Ethernet to WiFi 6, hidas netin nopeus

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
Ostin uuden modeemin, joka tukee WiFi 6sta. Säästääkseni LAN portteja muille laitteille, olisin halunnut yhdistää PCni kaapelin sijaan Wlanilla, koska emolla on Killer AX1650 WiFi 6.
Nyt näyttää siltä, että netin nopeus jää tuon WiFin kanssa vain n. 50 Mbps, kun kaapelin kanssa se saavutti maksimin.
Miksi tuo toimii noin hitaasti? Kone on yhdistetty 5 GHz Wlaniin.
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
994
Mitkähän laitteet nyt lopulta on kysymyksessä? Ainoa mikä tulee äkkiseltään mieleen on, että reitittimen asetuksista WiFin nopeus on rajoitettu johonkin 54 Mbps nopeuteen tuossa 5 GHz verkossa.
 
Viimeksi muokattu:

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
Modeemina on Fritzbox 6660 ja mitään rajoituksia ei pitäisi olla. PChen on kytketty tikkuantenni, joka on molemmissa antennipaikoissa kiinni.
Kokeilin ipadilla myös netin nopeutta ja sillä pääsi 70Mbps, joka sekin on reilusti alakanttiin, kun maksimi on 250Mbps. Android tabletilla netin nopeus näytti 100Mbps. Molemmat käyttää samaa langatonta verkkoa, tosin 2.4 Ghz.
Vaikuttaisi, että tuon WiFin signaali heikkenee nopeasti, koska kännykällä ihan modeemin yllä, nopeus oli lähes 100Mbps, mutta heti jo seuraavassa huoneessa se tippui 70Mbps:ään. Ei sen silti pitäisi noin radikaalisti leikkautua. Tossa modeemissa tosin ei ole mitään antenneja, mutta sitä markkinoidaan WiFi 6 modeemina.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 169
Modeemina on Fritzbox 6660 ja mitään rajoituksia ei pitäisi olla.
On monia konsteja rajoittaa noeputta. Jos millään ei saa vauhtia niin asetukset kuluta läpi, siis WLAN asetukset ja muutkin.
Kannattaa lähteä ns perus asetuksilla, kapea kaista, rajoitettu teho, perus jutut, ja kaikki ylimääräiset WLAN asiakkaat kytkeä pois.

PChen on kytketty tikkuantenni, joka on molemmissa antennipaikoissa kiinni.
Jos pc on jokin peltikoteloinen PC kotelo, jonka taka pari tikkua töröttää, niin huono paikka jos tukiasema ei ole sillä puolella.

Vaikuttaisi, että tuon WiFin signaali heikkenee nopeasti, koska kännykällä ihan modeemin yllä, nopeus oli lähes 100Mbps, mutta heti jo seuraavassa huoneessa se tippui 70Mbps:ään. Ei sen silti pitäisi noin radikaalisti leikkautua.
5Ghz alueella sopivan huono väliseinä voi lähes estää koko yhteyden, joku toinen seinä voi olla vaikutuksiltaan lievempi.

En tiedä millainen hallinta tukiasemassa ja asiakkaissa, niin kannattaa katsella niisä vähän myös singaanli tietoja. Joa pelkkiä pallkeja katselet, niin lähtökohta että täydet, jos olet pudottanut tukiasemasta tehoa, niin yhtä vajaakin voi riittää.

Katso siis ne millä nopeusluokalla yhteys on muodostettu. Ja jos saat kokeiltua sisärvekossa nopeuksia niin pääset paremmin kärrylle kuin jollain nettitesteillä (siis jos voi siirtää dataa vaikka jostain toisesta tietokoneesta joka 1Gbit kaapelin perässä)

5Ghz wlanilla voi jopa kerrostalossa päästä 500mbit/s vauhteihin.

Jos asetuksia säätäessä uudelleen käynnistä wlan tukiaseman niin kanavavalinnoista riippuen voi mennä huomattavan pitkään aikaa ennen kuin verkko tulee näkyviin.
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
994
Missä se reititin sitten sijaitsee PC:n nähden? Ja onko katsottu ettei reititin oletuksena käytä jotain kanavaa langattomien verkkojen kanssa joilla on jo muutenkin paljon liikennettä lähistöllä jos sattuu asumaan vaikkapa kerrostalossa?
Ja lisäksi onko kyseessä tosiaan Mbps nopeudet, eikä MB/s?

Joissakin reitittimissä voi oletuksena nuo langattomien verkkojen asetukset olla hassuja:

1596729640196.png
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 691
Viestejä
4 189 188
Jäsenet
70 783
Uusin jäsen
tolvmaister

Hinta.fi

Ylös Bottom