Esipaistettu patonki pakkasesta, miten?

Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
Moi,
Nykyään 90% kaikista esipaistetuista jutuista on samassa tilassaan, eli 6kpl sämpylöitä / 2 patonkia.
Kuitenkin syön yhden patongin tai kolme sämpylää joten hävikkiin menee aina puolet koska esipaistetut eivät kestä ilmaa muutamaa tuntia enempää.
Pari päivää sitten patonki meni uuniin, ja päätin että yritän pelastaa toisen ja nakkasin sen pakastimeen.

Valmistusohje sanoo 8-10min 200-225C, siis huoneenlämpöiselle.
Onko kukaan tehnyt pakkasessa olevasta esipaistettua? Eli pitääkö vain nakata pellille ja seurata väriä? Vai voiko noita edes yrittää valmistaa pakastamisen jälkeen?
Raportoin kyllä jälkikäteen miten meni.
 
Itse noita aiemmin paljon pakastin, muistaakseni lämmitys aika ja lämpötila oli samat myös tuolle jäiselle. Ihan syötäviä niistä tuli.
 
Vihdoinkin sain tuon jo yli kuukauden pakkasessa olleen kalikan valmistettua.
Tein niin että laitoin kaveriksi tuoreen, huoneenlämpöisen patongin.
Luin ohjeesta (tuoreen) että uunissa 225C 12-13min ja sen mukaan sitten mentiin tämä oli tulos 12 min jälkeen, tuore etualalla, eli täysin kypsä.
Takana ollut oli ottanut hiukan enemmän rusketuksta mutta pohja oli vielä raa'ahko ja huomasin että ilmeisesti olivat eri valmistajilta kun pakkasessa olleella olikin 8-10 min paistoaika.

Mutta koska pohja oli vielä ei-täydellinen niin noille 8-10 min lämmoitysajn omaaville, pakastimesta otetulle, kokeilen seuraavaksi 10 min tasalämpö ja sitten 3-4 min alalämmöillä tai alapellille.
patong.jpg


Täysin syötäviä molemmat.
 
Varmempi ottaa tunniksi huoneenlämpöön tai käyttää pari minuuttia 50% mikrossa sulamassa. Paras tietty ottaa jo aamulla sulamaan jos tietää illalla tarvitsevan, mutta jo tunnin sulatus tekee ihmeitä noin höttöiselle tavaralle.

Tai jos pakko suoraan pakkasesta, niin paistolämpö enintään 180C ja ajan sijaan tarkkailu.
 
Jatkumoa :
Laitoin alatasolle suoraan pakkasesta 175C, tällä kertaa pakkaus sanoi 12-15min 225C.
10 min jälkeen en nähnyt mitään edistymistä, ehkä alalämmitys ei uunissa toimi, oli kuitenkin ylä ja ala valittu päälle, nostin keskitasolle toiseksi 10 minuutiksi

Sitten näytti jo hyvältä ja odottelin vielä pari minuuttia niin valmista tuli.

patong.jpg


Edelleenkään ei mitään patenttiratkaisua ja eri valmistajien todella erilaiset paistoajat ja lämpötilat eivät auta kun ohjeen vastaisesti pakkasen kautta tulevat.
Kahdessa seuraavassa paree-ennen on parin viikon päässä ja ovat ihmetyksekseni jopa omassa ilma(kaasu)tilassaan joten nuo menevät huoneenlämmöstä molemmat.
 
Ite vaan aina laitan uunin päälle ja tavotteen 225c ja siinä samalla patongit uuniin, pari min sen jälkeen ku uuni on saavuttanut tavoitelämpötilan niin on yleensä aika bueno.
 
Ite vaan aina laitan uunin päälle ja tavotteen 225c ja siinä samalla patongit uuniin, pari min sen jälkeen ku uuni on saavuttanut tavoitelämpötilan niin on yleensä aika bueno.
Itse laitoin eilen uunin lämpiämään -> 200C muita tarkoitusperiä kuin esipaistetun ja pakastetun patongin valmistamista varten, mutta otin aikaa, siihen meni 10minuuttia kunnes lämpötila oli saavutettu, ja tuossa ajassa ei minulla, kun varmiiksi kuumaan uunin nakkasi tuollaisen patongin, tapahtunut oikeastaan mitään, ei taikinan ruskistumista tai muuta ja 12 minuuttia lisää oli tarpeen.
 
Ite vaan aina laitan uunin päälle ja tavotteen 225c ja siinä samalla patongit uuniin, pari min sen jälkeen ku uuni on saavuttanut tavoitelämpötilan niin on yleensä aika bueno.
Kyllähän tuo metodi näköjään toimii (huoneenlämpöistä kokeilin, ei pakastettua), eli 10-12 paistoajan patongit kylmään uuniin ja lämmöt 225C, n. 14 minuuttia ja oli valmis, oli hiukan mureneva mutta sai kuitenkin halkaistua kun varovasti leikkasi.
patokylm.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
267 055
Viestejä
4 618 674
Jäsenet
75 980
Uusin jäsen
sifu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom