Ensituntumat: Samsung Galaxy S10 -mallisto

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 386Samsungin satoja miljoonia kappaleita myynyt Galaxy S –lippulaivamallisto on ehtinyt jo kymmenenteen sukupolveensa, jota yritys juhlisti julkaisemalla kolme Galaxy S10 –mallia 20. helmikuuta järjestetyissä Unpacked-tilaisuuksissa. io-tech pääsi tutustumaan uusiin Galaxy S10, Galaxy S10+ ja Galaxy S10e –malleihin tuoreeltaan Lontoon julkaisun yhteydessä.

Käymme tässä ensituntumat-artikkelissa läpi Samsungin uusista lippulaivamalleista saamiamme ensivaikutelmia ja havaintoja. Varsinainen testiartikkeli on luvassa näillä näkymin maaliskuun lopulla, kunhan olemme saaneet testikappaleet käsiimme ja ehtineet testata niitä riittävästi jokapäiväisessä käytössä.


Galaxy S10 & Galaxy S10+


Muotoilultaan ja rakenteeltaan Galaxy S10 ja S10+ eivät ole muuttuneet merkittävästi kahden edellisen vuoden edeltäjiinsä nähden. Näytön reunukset ovat toki kutistuneet havaittavasti ja design on hieman aiempaa kulmikkaampaa Note9-mallin suuntaisesti, mutta kyse on lähinnä viilauksista vuoden 2019 ”vaatimusten” mukaiseksi. Samsungin olisi voinut odottaa toteuttavan suurempiakin muutoksia, ottaen huomioon Galaxy S10 –malliston juhlavuoden.

Niin tai näin, Galaxy S10 ja S10+ ovat joka tapauksessa sulavan ja modernin näköisiä älypuhelimia, joiden ulkoasusta voi päätellä, että kyse on lippulaivamalleista. Lasisen etu- ja takakuoren väliin puristettu metallirunko on tukeva ja laitteet tuntuvat jämäkältä ja laadukkaalta, eivätkä elä väänneltäessä.Galaxy S10:n ulkomitat ovat kasvaneet hieman (pituus +2,2 mm, leveys +1,7 mm, paksuus -0,7 mm) Galaxy S9:ään nähden, sillä laitteen näytön läpimitta on kasvanut 0,3 tuumalla. Osasyy koon kasvamiseen on mallistoon lisätty kolmas S10e-malliversio, jonka näyttökoko on sama Galaxy S9:n kanssa.

Galaxy S10+:n ulkomitat ovat pysyneet lähestulkoon samoina Galaxy S9+:n kanssa, vaikka näyttökoko on kasvanut 0,1 tuumalla. Pituus on pienentynyt 0,5 mm:llä, leveys kasvanut 0,3 mm:llä ja paksuus pienentynyt 0,7 mm:llä.

Paino on sen sijaan pudonnut molemmissa malleissa – Galaxy S10:ssä seitsemän ja S10+:ssa peräti 14 grammaa, jonka huomaa jo laitetta pidellessä.Kuten jo edellä mainittiin, sekä Galaxy S10:n että S10+:n näyttö on kasvanut viime vuodesta. Perusmallissa kasvua on tapahtunut 5,8 tuumasta 6,1 tuumaan, kun taasen plus-mallissa kasvupyrähdys on hieman maltillisempi 6,3:sta 6,4 tuumaan.

Näyttötekniikka ei sen sijaan ole muuttunut, sillä molemmissa malleissa paneeli perustuu yrityksen tuoreimman sukupolven Dynamic AMOLED –tekniikkaan. Kuvasuhde on kasvanut entisestään ja 19:9-kuvasuhteella resoluutioksi muodostuu 3040 x 1440 pikseliä. Näytön pitkät sivut ovat viime vuoden tapaan hieman kaarevat, jolla on saatu pienennettyä laitteen leveyttä. Näytöt tukevat HDR10+-värintoistoa.Uutena ominaisuutena Samsung on siirtänyt sormenjälkitunnistimen takakuoresta näyttöpaneelin alle. Edellisten Galaxy S –sukupolvien sormenjälkitunnistimet saivat kritiikkiä sijainnistaan ja toiminnastaan, joten uuden ratkaisun voi toivoa tuovan parannusta jopa molempiin. Ultraäänitekniikkaan perustuva tunnistin on sijoitettu näyttöpaneelin alapuolelle näytön alaosaan ja nopeiden ensitestiemme perusteella se toimi varsin hyvin. Tunnistin toimii myös näytön ollessa pois päältä sekä kosteiden sormien kanssa.Molemmissa malleissa näytön ylä- ja alareunus on pienentynyt entisestään, josta on osittain kiittäminen näytön oikeaan ylänurkkaan toteutettuun kamerareikää. Reiän toteutuksesta ja sijainnista voi olla montaa mieltä, eikä se vakuuttanut täysin allekirjoittanutta varsinkaan Galaxy S10+ -mallissa. Etukamera käyttää kaikissa malleissa 10 megapikselin sensoria, automaattitarkennusta ja f1.9-aukkosuhteen objektiivia. Plus-mallissa on lisäksi kahdeksan megapikselin syvyystietokamera f2.2-objektiivilla.

Ensihavaintojemme mukaan Galaxy S10 –mallin yksittäinen etukamera on huomattavasti vähemmän häiritsevä kuin Galaxy S10+:n kaksoiskamera. Samsungin kamerareikätoteutus ei vaikuttaisi olevan ainakaan käyttöliittymän kannalta aivan optimaalinen, sillä jos kameran ei halua jäävän sisällön saartamaksi, on näytön yläreunasta rajattava pois arviolta 120-150 pikselin korkuinen kaistale, kun tyypillinen ilmoituspalkin viemä tila on ollut tyypillisesti noin 80–90 pikseliä korkea. Samsungin omien sovellusten käyttöliittymät osaavat luonnollisesti ottaa reiän huomioon ja Samsungin edustajan mukaan Android Pie tarjoaa kolmansien osapuolien sovellukselle mahdollisuuden huomioida reikä automaattisesti käyttöliittymässä, jonka hyödyntäminen jää kuitenkin käytännössä sovelluskehittäjän varaan.

Näytön kaventuneen yläreunan myötä Samsung on päättänyt luopua iiristunnistuksesta, jota se on käyttänyt viimeisimpien sukupolvien huippumalleissaan. Tilalla on kamerapohjainen kasvojentunnistus, joka ei luonnollisestikaan ole luotettavuudeltaan iiristunnistuksen tasoa.Galaxy S10 –mallit lähtevät tavoittelemaan lippulaivapuhelimien suorituskykykuninkuutta Samsungin uusimman sukupolven Exynos 9820 –järjestelmäpiirillä. Ulkomailla tarjolle tulee myös Snapdragon 855 –piirilliset versiot, jotka eivät kuitenkaan kosketa Suomen markkinoita.

Uusi Exynos 9820 –piiri valmistetaan modernilla kahdeksan nanometrin LPP-prosessilla (Low Power Plus) ja se sisältää kaksi huippusuorituskykyistä custom-prosessoriydintä, kaksi Cortex-A75-ydintä sekä neljä virtapihiä Cortex-A55-ydintä. Samsungin mukaan uusi prosessoriratkaisu tarjoaa 20 % parannuksen yhden ytimen suorituskykyyn, 15 % parannuksen moniydinsuorituskykyyn ja 40 % parannuksen energiatehokkuuteen.

Grafiikkasuorittimena Exynos 9820:ssä toimii ARM Mali-G76 MP12, jonka kehutaan tarjoavan 40 % parempaa suorituskykyä ja 35 % parempaa energiatehokkuutta edeltäjäpiirin grafiikkasuorittimeen nähden. Uutta on edeltäjäpiiristä puuttunut NPU-tekoälysuoritin, jonka luvataan seitsenkertaistavan tekoälytoimintojen nopeuden edeltäjään nähden. LTE Advanced Pro –modeemi on markkinoiden nopein ja kykenee 2 Gbit/s latausnopeuteen (Cat.20).

Muistimäärät ovat malliversiokohtaisia. Galaxy S10 tulee Suomessa myyntiin 8 & 128 Gt –muistiyhdistelmällä. Galaxy S10+ on puolestaan tarjolla 8 & 128 ja 12 & 1024 Gt versioina ja on samalla markkinoiden ensimmäinen teratavun tallennustilalla varustettu älypuhelin. Tallennustilaa voi laajentaa jopa 512 Gt:n micro-SD-muistikortilla.Lasisen takakuoren muotoilulliset muutokset ovat yhtä hillittyjä kuin etupuolella. Takakuoren kaartuvat reunat ovat symmetriset etupuolen lasin muotojen kanssa. Suurimpana visuaalisena muutoksena kamera-asetelma on käännetty pystystä vaaka-asentoon Note9:n tapaan ja sormenjälkitunnistin on poistettu takakuoresta.

Takakuoren alla majailevaan akkuun on tullut mukavaa kapasiteettiparannusta edeltäjiin nähden, sillä Galaxy S10:ssä milliampeeritunnit ovat lisääntyneet 400:lla ja S10+:ssa peräti 600:lla (3400 ja 4100 mA).

Uutuusominaisuus on myös käänteinen langaton lataus, joka nähtiin viime syksynä myös Huawein Mate 20 Pro –mallissa. Toisin sanoen Galaxy S10 –malleja voi käyttää langattomana latausalustana toiselle laitteelle, kuten Samsungin langattomille Galaxy Buds –kuulokkeille.Takakameran toteutuksen suhteen Galaxy S10- ja S10+ ovat kehittyneet positiiviseen suuntaan, sillä kameroiden määrä on lisääntynyt kahdesta kolmeen ja tärkeimpänä seikkana molemmista malleista löytyy nyt sama kameraratkaisu, eli Galaxy S10:n ostajan ei tarvitse enää tyytyä karsitumpaan toteutukseen.

Kolmoiskameraratkaisu koostuu 12 megapikselin pääkamerasta (f1.5-2.4), 12 megapikselin telekamerasta (f2.4, 45 asteen kuvakulma) sekä 16 megapikselin superlaajakulmakamerasta (f2.2, 123 asteen kuvakulma), joiden avulla kuvaamista voi harrastaa monipuolisesti erilaisissa tilanteissa. Pääkamera käyttää suurta 1,4 mikrometrin pikselikokoa sekä Dual Pixel –tarkennusta. Sekä pääkamerassa että ”telekamerassa” on optinen kuvanvakain.Kamerasovelluksen ulkoasua on uudistettu ja tekoälyn kohteentunnistusominaisuuksia parannettu. Kuvaustilavalinnat on siirretty suljinpainikkeen viereen ja vaihtaminen kolmen kameran välillä onnistuu sujuvasti suljinpainikkeen lähettyvillä sijaitsevasta valitsimesta. Uusia kameratoimintoja ovat kuvan ottamiseen ja rajaamiseen vinkkejä antava Shot Suggestions sekä optista ja elektronista vakautusta hyödyntävä Super Steady –kuvanvakautus videokuvauksessa.


Galaxy S10e
Aiemmilta vuosilta tutun perusmallin ja plus-mallin ohella tämän vuoden mallivalikoimaan kuuluu myös edullisempi Galaxy S10e –malli, joka sijoittuu kooltaan ja hinnaltaan sisarmalliensa alapuolelle. Ensisilmäyksellä S10e:stä tulee hieman mieleen kolmen vuoden takainen Galaxy S7 –malli modernisoituna versiona. Toisin kuin kalliimmissa S10-malleissa, S10e:n näyttö on tasapintainen eikä kaarru reunoiltaan (reunoissa pieni pyöristys), joka on joillekin käyttäjille tervetullut ominaisuus. Tasaisen näytön myötä S10e tuntuu kädessä hieman ”pulleammalta” kuin sisarmallinsa.

Kooltaan S10e on lyhyempi ja hieman leveämpi kuin viimevuotinen samankokoisella näytöllä varustettu Galaxy S9. S10e on tätä peräti 5,5 mm lyhyempi, 1,2 mm leveämpi ja 0,6 mm ohuempi. Painoa on 150 grammaa, eli 13 grammaa GS9:ää vähemmän.Galaxy S10e:n näyttö on läpimitaltaan 5,8 tuumaa, eli sama kuin Galaxy S9:ssä. Koska näytön pitkien sivujen reunat eivät ole kaarevat ja niissä on nähtävissä selvä reunus, on laitteen leveys siitä huolimatta hieman kasvanut. Näyttö perustuu Samsungin huippumalleille tyypilliseen tapaan Dynamic AMOLED –paneeliin ja mutta sen tarkkuus on sisarmalleja alhaisempi 1080 x 2280 pikseliä. Näytöstä löytyy myös HDR10+-tuki.

Yksittäinen etukamera on sijoitettu Galaxy S10:n tapaan näytön oikeassa ylänurkassa sijaitsevaan aukkoon, jonka toteutus ei juuri poikkea kalliimmasta sisarmallista. Sormenjälkitunnistinta ei ole sijoitettu e-mallissa näytön alle, vaan laitteen kylkeen.S10e:n takakuori on lasia ja muotoiltu pitkiltä sivuiltaan hieman kaarevaksi sisarmalliensa tapaan. Takakuoren alla majailevan akun kapasiteetti on 3100 mAh, eli pienempi kuin muissa S10-malleissa, mutta toisaalta 100 mAh suurempi kuin viimevuotisessa Galaxy S9 –mallissa.

Koska sormenjälkitunnistinta ei ole takakuoressa eikä näytön alla, on se sijoitettu laitteen oikean kyljen yläosaan virtapainikkeen yhteyteen. Tunnistimen sijainti on osittain makuasia ja siitä voi olla montaa mieltä, mutta kylkitunnistin on ainakin käsillä lähes kaikissa käyttötilanteissa.Kameran osalta S10e:n toteutus on hieman sisarmalleja karsitumpi, sillä kameroita on kolmen sijaan ”vain” kaksi kappaletta. Pääkamera perustuu muista GS10-malleista tuttuun 12 megapikselin sensoriin 1,4 um pikselikoolla sekä vaihtuvalla aukolla (f1.5-2.4) varustettuun optisesti vakautettuun objektiiviin. Toinen kamera käyttää 16 megapikselin sensoria ja ultralaajakulmaista 123 asteen f2.2 objektiivia. Optinen sykemittausmahdollisuus on jätetty pois salaman vierestä.


One UI
Kaikki uudet Galaxy S10 –mallit käyttävät Android 9 Pie –käyttöjärjestelmää sekä alkuvuodesta päivityksenä vanhoille malleille saapunutta uutta One UI –käyttöliittymää, jonka ulkoasuun on tehty merkittäviä uudistuksia yrityksen aiempaan Experience UI:hin nähden. Käytännössä Samsung on pyrkinyt tekemään puhelimen käyttämisestä ja sisällön esittämisestä selkeämpää jakamalla ruutunäkymää uudella tavalla ja tuomalla kontrolleja paremmin sormien ulottuville.

Ensituntumien perusteella käyttöliittymän ilme on muuttunut pelkistetympään suuntaan ja esimerkiksi tumma teemavaihtoehto saa kehuja. Toisaalta uusi sisältöasettelu ei tunnu kaikissa tilanteissa hyödyntävän näyttöpinta-alaa parhaalla mahdollisella tavalla hyväkseen. Hauskana deja-vu-efektinä sovelluskuvakkeet tuovat mieleen Nokian MeeGo-pohjaisen N9-puhelimen.

Samsung kertoo hyödyntävänsä järjestelmäpiirin tekoälyominaisuuksia suorituskyvyn parantamisessa mm. prosessoritehon tarpeen sekä sovellusten käytön ennakoinnissa.


Yhteenveto
Ensituntumien yhteenvetona Samsungin kymmenennen sukupolven Galaxy S –mallisto on aiempaa monipuolisempi ja paikkaa samalla joitain edellisten sukupolvien puutteita. Muotoilullisesti kyseessä on jälleen melko varovainen ja luonnollinen kehitysaskel, joka tuo malliston jälleen askeleen lähemmäs koko etupuolen peittävää näyttötoteutusta. Parannusta on tapahtunut myös lähes kaikilla muillakin osa-alueilla ja ainakaan ensituntumien perusteella Samsung ei ole jättänyt lippulaivoihinsa juurikaan merkittäviä teknisiä heikkouksia.

Hintahaitari on aiempaa laajempi, sillä Galaxy S10e kustantaa Suomessa 799 euroa, Galaxy S10:n hinnat alkavat 949 eurosta ja Galaxy S10+:n 1049 eurosta. Teratavun tallennustilalla varustettu S10+ maksaa 1679 euroa. Laitteet tulevat Suomessa myyntiin 8. maaliskuuta. Galaxy S10:n ja S10+:n ennakkotilaajat saavat kaupan päälle langattomat Galaxy Buds –kuulokkeet.

Malliston huipulle sijoittuvan Galaxy S10 5G –mallin hinnoittelua tai saapumisajankohtaa Suomen markkinoille ei ole vielä vahvistettu. Samsungin mukaan laitteen julkaisu Pohjoismaissa riippuu siitä, milloin verkkojen kehitys saavuttaa tarvittavat päivitykset.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
193
Kommentoiko Samsung mitenkään erityisemmin S10e mallin jenkkisaatavuutta tai sormenjälkilukijaa? Mietin vain että miten tuo eroaa Sonyn toteutuksesta jos eroaa, ja saako tuotakaan viedä jenkkilään?
Sony kun ei ole saanut pitää virtapainikkeen sormenjälkilukijaa toiminnassa jenkeissä myydyissä puhelimissaan.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 073
Ennen kuin alettiin tehdä näytä lovi puhelimia, en koskaan kiinnittänyt huomiota että etu kameraa edes on.
Tuossa se kyllä suorastaan hyppää silmille.
 

Juha Uotila

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 935
Kommentoiko Samsung mitenkään erityisemmin S10e mallin jenkkisaatavuutta tai sormenjälkilukijaa? Mietin vain että miten tuo eroaa Sonyn toteutuksesta jos eroaa, ja saako tuotakaan viedä jenkkilään?
Sony kun ei ole saanut pitää virtapainikkeen sormenjälkilukijaa toiminnassa jenkeissä myydyissä puhelimissaan.
Sonyn toteutushan oli ihan erilainen ja siinä oli jenkkien osalta jotain patenttiongelmaa/rojaltimaksuja.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 318
Rahalla saa ja hevosella pääsee. Onhan nämä puhelinten hinnat karannut vähän turhan korkeaksi. Tai mikäs minä olen sanomaan, jos kerran kauppa käy tuohonkin hintaan.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 248
Mikähän idea on laittaa virtanappi-sormenjälkilukijakombo laitteen kyljen yläreunaan? Eihän sinne yletä millään sormella vaihtamatta luonnollista otetta puhelimesta :confused: Samsungin käyttötestaajat on edelleen jotain ihmeen sormieläimiä.
Näyttöreikä on edelleen aikamoinen fail minun silmissä kun katsoo sen viemää pystytilaa.
Hinnat on ihan pilvissä. Joo olen köyhä opiskelija, mutta silti. Köyhät kyykkyyn-meininki :psmoke: Malliston rakenne ja hinnoittelu on apinoitu suoraan Applelta. Applen korkeita hintoja sentään selittää se, että ne ei itse valmista yhtikäs mitään, vaan kaikki roina tulee alihankkijoilta. Samsung sen sijaan tekee itse näytöt, kamerat, järjestelmäpiirit jne... Hyvin pitkälti kaikki ne kalleimmat osat. Kun ei ole välikäsiä niin luulisi että on halvempaa.

Noh. On hyvä syy jatkaa halvempien merkkien tukemista jatkossakin.

Mitä Sony ja Samsung ovat siis tehneet keskenään eri tavalla sormenjälkilukijan toteuttamiseksi?
Oliskohan se jenkeissä jonkin patenttitrollifirman omistama patentti koskenut vain fyysisiä, painettavia virtanappeja joihin on integroitu sormenjälkilukija? Jos tuossa Samsungissa virtanappi on mallia hipaisukytkin niin ehkä se patentti ei koske kyseisenlaista toteutusta.
EDIT: Näyttää siltä, että Sonylla oli jonkin jenkkioperaattorin kanssa aikoinaan diili, jossa on hienolla präntillä ollut, että Sonyn puhelimissa USA:n markkinoilla sormenjälkilukija on eksklusiivinen kyseisen operaattorin myymissä malleissa. Ja sitten kun Sony lopetti yhteistyön operaattoreiden kanssa ja alkoi myydä vain operaattorilukottomia puhelimia, tuo kyseinen eksklusiivisuusdiili estää Sonya myymästä sormenjälkilukijalla varustettuja puhelimia jenkkilässä.

Android Central sanoi:
When pressed for specifics, Mesa acknowledged the rub with U.S. carriers in Sony's transition from selling carrier-backed phones to going entirely unlocked, eventually leading to this fingerprint situation in some way. ... It wouldn't be surprising if a deal (or deals) gone bad led to some fingerprint exclusivity problems as a penalty of such a fallout.
Lähde: This is why Sony phones in the U.S. don't have fingerprint sensors
 
Viimeksi muokattu:

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 386
Mikähän idea on laittaa virtanappi-sormenjälkilukijakombo laitteen kyljen yläreunaan? Eihän sinne yletä millään sormella vaihtamatta luonnollista otetta puhelimesta :confused: Samsungin käyttötestaajat on edelleen jotain ihmeen sormieläimiä.
Yllättävän hyvin siihen ylettyi, vaikkei ihan optimaalinen sijainti olekaan. Saisi olla tosiaan pykälän alempana.
 
Liittynyt
21.04.2018
Viestejä
435
Pari havaintoa täältä takarivistä.

Outoa tuoda markkinoille jopa kolme (3) uutta S10 mallia, joista puuttuu 5G. Eli ovat jo nyt vanhoja tai "roskaa". Kuluttaja miettii aivan varmasti uutta min. 800 euroa maksavasta luurista tätä asiaa.

Ja toinen havainto: mikä peruste on alaleualle? Miksi sinne pitää jättää viisi millimetriä mustaa surureunaa kun ylhäältä sen kanssa jopa tapellaan siinä määrin ettei kaiutin, kamera ja sensorit mahdu sinne (läheisyys-, ilmoitus-, iiris ja mitä niitä nyt onkaan)?

Kiitoksia io-Techin toimitukselle pikaisista ja jopa kattavista ensituntumista!
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 386
Pari havaintoa täältä takarivistä.

Outoa tuoda markkinoille jopa kolme (3) uutta S10 mallia, joista puuttuu 5G. Eli ovat jo nyt vanhoja tai "roskaa". Kuluttaja miettii aivan varmasti uutta min. 800 euroa maksavasta luurista tätä asiaa.

Ja toinen havainto: mikä peruste on alaleualle? Miksi sinne pitää jättää viisi millimetriä mustaa surureunaa kun ylhäältä sen kanssa jopa tapellaan siinä määrin ettei kaiutin, kamera ja sensorit mahdu sinne (läheisyys-, ilmoitus-, iiris ja mitä niitä nyt onkaan)?

Kiitoksia io-Techin toimitukselle pikaisista ja jopa kattavista ensituntumista!
Ole hyvä:tup:

Menee vielä aika paljon aikaa, ennen kuin 5G:n puuttuminen tekee laitteesta epärelevantin. Tällä hetkellä yksikään suomalainen operaattori ei vielä edes tarjoa tukea tuolle GS10 5G -mallille.

Alareunuksen syy taitaa löytyä edelleen kustannuksista. iPhonessa reunukseton näyttö suunnilleen tuplaa näytön valmistuskustannukset, koska näytön alareunan liitännät pitää valmistaa taustapuolelle.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 073
Rahalla saa ja hevosella pääsee. Onhan nämä puhelinten hinnat karannut vähän turhan korkeaksi. Tai mikäs minä olen sanomaan, jos kerran kauppa käy tuohonkin hintaan.
Galaxy Fold: Samsung unveils hi-tech foldable phone that costs $1,980

Malliston rakenne ja hinnoittelu on apinoitu suoraan Applelta. Applen korkeita hintoja sentään selittää se, että ne ei itse valmista yhtikäs mitään, vaan kaikki roina tulee alihankkijoilta. Samsung sen sijaan tekee itse näytöt, kamerat, järjestelmäpiirit jne... Hyvin pitkälti kaikki ne kalleimmat osat. Kun ei ole välikäsiä niin luulisi että on halvempaa.
Luulen että on maailmallakin yleinen käytäntö ettei yritys saa myydä alihintaan itselle, vaikka olisikin tytäryhtiö. Siitä seuraisi vain korotettuja veroja ym.
Ei puhelinvalmistajat osta osia tukusta tms. määrät on niin suuria että ne ostetaan suoraan valmistajalta.

"Verotusta varten yrityksen on kuitenkin hyväksyttyjä menetelmiä soveltamalla pystyttävä osoittamaan, että konsernissa käytetyt hinnat vastaavat riippumattomien osapuolten välisiä hintoja ja muita ehtoja"
Löytyy hakusanalla "siirtohinnoittelu". Toki ne voi pienellä alella myydä itselle.

Loppupeleissä kun tuotot on puhelimissa suuret ei ole merkitystä, meneekö pieni prosentti toiselle voittoa, kun se lopussa vain vähentää verottajan saamaa summaa.
"The changes Apple made to its corporate structure in 2015 were specially designed to preserve its tax payments to the United States, not to reduce its taxes anywhere else.

Far from from being “untouched by the United States,” Apple pays billions of dollars in taxes to the US at the statutory 35 percent rate on investment income from its overseas cash.
"
The facts about Apple’s tax payments
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 340
Olen jo menettänyt kiinnostuksen (sen vähäisenkin) näihin huippumalleihin että ei ollut käsitystä missä versionumerossa nykyään mennään. Jos olisi pitänyt arvata niin olisin veikannut S8 :) Vuoden-kahden sisällä vastaavia saa murto-osalla näistä hinnoista ja vaikea keksiä mitään ratkaisevaa rahanarvoista etua mitä joku 300€ luuri ei tarjoaisi.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 248
Olen jo menettänyt kiinnostuksen (sen vähäisenkin) näihin huippumalleihin että ei ollut käsitystä missä versionumerossa nykyään mennään. Jos olisi pitänyt arvata niin olisin veikannut S8 :) Vuoden-kahden sisällä vastaavia saa murto-osalla näistä hinnoista ja vaikea keksiä mitään ratkaisevaa rahanarvoista etua mitä joku 300€ luuri ei tarjoaisi.
Esim. kamerat. Hyvässä valossahan lähes millä tahansa luurilla saa ihan hyviä kuvia, mutta huonommassa valaistuksessa halvemman pään luurien kameroilla ei tee kyllä juuri mitään.
Se sitten on eri asia että tarvitseeko itse hyviä kuvausominaisuuksia. Perustoiminnothan on ihan samat parin sadan luurissa ja päälle tonnin luurissa.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 150
Outoa tuoda markkinoille jopa kolme (3) uutta S10 mallia, joista puuttuu 5G. Eli ovat jo nyt vanhoja tai "roskaa". Kuluttaja miettii aivan varmasti uutta min. 800 euroa maksavasta luurista tätä asiaa.
5G-modeemeita ei saa vielä integroituna SoC-piireihin, joten tarvitaan erillinen modeemi. Se lisää virrankulutusta ja vie puhelimen sisältä tilaa, jonka voisi käyttää vaikkapa akkuun.
Don’t buy a 5G smartphone—at least, not for a while
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 340
Esim. kamerat. Hyvässä valossahan lähes millä tahansa luurilla saa ihan hyviä kuvia, mutta huonommassa valaistuksessa halvemman pään luurien kameroilla ei tee kyllä juuri mitään.
Se sitten on eri asia että tarvitseeko itse hyviä kuvausominaisuuksia. Perustoiminnothan on ihan samat parin sadan luurissa ja päälle tonnin luurissa.
Voidaan miettiä että jos kuvaaminen on lähellä sydäntä, niin olisiko järkevämpää laittaa vaikka 200-300€ luuriin ja 700-800€ erilliseen kameraan. Itse valitsisin jälkimmäisen vaihtoehdon.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 248
Voidaan miettiä että jos kuvaaminen on lähellä sydäntä, niin olisiko järkevämpää laittaa vaikka 200-300€ luuriin ja 700-800€ erilliseen kameraan. Itse valitsisin jälkimmäisen vaihtoehdon.
Kuten sanoin, riippuu käyttäjästä. On minullakin muutaman tonnin kameravehkeet, mutta ei se kamerareppu ole selässä aina kun lähtee ulos asunnosta. Puhelin sen sijaan kulkee aina mukana.
 

Asmola

Molander
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 209
Tuo kamerareikä näytössä mielestäni niin epäkäytännöllinen ratkaisu, jonka takia jatkan elämää S8:n kanssa. Muutenhan tuon S10:n olisi voinut ostaakin.:beye:
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 318
Tuli itsekin hankittua jalusta iPhonelle videoita varten, vaikka löytyykin 800€ runko ja pari linssiä. Iphone ottaa kuitenkin kelvollista 4k 60fps videota, niin mielestäni se on vaan parempi omassa videokäytössäni. Ja se kulkee tosiaan aina mukana. Tuo jalustakin menee käytännössä taskuun. En ole vielä kerennyt verrata 4k vs 1080p resolla 60fps videoita keskenään. Lähinnä sitä, kannattaako ottaa 3x isompaa tiedostoa, jos se ei mainittavaa hyötyä tuo kuvaan.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
169
Outoa tuoda markkinoille jopa kolme (3) uutta S10 mallia, joista puuttuu 5G. Eli ovat jo nyt vanhoja tai "roskaa". Kuluttaja miettii aivan varmasti uutta min. 800 euroa maksavasta luurista tätä asiaa
Veikkaan ettei tuolla 5G-tuella tee Suomessa vielä pitkään aikaan mitään. Toki 5G-yhteys voi jollain pienellä alueella isommissa kaupungeissa toimia piakkoin, mut ei se köyhiä tavoita vielä pitkään aikaan. Katellaan neljän vuoden päästä uudelleen :cigar2:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
6 902
Veikkaan ettei tuolla 5G-tuella tee Suomessa vielä pitkään aikaan mitään. Toki 5G-yhteys voi toimia jollain pienellä alueella isommissa kaupungeissa toimia piakkoin, mut ei se köyhiä tavoita vielä pitkään aikaan. Katellaan neljän vuoden päästä uudelleen :cigar2:
Ja eihän Suomessa kuulu kuin hyvässä lykyssä parissa paikkaa 3.5GHz 5G eli en kyllä laskisi vielä tuolle käyttöarvoa sekä pääseekö vielä kenenkään Suomalaisen operaattorin liittymällä 5G-verkkoon vaikka puhelin tukisi? Katsotaan asiaa uudestaan 2020/2021 ja jonkinlainen kuuluvuus on ehkä 2026.
 
Liittynyt
24.12.2017
Viestejä
130
Taitaa vasta ensi vuoden julkaisuissa 5g puhelimet yleistyä kunnolla..
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 386
Taitaa vasta ensi vuoden julkaisuissa 5g puhelimet yleistyä kunnolla..
Ei se verkkomuutos rytinällä kerralla tapahdu, vaan pikkuhiljaa portaittain. Tänä vuonna valmistajilta tulee varmasti lähinnä yksittäisiä huippumalleja 5G-tuella ja kiinnostuneet kuluttajat pääsevät hiljalleen käyttämään verkkoa. Ensi vuonna sitten varmasti lisää puhelinmalleja verkkojen palvelutkin pykälää paremmalla tasolla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 123
Vasta itse siirryin 4G-käyttäjäksi kaksi vuotta sitten ja komeasti riittää 100 megan vauhdit puhelinkäytössä niin ihan yksi hailee joku 5G. Katsellaan kun siitä alkaa olemaan jotain hyötyä.

S10 kyllä kiinnostaa koska kaikin puolin parannuksia ja sormenjälkilukijakin taas oikealla puolen puhelinta. Sinänsä tässä nykyisessä S8:ssa ei mitään pielessä tuota mainittua lukijaa lukuunottamatta ole mutta minkäs sille mahtaa jos uusia leluja saatava :)
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 431
S10e lähtee varman tilaukseen kun on lopultakin tarpeeksi pieni puhelin kun muuta ei ole tarjolla ja tarve on saada uudempi puhelin.
Ainoa moite on kameranäppäimen puute mutta sillä pystyy elämään.
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Liittynyt
07.04.2017
Viestejä
342
Mitä tekee 5g:llä kun vanhakin pyörii 2g:llä, ei mitään. Hintojen apinointi applelta on iso miinus. Ei mitään syytä vaihtaa nykyistä kännykkää. nykyään tulee uusia malleja johon dumpataan kaikkee kikkaretta millä ei tee mitään. No makuja on monia mutta yksinkertainen kännykkä on plussaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 712
Onko tuo sormenjäljen tunnistava alue tosiaan noin pieni kuin tuosta suojakalvon reiästä voisi päätellä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 712
Sormenpään kokoinen. Millaista sitten itse ajattelit? Isompihan tuokin kuin monen puhelimen perinteinen lukija.
On joo isompi kuin monissa luureissa, mutta niissä perinteisemmissä se siihen tähtääminen on onnistunut sokkonakin kun niissä on selkeästi tunnistettavat reunat. Nyt kun tuo sensori on näytön alla, näin ei enää ole, joten olisin toivonut ja olettanut tuon olevan aavistuksen vielä suurempi alue.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 612
En oikein ymmärrä valitusta hinnasta. Jos hinta tuntuu kalliilta - älä osta.
Ihan hyvä että nykyään on vaihtoehtoja, ja rahalle saa "vastinetta".
Toista se oli Vertun aikoina, kun rahalla sai vähän hienommat kuoret ja muutama laitteelle specifisti sävellettyn soittoäänen.
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
561
Mitä tekee 5g:llä kun vanhakin pyörii 2g:llä, ei mitään. Hintojen apinointi applelta on iso miinus. Ei mitään syytä vaihtaa nykyistä kännykkää. nykyään tulee uusia malleja johon dumpataan kaikkee kikkaretta millä ei tee mitään. No makuja on monia mutta yksinkertainen kännykkä on plussaa.
Toimiiko hyvin 2g:llä? Juuri putosi oma puhelinyhteys sinne 10m seutuville nopeustesti mukaan ja ajattelin että yhteydet on rikki. Mitä sitä lippulaivamalliin kommentoimaan kerta iän ikuinen ratsu kelpaa. 200€ riittää kaikille mutta silti ostin 700€ luurin 400€ sijasta:psmoke:
Äkkiseltään katsottuna vastaavat älyominaisuudet kuin Huaweissa.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 248
En oikein ymmärrä valitusta hinnasta. Jos hinta tuntuu kalliilta - älä osta.
Ihan hyvä että nykyään on vaihtoehtoja, ja rahalle saa "vastinetta".
Toista se oli Vertun aikoina, kun rahalla sai vähän hienommat kuoret ja muutama laitteelle specifisti sävellettyn soittoäänen.
En nyt oikein tiedä siitä rahoille vastineen saamisesta, jos ainoat erot ~400€ halvempiin laitteisiin on vesitiiveys, langaton lataus ja yksi kameramoduuli lisää...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 019
En nyt oikein tiedä siitä rahoille vastineen saamisesta, jos ainoat erot ~400€ halvempiin laitteisiin on vesitiiveys, langaton lataus ja yksi kameramoduuli lisää...
Sitten vaan listaamaan ne SD855 luurit jotka irtoavat kaupasta alle 500e:llä ja joiden kamera on edes auttavasti samalla tasolla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 019
Xiaomi julkaisi ennakkoon Mi 9 -älypuhelimensa keskeisiä teknisiä tietoja
Tuosta jopa löytyy samanlainen kamerakonfiguraatio paremmalla pääkameralla, sekä langaton lataus. Ainoaksi eroksi SGS10:een jää vesitiiveys. Ja se 400e halvempi hinta.
Kuten itse sanoit: "Varsinkin se xiaomi-mi -kauppa Suomessa vetää hirmu katteet puhelimista välistä..."

Voi jäädä 400e hintaero haaveeksi.

Sensorin tai kameran paremmuudesta ei ole myöskään mitään takeita. Minkä lisäksi näyttö on jotain vanhaa samsung-generaatiota, eikä tätä uusinta ja parasta.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 248
Kuten itse sanoit: "Varsinkin se xiaomi-mi -kauppa Suomessa vetää hirmu katteet puhelimista välistä..."

Voi jäädä 400e hintaero haaveeksi.

Sensorin tai kameran paremmuudesta ei ole myöskään mitään takeita. Minkä lisäksi näyttö on jotain vanhaa samsung-generaatiota, eikä tätä uusinta ja parasta.
Ja muut kaupat myy pienemmällä katteella... :facepalm:
Esim. Verkkis myy Mi Mix 3:a 599e hintaan, kun Kiinahinta + alv on 537e.
Mi 9:n Kiinahinta on Mi Mix 3:a pienempi, joten voi olettaa että Mi 9 maksaa alle 600e Verkkiksessä. Verrattuna tuohon SGS10:n 950e hintaan, siihen tulee aika lähelle 400e eroa. Ja jos kameran sensorina on Sony IMX586, niin siitä tiedetään jo että se on erittäin hyvä.

Mutta joo. Jos tykkää maksaa tyhjästä niin mikäs siinä, Samsungia ja Applea vaan käyttöön. Voin myös myydä ilmaa, vain 400e ja voit ihan minun luvalla hengitellä seuraavan vuoden ajan =)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 019
Ja muut kaupat myy pienemmällä katteella... :facepalm:
Esim. Verkkis myy Mi Mix 3:a 599e hintaan, kun Kiinahinta + alv on 537e.
Mi 9:n Kiinahinta on Mi Mix 3:a pienempi, joten voi olettaa että Mi 9 maksaa alle 600e Verkkiksessä. Verrattuna tuohon SGS10:n 950e hintaan, siihen tulee aika lähelle 400e eroa. Ja jos kameran sensorina on Sony IMX586, niin siitä tiedetään jo että se on erittäin hyvä.

Mutta joo. Jos tykkää maksaa tyhjästä niin mikäs siinä, Samsungia ja Applea vaan käyttöön. Voin myös myydä ilmaa, vain 400e ja voit ihan minun luvalla hengitellä seuraavan vuoden ajan =)
Galaxy S9 ja Mi Mix 3:nen ovat saman hintaisia Verkkokauppa.com:ssa. (599e)

Katsotaan niitä seuraavan sukupolven hintoja sitten kun niitä oikeasti voi ostaa. Samsungeista on perinteisesti saanut aika hyviä alennuksia jos on muutaman kuukauden jaksanut venailla. Julkaisussa S9 oli 899e ja nyt sitä saakin samalla rahalla kuin Xiaomia.

Henkilökohtaisesti eivät kiinahinnat juuri kiinnosta, sillä en ole lentämässä kiinaan luurin perässä, vaikka sillä jonkun satasen säästäisikin.

Itse arvostan puhelimissa myös esim. huoltopalveluiden saatavuutta ja muita vastaavia bonuksia. Kuinka helposti Xiaomin kanssa voi kävellä huoltoliikkeeseen ja pyytää akun vaihtoa? iPhonella se onnistuu n. tunnin odotuksella jos sopii asian etukäteen. Samsungin lippulaivaankin vaihtoakkuja luulisi löytyvän helposti.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 996
Viestejä
4 199 053
Jäsenet
70 815
Uusin jäsen
victorialottakar

Hinta.fi

Ylös Bottom