Etikkakurkkujen laatu ja uudet tekijät.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja KtK
  • Aloitettu Aloitettu

KtK

Liittynyt
12.03.2017
Viestejä
424
Aina olen kunnon suomalaisista etikka(mauste) kurkuista pitänyt ja laajan kirjon testannut.
Suolakurkut on sitten erikseen ,ne vaatii oman juttunsa.

Mun makuun kaikki Felixin sun muitten lasipurkki kurkut on liian makkioita ja mauttomia.
Sopii johonkin ehkä (makean himoon)
Oikeita hyväksi maistettuja kurkkuja on mielestäni.
Myrttisen kurkut on 8 ja pual. Ei myydä täällä eteläsuomessa ,mut ovat ok.
Mutta se suomen ykkönen on selkeesti Sauvon etikkakurkut ,ei kahta sanaa 9++ vähintään.
Ennen vanhaan puhuttiin Mälikkälän etikkakurkuista ,mikä on sama ku nykyään Littoisissa tehdyt Sauvon etikkakurkut.
Mutta tänään ostin S-marketista Irtokurkkuja ja otin vahingossa herkkumaan irtokurkkuja.
Sauvon settiä oli toisessa purkissa,mutta en ruvennut vaihtamaan.
On sen perkeleen rapsakkaa ja yhtä hyvää,ku Sauvon säilykkeen kurkut.

Olikohan menny kurkut sekasin ,vai pystyykö joku oikeesti haastamaan Sauvon kurkut :)
Tämän testaan uudestaan.

Ja toinen positiivinen yllätys aiemmin oli lähikaupan KOTIMAISTA nimiset lasipurkin kurkkuviipaleet.

Ihmettelin ,et on tosi hyviä ja luin etikettiä.
valmistaja: Sauvon Säilyke Oy :)
 
Makuasioita. Henkilökohtaisesti Herkkumaan maustekurkut ovat ainoa ja oikea, mutta on niissäkin satunnaista vaihtelua. Purkkikurkut ovat merkistä riippumatta paskaa.
 
Myrttisen kurkut suutuntumaltaan kuin mätää kukkoo söis, maku kuitenkin ok. Herkkumaan kurkuissa hyvä suutuntuma ja makukin kohdallaan. Sauvon kurkut täytyy testata. Heinän naga-ja chilikurkut lähtee ostoskärryyn jos tulee vastaan, Tampesterin chilifesteiltä tuli kerran ostettua, olivat laatukamaa. Lasipurkkiviipaleisiin en kanssa koske, ällöö kuraa.
 
Viimeksi muokattu:
Herkkumaalle ääni täältäkin. Niissä on jämäkkä ja hyvä suutuntuma. Sauvon on liian pehmeitä ja vetisiä.

Kaikki makeat "jenkkikurkut" voi stikkaa suoraan roskiin ja sopii korkeintaan johonkin hampurilaisiin, mutta kunnon etikka/maustekurkkuja voi vetää ihan sellaisenaan suolaisen nälkään.
 
Makuasioita. Henkilökohtaisesti Herkkumaan maustekurkut ovat ainoa ja oikea, mutta on niissäkin satunnaista vaihtelua. Purkkikurkut ovat merkistä riippumatta paskaa.

Sieltä isommasta peltipurkista ne kaupassakin kaatavat kurkut sinne pönttöön, josta ihmiset sitten kilohinnalla kaivavat pusseihin. :rofl2:
 
Mielenkiintoinen aihe, toivoisi paljon keskustelua. Kunnollinen suolakurkku on yksinkertaisesti aivan parasta. Laiskana ei vaan kiinnostaisi itse tehdä.

Myrttisen kurkut suutuntumaltaan kuin mätää kukkoo söis, maku kuitenkin ok. Herkkumaan kurkuissa hyvä suutuntuma ja makukin kohdallaan. Sauvon kurkut täytyy testata. Heinän naga-ja chilikurkut lähtee ostoskärryyn jos tulee vastaan, Tampesterin chilifesteiltä tuli kerran ostettua, olivat laatukamaa. Lasipurkkiviipaleisiin en kanssa koske, ällöö kuraa.
Koska valkkarikurkku on omaan makuun niin Myrttistä on melkein pakko jos jotain on tarjolla. Irtomyynnissä voi toki hieman ämpäristä kerätessä tunnustella ja jättää ne pehmeimmät (aika usein suurimmat) pois.

Herkkumaa on ok, tosin irtomyynnissä voi siinäkin suorittaa valintaa. Herkkumaan tuotteet muutoinkin kait kaikki testattu. Ok kamaa muttei voi kaikkea hehkuttaa.
Ja sitten taas toisaalta. Herkkumaan Devils-chiliä on useampi tölkki nytkin kaapissa (kun sai eurolla) mutta... Kyllä niitäkin syö mutta... Sokeroituja etikkakurkkuja kera maun. Halvalla tehtiin kun muuta ei jaksettu? Mainitulla Heinällä on oikeaa laatua? Oliko jokin tarkemmin tunniste, jolla niitä etsiä?

Lähimmässä ässässä oli taannoin hyvin tarjolla: Säilykkeet - Kühne - Foodie.fi
Karhunlaukkaversio oli aivan syötävä. Parempiakin on syöty mutta useampi purkki on tuota mennyt. Laatuvaihtelua muttei kovin suurta. Toinen versio ei oikein iske vaikka aivan syötävä sekin.

Kaapissa on Euro-east (mistähän nämä, en heti muista) ja Rainbow venäläistä kokonaista kurkkua odottelemassa testiä. Ja Myrttistä valkkarina pihtituntumalta ok irtomyynnistä kun kohdalle sattui. Herkkumaata olisi ollut myös mutta jäi ottamatta.

Mielestäni hyvä kysymys on myös se, mistä näitä saa isomman erän kerralla? Osa kaupoista hinnoittelee aivan kestämättömästi näitä irtomyynnissä ja toisaalta oikeasti hyvää kurkkua kuluu hyvänä päivänä helposti useampi suurempi päivässä.
 
Ja huom. Juttu Koskee nyt etikkakurkkuja.
Suolakurkut ihan eri juttu ja täysin erilainen valmistusmenetelmä.
 
Ja huom. Juttu Koskee nyt etikkakurkkuja.
Suolakurkut ihan eri juttu ja täysin erilainen valmistusmenetelmä.
Voisitko siinä tapauksessa eritellä varsin tarkasti, mistä haluat keskustella.

Aina olen kunnon suomalaisista etikka(mauste) kurkuista pitänyt ja laajan kirjon testannut.
Suolakurkut on sitten erikseen ,ne vaatii oman juttunsa.

Myrttisen kurkut on 8 ja pual. Ei myydä täällä eteläsuomessa ,mut ovat ok.
Mutta se suomen ykkönen on selkeesti Sauvon etikkakurkut ,ei kahta sanaa 9++ vähintään.
Ennen vanhaan puhuttiin Mälikkälän etikkakurkuista ,mikä on sama ku nykyään Littoisissa tehdyt Sauvon etikkakurkut.
Mutta tänään ostin S-marketista Irtokurkkuja ja otin vahingossa herkkumaan irtokurkkuja.
Sauvon settiä oli toisessa purkissa,mutta en ruvennut vaihtamaan.
Niin... Mainitsin kyllä testaamista odottavissa venäläisen ja sikäli venytin aihetta. Muut olivat etikkapohjaista. Mutta josko siitäkin huolimatta puhuttaisiin niillä nimillä, joilla tuotteita on oikeasti tarjolla ja joilla moni ko tuotteet tuntee. Pari esimerkkiä:

Herkkumaan vihannessäilykkeet täydentävät aterioita Kurkku, viipale, mauste
Myrttisen Kurkut | Suola- ja maustekurkut parhaista suomalaisista avomaankurkuista Suola- ja maustekurkut
Sauvon Säilyke Oy - Kokonaiset Suola- ja maustekurkkua.

Näistä mitään ei kutsuta etikkakurkuksi. Etikkaa on esim Maku Viipalekurkku 300 g - Kurkkusäilykkeet - Felix ja muissa vastaavissa joita taas itse kutsun sokerikurkuiksi. Tällaisesta ns syömäkelvottomasta tuskin on tarpeen keskustella?

Vastaavasti Googlehaku ei etikkakurkulla nopealla katsomisella tarjoa yhtään valmistajaa.

Lienen pikkumainen mutta Google indeksoi näitä keskusteluja eikä foorumiakaan tuskin palvele oma ketju venäläisille, tämä, sokerilitkuille jne. Eivätkö oikeasti mahtuisi yhteen ketjuun koska aihe on kuitenkin todella marginaalinen? Tai sitten topic, joka kertoo yksiselitteisesti kaiken.
 
Kaapissa on Euro-east (mistähän nämä, en heti muista) ja Rainbow venäläistä kokonaista kurkkua odottelemassa testiä. Ja Myrttistä valkkarina pihtituntumalta ok irtomyynnistä kun kohdalle sattui. Herkkumaata olisi ollut myös mutta jäi ottamatta.

Olen syönyt vain kahdenmerkkisiä suolakurkkuja, nuo Euro-Eastit ovat hyviä. Taitavat olla venäläisiä. Sen sijaan jotkut oletettavasti suomalaiset, joita ostin irtomyynnistä niistä isoista altaista, olivat todella pahoja. Luulin sen perusteella, että en tykkää aidosta suolakurkusta, kunnes maistoin tuota Euro-Eastia.

P.S. kommentoin tähän suolakurkuista vaikka kiellettiin, koska ei näistä kahta ketjua saa.
 
Mites sen suomalaisen venäläismatkailijan kurkut, oliko se joku Ville?
Sen tuotteet yleensä ovat olleen 1/5, mites kurkut? Voiko niistä tehdä huonoja.
 
Eikös etikkakurkut ole niitä itse väännettyjä kurkkuviipaleita, joihin heitetään pöytäetikkaa, sokeria ja suolaa?

Kaupasta löytyy taas monenmoisia suola- ja maustekurkkuja. Felixillä useimmiten melko sokeripitoista ja muilla "pienemmillä" valmistajilla sitten taas ihan suolakurkkuja.
 
Ne Felixin Amerikkalaiset kurkut ovat makeita, koska Amerikassa laitetaan kaikkeen sokeria. Ne silti on maistuvia just sen takia.
En kovin hyviä suolakurkkuja ole päässyt maistamana, kun ei ainakaan täällä cittaris ole mitään Sauvon kurkkuja kokeiltavaksi tai sitten en ole huomannut.
Millainen pönikkä se on, mistä te aiemmin mainitsette? Noitakin on monenlaisia, on maustekurkkua jne.
 
Onko tuo nyt ihme, että nimitykset on sekaisin, kun täällä hehkutettu Sauvokin kutsuu maustekurkkujaan suolakurkuiksi. Ja niin olen minäkin tehnyt, niin kuin kaikki ihmiset, joita tunnen. Olen kutsunut suolakurkuiksi myös äidin tekemiä maustekurkkuja. Ne ns. oikeat suolakurkut on sitten kulkeneet nimellä venäläiset suolakurkut. Ja sillä nimellä noita yleensä kaupassakin myydään.

Oma arvostuslista menee näin:
Äidin tekemät :)
Herkkumaa
Sauvo
Myrttinen
Venäläiset suolakurkut
Muut kokonaisena myytävät maustekurkut
 
Sopii kai suolakurkutkin tänne ,mutta Etikkapohjaisten Maustekurkkujen arvioita aluksi kaipailin.
En maitohappokäyneiden suolakurkkujen.
Ovat täysin eri makuisia. ja suolakurkkuja on myös eri valmistajilla.
Ja Sauvon Säilyke ei kutsu maustekurkkujaan suolakurkuiksi ,se on vissi :)
Eikä kaikki muutkaan. Ihan ku sanois lanttuja perunoiksi.

Mutta anyway ,suolakurkkujakin on hyviä. Ovat useimmiten lötkömpiä ,kuin maustekurkut.
Rajuin syömäni suolakurkku oli Gdanskista ostetut kunnolla maitohappoiset valkosipulimaustetut.
Purkin salpakannen avaamisen jälkeen kuplintaa ja kurkku tutisi ja sihisi vielä leikkuulaudalla.
Se täytyi lopettaa ennen syömistä.
Tuoksu pirun voimakas,mutta oikeen hyvän makuista.
Noi oli todellakin aitoja suolakurkkuja.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä päin ainakin puheessa suolakurkku on maustekurkku jossa ei ole merkittävästi sokeria. Etikkakurkkuja molemmat. Ne hapatetut taas erotellaan sanomalla venäläisiksi. Felix näyttää makeusasteen kätevästi palluroina, muista pitää katsoa sokerin määrä ja ettei ole makeutusainetta.

Itse suosin nimenomaan etikkaisia ja suolaisia, mahdollisimman vähän makeutettuja. Näitä myös Felix sanoo suolakurkuiksi, muissa heidän kurkuissa on makeutusta.

Tosin jos itse teen tuorekurkusta, niin laitan kylmään etikkasuolaliemeen myös vähän sokeria, koska liemen täytyy olla perinteistä vahvempi eikä kurkut sinällään imelly. Kuumalla liemellä sokeria ei tarvii ja vettä saa olla suhteessa enemmän.
 
Meillä päin ainakin puheessa suolakurkku on maustekurkku jossa ei ole merkittävästi sokeria. Etikkakurkkuja molemmat. Ne hapatetut taas erotellaan sanomalla venäläisiksi. Felix näyttää makeusasteen kätevästi palluroina, muista pitää katsoa sokerin määrä ja ettei ole makeutusainetta.

Itse suosin nimenomaan etikkaisia ja suolaisia, mahdollisimman vähän makeutettuja. Näitä myös Felix sanoo suolakurkuiksi, muissa heidän kurkuissa on makeutusta.

Tosin jos itse teen tuorekurkusta, niin laitan kylmään etikkasuolaliemeen myös vähän sokeria, koska liemen täytyy olla perinteistä vahvempi eikä kurkut sinällään imelly. Kuumalla liemellä sokeria ei tarvii ja vettä saa olla suhteessa enemmän.

Teilläpäin on suolakurkut ja maustekurkut sekaisin ku seinäkello ,niinkuin monissa pitäjissä usein on.
Felixin kaikki kurkut ovat huonoja sokerisia.
Sokeria pitää välttää (diabeettes sun muut tulee ja lyärään klapit poikki polven alta) ja rollaattoriin.
Makeutusaine ok.
Feelixin sokerikurkut Käyvät ehkä jossain jenkkimajoneesiin upotetussa cheddarpurilaassa ,missä maulla ei ole sen enempää merkitystä.
Yhtään hyvää "lajiketta" en ole niiltä maistanut.
 
Viimeksi muokattu:
Teilläpäin on suolakurkut ja maustekurkut sekaisin ku seinäkello ,niinkuin monissa pitäjissä usein on.
Felixin kaikki kurkut ovat huonoja sokerisia.
Käyvät ehkä jossain jenkkimajoneesiin upotetussa cheddarpurilaassa ,missä maulla ei ole sen enempää merkitystä.
Yhtään hyvää "lajiketta" en ole niiltä maistanut.
Felix Suolakurkkuviipale, sokeria 0,8%. Jos et tuotakaan määrää siedä, olet meistä kahdesta se outo. Sauvon Suolakurkuissa niissäkin suolaa 1,5%, muissa heidän vielä enemmän, en ole varma minkä ymmärrät "Sauvon Etikkakurkuiksi".
 
Ei paha suolakurkuista ,Hehh ,mites Etikkapohjaiset maustekurkut?
Eli ne eniten myydyt ja yleisimmät tuotteet.
Siellähän se feelix onkin komeasti vähintään 5.6%
Sauvvo pesee 2.6% :)
Ja herkkumaa taitaa olla 2.0% sokeria.

Makkiaa paskaa on Feelixin maustekurkut edelleen ja maku heikko verrattuna kunnon kotimaisiin tuotteisiin,ei auta.
 
Viimeksi muokattu:
Ei paha suolakurkuista ,Hehh ,mites Etikkapohjaiset maustekurkut?
Eli ne eniten myydyt ja yleisimmät tuotteet.
Siellähän se feelix onkin komeasti vähintään 5.6%
Sauvvo pesee 2.6% :)
Ja herkkumaa taitaa olla 2.0% sokeria.

Makkiaa paskaa on Feelixin maustekurkut edelleen ja maku heikko verrattuna kunnon kotimaisiin tuotteisiin,ei auta.
Äläs nyt, ei nuo Felixin suolakurkut kuulemma suolakurkkuja ole. Etikkapohjaisia nekin.

Itselle riittää jos löydän sen yhden mielestäni kategoriaan sopivan tuotteen jota voi huoletta ostaa pettymättä. Muita lähes vastaavia kokeilen ajoittain siltä varalta, että olen tehnyt jokin väärän olettaman. Esim. voileipäkurkut ovat pääsääntöisesti kelvollisia ja liki täydellisiä "hampurilaiskurkkuja".
 
Äläs nyt, ei nuo Felixin suolakurkut kuulemma suolakurkkuja ole. Etikkapohjaisia nekin.

Itselle riittää jos löydän sen yhden mielestäni kategoriaan sopivan tuotteen jota voi huoletta ostaa pettymättä. Muita lähes vastaavia kokeilen ajoittain siltä varalta, että olen tehnyt jokin väärän olettaman. Esim. voileipäkurkut ovat pääsääntöisesti kelvollisia ja liki täydellisiä "hampurilaiskurkkuja".

Hienon linkin pistit Felixin "suolakurkuille" vahingossa. Sisältää lasinsirpaleita aika ajoin.
Jännitystä elämään by Felix :) Takaisinveto päällänsä.
joo ,en sano feelixin suhteen enää yhtään mitään. Eiköhän peli ole selvä jo.


Ja makuasioista ei saa.....olla kiistelemättä ;)
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä nämä kotimaiset Felixin maustekurkut maistuvat ainakin minulle erinomaisesti.
 
Normaalisti lähikaupasta hakenut kerran kuussa erään kotimaisen valmistajan suolakurkkuja. Olivat päässeet loppumaan.
Joten otin tilalle Felixin maku perinteiset viipaleet purkin. Ihmettelin jo avatessa outoa hajua. Maku ja koostumus täysin kummallinen. Ja osa viipaleista kummallisen pehmeitä, osittain epämääräiseksi mömmöksi jääneet purkinpohjalle.
Pari vuotta sitten viimeksi ostanut Felixin tuotetta, silloin oli ihan hyviä.

Pakko oli kyljestä lukea mitä tuli ostettua. Valmistusmaa tsekki/joku toinen epämääräinen itämaa.
Eli kalliilla brandilla koitetaan kovaan hintaan myydä itäeuroopan mössöä. Ja pienellä printillä purkin takana.
 

Liitteet

  • 20221128_193140.jpg
    20221128_193140.jpg
    286,3 KB · Luettu: 31
Katsokaas huvikseen mitä Wikipedia sanoo suola- ja maustekurkuista.

Suolakurkku ja Maustekurkku

Selkein ero on että suolakurkku tehdään kylmään suolaliemeen, mutta voidaan myöhemmin säilöä etikkaliemeen. Maustekurkku taas tehdään kuumennetusta mausteliemestä jossa etikkaa, sokeria, suolaa ja sinapinsiemeniä sekä vettä ja liemi kaadetaan kuumana kurkkujen päälle purkkiin.

Venäläinen kurkku voisi sitten olla se hapankurkku koska tehdään maitohappokäymisellä ja on hapan.

Omat maustekurkut on siitä hyviä että sokerin määrää voi itse säätää. Täytyykin seuraavaksi testata suolakurkkuja itse tehden.
 
Katsokaas huvikseen mitä Wikipedia sanoo suola- ja maustekurkuista.
Kukahan nuokin on kirjoitellut? Tuntuu ainakin kurkkujen valmistajat ja kotimaiset lehdet olevan sitä mieltä, että suolakurkkuja ovat ne venäläiset, maitohappokäymisellä valmistetut.
 
En tiedä kuka on kirjoittanut ja onko tuossa mitään järkeä mutta toisaalta suolasienet tehdään kyllä samalla lailla kylmään veteen ja suola on se mikä ne säilöö.
 
Myrtisen irtokurkut on/oli laadullisesti hunoja.
Ne pienessä muovi-ämpärissä ovat ihan ykkösiä.
Napakoita ei pehmeitä ainakin näin "alkukaudesta".
Se pikku ämpärillinen menee aika nopsaan. Noin 10kpl ämpärissä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 549
Viestejä
4 539 972
Jäsenet
74 820
Uusin jäsen
Niemi_81

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom