F(x)tec Pro1 ja Pro1-X näppäimistöpuhelin

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270


F(x)tec Pro1 on fyysisellä näppäimistöllä varustettu älypuhelin, joka julkaistiin alunperin MWC-messuilla 2019. Lokakuussa 2020 F(x)tec esitteli Indiegogo-kampanjan myötä päivitetyn Pro1-X version puhelimesta. Pro1-X:n piti alunperin olla lähes identtinen puhelin Pro1:n kanssa (kts. uutinen aiheesta) mutta Snapdragon 835 piirin saatavuushaasteista johtuen järjestelmäpiiri jouduttiin vaihtamaan uudempaan mutta suorituskyvyltään heikompaan Snapdragon 662 piiriin. Asiasta tarkemmin alla olevassa viestissä:
Järjestelmäpiirin vaihdosta johtuvien muutosten lisäksi Pro1-X:n väri on vaihtunut mustasta safiirin siniseksi (Sapphire Blue) ja 6/128Gt version rinnalle saapui myös 8/256Gt versio. Lisäksi Pro1-X on saatavilla QWERTY:n ja QWERTZ:n ohella myös AZERTY:llä ja skandinaavisella näppäimistöllä. (HUOM. Pro1:ssä QWERTY on ns. shifted eli kirjaimet ovat siirtyneet yhden pykälän oikealle muihin asetteluihin nähden. Pro1-X:ssä QWERTY on non-shifted).
QWERTY Pro1


QWERTY Pro1-X


QWERTZ


Scandinavian


AZERTY
Tulossa

Pro1 tuli myyntiin alunperin Android-käyttöjärjestelmällä mutta Pro1-X on saatavilla myös Lineage OS:lla ja Ubuntu Touchilla esiasennettuna. Molemmat mallit ovat virallisesti tuettuna kyseisten käyttöjärjestelmien osalta ja F(x)tec mahdollistaa bootloaderin avaamisen käyttöjärjestelmän vaihtamiseksi myös jälkeenpäin.
Pro1 ja Pro1-X puhelimille on myös kehitteillä muita epävirallisesti tuettuja käyttöjärjestelmiä, joita on listattu alla. HUOM! Erilaisista järjestelmäpiireistä johtuen laitteille ei käy samat asennustiedostot.

Pro1-X linkkejä:
Pro1 linkkejä:

Arvostelu:
Muuta:
 • Pro1 käyttää samaa näyttöpaneelia (BF060Y8M-AJ0-7702) kuin Elephone U/U Pro, joten pelkän paneelin saa tarvittaessa ostettua esim. Aliexpressistä noin 50€:lla
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
F(x)tec Pro1: Ohjeet
Ensiksi tietokoneelle täytyy asentaa ADB-työkalut (platform tools) ja tarvittavat ajurit. ADB-työkalut voi ladata Googlen sivuilta alla olevan linkin kautta:
Bootloaderin lukituksen avaus:
 1. Avaa kehittäjä asetukset
  • Salli OEM:n lukituksen avaus
  • Salli USB-vianetsintä
 2. Sammuta puhelin
 3. Käynnistä puhelin fastboot modeen painamalla volume alas + virtapainike
 4. Yhdistä puhelin tämän jälkeen tietokoneeseen USB-kaapelilla
 5. Avaa komentokehote adb-työkalujen juuressa
 6. Kirjoita kenttään ”adb” ja sen jälkeen ”fastboot devices”
 7. Puhelimen pitäisi tunnistua komentokehotteessa kirjain-numero-sarjalla
 8. Kirjoita kenttään ”fastboot flashing unlock”
 9. Puhelimeen pitäisi ilmestyä valinta joko estää tai sallia bootloaderin avaaminen
  • Salli bootloaderin avaus navigomalla volumepainikkeilla ja hyväksymällä virtapainikkeella
 10. Puhelin tyhjentää laitteen tiedot ja käynnistyy automaattisesti uudelleen
 11. Suorita puhelimen käyttöönottaminen ja käy sallimassa kehittäjä asetuksista USB-vianetsintä uudelleen.
1605810683483.png

Unlock bootloader.jpg
Lineage OS:n asentaminen:
Lineage OS recoveryn asennus. Recoveryn asennuksen jälkeen puhelin pitää muistaa sammuttaa ja käynnistää uudelleen recoveryyn painamalla volume ylös + virtapainike.
Flash recovery.PNG


Lineage OS:n ja GAPPSien asennus. Lineage OS:n asennus saattaa näyttää päättyvän 47% kohdalla mutta kyseessä on vain ADB-työkalujen bugi. Jos rivin lopussa lukee "success" tai "no error", niin tiedosto on asennettu oikein.
Flash LOS and GAPPS.PNG
Stock firmwaren asentaminen:
Custom ROMit:
F(x)tec Pro1: Vinkit
Kasasin pienen oppaan, jolla voi parantaa Pro1:n käyttökokemusta. Päivittelen tätä viestiä, jos vastaan tulee muita näppäriä vinkkejä.

Näppäimistön asettelun määrittäminen
Ensimmäisellä käyttökerralla puhelin pyytää asettamaan näppäimistön kielen sopivaksi. QWERTZ mallien omistajien kannattaa asettaa kieli saksaksi, jotta asettelu vastaa näppäimiin printattuja merkkejä. QWERTY mallien omistajien pitää puolestaan jättää valinta hämmentävästi tyhjäksi (ei siis valita mitään kieltä).

Paras vaihtoehto on kuitenkin ladata FinQwerty –sovellus, josta löytyy valmiiksi määritetyt suomalaiset asettelut sekä QWERTZ että QWERTY malleille. FinQwertyn avulla asettelun saa vastaamaan skandinaavista asettelua vaihtamalla ohjelmistollisesti joidenkin näppäinten sijaintia.

Näyttökoon säätäminen
Oletusasetuksilla näyttökoko ei ole ideaali vaakatasoa ajatellen. Tämä näkyy esimerkiksi ilmoitusvalikkoa alaspäin pyyhkäistäessä, kun asetusvalikkoon johtava hammasrataskuvake ei mahdu näytölle. Sisältö skaalautuu näytölle paremmin valitsemalla Esteettömyys valikosta näyttökoon pieneksi. Henkilökohtaisesti tykkään asettaa kirjaisinkoon vastaavasti suureksi kyseisellä asetuksella.

Virhekosketusten ehkäiseminen
Kaarevan näytön vuoksi virhekosketuksia saattaa esiintyy Pro1:llä verrattain paljon. Ongelman voi kiertää lataamalla Edge Null –sovelluksen, joka disabloi kosketuksen näytön pitkiltä reunoilta. Sovelluksessa on myös kokeellinen ”Detect Edge Swipes” ominaisuus, joka ei disabloi kosketusta kokonaan, vaan sallii reunapyyhkäisyt. Omassa käytössä kyseinen ominaisuus on toiminut hyvin eikä virhekosketuksia ole juuri ilmennyt.

Näppäinkombinaatioiden ja oikopolkujen määrittäminen
Keyboard/Button Mapper on monipuolinen sovellus erilaisten oikopolkujen määrittämiseen. Sovelluksella voi remapata yksittäisiä painikkeita tai näppäinkombinaatioita suorittamaan haluttuja tehtäviä. Sovelluksella onnistuu esimerkiksi Androidin navigointinäppäinten lisääminen tai sovelluksen avaaminen eri kombinaatioiden taakse. Alla muutamia esimerkkejä:
 • Funktio + Esc = Paluu
 • Funktio + sarkain = Viimeisimmät sovellukset
 • Ctrl + sarkain = Ruudun jakaminen kahteen osaan
 • Funktio + ylös = Äänenvoimakkuus ylöspäin
 • Funktio + alas = Äänenvoimakkuus alaspäin
 • Kamerapainikkeen pitkään painaminen = Avaa Google Kamera (ei toimi näytön ollessa kiinni)
  • HUOM! Pitkään painaminen disabloi lyhyen painalluksen pois käytöstä valitulta painikkeelta. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma kamerapainikkeen kanssa, kun Google Kamera ei muutenkaan tue kamerapainiketta.
Androidin vakio näppäinkombinaatioita on lueteltu alla olevissa artikkeleissa:
Sovellusten pakottaminen vaakatasoon
Kaikki sovellukset, kuten Instagram, eivät tue vaakatasoon kääntämistä, vaikka Slider -asetuksista olisi valittu "Landscape orientation lock". Sovellukset voi kuitenkin pakottaa vaakatasoon esimerkiksi Ultimate Rotation Control (URC, maksullinen) tai Lock Screen Rotation (LSR, ilmainen) -sovelluksella. URC:ssä Forced Auto ja CSR:ssä Lock Landscape tilassa näyttö asettuu vaakatasoon näppäimistön auki asennossa ja pystyasentoon kiinni asennossa. Jos näytön haluaa kääntää näppäimistön ollessa kiinni vakaan, niin se täytyy tehdä manuaalisesti tai kytkeä sovellus pois päältä.

Lisää vaihtoehtoja:
Kamerasovellus
Puhelimen vakio kamerasovellus Snapdragon Camera ei tarjoa mielestäni kovin hyvää kuvanlaatua, joten puhelimeen kannattaa asentaa tilalle esimerkiksi Google Kamera porttaus. Käytän tällä hetkellä PocoPhone F1:lle tehtyä stable porttausta, joka toimii muuten hyvin mutta Nigh Sight –tilassa etsinnäkymä on ylösalaisin. Kameran kuvanlaadusta enemmän Lukijatestissä F(x)tec Pro1 - io-tech.fi -artikkelissa.

Toinen vaihtoehto on käyttää BSG Gcam porttausta, jossa Night Sight -tilassa etsinnäkymä on oikein päin. Omien havaintojen perusteella BSG porttauksessa on kuitenkin ongelmia kohinan suhteen hämäräkuvissa.
PocoPhone F1 port


BSG port


PocoPhone F1 port


BSG port
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
113
Olen nyt reilu viikon ajan pyörittänyt Pro1:ssäni LOS 17.1 ja täytyy sanoa, että se toimii paremmin kuin 16.0:

16.0:ssa esiintyneet näppäimistöongelmat ovat mielestäni lähes kokonaan kadonneet. Muutaman kerran on tullut ylimääräisiä kirjaimia kun olen kirjoittanut pidempää lausetta, mutta en ole ihan 100% varma, että oliko kyseessä omaa sössimistä vai triggeröityikö siinä se näppäimistöajuribugi. Tämä vaatii hieman lisää käyttökokemusta vielä.

Toinen merkittävä parannus LOS 17.1:ssä vs. stock rom tai LOS 16.0 on parempi akkukesto: nyt minulla kestää Pro1:n akku kaksi päivää. Aiemmin akku on ollut lähes aina 40-60% tienoilla aina nukkumaan mennessä, mutta nyt esimerkiksi eilen varausprosentti oli edelleen 75% kun löin luurin illalla laturiin, vaikka olin monta puhelua ottanut päivän aikana ja surfannut nettiä ja pikaviestitellyt paljon.

LOS 17.1 ei ole tämän reilu viikon aikana kaatunut myöskään kertaakaan ja lisäksi muokkaamalla Magisk Props configilla device fingerprintin "Fxtec/QX1000_EEA/QX1000:9/PKQ1.190723.001/05500.20Q202:user/release-keys" niin menee SafetyNet check läpi Magiskissa ja suurin osa ohjelmista ei tajua, että luuri on rootattu.
 
Liittynyt
04.07.2020
Viestejä
17
Mites Pro1-puhelimella toimii esimerkiksi LOS:lla OP-mobiili, ilman roottia tai magisk hide props config? Löytyykö Pro1:n LOS:ta esiasennettuna magisk hide props config, jolloin puhelinta ei tarvitsisi rootata?
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
Tänään oli muuten tullut uusi perk Indiegogoon. Pro1 X 6/128Gt lähtee Black Fridayn kunniaksi 503€:lla. 537€:n 8/256Gt XDA-secret perk on kuitenkin omasta mielestä edelleen parempi vaihtoehto. Lisäksi akun voi hankkia erikseen 42€:lla. Mahtaakohan tuohon tulla erikseen posteja, jos ottaa aiemman perkin kaveriksi vielä pelkän akun?
Mites Pro1-puhelimella toimii esimerkiksi LOS:lla OP-mobiili, ilman roottia tai magisk hide props config? Löytyykö Pro1:n LOS:ta esiasennettuna magisk hide props config, jolloin puhelinta ei tarvitsisi rootata?
LOS:sta ei löydy mitään kikkailua oletuksena, jolla SafetyNet menisi läpi. Tämän vuoksi esim. OP Mobiili herjaa rootatusta laitteesta, vaikka laite ei ole rootattu. Syynä on siis se, että bootloader on avattu ja SafetyNet ei mene läpi. Jos LOS:lla haluaa käyttää esim. OP Mobiilia, niin pitää käyttää Magisk Hideä. SafetyNetin saa menemään läpi puolestaan Magisk Hide Props Configilla kuten @wapsi totesi.
Screenshot_20201126-183740_OP-mobiili.png
Laitoin tdm-käyttäjälle viestiä, josko hän voisi lisätä AICP custom ROMiin vastaavat patchit, mitä esim. ParanoidAndroidista löytyy SafetyNetiä varten. Hän aikoi kuulemma tutkia asiaa.
Olen nyt reilu viikon ajan pyörittänyt Pro1:ssäni LOS 17.1 ja täytyy sanoa, että se toimii paremmin kuin 16.0:

16.0:ssa esiintyneet näppäimistöongelmat ovat mielestäni lähes kokonaan kadonneet. Muutaman kerran on tullut ylimääräisiä kirjaimia kun olen kirjoittanut pidempää lausetta, mutta en ole ihan 100% varma, että oliko kyseessä omaa sössimistä vai triggeröityikö siinä se näppäimistöajuribugi. Tämä vaatii hieman lisää käyttökokemusta vielä.

Toinen merkittävä parannus LOS 17.1:ssä vs. stock rom tai LOS 16.0 on parempi akkukesto: nyt minulla kestää Pro1:n akku kaksi päivää. Aiemmin akku on ollut lähes aina 40-60% tienoilla aina nukkumaan mennessä, mutta nyt esimerkiksi eilen varausprosentti oli edelleen 75% kun löin luurin illalla laturiin, vaikka olin monta puhelua ottanut päivän aikana ja surfannut nettiä ja pikaviestitellyt paljon.

LOS 17.1 ei ole tämän reilu viikon aikana kaatunut myöskään kertaakaan ja lisäksi muokkaamalla Magisk Props configilla device fingerprintin "Fxtec/QX1000_EEA/QX1000:9/PKQ1.190723.001/05500.20Q202:user/release-keys" niin menee SafetyNet check läpi Magiskissa ja suurin osa ohjelmista ei tajua, että luuri on rootattu.
Itse en ole vielä havainnut ylimääräisiä kirjaimia LOS 17.1:llä mutta toisaalta en ole kovin aktiivisesti ehtinyt laitteella kirjoitella LOS:n asennuksen jälkeen. Oliko sinulla muuten LOS 17.1:n kanssa käytössä aiemmin mainitsemasi custom layout vai menetkö ihan vakiolla?

Miten tuo device fingerprint muutettiin manuaalisesti? Aikaisemmin olen vain poiminut valmiista listasta Pixel 2 puhelimen tunnistetiedot, kun Magisk Hide Props Configia testailin Xperia XZ1 Compactilla.
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
113
Itse en ole vielä havainnut ylimääräisiä kirjaimia LOS 17.1:llä mutta toisaalta en ole kovin aktiivisesti ehtinyt laitteella kirjoitella LOS:n asennuksen jälkeen. Oliko sinulla muuten LOS 17.1:n kanssa käytössä aiemmin mainitsemasi custom layout vai menetkö ihan vakiolla?
Laitoin tuon custom layoutin paikoilleen, koska FinQwerty ei toimi oikein LOS:n kanssa. Tuo väsäämäni layout vaatisi varmaan vähän hienosäätöä, mutta tärkeimmät ö ja ä löytyvät samasta paikasta kuin FinQwertyn kanssa.

Miten tuo device fingerprint muutettiin manuaalisesti? Aikaisemmin olen vain poiminut valmiista listasta Pixel 2 puhelimen tunnistetiedot, kun Magisk Hide Props Configia testailin Xperia XZ1 Compactilla.
Tässä omat muistiinpanot:
Avaa Magisk, lataa siihen Hide Props Config lisäosa (vaatii mahdollisesti rebootin asennuksen jälkeen)
Avaa adb shell ja aja:
Koodi:
su
props
1
Kun kysyy tätä:
Koodi:
Enter your desired option:
Niin kirjoita siihen:
Koodi:
Fxtec/QX1000_EEA/QX1000:9/PKQ1.190723.001/05500.20Q202:user/release-keys
ja paina enter
quittaa Hide Config Props aja komento: reboot
Käytössä olevan fingerprintin pystyy lukemaan Androidin shellissä (adb shell esim.) komennolla:
Koodi:
getprop ro.build.fingerprint
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.07.2020
Viestejä
17
Miten Pro 1:ssa toimii esim. usb type-c hubit? toimiiko esimerkiksi lataus ja audiotoisto tai lataus ja hdmi-kuva hubin kautta samanaikaisesti?
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
F(x)tec Pro1 on nyt lisätty virallisesti tuettujen Ubuntu Touch -laitteiden joukkoon.
Miten Pro 1:ssa toimii esim. usb type-c hubit? toimiiko esimerkiksi lataus ja audiotoisto tai lataus ja hdmi-kuva hubin kautta samanaikaisesti?
Ei ole itsellä kokemusta mutta F(x)tec foorumin käyttäjien mukaan lataus ja HDMI-ulostulo toimii samanaikaisesti. Lataus ei taida kuitenkaan onnistua pikana.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
Indiegogo-kampanja on enää avoinna pari tuntia. Laitoin äsken vielä vara-akun itselle tulemaan, niin ei ainakaan ala harmittamaan, jos akku kosahtaa takuuajan jälkeen. 40€ ei kuitenkaan ole paha hinta, kun vaihto onnistuu suhteellisen helposti.

Edit: Näköjään kampanja ei sulkeutunutkaan lopullisesti.
Due to the levels of demand & positive feedback we have received over the last 6 weeks, we have now decided to put our campaign to ‘In Demand’. This means people will still be able to access our Pro1-X perks for a limited period of time.
Kehittäjille on ilmeisesti lähtenyt ensimmäiset Pro1-X laitteet jakoon. Ainakin Sailfish OS:ia kehittävä Adam Pigg oli saanut jo omansa. Voisi kuvitella, että samasta erästä lähtee myös jouluerän tukijoille laitteet matkaan. Ne on käsittääkseni kasattu Lontoossa käsipelillä.

 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
F(x)tec kertoo eilen huonoja uutisia Pro1-X:stä Indiegogossa. Snapdragon 835 piiri ei ole enää saatavilla toimittajilta, vaikka F(x)tec on maksanut niistä jo syksyllä. SD835 piiri joudutaan vaihtamaan uudempaan SD662 piiriin, joka on huomattavasti heikompi. Samalla toimitus venyy elokuuhun 2021.

5G-piirit eivät kuulemma olleet vaihtoehto, sillä antennit olisi pitänyt suunnitella uudestaan. Nyt voidaan käyttää samaa antennisuunnittelua ja runkoa. Piirilevy ja luonnollisesti softa menee uusiksi ja kamera vaihtuu 48MP sensoriin.

Henk. koht. olisin ottanut mielummin SD720G, SD730G tai SD732G piirin ja jättänyt vaikka vanhan kameran. SD662 on ihan hyvä piiri CPU:n osalta mutta GPU:ssa on vain kolmasosa SD835:n suorituskyvystä. Lisäksi SD662 ei taida tukea kuvaulostuloa USB type-C:n kautta? Edit: Näillä näkymin tukee. No ainakin käyttöjärjestelmä päivittyy suoraan Android 11 versioon mutta kaikki custom jutut pitää tehdä alusta.

Geekbench 5 (single/multi):
 • SD835: 393/1637
 • SD730G: 523/1677
 • SD662: 302/1398
3DMark SSE:
 • SD835: 3127
 • SD730G: 2344
 • SD662: 1171
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
113
Joo, luin juuri itsekin saman päivityksen :(. Itseni kannalta olisi ollut ehkä kaikista paras ratkaisu vaikka viivästyttää puhelinta vuodellakin ja vaihtaa tilalle vähintään yhtä tehokas piiri ja mielellään jopa 5G:llä (vaikkakin se tosiaan olisi vaatinut uudelleensuunnittelua ja viivästyttänyt enemmänkin). Pelkään nyt, että ihmiset tuohtuvat tästä sen verran, että Pro1 X:stä saattaa jäädä ns. välimalli ja F(x)tecin jengi alkaa heti panostamaan kokonaan uuteen luuriin kun Pro1 X on ulkona ja "unohtavat" sen, jotta he saavat ulos vaikkapa sen 5G-version nopealla aikataululla.

Mutta sitten toisaalta: pitää odottaa noita benchmark-tuloksia, jos ne kertovat, että kuinka paljon tehottomampi tuo SD662 vs. SD835. Jos asian kanssa voi elää niin kyllä tästä silti saattaisi itselleni tulla pitkäaikainen puhelin. Kyseessä on tyyliin kymmeneen vuoteen ensimmäinen luuri fyysisellä qwertyllä, mistä löytyy myös skandit/ääkköset ihan virallisesti. Ja 5G on enemmän semmonen "nice to have" ominaisuus (ainakin toistaiseksi; asia kyllä varmasti tulee muuttumaan ajan myötä kun operaattorit ajavat 3G-verkkojaankin alas ja 5G:stä olisi oikeasti enemmän hyötyäkin nopeuksien ja peiton laajentuessa).
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
SD662 piirin kanssa varmasti pärjää mutta ennemmin käytän SD835:llä varustettua Pro1 mallia. SD662 löytyy mm. io-techissä testatusta Poco M3:sta, missä oli jonkin verran suorituskykyongelmia. Toisaalta lähes vastaavan SD665:n kanssa varustettujen luurien kanssa ei ole havaittu vastaavaa. Ehkä softa vaatii jonkin verran optimointia tuolla raudalla?
Aloin jo miettimään, jos vaihtaisi tulevasta "Pro1-X:stä" näppäimistöosan vanhaan Pro1 malliin :hmm: . Saisi sitten sen skandin Pro1 puhelimeen. 5G:tä en kaipaa sillä teknologia yleistyy kunnolla vasta 2023-2025.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
Perhana, ei taida mun BB Priv jaksaa elokuuhun asti..
Kannattaa koittaa metsästää puhelinta käytettynä tai hankit jonkin toisen puhelimen väliaikaisesti. Puolessa vuodessa käytetyn luurin arvo ei paljoa kerkeä laskea.

F(x)tec oli muuten varmistanut IGG:n kommenteissa, että SD662:lla varustettu Pro1-X kykenee antamaan kuvan ulkoiselle näytölle ainakin Ubuntulla. Pitäisi varmaan onnistua myös Androidilla?
F(x)tec sanoi:
...we confirmed external display output is supported - convergence will work on Ubuntu Touch with the Pro1 X - this hasn't changed...
IGG:n kommenttien perusteella F(x)tec oli maksanut SD835 piireistä toimittajalle etukäteen mutta toimittaja ei ollutkaan kyennyt toimittamaan tavaraa. Tarina ei kerro, että palauttiko toimittaja rahat mutta F(x)tec on joka tapauksessa nostanut asiasta kanteen Kiinassa. Ehkä toimittaja myi lopun varastonsa jollekin toiselle välistä parempaan hintaan, kun uusistakin piireistä on maailmalla pulaa?
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
113
IGG:n kommenttien perusteella F(x)tec oli maksanut SD835 piireistä toimittajalle etukäteen mutta toimittaja ei ollutkaan kyennyt toimittamaan tavaraa. Tarina ei kerro, että palauttiko toimittaja rahat mutta F(x)tec on joka tapauksessa nostanut asiasta kanteen Kiinassa. Ehkä toimittaja myi lopun varastonsa jollekin toiselle välistä parempaan hintaan, kun uusistakin piireistä on maailmalla pulaa?
Tunnetusti kantaa hedelmää kun pieni länkkäriyritys nostaa kanteen jotain kiinalaista tehdasta vastaan Kiinassa :D

Tilasin sitten LG Wingin.. Varsinainen "välliaikainen halpisluuri" :cool:
Höh, minä olisin voinut myydä sinulle käytännössä käyttämättömän Pro1:n ;)
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 409
Ei tuo LG Wing kyllä näppispuhelimen veroinen ole.. Sen näppiksen näytölle tuoman tilanahtauden tuo jossainmäärin kyllä korjaa, mutta toisaalta tuo on jollain superultrawide kuvasuhteella, niin ettei se näppis pötkömallisenakaan kohtuuttomasti tilaa vie.

Täytyy nyt sormet ja varpaat ristissä toivoa että tuo pro1 joskus todella tulee.
 
Liittynyt
30.03.2021
Viestejä
384
Mites Pro1-puhelimella toimii esimerkiksi LOS:lla OP-mobiili, ilman roottia tai magisk hide props config? Löytyykö Pro1:n LOS:ta esiasennettuna magisk hide props config, jolloin puhelinta ei tarvitsisi rootata?
Eksyin tänne foorumille sattumalta muuta tietoa etsiessäni ja ajattelin että voisin vastata tähän. Itsellä ollut pro1 qwertz layoutilla käytössä siitä asti kun sen sain (7.5.20), heitin ennakkotilauksen sisään heti kun kuulin tästä laitteesta (7.3.19), E7 2015 vuoteen käyttäneenä kaivattu uutuus. Saatoin LoS17.1:ssä OP mobiilin toimintaan mutta vaatii kikkailua magiskin kanssa kun OP:lla on hieman ekstra rootintunnistus menetelmiä käytössä. LoS:ssa ei ole mitään root menetelmiä esiasennettuna, mutta sovellukset kuten OP mobiili eii suostu toimimaan ns. custom ROMilla. Eli puhelin on pakko roottaa magiskilla että sen rootin ja unlockatun bootloaderin saa piilotettua OP:lta.

-Magiskin ja magisk managerin asennettua (nykyään ilmeisesti samaa pakettia) magiskin asetuksista Magiskhide ja systemless hosts päälle.
-Modules puolelta magiskhidepropsconfig asennukseen.
-Tämän jälkeen terminaaliin props, vaatii superuser oikeuden terminaalille, terminaalin saa päälle developer optioista. Magisk vaatii superuser pyynnön kuittaamista sormenjäljellä tai koodilla.
-Props komento avaa simppelin tekstikäyttöliittymän, sieltä heti vaihtoehto 1 edit device fingerprint, sen saa helposti aseteltua koska FxTec fingerprint löytyy valmiiden fingerprintien joukossa.
-Vaihtoehdon 3 edit magiskhide props takaa joutuu muokkaamaan kahta propsia (1,3) eli ro.debuggable ja ro.build.type. Tästä seuraa se että ADB root vaihtoehto katoaa developer optioiden takaa. Jos sitä tarvii joskus käyttää niin muokkaa näitä propseja uudestaan mutta mobiiliavaimen joutuu sitten asettaan uudestaan OP sovellukseen kun se ei oikein tykkää tuosta.
-Vaihtoehtoon 4 lisäsin vielä yhden custom propsin että sain lopulta toimiin, taitaa olla vain lineage juttuja, eli sinne persist.sys.root ja arvoksi tähän 0

Näillä "pienillä" muokkauksilla OP mobiili (ja suomi.fi viestit sekä netvisor) on toiminut laitteessani, välillä se osaa herjata että "system appears to be rooted" mutta antaa silti käyttää normaalisti sovellusta, en tiedä mistä lie johtuu enkä ole jaksanut perehtyä.

Harmi että nämä puhelimet ovat todella kiven alla, sillä aivan loistava päivittäisessä käytössä, eikä markkinoilla ole mitään edes lähelle pääsevää laitetta. Toivottavasti näistä ohjeista on apua jollekkin, joka tappelee aivan surkean stock android 9 romin kanssa, mutta ei uskalla vaihtaa LOS:iin ja android 10:iin koska pankkisovellukset eivät toimi.

Edit: Unohdin vielä mainita että se magisk manager piti piilottaa sieltä asetuksista.

S.K.
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
Päivitin eilen Pro1 puhelimen official LOS 17.1 versiosta 18.1 versioon. Päivitys onnistuu näppärästi Lineage OS recoveryn kautta, vaikka ohjeissa kehotetaan käyttämään ADB:tä tietokoneen kautta.
Recoveryn kautta päivittäminen onnistuu edellä linkattuja ohjeita mukaillen seuraavasti. Kyseessä on ns. dirty flash eli käyttäjän tietoja ei menetetä päivityksen yhteydessä.
 1. Lataa LOS 18.1 (ja halutessasi MindTheGapps) asennustiedosto sd-kortille
 2. Sulje puhelin ja käynnistä se recovery tilaan volume ylös + virtapainike näppäincombolla
 3. Valitse recoveryssä Apply Update ja seuraavasta valikosta Apply from sd card
 4. Valitse LOS 18.1 zip-tiedosto ja aloita asennus. Odota kunnes asennus on valmis (status 2/2)
 5. Seuraavaksi käynnistä puhelin uudelleen Reboot system now -komennolla tai asenna lisäksi GAPPS-paketti
  • GAPPS-paketti asennetaan valitsemalla Advanced ja Reboot to Recovery slotin vaihtamiseksi
  • Recoveryn rebootin jälleen valitse Apply Update ja Apply from sd card
  • Valitse GAPPS zip-tiedosto ja aloita asennus. Odota, että asennus valmistuu
  • Lopuksi käynnistä puhelin uudelleen Reboot system now -komennolla
MindTheGappsin asennus herjaa puuttuvasta signaturesta mutta asennuksen voi suorittaa siitä huolimatta. OpenGAPPS-pakettia ei ole vielä päivitetty Android 11 versioon, niin Lineage OS suosittelee MindTheGappseja.
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
113
Minä myös päivitin tuohon LOS 18.1:een, tein freshin installin kun minulla on ollut viime aikoina ongelmia, että näyttö lukittautuu landscape-asentoon, vaikka yritän kuinka käännellä näyttöä ja Auto Rotate on päällä yms. Ja itse asiassa nämä ongelmat nähtävästi jatkuivat freshin LOS 18:1:n kanssa, joten alkaa epäilyttämään, että onkohan tässä jokin fyysinen vika: kun katson niin näppäimistövalot palavat, vaikka kansi on "kiinni". Muutaman kerran kun avaan kannen ja laitan kiinni niin ongelma katoaa ja näppäimistövalotkin sammuvat kuten pitää kun kansi on jo lähes kiinni (raosta näen, jos ne palaa / ei pala). Onko kenelläkään tietoa, että miten tuossa on toteutettu tuo auki/kiinni asento? Painavatko saranat jonkun switchin alas kun kansi menee kiinni vai onko siellä joku muu sensori? Kannen avaaminenhan pakottaa tuon laitteen siihen landscape-tilaan ja epäilen, että se puhelin luulee, että kantsi on auki, vaikka se on kiinni ja siksi se ei suostu menemään portrait-moodiin se näyttö ollenkaan...
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
4 353
Minä myös päivitin tuohon LOS 18.1:een, tein freshin installin kun minulla on ollut viime aikoina ongelmia, että näyttö lukittautuu landscape-asentoon, vaikka yritän kuinka käännellä näyttöä ja Auto Rotate on päällä yms. Ja itse asiassa nämä ongelmat nähtävästi jatkuivat freshin LOS 18:1:n kanssa, joten alkaa epäilyttämään, että onkohan tässä jokin fyysinen vika: kun katson niin näppäimistövalot palavat, vaikka kansi on "kiinni". Muutaman kerran kun avaan kannen ja laitan kiinni niin ongelma katoaa ja näppäimistövalotkin sammuvat kuten pitää kun kansi on jo lähes kiinni (raosta näen, jos ne palaa / ei pala). Onko kenelläkään tietoa, että miten tuossa on toteutettu tuo auki/kiinni asento? Painavatko saranat jonkun switchin alas kun kansi menee kiinni vai onko siellä joku muu sensori? Kannen avaaminenhan pakottaa tuon laitteen siihen landscape-tilaan ja epäilen, että se puhelin luulee, että kantsi on auki, vaikka se on kiinni ja siksi se ei suostu menemään portrait-moodiin se näyttö ollenkaan...
Joko siellä on hall-anturi ja sille magneetti tai sitten kytkin mitä se painaa. Kumpiakin toteutuksia on puhelimissa ollut käytössä, mutta veikkaisin tuota hall-anturia.
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
113
Joo, vähän tutkin F(x)tecin foorumeita niin sieltä löytyikin keskustelua:

Sain sen verran testailtua jääkaappimagneetilla, että se sensori on rungossa, näppäimistöyksikön oikeassa yläreunassa (backspace-napista ylöspäin). Täytyy testailla, jos ostaisi mahd. ohutta mageneettiteippiä ja laittaisi sitä tuon näyttöosuuden vastaavaan reunaan hieman.

Ja täytyy myös kokeilla tuota Fx Service appia (Fx Service & Fx Service, smart case for Pro1), jos sillä voisi softalla tuota jotenkin hienosäätää...

Päivitys: tuo Fx Service nähtävästi muuttaa näppisleiskan pakotetusti US:ksi, vaikka olisi oma / rukattu .kcm tiedosto vietynä puhelimeen tai FinQwerty käytössä. Täytyy tsekkaa, että jos modifoisi sitä APK:ta, jos siellä sen sisällä on joku vastaava tiedosto, joka sen layoutin määrittelee.

Mutta varsinainen ihmetys minulla on, että huomasin jos puhelimeni on latauksessa ja kevyesti painan USB-C kaapelia siinä liittimessä ylöspäin niin puhelin menee landscape-moodiin ja näppäimistövalo syttyy, vaikka painaisin puhelinta tiukasta kiinni. F(x)tecin foorumilla joku veikkasi, että se kannen HALL-anturi on samalla piirikortilla kuin USB-C -liitin, en kyllä tiedä että miksi se aiheuttaisi em. toimintaa. Toivottavasti puhelimeni ei ole lopullisesti menossa rikki. Pitää testaa vielä tuota mageneettiteippiviritystä, jos sillä saisi korjattua ja jos ehkä USB-C -liittimen saisi jollain kiilattua niin, että se ei heiluisi yhtään...

Päivitys: En saanut ruudun orientaatiota toimimaan millään oikein, joten otin yhteyttä F(x)tecin supporttiin: He pyysivät minua lähettämään puhelimen heille tutkittavaksi ja kun puhelin oli saapunut heille meni noin viisi päivää kun he vastasivat, että vika oli tehtaalla jo huonosti kiinnitetty HALL-sensori. He korjasivat sen ja reilu viikon kuluttua tästä sain puhelimen takaisin. Tulipa siis testattua F(x)tecin supportti ja huolto ja molempiin olen tyytyväinen. Supportti vastasi meileihini hyvin ja huolto suoriutui hommasta hyvinkin kohtuullisessa ajassa!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
113
Vaikuttaisi siltä, että LineageOS 19.1 tulee näillä näppäimillä virallisesti saataville Pro1:lle: Changelog 26 - Tailored Twelve, Audacious Automotive, Neat Networking, Devoted Developers Toivon, että muutamat LOS 18.1:ssä minua vaivanneet bugit (kuten se, että puhelin ei suostu välillä lataamaan akkua ennen kuin restarttaan puhelimen ja mystinen ongelma välillä, että kun painan puhelun lopuksi punaista luuria niin se puhelu jää jumiin; se ei mukamas katkea, vaikka oikeasti se katkeaa, mutta se puhelu jää jumiin ruudulle, enkä saa sitä mitenkään muuten siivottua kuin restarttaamalla koko luurin) korjaantuisivat tämän julkistuksen myötä, mutta täytyy myöntää, että en pidättele asian suhteen henigtystä :D.

Loin aiheesta topicin myös F(x)tecin foorumille: LineageOS 19.1 Official Release for Pro1
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
Vaikuttaisi siltä, että LineageOS 19.1 tulee näillä näppäimillä virallisesti saataville Pro1:lle: Changelog 26 - Tailored Twelve, Audacious Automotive, Neat Networking, Devoted Developers Toivon, että muutamat LOS 18.1:ssä minua vaivanneet bugit (kuten se, että puhelin ei suostu välillä lataamaan akkua ennen kuin restarttaan puhelimen ja mystinen ongelma välillä, että kun painan puhelun lopuksi punaista luuria niin se puhelu jää jumiin; se ei mukamas katkea, vaikka oikeasti se katkeaa, mutta se puhelu jää jumiin ruudulle, enkä saa sitä mitenkään muuten siivottua kuin restarttaamalla koko luurin) korjaantuisivat tämän julkistuksen myötä, mutta täytyy myöntää, että en pidättele asian suhteen henigtystä :D.

Loin aiheesta topicin myös F(x)tecin foorumille: LineageOS 19.1 Official Release for Pro1
Siellä on jo ensimmäinen Nightly ladattavissa Pro1:ole.
Pro1 oli myös listattu blogissa ensimmäisten laitteiden joukossa. Itseä kiinnostaa, mikä mahtaa olla Pro1-X:n tilanne, kun tilasin sen suoraan Lineage OS:lla :hmm:.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
743
Itsellekin pitöisi tuollainen Pro1-X tulla Lineagella. Se toetysti tulee vanhalla versiolla, sitten joskus kun pääsevät niitä lähettämään.
 
Liittynyt
30.03.2021
Viestejä
384
17.1 oli kyllä paras ja toimivin LOS Pro1:llä, 18.1 tuntuu hieman downgradelta ja näissä muissakin SD835 vehkeissä ollut mystisiä ongelmia sen kanssa. En tiedä uskallanko päivittää 19 kun ei tuosta android 12 ole juuri mitään kehuja kuullut. Sen Pro1-x pitäisi kyllä tulla näillä näppäimillä myös uunista ulos ja eiköhän se vähintään LOS18 ole jos vakio androidkin siinä 11.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
743
Juuri tuli viimeisin toukokuun tilannepäivitys, jossa mm viivästyksiä tiettyjen OS:n kanssa:


OS Development

Whilst our manufacturing and assembly line is full steam ahead, there is a slight delay with the OS development.

Switching from the SD835 to SD662 chipset has meant that existing development for Ubuntu Touch and Lineage OS is no longer applicable. The software and hardware functionality must be re-done for the new SD662 chipset.

Community developers have been sent pre-production units, but are still undergoing thorough testing for Lineage OS, and Ubuntu Touch OS. This process can not be rushed because we want to make sure that your Pro1-X’s are shipped with full useability and functionality.

With this in mind, those that have opted for Lineage OS or Ubuntu Touch OS will have to wait slightly longer before their order can be shipped. Once the community development team is happy with the status of both OS’s we can continue to ship your devices!

Please note, that delayed shipping does not apply to Android OS backers. Those that have opted for Android OS will still receive their Pro1-X’s once mass manufacturing has finished.Lineage OS & Ubuntu Touch OS backers:

Please choose from the following options:

 1. Keep your chosen OS & wait for developers to finish software testing. Your Pro1-X will be shipped slightly later than Android backers.
 2. Change your OS to Android. Your Pro1-X will now ship with Android OS instead of Lineage or Ubuntu OS, and your perk will be shipped with no delays.
  1. Email info@fxtec.com.
  2. Subject: ‘Indiegogo Android OS
  3. Include your full name and contribution number.


ITse vaihdoin omani tuohon stock Androidiin, laite on kuitenkin helpoo flässätä jos tarvetta.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 409
Mä tilasin alunperinkin omani androidilla, vaikka mistään viivästyksistä ei ollutkaan tietoa, mutta oletin että android on yleisin ja siten ensimmäisenä ulkona.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
Itse vaihdoin myös stock Androidiin. Tuossa tulee ohjeetkin mukaan, niin ei ole iso rasti flashata jokin toinen käyttöjärjestelmä.
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
113
Mä tilasin alunperinkin omani androidilla, vaikka mistään viivästyksistä ei ollutkaan tietoa, mutta oletin että android on yleisin ja siten ensimmäisenä ulkona.
Minä päädyin samasta syystä tilaamaan myös "stocki" Androidilla. Mutta minulla on skandinäppisversio tietty tilauksessa, saas nähdä kuinka paljon se erikoisominaisuus tuo viivästystä. Minulla on tilaus ID #8, joten pitäisi olla sen mukaan ihan ensimmäisten joukoissa, mutta saas nähdä...
 

Painkiller

Panomies
Liittynyt
03.02.2017
Viestejä
975
Indiegogo-kampanja on enää avoinna pari tuntia. Laitoin äsken vielä vara-akun itselle tulemaan, niin ei ainakaan ala harmittamaan, jos akku kosahtaa takuuajan jälkeen. 40€ ei kuitenkaan ole paha hinta, kun vaihto onnistuu suhteellisen helposti.

Edit: Näköjään kampanja ei sulkeutunutkaan lopullisesti.


Kehittäjille on ilmeisesti lähtenyt ensimmäiset Pro1-X laitteet jakoon. Ainakin Sailfish OS:ia kehittävä Adam Pigg oli saanut jo omansa. Voisi kuvitella, että samasta erästä lähtee myös jouluerän tukijoille laitteet matkaan. Ne on käsittääkseni kasattu Lontoossa käsipelillä.

Toimitusta odotellessa :srofl: Tuleekohan ennen joulua vai tuleeko Jollat.
 
Liittynyt
30.03.2021
Viestejä
384
Voisin olla halukas myymään oman reilu pari vuotta käytetyn pro1 mallini jos kenelläkään sattuu olemaan kiinnostusta. Hinnasta voitaisiin kyllä neuvotella, aika paljon ulkoista kulumaa mutta muuten ehjä ja akku kestää edelleen hyvin reilun päivän. Unshifted qwertz layoutilla.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
Toimitusta odotellessa :srofl: Tuleekohan ennen joulua vai tuleeko Jollat.
Kyllä ne sieltä näyttää tulevan. Ensimmäiset 700+ lähtee matkaan ensi viikolla. Onko kukaan saanut vielä tracking koodia? Itselle tuli kysely, haluanko pitäytyä skandissa. Vastasin myöntävästi mutta mitään aikataulua ei ole tullut sen osalta. Veikkaan, että skandit ei ole eka erässä.
Batch 1 will start shipping next week, so please keep an eye out on your emails for tracking details in the next 7 days.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 409
Hmm... multa ei ole kyselty näppiksestä. Kuinka ne tuota kysyi? Mä en ole mielestäni saanut kuin niitä update tiedotuksia.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 270
Hmm... multa ei ole kyselty näppiksestä. Kuinka ne tuota kysyi? Mä en ole mielestäni saanut kuin niitä update tiedotuksia.
En tiedä, liittyikö siihen, että vaihdon aiemmin käyttöjärjestelmän LOS:sta stock Androidiin nopeampaa toimitusta ajatellen. Siihen samaan ketjuun vastasivat näppiksestä. Lisäksi minulle tulee puhelin laser kaiverruksella (engraving), niin saattoi siihenkin liittyä.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
743
Ei oo mitään itsellä kuulunut, eikä tunnu IGG:n kommenteissakaan kukaan kertoneen saaneensa seurantakoodia.

Eivät kyllä ole näppiksestäkään kysyneet vaikka skandinäppis mullakin. Tosin tein tuon vaihdon stock Androidiin jo aikoja sitten.
 

Painkiller

Panomies
Liittynyt
03.02.2017
Viestejä
975
Ei oo mitään itsellä kuulunut, eikä tunnu IGG:n kommenteissakaan kukaan kertoneen saaneensa seurantakoodia.

Eivät kyllä ole näppiksestäkään kysyneet vaikka skandinäppis mullakin. Tosin tein tuon vaihdon stock Androidiin jo aikoja sitten.
Juu ei ole tännekään tullut.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
743
Noh nyt näyttää postitukset alkavan juuri tulleen sähköpostin mukaan.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
743
Ilmeisesti fxtecin foorumeilla on porukka saanut jo laitteita.

katselin tuossa igg:stä tietoja ja jos nyt ymmärsin oikein niin mulla varausnumero/tilausnumero (contribution id) oli 15 mutta ei nähtävästi ole lähtenyt ekasta erästä.

joku epäili että ovat priorisoineet omien nettisivujensa tehdyt tilaukset ja ne jotka ovat tilanneet edellisen version jota eivät ole saaneet toimitettua.
 

Painkiller

Panomies
Liittynyt
03.02.2017
Viestejä
975
Eipä ole vieläkään tullut seurantakoodia ja ymmärrykseni mukaan minun pitäisi olla 500 ensimmäisen joukossa :sthinking:
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
743
Eipä ole vieläkään tullut seurantakoodia ja ymmärrykseni mukaan minun pitäisi olla 500 ensimmäisen joukossa :sthinking:
Joo ne ekat meni ihan muualle kuin igg ostajille, eli ilmeisestikin niille jotka olivat tilanneet pro1 ja eivät olleet sitä pystyneet toimittamaan, niin lupailivat nöille suoraan 1x tilalle.

Miut sitten batch2:ssa joskus elokuun loppupuolella
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
743
Ilmeisesti nyt on porukka esim eilen saanut jo seurantakoodeja mutta mitään selkeää kuvaa ei ole onko nämä edelleen näit B1 laitteita.

Tuntuu tuo hidastelu nyt olevan fxtecin käyttämän lähetysfieman kanssa että laitteet makoilee siellä ja niitä sitten laitetaan Fedexillä eteenpäin suhteellisen verkkaisesti.

Tuskin tuota hirveästi ennen elokuun loppua voi odotella, syyskuu varmaan todennäköisempi.
 

Painkiller

Panomies
Liittynyt
03.02.2017
Viestejä
975
Piruuttani heitin FX Techille sähköpostia ja vastasivat, että puhelimeni olisi kakkos erässä menossa postitukseen. Kuulemma tällä tai viimeistään ensi viikolla pitäisi tulla seurantakoodi. :joy: Olin siis ensimmäisen 500 joukossa.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
743
Piruuttani heitin FX Techille sähköpostia ja vastasivat, että puhelimeni olisi kakkos erässä menossa postitukseen. Kuulemma tällä tai viimeistään ensi viikolla pitäisi tulla seurantakoodi. :joy: Olin siis ensimmäisen 500 joukossa.
Onko sulla mikä Contrib ID Indiegogo:n sivuilla? Itselläkin kyllä pitäisi sitten tulla tuosta tokasta erästä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 717
Viestejä
4 316 475
Jäsenet
72 107
Uusin jäsen
goosewild

Hinta.fi

Ylös Bottom