Farming Simulator 2019

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Kautium, 21.03.2019.

 1. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 752
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Farming Simulator 2019
  Official Website | Farming Simulator

  [​IMG]

  Gigantissa oli tarjouksessa Farming Simulator 2019 (PS4:lle ja XOnelle) hintaan 23,95. PC-version hinta pyörinee samoilla lukemilla.

  Poitsu on ilmaissut mielenkiintoa virtuaalista heinähattuilua kohtaan ja arvosteluiden perusteella sarjan uusin iteraatio on oikeastikin ihan laadukas peli, joten PS4-versio päätyi ostoskoriin. Itsekin hieman innostuin katsellessani tutorialeja läpi, jotta osaisin neuvoa muksua perusjutuissa.

  En tiedä kuinka paljon foorumilla on aiheesta kiinnostuneita, mutta voisin kuvitella että mm. rekkasimuista innostuneet löytävät tästä mikronanagerointi-simu-farmailusta oman hauskuutensa. Pelissä on tekemistä, ajoneuvoja ja lisälaitteita vaikka muille jakaa ja modien myötä määrä kasvaa koko ajan.

  Vastapainoksi löytyy tosin myös jonkinv erran bugeja, mutta muutaman ensimmäisen tunnin aikana vastaan ei tullut mitään varsinaista showstopperia paikoin kömpelön ja sekavan käyttöiittymän lisäksi. Tai no, viimeisessä tutorialissa puulavan koura ei suostunut nostamaan tukkeja kyytiin millään, mutta sellaista sattuu. :D

  Pari arvostelua:
  Farming Simulator 2019 Review – Old MacDonald Had A Farm
  Farming Simulator 19 - Pelaajalehti.fi
  Farming Simulator 19 - Respawn.fi
  Peliarvostelu: Farming Simulator 19   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2019
  sawataqe tykkää tästä.
 2. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 584
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsekin aikoinaan ajatteli että miten tämmöistä kukaan jaksaa pelata mutta fs17 tuli kuitenkin varmaan +100h ja tämänkin parissa vierähti julkaisun jälkeen aika paljon aikaa :btooth: 19 versiolle ei vaan tahdo olla vielä modeja, ps4 versiota jos pelailee niin varmaan vielä nihkeämmin. Pelisarja kuitenkin elää aika pitkälti modien ansiosta, vanillana melko äkkiä loppuun kaluttu ja normi kartat melko mielikuvituksettomia tuotoksia.

  Pelinähän tuo on loistavaa kasuaalia aivot narikkaan toimintaa :lol:
   
 3. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 752
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En tosiaan tiedä PS4:n moditarjonnasta sen kummemmin kuin että valikossa löytyy "Mods", jota en ole edes avannut vielä. Oletin alunperin, ettei konsoleille irtoa mitään modeja, mutta ilmeisesti siellä on ainakin jotain tarjontaa. Ihan kivasti tekemistä on silti vanillassakin, tai ainakin näin alkuun vaikuttaa siltä.

  PC:llä modit ovat varmasti paremmin hanskassa, mutta se ei ollut tällä kerralla vaihtoehto, kun ei poitsun oma kone jaksa tällaisia pelejä pyörittää.
   
 4. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 584
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Konsolilla tarjonta on aika suppea ja tulee paljon jäljessä pc versiota. Kyllä sinne silti jotain tulee, varmasti myös karttoja kunhan aikaa kuluu ja modaajat kerkeää tekemään. Tuohon pelin sisäiseen mods valikkoon pääsevät modit on siis tarkistettu Giantsin toimesta.

  Riippuu minkälainen kone poitsulla mutta kannattaa kokeilla jos halvalla saa, peli on optimoitu aika peruna kokoonpanoille juurikin nuoresta pelaajakunnasta johtuen :)
   
 5. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 752
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ok, ei voi mitään, näillä mennään.

  Ei kyllä se on ihan semi-tarkoituksellisesti sellainen pienikokoinen "toimistokone", jolla ei voi pelata juuri mitään Tetristä kummempaa. Pelaamiseen on sitten se pleikka. :D
   
 6. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 752
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jösses, Logitechillä tarjolla oma ohjaimensakin tätä varten:  Todella rimpulan oloinen muovihässäkkä 200€ ohjaimeksi, mutta olisihan tuo silti varmasti kätevämpi kuin padilla sohiminen. Jos tuota sivupaneelia saisi erikseen, niin voisi käyttää sitä jonkun paremman ratin kanssa, mutta ei taida onnistua ainakaan PS4:llä.
   
 7. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 752
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos joku konsolipelaaja haluaa luoda itselleen hiekkalaatikon, josta ei rahat lopu kesken, niin tässä siihen sopiva kikka:  Ikävä puoli on, että tuo edellyttää hetkellisesti moninpeliin liittymistä ja se taas edellyttää aktiivista PS Plus -tilausta (jota mm. meillä ei ole, kun eivät Fortnitet ja Apexit jne. sitä vaadi). PC:lle saman saa aikaiseksi muokkaamalla tiedostoja.
   
 8. aoronkainen

  aoronkainen

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jos rahaa haluaa niin ilmeisesti konsolienkin modeista löytyy Government subsidy - tolppa jonka tontilleen laittamalla saa vaikeusasteesta riippuen jotain satatonnia per tunti. Ja ilmeisesti näitä voi lätkiä monta kerralla niin ei taida olla tarvetta kikkailla...
   
 9. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 752
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ok, hyvä tietää tämäkin vaihtoehto. Onhan tuo kieltämättä kätevämpi tapa kuin edellinen. :D
   
 10. Fleepa

  Fleepa

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Jotain 70 tuntia mittarissa, on kyllä maistunut ja vieläkin jaksaa kiinnostaa. Aika paljon oli huonoa palautetta saanut ja negatiivisia arvioita steamissa, mutta ne tuntuu olevan vanhoilta FS17 pelaajilta jotka vertaa peliä siihen. Itsellä ei tällästä vertailukohtaa ole eikä ole paljoa huonoa sanottavaakaan.

  Eniten haittaa olematon rattituki ja FFB:n puuttuminen kokonaan. Olis hienoa tuntea muhkurainen pelto ratissa, mutta ajoneuvot tuntuu nyt muovisilta leluilta ilman mitään painon tuntua. Olen paljon pelannut ETS2 ja tämä rattituki tuntuu ihan vitsiltä siihen verrattuna. Sen takia käytän näppäimistöä vaikka G29 löytyy. Ei voi rattia kyllä suositella tähän, toi saitekin sivupaneelin joystikki taas on varmaan kätevä kyllä esim. metsäkoneiden kanssa. Niitä myydään erikseen.
   
 11. x-speed69

  x-speed69

  Viestejä:
  260
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pakko kai se on myöntää että 2011 versiosta lähtien on tätä sarjaa tullut pelattua.
  [​IMG]

  15-versiosta lähtien onkin tullut ostettua peli suoraan Giantsilta.

  Modithan ovat tämän pelin suola ja konsoli pelaajat menettävät kyllä paljon.

  19-versioon tullut landscaping ominaisuus on kyllä tervetullut lisäys. Itselläni on tällä hetkellä joku britti henkinen kartta pohjana jolle olen rakentanut omaa tukikohtaa.

  Ensimmäinen DLC julkaistaan muuten tiistaina!
  Anderson Group Equipment Pack | Farming Simulator
   
 12. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 467
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itekin tätä nyt pohtinu ostavani kun poika on kovasti "latkolien" perään, ja luin noita arvioita muutamia. Taidan silti itsekin ostaa tämän uusimman iteraation koska vertailupohjaa ei ole itelläkään ja jos poika tätä alkaa isin sylissä ajelemaan niin ihan samantekevää jos tämä on FS17 kopio.
   
 13. Boilers

  Boilers

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  Taidan itsekkin laittaa ostoslistalle PC-version. Tuli pelailtua reipas 100h fs15 (ihan vaan tutustumismielessä :vihellys:)ja fs17 jäi täysin välistä. Kummipojan kanssa makia pelata, tiedä kumpi on enemmän innoissaan :D

  Päivittelin juuri toista htpc:tä, että pyörisi paremmin. GT1030 FHD resoilla oli siinä ja siinä että FS15 pyöri sujuvasti 60fps. Nyt GTX 1050 kanssa antautui Pico-psu kiinan kopio puolen tunnin jälkeen :mad:
   
 14. Manager2k

  Manager2k Tukijäsen

  Viestejä:
  794
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  110 tuntia itsellä tätä alla pc versiona. Siitä mukava peli että pystyy tarvittaessa pieninä annoksinakin pelaa hetken ja samalla vaikka katsoa jotain striimiä twitchistä tai kuunnella podcastia. Aikaisempaa kokemusta on fs17 xbox onella mut niihin kontrolleihin en oikein ikinä päässy sisälle niin että pelaamisesta vois nauttia.
   
 15. maajussi

  maajussi

  Viestejä:
  126
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  En viitsi uutta ketjua tehdä, mutta Steamissä early accessissa Cattle and Crops -maatalouspeli myös ja ainakin arvostelujen mukaan vaikuttaisi lopulta FS sarjan tasoiselta jo nyt, vaikka on vielä early accessina. Tällä hetkellä Steamin kesäalessa 20eurolla Save 33% on Cattle and Crops on Steam

  Pure Farming peli ei koskaan noussut FS:n voittajaksi joten toivotaan että tuosta sellaiseksi olisi, joka siis pakottaisi Giantinkin jatkossa enemmän parantamaan peliensä tasoa.
   
  Suikalemarmelaadi tykkää tästä.
 16. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 374
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 17. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 004
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Farmingia tullut pelattua 2008 versiosta lähtien. Tuon cattle and cropin hommasin heti kuin tuli saataville. Ihan ok. Harmillisesti vaan vähän erilainen peli mekaniikka niin ei tule selkärangasta hommat. Nyt en oo tosin koittanut pitkään aikaan että onko päivityksiä tullut.
   
 18. Excelsior

  Excelsior Näkymätön

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
 19. maajussi

  maajussi

  Viestejä:
  126
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Itsellä jäi kesällä ostamatta Cattle and Crops, kun ei ollut silloin aikaa ja nyt syksykin ollut kiirettä, mutta seuraan toki pelin kehitystä aina välillä ja hyvin aktiivisesti sitä tekijät päivittelevät. Joten jos vaan ehdit niin koita ihmeessä ja kerro pelikokemuksesta että miten alkaa peli vaikuttaa verrattuna FS19:sta?

  Grafiikka ainakin vaikuttaisi paremmalta kuin FS19 screenshottien perusteella, pitääkö tämä paikkaansa? Entä miten koneiden käyttäytyminen ja ajaminen kummassa ns. realistisempi tuntuma? Kun itselleni ainakin FS17 koneet ja traktorit tuntui ohjautuvan about samoin kuin jossain huonossa 90-luvun arcade autopelissä.
   
 20. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  1 566
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Vähän samat fiilikset. Claas dlc:n ostin ja totesin ajomallin niin surkeaksi, että en viitsinyt enempää edes pelailla.
  C&C kiinnostaisi kovasti, mutta ei ole raaskinut ostaa. Kokemuksia tän hetken versioista kelpaisi tännekin.
   
  maajussi tykkää tästä.
 21. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  1 566
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Tuli nyt CnC ostettua, kun tuli Steamin tarjoukseen.

  Jostain syystä peli pyörii millä tahansa asetuksilla todella huonosti. 3600 Ryzen ja 5700xt näyttis. En saa kuin 20-50fps 1440 resolla. Fullhd:lla vielä huonompi. Eikä tunnu juuri vaikuttavan onko asetukset low vai ultra.
  Lisäksi jostain syystä esimerksiksi AMD Relive ei toimi laisinkaan tän kanssa.

  Jokainen tehtävä toistaiseksi bugannut, enkä ole päässyt käytännössä mitään fiksua pelissä vielä tekemään. Kontrollit aivan hirvittävät..luulin ettei FS sarjasta päästä huonompaan (pädillä), mutta näköjään onnistuu.

  Aivan täysin raakile jokaiselta osa-alueeltaan tuo on, eikä kyllä ihan kauheasti tee mieli pelailla. Mutta toisaalta peltojen muokkautuminen, kaikki hienosäätö traktorin ohjaamossa jne, muutoinkin kaikki on jotenkin next levelillä FS:ään nähden, joten eipä tee kyllä mieli pelata FS:ää tän jälkeen. Ainut mitä haluis pelata on tämä peli ehjänä.
   
 22. maajussi

  maajussi

  Viestejä:
  126
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Kiitos kommenteista, harmi tosiaan jos vieläkin noin buginen ja kontrollien huonous yllätti, mutta toisaalta kiva kuulla sentään grafiikoiden olevan hienot. Kaksijakoiset fiilikset nyt tosiaan tuon luettuani, mutta toisaalta tällä hetkellä tuo -60% ja 11.99e hinta houkuttelee ostaa ja tukee tekijöitä vaikka sitten joutuukin jäämään odottelee aikoja parempia ja pelin tulevien kuukausien/vuosien kuluessa "ehkä" paranevan toivottavasti, eli riskihän tuo on paraneeko se koskaan vai ei...
   
 23. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  1 566
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Kyllä mä uskon et paranee ja itsekin tuota olen seuraillut jo aikaisemmin, niin on tää ihan eri tasolla.
  Kun sais toimimaan tuon ruudunpäivityksen ees tasaista 60fps ja AMD ReLiven toimimaan kokonäytöllä ni kelpais. Bugien kanssa elää. Tuo tekee niin monet asiat niin paljon siistimmin kuin FS sarja.
   
 24. TurboJ

  TurboJ

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  FS19 tuli hankittua juuri, mutta G27 rattia en meinaa millään keinolla saada toimimaan. Muuten kaikki OK, mutta keskitysjousi on koko ajan täysillä vaikka miten asetuksia muuttaa. Ratissa ei ole vikaa, toimii muissa peleissä moitteettomasti.

  Olen kokeillut lukuisia eri yhdistelmiä profiler -ja pelin sisäisten asetusten kanssa, mutta tuohon keskitysjouseen en saa mitään muutosta aikaiseksi. 900 asteen ohjaus pelaa kyllä, joten olettaisin että peli lukee profilerin asetuksia kuitenkin. Mutta vaikka olisi kaikki FFB -toiminnot disabloituna profilerissa, niin se ei vaikuta tuohon ratin keskitysjäykkyyteen mitenkään; samoin asetukset päällä ollessaan eivät tee mitään.

  Kummallista, samoja ongelmia oli julkaisun yhteydessä mutta kehittäjät kertoivat tehneensä hot fixin jo varhain - eipä ainakaan minun tapauksessani toimi tuo.

  Apuja?