muutamaa questlinea vaille jäi vaiheeseen. SB MSQ on kuulemma hieman meh HW nostaman tason takia, mutta ShB on ilmeisesti taas HW tasoista tykistyä. Kyllähän tämä selvästi FF peli on ja sillä tähän olen asennoitunutkin. Enemmän tästä varmasti saisi vielä irti kun liittyisi johonkin linkshelliin tai free comppanyyn, yksin on tullut pelattua aina.

Peliaika jäässä WoW Classicin takia, saa nähdä millon tulee jatkettua. Aika tasaisesti 6-8kk taukoja pidelly ja pelaillut eteenpäin kun siltä tuntunut. Peliä kummiskin XIV alkuperäisestä launchista asti pelannut enemmän ja vähemmän.

Löytyy hahmo Louisoix servulta EU puolelta
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
580
En ole vieläkään pelaillut mutta mitä asiasta olen lukenut niin AAR tarina on kehno, ja sitten HW eteenpäin tarina loistava. Eli @-Dist skipannut juuri ne parhaat palat
 
Liittynyt
02.12.2018
Viestejä
13
HW ja ShB on kyllä pelin kohokohtia kummatkin, SB on ihan ok sekin mutta ei pääse noiden tasolle. Tämä on kuitenkin loppujen lopuksi FF-peli jonka takia tarinalla on suuri merkitys ja ikävä kyllä nuo fetch questit kuuluvat MMO-genreen eikä niistä päästä oikein mihinkään. Jos tässä pelissä skippaa tarinan kokonaan vain päästäkseen pelin raideihin yms. käsiksi niin minusta ehkä kannattaa kääntää katse johonkin muuhun peliin missä tuo on tehty suoraviivaisemmaksi ja helpommaksi. Vaikka ARR:n (ja osittain lisäosienkin) tehtävät olivat paikka paikoin puuduttavia niin kyllä minä niitä tein paljon mielummin kuin perinteisempää yhden örkin grindaamista kymmenen leveliä ennen seuraavaan siirtymistä.
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
203
No emt, onko niitä fetch questeja ja turhaa juoksemista pakko tunkea Main Story Questiin? Jos tarkoin miettii, niin MSQ on oikeastaan aika lyhyt jos siitä poistaisi kaiken turhan. Eli vaikka tarina on hyvä, se jää piiloon kaiken turhan paskan alle. Itseäni myös häiritsi ääninäyteltyjen cutscenejen puute. Onneksi ShB:ssä oli niitä paljon enemmän, niin jaksoi seurata. ARR:ssa tuli fiilis, että joissain paikoissa oli cutscene "just because" joka ei tuonut mitään lisää ja koska sitä ei oltu ääninäytelty, niin miksi oli pakko laittaa cutscene ensinnäkään? Yhtä hyvin saman keskustelun olisi voinut käydä sen NPC:n kanssa normaalisti.

Tuota kommenttia olen kuullut useasti, että kannattaa vaihtaa peliä. Mutta miksi? Tosiasia on se, että raidit ja muu mättö tässä on kyllä hauskaa, raidit on hyvin toteutettu ja 10/10 musiikit useimmissa, sekä graafisesti ihan kelpo mättöä. Toki tässäkin pelissä hahmojen tekstuurit ym on jo jälkeenjääneitä, mutta muuten. Ja jos lähdetään miettimään niin mitä vaihtoehtoja MMO pelaajille edes on, jos ei halua pelata f2p p2w peliä? WoW ja FFXIV. Muita en keksi. Omaan makuun WoW ei uppoa, ei sitten yhtään, graafisen tyylin vuoksi.

Joka tapauksessa pelannut jo semi-aktiivisesti ARR julkaisusta lähtien .. kyllä tässä alkaa sen verran omaisuutta ja muuta olla jo, etten niistä hevin luovu. Todennäköisimmin pelaan tätä kunnes peliä ei enää päivitetä, mihin toivottavasti on vielä useampoi vuosi. Joskin jos aikovat pelin päivittämistä jatkaa, niin jonkinlaista "overhaulia" sais kyllä tulla .. niin graafisesti, kuin muutenkin. Moni asia mättää tässä pelissä ja syy on ilmeisesti se, että peli on rakennettu 1.0 koodin päälle ja tämän takia se, että asiat ylipäätänsä toimivat, on suuri ihme.
 
Liittynyt
27.05.2019
Viestejä
78
Millanen äänimaailma ja -näyttely tässä on? Onko nautinnollista pelattavaa soffalta 5.1 kotiteatterin kanssa? Sillein että kun lohikäärmeet murisee niin tuntuu naapurin perseessä asti vai onko matalat taajuudet leikattu kustannussyistä pois? Noh free trialillahan se selviäis mutta kone odottelee vielä viimesiä osiaan...
 
Liittynyt
02.12.2018
Viestejä
13
Millanen äänimaailma ja -näyttely tässä on? Onko nautinnollista pelattavaa soffalta 5.1 kotiteatterin kanssa? Sillein että kun lohikäärmeet murisee niin tuntuu naapurin perseessä asti vai onko matalat taajuudet leikattu kustannussyistä pois? Noh free trialillahan se selviäis mutta kone odottelee vielä viimesiä osiaan...
Yleensä ainoastaan kaikista kriittisimmät cutscenet on ääninäyteltyjä, loput joudut lukemaan tekstinä. Näyttelyn laatu on minusta hyvää ja paranee vielä myöhemmissä lisäosissa. Taajuuksista en osaa sanoa mutta äänimaailma on minusta kyllä yleisestikin ihan vakuuttavaa ja tässä pelissä on kyllä todella rautainen OST josta jotkut bossimusiikit jäävät soimaan päähän kuukausiksi.
 
Liittynyt
27.05.2019
Viestejä
78
Onko missä aktiivisia suomikiltoja? Joihin pääsee kasuaalitkin mukaan ilman jotain työhaastattelua?
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
203
Onko missä aktiivisia suomikiltoja? Joihin pääsee kasuaalitkin mukaan ilman jotain työhaastattelua?
Phoenixilla on ainakin Beer Cats <KALJA> ja Frozen Dawn <FD>. Kaljan aktiivisuudesta en tosin tiedä tai edes siitä, ottavatko uusia jäseniä. Frozen Dawnilla on rekry koko ajan auki, joskin hakemus pitää täyttää. Tosin Aion-pelin aikoihin kun hain FD:lle niin ei mitään haastattelua tarvinnut käydä - hakemus sisään ja olet killassa.

Itse en kuulu kumpaankaan niin en tarkemmin osaa sanoa noista. Omassa killassa on muutama suomalainen myös mutta aika inaktiivisia ollaan nyt ens patchia odotellessa..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.12.2018
Viestejä
13
29. päivä tulevassa patchissa tulee uusi 24-man raidi joka on crossover Nier-pelisarjan kanssa. Itse Yoko Taro on ollut mukana tätä kehittämässä eli tulee varmasti olemaan huikea tarinallisesti ja visuaalisesti.

Myös paljon muuta uutta kontenttia on tulossa mukaanlukien uusi beast tribe ja seuraava ultimate raid joka on tällä kertaa Alexander ultimate. Itse ainakin odotan tätä innolla

 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
276
Ostin steamista tuon pelin perusversion mikä maksoi 9,90e. Kuuluuko siihen kaikki ennen uusinta Shadowbringerssiä julkaistut lisärit? En vielä ehtinyt pelaamaan kun jätin vasta latautumaan ja läksin töihin. Tarkoitus olisi nyt vkl uppoutua final fantasyn maailmaan. :)

Hyötyykö heti alussa jotain jos ostaisin suorilta tuon shadowbringerssin ennen kuin alan pelaamaan?

Entä millä serverillä saisi luultavimmin suomalaista peliseuraa jos sellaista joskus kaipaa? Mitään muita vinkkejä/huomautuksia uudelle pelaajalle?
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
203
Ostin steamista tuon pelin perusversion mikä maksoi 9,90e. Kuuluuko siihen kaikki ennen uusinta Shadowbringerssiä julkaistut lisärit? En vielä ehtinyt pelaamaan kun jätin vasta latautumaan ja läksin töihin. Tarkoitus olisi nyt vkl uppoutua final fantasyn maailmaan. :)

Hyötyykö heti alussa jotain jos ostaisin suorilta tuon shadowbringerssin ennen kuin alan pelaamaan?

Entä millä serverillä saisi luultavimmin suomalaista peliseuraa jos sellaista joskus kaipaa? Mitään muita vinkkejä/huomautuksia uudelle pelaajalle?
Ei kuulu, mutta ostamalla uusimman lisärin saa kaikki aikasemmat kaupan päälle. Omistamalla lisärit heti hyötyy ehkä lähinnä noista uusista lajeista eli jos haluaa aloittaa Au'ra, Viera tai sillä jollakin ihme furry-olennolla. Uusia classeja noissa tulee myös mutta niillä ei voi aloittaa vaan unlock-questit löytyy sitten myöhemmin, jotkut main storyn taakse piilotettuna.

EU servereistä en tiedä muita kun omani, jolla suomalaisia on eli Phoenix. Löytyy tosiaan tuo yllämainittu Frozen Dawn, KALJA ja joitakin muita. Suomalaisia tosin on tällä servulla paljon enemmänkin, monet vaan tuskin on suomi-only FC:ssä. (FC tarkoittaa Free Companya ja on siis kilta/guild).

Tälleen nyt alkuun vois sanoa että tee MSQ aina. MSQ eli Main Story Quest on merkattu sellaisella liekkimäisellä ! merkillä quest logissa. Side questeja ei kannata tehdä, sillä exp niistä on suht huonoa, ellei sitten halua loren tms takia niitä tehdä. Siniset sidequestit taas pitää tehdä, sillä ne avaavat jotain ominaisuuksia tms peliin. Esim glamour systeeminkin pelissä on muistaakseni side questin takana.

Sit toinen on että yhdellä hahmolla voi pelata kaikkia classeja, niin ei kannata stressata liikaa että millä classilla aloitat. Kaikki classit voit unlockata melkein heti kättelyssä paitsi nää ns. dlc-classit.

Jos liityt Phoenixille niin voin pelissäkin autella ja vastailla kysymyksiin ja toki voit liittyä meidän FC:hen mikäli haluat.
 
Liittynyt
14.02.2019
Viestejä
30
Itse aloin pelaamaan tuossa noin kuukausi sitten. Ja nyt mulla on n. lvl 51 Warrior takana, tosin MSQ jäi hieman backburneriin (just tuli hoidettuu Garuda) kun tuli noita muita classeja tuli levelattuu hieman. (Lvl 41 White Mage ja lvl 32 Dragoon). Tietenkin aikaa on mennyt hieman craftaamisen ja gathering kanssa myös.

Tähän menneessä meno on kyllä maistunut hyvin vaikka tuon fillerin määrä tuossa ARR:n MSQ kanssa on ollut niin pirun paljon, mutta vaikuttaa siltä että jutut alkaa päästä hieman vauhtiin. Tällä hengaillen tuolla Twinstanian datacentrussa (tais olla osa Light servua, taidan muistaa väärin.) Ja suomalainen FC kyllä kelpaa hyvin itselleni, jos ylhäällä mainitut sattuvat olemaan samalla servulla.
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
203
Itse aloin pelaamaan tuossa noin kuukausi sitten. Ja nyt mulla on n. lvl 51 Warrior takana, tosin MSQ jäi hieman backburneriin (just tuli hoidettuu Garuda) kun tuli noita muita classeja tuli levelattuu hieman. (Lvl 41 White Mage ja lvl 32 Dragoon). Tietenkin aikaa on mennyt hieman craftaamisen ja gathering kanssa myös.

Tähän menneessä meno on kyllä maistunut hyvin vaikka tuon fillerin määrä tuossa ARR:n MSQ kanssa on ollut niin pirun paljon, mutta vaikuttaa siltä että jutut alkaa päästä hieman vauhtiin. Tällä hengaillen tuolla Twinstanian datacentrussa (tais olla osa Light servua, taidan muistaa väärin.) Ja suomalainen FC kyllä kelpaa hyvin itselleni, jos ylhäällä mainitut sattuvat olemaan samalla servulla.
Niin siis Datacenter on se, jossa serverit sijaitsevat. Twintania on server, ja Light on se DC. Itse olen tosiaan Phoenixilla ja Phoenixilla on kuten tuossa yllä kuvailin, ihan hyvin tullu suomalaisia vastaan. Mutta cross-server play tässä toki on vaikkei samassa FC:ssä voikaan olla (cross-server linkshellissä voisi silti olla) ja Phoenix on samaisella DC:llä kyllä että ainakin kaverilistaan voi lisäillä jos ei muuten. Ja tokihan tässäkin pelissä voi vaihtaa servereitä, joskin maksaa oikeata rahulia ..
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
276
@-Dist kiitos vastauksesta. Ostin myös shadowbringerssin ja aloitin pelaamaan phoenix serverillä. Hahmon nimi on Himuro Gemma. Tällä hetkellä leveleitä on muistaakseni 14 ja archeria pelaan.
 
Liittynyt
07.08.2017
Viestejä
57
Eipä tuo näemmä antanut edes ladata peliä, koska tilillä ei ole peliaikaa. Mahtaako alkaa laskea ilmaisviikoilla peliaikaa heti ekasta kirjautumisesta launcheriin, jolloin koko latausaika vähentää käytettävissä olevaa peliaikaa?o_O
No nyt on taas ilmaista peliaikaa saatavilla, joten päivitys launchista käynnissä ja hiukan pitää tänään vielä kokeilla, vaikka huomenna pitää herätä töihin ajoissa. Tosin näyttää vielä n. tunnin kestävän päivitys, kun on vajaa 30 Gt tavaraa tulossa.:vihellys: Ehtiipä tehdä muutakin siis. Pitääpi tarkkailla tuota käytettävissä olevaa peliaikaakin. Mainossähköpostin mukaan peliaika alkaa tikittää ekasta kirjautumisesta launcheriin, eli myös päivitys kuluttaisi sitä. Näemmä viidennen päivän keskiyöhön asti, eli maksimoitavissa kirjautumalla heti puolen yön jälkeen (aikavyöhykkeen X aikaa).

Eli jos joltakulta on mennyt ohi, niin aiemmin tilanneille nyt 5 päivää peliaikaa ekasta kirjautumisesta max 14.1. asti.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
157
No voi perse ostin juuri peliaikaa kun tekee mieli hieman vaihtelua WoW Classicista :facepalm:
No samapa se, tuleepahan taas kuukausi pelattua.
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
271
Tuli eilen pitemmän tauon jälkeen palattua tähän. Oli ShB Steamissä alennuksessa niin lähti ostoon vaikka löytyy vasta lvl51 hahmo (ARR main story tehty, 7th ERA menossa.) Todella mukavaa vaihtelua tämä, vaikka ei kyllä muita mmorpg tule edes pelattua nyt. Hyvä juttu kun löytyy nuo EU datacentteritkin niin pystyy pelata ilman kummoisempaa viivettä, skillitkin aktivoituu heti. Viimeeksi tais olla vaan nuo US/JP datacentterit missä piti pelata. Tai on siitä jo aikaa monta vuotta. :D


Edit. Vois alotukseen laittaa vähän tietoa pelistä. Sekä lisätä vaikka tärkeitä linkkejä. em. kotisivu, foorumi ja Steam kauppasivu. Ja vaikka joku katsaus uusimmista isoista päivityksistä jos niille on joku sivu/ tai miksei video tehty. :kippis:
 
Viimeksi muokattu:

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 813
Ekana tärkein: Main Scenario Quest säätelee pelissä ihan kaikkea, joten tee se aina niin pitkälle kuin pystyt. Se määrittelee pitkälti sen mitä pystyt tekemään ja minne menemään, joten sen laiminlyönti on yksi typerimmistä asioista joita voit tehdä. Ja tässä sarjassa questejä on sadoittain!

Questit:
Final Fantasy XIV A Realm Reborn Wiki - FFXIV / FF14 ARR Community Wiki and Guide
Main Page – Gamer Escape: Gaming News, Reviews, Wikis, and Podcasts

Raidit ja dunkut:
Hae Youtubesta raidin / dunkun nimellä. Youtube on täynnä taktiikkavideoita noihin

Retainerit:
Ota käyttöön heti kun saat ja pistä levuutukseen, koska se vie aikaa. Näillä saa kerättyä craftaukseen tarvittavaa kamaa.

Chocobo:
Kiva apuri soolotehtäviin. Levutus vaatii tallin eli helpointa on liittyä johonkin Freecompanyyn jolla on sellainen ja muistaa tapella sen linnun kanssa ja syöttää sitä säännöllisesti, että se saa expaa. Muistaakseni tasolta 10 alkaen linnulle on syötettävä yksi Thavnairian Onion, että tasokattoa saa aina yhdellä ylöspäin. Maksimitaso on 20.

Jahka olet saanut chocobon lentämään muista avata lentotaito joka alueelle jolla se on mahdollista (avattava per alue). Huomaa, että osa avauksiin tarvittavista eetterivirroista on questien takana.

Tee kaikki plus merkillä varustetut questit! Nämä avaavat jotain (uusia alueita, ominaisuuksia yms.)

Tee kaikki beast tribes questit kunnes saat maksimisuhteet ko. beast triben kanssa. Näiltä saa välillä ostettua kamaa joka on kiven alla muualla.
 
Viimeksi muokattu:

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 813
Ja jos joku Main Scenario Questin solo duty tuntuu mahdottomalta, niin hanki ensin parempaa kamaa niskaan. Jos ei kulje vieläkään, niin kannattaa huomata, että kun duty failaa ja yrität heti uudestaan, niin parin kerran jälkeen saat joko mahdollisuuden tehdä siitä helpomman version tai peli suoraan buffaa sinua koko ajan kovemmin kunnes saat sen läpi (muistaakseni parhaimmillaan on saanut jopa 40-50% bonuksia). Buffaus / helpotus tapahtuu vain jos yrittää heti uudelleen. Jos tekee jotain muuta välissä, niin homma resetoituu ja aloitat oletusarvoista uudelleen.
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
271
Pelaako kukaan Shiva servulla? Aika saksalais painotteista näyttää pelaajakunta olevan, ainakin chätin perusteella.
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
203
Shiva lienee ns unofficial saksa-server. Mooglesta onneksi päästiin eroon kun tuli tää Light DC sillä se on käytännössä French-only.

Phoenixille kannattaa suunnata mikäli suomalainen peliseura kiinnostaa. Tokihan suomalaisia varmaan on muillakin servuilla.
 
Liittynyt
07.08.2017
Viestejä
57
Pelaako kukaan Shiva servulla? Aika saksalais painotteista näyttää pelaajakunta olevan, ainakin chätin perusteella.
Mulla on Shiva-servulla hahmo. Olen toista kautta "tuttujen" FC:ssä, jossa tosin vain yksi aktiivisesti pelaava. Ostin viime kuun lopulla peliaikaa, mutta ei oo tullu vielä pelattua, eli itse en oo kovin aktiivinen...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjuja
80 399
Viestejä
1 637 637
Jäsenet
36 214
Uusin jäsen
Gerops

Hinta.fi

Ylös Bottom