Ensituntumat: Huawei Mate 20 Pro

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 866Huawei julkaisi uudet Mate 20 -sarjan puhelimensa tänään, tiistaina 16. lokakuuta Lontoossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Tilaisuuden anti oli jo hyvin pitkälti vuotanut etukäteen ja luvassa olikin vuotuinen Mate-mallisarjan päivitys. Sarjan lippulaivana esitelty Mate 20 Pro -malli on moniltakin osin varsin mielenkiintoinen uutuus.

Mate 20 Pro jatkaa Huawei P20 Pro -mallin jalanjäljillä ja laite vaikuttaakin jalostetummalta ja ehostuneemmalta keväällä julkaistuun “pikkuveljeensä” nähden. io-tech kävi ottamassa ensituntumat Mate 20 Prosta jo etukäteen ennen julkaisutapahtumaa ja käymme tässä artikkelissa läpi ensituntumia laitteesta.

Huawein jokasyksyinen Mate-sarjan päivitys hyppää tänä vuonna suoraan uudelle kymmenluvulle, sillä uutuudet tunnetaan Mate 20 -nimellä. Erityisesti uusi Mate 20 Pro -lippulaivamalli on ollut mielenkiinnon kohteena kevään onnistuneen P20 Pro -huippumallin jälkeen.

Aikaisemmin Mate-sarjan puhelimet ovat perustuneet kookkaaseen näyttöön, kun taas P-mallisarja on ollut tyypillisesti varustettu hieman maltillisemmalla näyttökoolla. Lokerointi pitää edelleen varsin hyvin paikkaansa, mutta myös P-sarja on alkanut saada kuvasuhteiden muuttuessa käyttöönsä suurempia näyttökokoja.

Kuten viimeaikaisia puhelinalan trendejä seurannat saattaa arvata, myös Mate 20 Pro pohjautuu lasirakenteeseen, jonka reunoja kiertää ohut metallista valmistettu kehys. Huawei on päätynyt käyttämään pyöristettyjä reunoja ja Mate 20 Pro:n etu- sekä takalasi kaartuvat laitteen sivuilta ja yhdistyvät saumattomasti reunakehykseen. Huawei hehkutti myös laitteen symmetristä rakennetta. Rakenne tuntuu tukevalta ja puhelin on myös ensimmäinen Huawein puhelin, jossa on IP68-luokituksen suojaus.

Osassa väriversioista (vihreä sekä sininen) Huawei on tuonut takalasin pintaan hienoisen 3D-tekstuurin (markkinointinimi Hyper Optical Pattern), jonka tarkoitus on tarjota pientä lisäpitävyyttä muuten liukkaaseen lasiin. Tekstuurin tuoma pito ei ainakaan nopealla kokeilulla erottunut normaalista lasipinnasta.Ensimmäisenä silmään osuu Mate 20 Pro:n suurehko näyttö. Pro-mallissa Huawei on päätynyt käyttämään 6,39-tuumaista OLED-näyttöä, jonka resoluutio on 3120 x 1440 pikseliä. Näytön reunat kaareutuvat laitteen sivuille, kuten muutamalla muullakin valmistajalla. Ensituntumien perusteella näyttö vaikuttaa laadukkaalta, mutta kaareutuvat näytön reunat aiheuttavat ainakin sisävalaistuksessa pieniä heijastuksia näytön reunoille, joka saattaa haitata näytön luettavuutta. Värivääristymiä ei esittelytilaisuuden heikohkossa valaistuksessa havaittu.Huawei on onnistunut kutistamaan näytön reunuksia ja Mate 20 Prossa ne ovat vain 2,1 mm paksut. Tämä koskee siis ainoastaan laitteen pitkien sivujen reunoja ja näytön ylä- ja alapuolella reunukset ovat hieman leveämmät. Näytön alapuolelle jäävää "leukaa" on saatu vielä hieman kutistettua edeltäjämallista ja samalla sormenjälkitunnistin on poistettu näytön alareunasta.

Suuresta näytöstä huolimatta on laitteen koko saatu pidettyä mukavan kompaktina. Näytön kuvasuhde on nykyaikana hyvinkin tuttu 19,5:9. Huawei on jo pidemmän aikaa tuonut markkinoille asiallisesti muotoiltuja ja käsituntumaltaan hyviä laitteita, eikä Mate 20 Pro tee tässä poikkeusta. Isosta koosta huolimatta laitteen käsittely onnistui vielä kohtuullisesti yhdellä kädellä, vaikka aivan yläreunaan yltäminen vaatii hieman käsiotteen muuttamista.Yksi Mate 20 Pron mielenkiintoisimpia uutuusominaisuuksia on näytön alle sijoitettu sormenjälkitunnistin, joka pohjautuu näytön alla sijaitsevaan optiseen tunnistimeen. Puhelimen ohjelmisto on valjastettu näyttämään käyttäjälle sammutetulla näytöllä kohta, johon tunnistettava sormi tulee asettaa. Itse tunnistinta pääsimme testaamaan esittelylaitteella ja omilla sormenjäljillä ja ensituntumat sensorista ovat positiiviset. Normaaliin sormenjälkitunnistimeen verrattuna uusi tunnistin vaatii pienen painalluksen lasia varten eli pelkkä sormen lepuuttaminen sensorin kohdalla ei riitä. Avausnopeus vaikutti kohtuullisen hyvältä, mutta hieman hitaammalta kuin tavanomainen sormenjälkitunnistin. Ennakko-odotusten vastaisesti näytön alla oleva tunnistin ei vaadi valtavaa painallusvoimaa jäljen rekisteröimiseen eikä nopeudessakaan ollut juuri valitettavaa, joten ominaisuudesta jäi ihan positiiviset ensivaikutelmat. Laajempi testaaminen selvittää pidemmällä käytöllä mahdollisesti eteen tulevat haasteet, kuten sormien kosteuden tai mahdolliset naarmujen ja halkeamien aiheuttamat ongelmat.Näytön yläreunassa sijaitsee Mate 20 Pro:n melko leveä näyttölovi. Näyttöloven leveydelle on kuitenkin ihan järkevä syy, sillä Mate 20 Pro sisältää Applen tuoreimmista iPhone-malleista tutun, pelkkää etukameraa hyödyntävää ratkaisua huomattavasti turvallisemman, infrapunapistetekniikkaa käyttävän kasvojentunnistuksen. Näyttöloveen on sijoitettu erillinen pisteprojektori, 24 megapikselin etukamera, etäisyydentunnistin sekä infrapunakamera.Mate 20 Pro käyttää loveen sijoitettuja sensoreita luodakseen käyttäjän kasvoista 3D-mallin, joka tallennetaan itse laitteeseen. Nopealla testauksella kasvojen tunnistus toimii erittäin nopeasti ja luotettavasti. Kasvojentunnistuksen turvallisuus tullaan varmasti testaamaan, mutta ensituntumien perusteella ja, jos turvallisuus on kunnossa, tekee se näytössä olevasta sormenjälkitunnistimesta tietyllä tavalla hieman turhan, sen verran nopeasti ja luotettavasti uusi kasvojentunnistus vaikutti toimivan.Sisuksiltaan Mate 20 Pro sisältää uuden Huawein omatuotantoa olevan Kirin 980 -piirin, joka esiteltiin IFA-messuilla syyskuun taitteessa. Kirin 980 on Applen uuden A12 piirin ohella ensimmäinen järjestelmäpiiri, joka on valmistettu seitsemän nanometrin viivanleveydellä. Huawei lupaileekin piirille kovaa suorituskykyä ja ennakkotietojen perusteella sen tulisi pystyä peittoamaan Qualcommin Snapdragon 845 -piiri.

Muita merkittäviä ominaisuuksia on Huaweille tyypillinen dual-SIM-tuki sekä tuki muistikortille. Muistikortin osalta yhtiö on päätynyt tuomaan markkinoille oman Nano Memory Card -tekniikan, eli ennakko-odotusten vastaisesti puhelimen toisen SIM-kortin voi korvata uudella NM-muistikortilla. Kuten arvata saattaa tekniikka on Huawein kehittämä, joten ainakin alkutaipaleella kortteja on saatavilla vain Huaweilta.Laitteen latauspuolelle on tuotu myös uutta ja erittäin edistynyttä tekniikkaa. P20 Pron ja viime vuoden Mate 10 Pron sisältämä 4000 mAh:n akku on kasvanut nyt 4200 mAh:iin ja lataustekniikat ovat kokeneet myös uudistuksia.

Jo P20-sarjan julkaisussa toivottu langaton lataus on nyt vihdoin saapunut myös Suomessa myytäviin Huawein puhelimiin. Huawei ei kuitenkaan ole tyytynyt vain tuomaan langatonta latausta puhelimeen, vaan Mate 20 Pro tukee langatonta latausta korkeammalla 15 watin teholla (vaatii 15W lataustehoa tukevan langattoman laturin). Mate 20 Pro on myös ensimmäinen puhelin, joka tukee Wireless Reverse Charging -tekniikkaa, eli Mate 20 Pro:lla on mahdollista ladata mitä tahansa QI-tekniikka tukevaa laitetta, asettamalla QI-tuellinen laite kiinni Mate 20 Pro:n takakanteen. Kokeilimme ominaisuutta ja ainakin testatut Sonyn Xperia XZ3 sekä Applen iPhone XS Max lähtivät lataamaan akkujaan normaalisti. Itse latauksen tehokkuudesta ei tilaisuudessa kerrottu, eikä Huawein edustaja suoraan asiaa tiennyt kysyttäessä.

Jos langaton lataus ei kiinnosta löytyy tavanomaisemmin johdolla lataajille myös herkkua. Mate 20 Pro:n myyntipakkauksessa tulee mukana uusi Huawein Supercharge-laturi, jonka maksimiteho on nyt nostettu 40 wattiin (aiemmin 22,5 wattia). Huawein mukaan uudella laturilla tyhjänä olevaan akkuun saa 30 minuutin latauksella noin 70 % varauksen.Puhelimen takapuolella sijaitsee toinen Mate 20 Pron keskeisistä uudistuksista, eli Mate 10 Prohon nähden kokonaan uusittu kamerajärjestelmä. Vuodoissa pitkään liikkunut neliömuotoon rakennettu kamera-asetelma pitää sisällään kolme erillistä kameraa. Monokromaattisen, eli mustavalkoisen kameran ystäville on luvassa huonoja uutisia, nimittäin Huawei on tiputtanut mustavalkosensorin pois ja tilalle on tuotu ultralaajakulmaobjektiivilla varustettu kamera.

Mate 20 Pron kamerarykelmä nousee hieman takalasin yläpuolelle, mutta varsinaisesta “kamerakyhmyksi” sitä ei voi kutsua. Järjestelmä noudattelee osin P20 Pro -puhelimesta tuttua toteutusta. Pääkamera on suurikokoinen 40 megapikselin (1/1,7”; 1,0 um, f1.8, 28 mm kinovastaavuus ) sensori ja sen apuna on 20 megapikselin ultralaajakulmakamera (1/2,8”; 1,0 um, f2.2, 16 mm kinovastaavuus, 106 asteen kuvakulma) sekä 8 megapikselin teleobjektiivilla varustettu kamera (1/4"; 1,0 um, f2.4, 80 mm kinovastaavuus).

Huawein mukaan erilliselle mustavalkosensorille ei nykyisellä kameratekniikalla ja jälkiprosessoinnilla ole enää tarvetta, vaan vastaavat hyödyt voidaan toteuttaa muiden kameroiden ja ohjelmiston avustuksella. Monokromaattisen kamerasensorin hyödyt ovat tulleet esiin varsinkin hämäräkuvauksessa, joten on mielenkiintoista nähdä, miten uusi kamerajärjestelmä suoriutuu hämäräkuvauksesta, kun puhelin saadaan tarkempiin testeihin.Tekoäly on jälleen erittäin vahvasti mukana Huawein kameraohjelmistossa ja sen sekä uusien kameroiden avulla ohjelmisto on oppinut myös muutamia uusia temppuja. Uusi kamerajärjestelmä mahdollistaa esimerkiksi erittäin läheltä otettavat makro-kuvat. Huawei sanojen mukaan makro-kuvia voi nyt ottaa jopa 2,5 cm etäisyydeltä. AI:n avulla kameraohjelmisto pystyy tuottamaan myös reaaliaikaisesti film noir -tyylisiä videoita. Kamerasovellukseen on tuotu myös etukameraa hyödyntävä 3D mallinnus, jota on nähty mm. Sonyn viimeisimmissä Xperia XZ -malleissa.Huawein EMUI-käyttöliittymä on saanut myös parannuksia. IFA-messuilla esitelty uusi Android 9.0 Pie:hin perustuva EMUI 9 -käyttöliittymän lähtökohta on ollut yksinkertaistaa ja selkeyttää käyttöjärjestelmää. Aikaisemmat EMUI-versiot ovat kärsineet esimerkiksi Asetukset-valikon sekavuudesta, jossa eri ominaisuuksia on ripoteltu ympäriinsä Asetukset-valikkoa. Itse asetuksien määrää on tiputettu 10 %:lla. "Pahamaineinen" Asetukset-valikko onkin typistynyt ja se on uudessa versiossa huomattavasti selkeämpi ja erikoisasetuksia on nyt ryhmitelty järkevämmin alavalikoihin.

EMUI 9 on saanut osakseen myös runsaasti optimointeja ja käyttöliittymän selaaminen ja navigointi on nyt havaittavasti sujuvampaa. Mukana on myös uutuutena uusittu eleisiin pohjautuva navigointi, joka muistuttaa nyt pitkälti Xiaomin MIUI-käyttöliittymästä löytyvää eleohjausta.

Huawein oma PC-työpöytää matkiva PC Mode on saanut tuen langattomalle käytölle. Langaton käyttö vaatii television/näytön jossa on Miracast-tuki tai erillisen Huawei wireless -adapterin, joka kytketään kiinni näyttöön.


Yhteenveto
Huawei Mate 20 Prosta jäi lyhyiden ensituntumien jälkeen varsin positiivinen kuva. Keväällä julkaistu P20 Pro oli jo kameraltaan merkittävä edistysaskel, mutta puhelimesta puuttui osittain kaivattuja ominaisuuksia, kuten langaton lataus. Mate 20 Pron kohdalla Huawei on selvästi ottanut palautteen vastaan ja kokonaisuutena Mate 20 Pro sisältää oikeastaan kaiken mitä P20 Prolta toivottiin.

Ensituntumien perusteella uusittu kamerajärjestelmä vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ultralaajakulmakameran tuominen tarjoaa yhden uuden kuvaustavan. Harmillisesti Huawein tunnettu monokromisensori on saanut väistyä ja on mielenkiintoista nähdä, onko sensorin poistumisella suurta vaikutusta esimerkiksi hämäräkuvaukseen.

Suorituskyvyltään uusi Kirin 980 lupailee lehdistömateriaaleissa kovia parannuksia, joiden todenmukaisuus saadaan selville vasta tarkempien testien jälkeen.

Mate 20 Pro vaikuttaa olevan kokonaisvaltainen ja teknisesti erittäin edistynyt paketti, joka sisältää melkein kaiken mitä lippulaivapuhelimelta voi toivoa. Laite saapuu myyntiin 5. marraskuuta 999 euron hinnalla, joten on mielenkiintoista nähdä miten puhelin otetaan vastaan.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 370
Amazonista irtoaa 999€ hintaan.

Ominaisuuksia kyllä parinkin puhelimen edestä pakattu tähän.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 866
Amazonista irtoaa 999€ hintaan.

Ominaisuuksia kyllä parinkin puhelimen edestä pakattu tähän.
Tuo 999e on tosiaan suositushinta Mate 20 Pro:lle (näitä ei tietenkään meille paljastettu vielä tuolla ennakkotilaisuudessa)
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
476
Tämä voisi olla hyvinkin seuraava puhelimeni, mutta vasta kun hinta on hieman laskenut. En kyllä tuollaista summaa ala puhelimesta maksamaan. :rofl:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
430
Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta puhelimelta. Lasirakenne ei sytytä, mutta toisaalta aika harvassa on enään alumiinitakakuorella varustetut huippumallit..
E: toki myöskään epästandardi muistikortti ei kauheasti innosta.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 866
Tämä voisi olla hyvinkin seuraava puhelimeni, mutta vasta kun hinta on hieman laskenut. En kyllä tuollaista summaa ala puhelimesta maksamaan. :rofl:
Onhan tuo hinta tosiaan kova, mutta näin ensituntumien perusteella sanoisin että tarjoaa kyllä rahoille aika hyvin vastinetta.

Tietysti tuossa on monia juttuja jotka ei kaikille sovi kuten EMUI (joka ei ole itselleni ainakaan se mieluisin käyttöliittymä). Toinen on sitten tämä Huawein oma Nano MemoryCard.

Note9:n kanssa kyllä teknisesti yksi täysvaltaisempia puhelimia pitkään aikaan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
476
Onhan tuo hinta tosiaan kova, mutta näin ensituntumien perusteella sanoisin että tarjoaa kyllä rahoille aika hyvin vastinetta.

Tietysti tuossa on monia juttuja jotka ei kaikille sovi kuten EMUI (joka ei ole itselleni ainakaan se mieluisin käyttöliittymä). Toinen on sitten tämä Huawein oma Nano MemoryCard.

Note9:n kanssa kyllä teknisesti yksi täysvaltaisempia puhelimia pitkään aikaan.
Olen viimeiset puolitoista vuotta käyttänyt Mate 9:iä, eikä Nexuksesta ja puhtaasta Androidista EMUI:hin vaihto ollut ollenkaan huonompi homma itselleni. Itseasiassa tykkään siitä, vaikka toki puhdas Android on aina se paras. Myös tämän vanhan mallin päivitysnopeus on ollut todellinen yllätys, mielelläni ostan toisenkin Huawein tämän perusteella.

Ja joo, kovasti tuossa kyllä saa rahalle vastinetta. :tup: En silti halua puhelimesta maksaa ihan noin paljoa. Parisen sataa hinnasta pois, ja sitten tuo voi olla liian vaikea jättää tilaamatta. :lol:
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 123
Ihan mielenkiinnosta kysyn,että miksi jotain yli 4" laitetta pitäisi pystyä käyttämään yhdellä kädellä?.Itselläni on sormet kuin apinalla,ja ei puhettakaan käyttää nykyistä 5,5" vekotinta muuten kuin molemmin käsin.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 868
Tässä vähän mallia sormenjälkitunnistimen toiminnasta:


Vaikuttaisi pelaavan ihan riittävän nopeasti ja varmasti. Tosin tarpeellisuus on silti kyseenalainen, koska infrapunaprojektoriin perustuva kasvojentunnistus vaikuttaisi toimivan niin hyvin.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 868

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 866
Ihan mielenkiinnosta kysyn,että miksi jotain yli 4" laitetta pitäisi pystyä käyttämään yhdellä kädellä?.Itselläni on sormet kuin apinalla,ja ei puhettakaan käyttää nykyistä 5,5" vekotinta muuten kuin molemmin käsin.
Ei sitä sinällään "pidä" mutta on se joillain pitkäsormilla mahdollista :)
 
Liittynyt
07.04.2018
Viestejä
211
Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta puhelimelta. Lasirakenne ei sytytä, mutta toisaalta aika harvassa on enään alumiinitakakuorella varustetut huippumallit..
E: toki myöskään epästandardi muistikortti ei kauheasti innosta.
Minäkään en lasirakenteisia yhden itsestään halkeilevan mallin jälkeen suostu hankkimaan.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 868
Ihan mielenkiinnosta kysyn,että miksi jotain yli 4" laitetta pitäisi pystyä käyttämään yhdellä kädellä?.Itselläni on sormet kuin apinalla,ja ei puhettakaan käyttää nykyistä 5,5" vekotinta muuten kuin molemmin käsin.
Ei sitä sinällään "pidä" mutta on se joillain pitkäsormilla mahdollista :)
Kyllähän sitä tulee arjessa vastaan aika paljonkin tilanteita, jolloin puhelinta ei pysty operoimaan kuin yhdellä kädellä. Tai näin on tilanne ainakin itsellä. Ja vähintäänkin kohtalaisesti tuo myös onnistuu useimmilla puhelimilla, jos softapuolelta löytyy vain siihen apuja.
 
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
60
Voihan bylly. 5000mah akku, sama kamera kuin Prossa, 3,5mm plugi, Kirin 980 mutta paremmalla GPU:lla. Tuo X on pakko tilata ulkomailta, maksoi mitä maksoi. En edes juuri pelaile luurilla mutta silti on selvästi houkuttelevin.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
70
Briteissä ennakkotilaajille tarjolla kaupanpäällisenä Huawein langaton laturi sekä uusi Watch GT, suomessa vissiin tyydytään pelkkään laturiin...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.07.2017
Viestejä
1 041
Mate 20 X omistaa Pro:n

1. Samat kamerat. sama SoC, 6GB/128GB, nano memory -korttituki
2. 3.5mm kuulokeliitin
3. 5000 mAh akku
4. 4096-painetason M-Pen kynätuki

Ainoa pieni vaje on, että 5000mAh akulla Huawei jätti Mate 20X:ään 22.5W:in supercharge-latauksen, eikä Mate20Pro:n 40W-tehoista latausta. Se on itselle riittävä kompromissi.

Pahan luun heitti Huawei. Taitaa lähteä Samsung Note8-vaihtoon, jos tuo ei ole täysi susi ja tulee joskus kauppoihinkin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 370
Briteissä ennakkotilaajille tarjolla kaupanpäällisenä Huawein langaton laturi sekä uusi Watch GT, suomessa vissiin tyydytään pelkkään laturiin...
Jep, vei kyllä ostohousut aika täysin jaloista tuo homma. Briteissä luuri maksaa £899, kaupan päälle kello £199 ja laturi £60. Täällä me saadaan tosiaan vaan tuo kämänen laturi.

Pitää varmaan laittaa luuri hankintaan kun se tulee tarjoukseen 200€ alle OVH.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 365
Sieltähän tuli varsin mielenkiintoinen puhelin. Tällaisia näiden kalleimpien lippulaivojen pitääkin olla, kun 500€ hintaluokassa on tarjolla myös päteviä puhelimia.
Tässä vähän mallia sormenjälkitunnistimen toiminnasta:


Vaikuttaisi pelaavan ihan riittävän nopeasti ja varmasti. Tosin tarpeellisuus on silti kyseenalainen, koska infrapunaprojektoriin perustuva kasvojentunnistus vaikuttaisi toimivan niin hyvin.
Pitääkö tuota näyttöä ensin koskettaa ennen kuin voi lukea sormenjäljen? Vai onnistuuko sormenjäljen lukeminen samantien, jos oppii tökkäämään sormen oikeaan kohtaan ruutua? Entä miten tuo toimii silloin, kun puhelimen nostaa pöydältä? Onko siinä sellaista toimintoa, että näyttö herää pöydältä nostettaessa ja sitten voi suoraan lukea sormenjäljen yhdellä kosketuksella?
Tulipa paljon kysymyksiä :eek:.
Mate 20 Pro on myös ensimmäinen puhelin, joka tukee Wireless Reverse Charging -tekniikkaa, eli Mate 20 Pro:lla on mahdollista ladata mitä tahansa QI-tekniikka tukevaa laitetta, asettamalla QI-tuellinen laite kiinni Mate 20 Pro:n takakanteen.
Aika kallis langaton latausalusta :lol:. Äkkiseltään ei tule mieleen, missä tilanteissa tuota voisi hyödyntää mutta varmaankin käyttökohteita löytyy. Älykellon lataaminen?
 

tatulpin

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 065
Aika kallis langaton latausalusta :lol:. Äkkiseltään ei tule mieleen, missä tilanteissa tuota voisi hyödyntää mutta varmaankin käyttökohteita löytyy. Älykellon lataaminen?

Jossain näin promokuvan, jossa latailtiin Huawein Freebudsien (oletettavasti versiota 2, jotka piti(?) julkaista eilen) koteloa..
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 866
Pitääkö tuota näyttöä ensin koskettaa ennen kuin voi lukea sormenjäljen? Vai onnistuuko sormenjäljen lukeminen samantien, jos oppii tökkäämään sormen oikeaan kohtaan ruutua? Entä miten tuo toimii silloin, kun puhelimen nostaa pöydältä? Onko siinä sellaista toimintoa, että näyttö herää pöydältä nostettaessa ja sitten voi suoraan lukea sormenjäljen yhdellä kosketuksella?
Asetuksissa taisi olla mahdollisuus ottaa käyttöön ominaisuus joka aktivoi tuon lukualueen kun sormi tuodaan näytön lähelle. Se myös aktivoituu kun puhelimen ottaa käteen niin näytölle tulee näkyviin tuo "sormenjälkikuvio".

Aika kallis langaton latausalusta :lol:. Äkkiseltään ei tule mieleen, missä tilanteissa tuota voisi hyödyntää mutta varmaankin käyttökohteita löytyy. Älykellon lataaminen?
Ei ehkä ihan toisten puhelimien lataamiseen ensimmäisenä tarkoitettu, vaikka sekin tietysti onnistuu. Tuon ominaisuuden tehosta ei tosiaan ollut virallista tietoa vielä ennakkotilaisuudessa, en tiedä mainittiinko asiasta julkaisutilaisuudessa tai sen jäleen @Juha Kokkonen ? En kuitenkaan usko että puhutaan mistään kovin tehokkaasta latauksesta. Ehkä oma villi veikkaus voisi olla 5W tai max 7,5W latausteho.

Mutta esim jos löytyy QI-latausta tukevat langattomat kuulokkeet (jossain promomateriaaleissa oli näytilla uudet Huawein Freebuds 2:t jota ladattiin Mate 20 Pro:lla) niin tuo on esim ihan varteenotettava vaihtoehto. Ehkä kuitenkin enemmän vähä sellainen pieni lisämauste kokonaisuuden päälle :)
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 365
Asetuksissa taisi olla mahdollisuus ottaa käyttöön ominaisuus joka aktivoi tuon lukualueen kun sormi tuodaan näytön lähelle. Se myös aktivoituu kun puhelimen ottaa käteen niin näytölle tulee näkyviin tuo "sormenjälkikuvio".
No sehän toimii sitten ihan näppärästi :tup:. Varmaan jonkin verran vie akkua tuo tunnistusalueen aktivoiminen sormen liikkeen perusteella mutta tuskin merkittävästi. Itsellä kun sormenjälkitunnistin XZ1 Compactissa virtapainikkeessa, niin se vaatii aina sen painalluksen (hipaisu ei riitä). Periaatteessa tuo näytön alla oleva tunnistin toimii siinä mielessä samalla tavalla. En ole henk. koht. kokenut hetken painallusta ongelmaksi.
Mutta esim jos löytyy QI-latausta tukevat langattomat kuulokkeet (jossain promomateriaaleissa oli näytilla uudet Huawein Freebuds 2:t jota ladattiin Mate 20 Pro:lla) niin tuo on esim ihan varteenotettava vaihtoehto. Ehkä kuitenkin enemmän vähä sellainen pieni lisämauste kokonaisuuden päälle :)
No siinähän on jo vallan hyvä käyttötarkoitus tuollekin ominaisuudelle. Eipä tullut ensimmäisenä mieleen.
 
Liittynyt
24.04.2018
Viestejä
53
Mate 20 X omistaa Pro:n

1. Samat kamerat. sama SoC, 6GB/128GB, nano memory -korttituki
2. 3.5mm kuulokeliitin
3. 5000 mAh akku
4. 4096-painetason M-Pen kynätuki

Ainoa pieni vaje on, että 5000mAh akulla Huawei jätti Mate 20X:ään 22.5W:in supercharge-latauksen, eikä Mate20Pro:n 40W-tehoista latausta. Se on itselle riittävä kompromissi.

Pahan luun heitti Huawei. Taitaa lähteä Samsung Note8-vaihtoon, jos tuo ei ole täysi susi ja tulee joskus kauppoihinkin.
Samaa katoin itekin, hintakin vaan 799€. Veikkaan että tuotantoteknisistä syistä ei tule heti myyntiin joka puolella. Kysyntää tolle ihan varmasti on.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 866
Tämä on tyhmä kysymys, mutta kysyn silti. Tuskin toimii tuo sormenjälkitunnistin näytön lävitse lasikalvon kanssa?
Ei se nyt tyhmä kysymys ollut vaan ihan hyvä sellainen. Periaatteessa tuon _pitäisi_ toimia myös lasikalvon läpi, riippuen vähän lasikalvon paksuudesta. Varmasti tulee vaatimaan hiukan vahvemman painalluksen näyttöä vasten.

Lasikalvojakin on niin monia ja niissä on hiukan eroja joten mitään täysin varmaa tuohon ei voi luvata. Varsinkin näiden "reunasta reunaan" menevien kalvojen, joiden lasissaon tuo "pistematriisikuvio" voi olla huomattavasti heikompaa toiminnan osalta.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 868
Pitääkö tuota näyttöä ensin koskettaa ennen kuin voi lukea sormenjäljen? Vai onnistuuko sormenjäljen lukeminen samantien, jos oppii tökkäämään sormen oikeaan kohtaan ruutua? Entä miten tuo toimii silloin, kun puhelimen nostaa pöydältä? Onko siinä sellaista toimintoa, että näyttö herää pöydältä nostettaessa ja sitten voi suoraan lukea sormenjäljen yhdellä kosketuksella?
Tunnistuskohta aktivoituu, kun sormen vie näytön lähelle tai kun puhelinta liikuttaa/nostaa. Eli käytännössä ei tarvitse tehdä tuolla tavoin, miten videolla teen.
Ei ehkä ihan toisten puhelimien lataamiseen ensimmäisenä tarkoitettu, vaikka sekin tietysti onnistuu. Tuon ominaisuuden tehosta ei tosiaan ollut virallista tietoa vielä ennakkotilaisuudessa, en tiedä mainittiinko asiasta julkaisutilaisuudessa tai sen jäleen @Juha Kokkonen ? En kuitenkaan usko että puhutaan mistään kovin tehokkaasta latauksesta. Ehkä oma villi veikkaus voisi olla 5W tai max 7,5W latausteho.
Ei ollut puhetta lataustehosta, mutta eiköhän tuo juuri jotain 5 W perustasoa ole.
 
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
60
Tunnistuskohta aktivoituu, kun sormen vie näytön lähelle tai kun puhelinta liikuttaa/nostaa. Eli käytännössä ei tarvitse tehdä tuolla tavoin, miten videolla teen.
Aktivoituuko se tunnistuskohta vain siitä sormesta vai liikkestä näytön edessä? Eli onko se taskussa kokoajan valmiustilassa odottamassa sitä sormen painallusta vieden akkua?
 
Viimeksi muokattu:

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 868
Aktivoituuko se tunnistuskohta vain siitä sormesta vai liikkestä näytön edessä? Eli onko se taskussa kokoajan valmiustilassa odottamassa sitä sormen painallusta vieden akkua?
Vain sormesta, ei aktivoidu tietenkään taskussa.
 

BlackWolf

Suomen Michael Jackson
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
898
Näkyykö toi sormenjälkikohta siinä näytössä? Jotenkin toi pyöristetty näyttää ainakin kuvissa todella paskalle, näyttää vääristävän reunoja ikävästi. Seuraava kysymys onkin että paljonkohan se Huawei tän kohdalla kusettaa tehoissa. Muutoin kyllä näyttää ihan näppärälle, joskin hinnakkaalle luurille.
 
Liittynyt
08.02.2018
Viestejä
30
Tuo se lähtee kyllä heti tilaukseen heti kun on vaan itelle mahollista. Vaikka ei tässä mate 10 prossa vikaa ole. nyt on vaan pakko saaha tuo hyppysiin :D Vaikka hinta on siis korkeampi uusissa mate 20 malleissa niin ominaisuuksia on sen verran pakattu tuohon pakettiin, että hinnan kyllä ymmärtää. Tekniikka fanina kyllä oli pitkästä aikaa oikeasti mielenkiintoinen julkistus, jossa tuli muutakin kuin sisäpuolisia päivityksiä edelliseen nähden.

Mutta yks mikä tuli mieleen niin on ihan hullua, että iphone XR puhelimen 128gt maksaa hiukan vähemmän kuin mate 20 pro ja 256gt malli 50€ enemmän kuin mate 20 pro ja tuo Mate kyllä pyyhkii pöytää tuolla omenalla, ominaisuudet luureissa ihan eri sfääreissä. perus mate 20 on myös jo 800€ hinnallaan tuohon XR:n nähden yliveto.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 868
Mate 20 Pro näyttäisi pärjäävän hyvin käytännön akunkestossa kilpailijoille:

Itsellä laite parhaillaan testissä ja olen myös tehnyt varsin positiivisia havaintoja akunkeston suhteen.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 868
Kuvista päätellen kaarevat reunat näytössä kuten sampallakin? :wtf:
Näytön reunat ovat tosiaan kaarevat, aivan kuten Samsungin huippumalleissa.
Reunat on tosiaan pyöristetty näissä
Itse tykkään käyttää tässä tapauksessa termiä kaareva ja siinä tapauksessa, jos lasin reunan kulma on pyöristetty (ns. 2.5D-lasi), käytän termiä pyöristetty.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
494
Mutta yks mikä tuli mieleen niin on ihan hullua, että iphone XR puhelimen 128gt maksaa hiukan vähemmän kuin mate 20 pro ja 256gt malli 50€ enemmän kuin mate 20 pro ja tuo Mate kyllä pyyhkii pöytää tuolla omenalla, ominaisuudet luureissa ihan eri sfääreissä. perus mate 20 on myös jo 800€ hinnallaan tuohon XR:n nähden yliveto.
Ottamatta rautaominaisuuksiin kantaa, täytyy huomioida Applen huomattavasti pidempi ohjelmistotuki. Siinä missä Huawei saa päivityksiä sen 1,5-2v, on Applet olleet käyttökelpoisia jopa 5 vuotta.

Sitten ottaen rautapuoleen kantaa: p20 pron kamera oli kyllä jotain aivan hillitöntä vs IPhone 8 kamera, vaikka yliterävöitystä olikin jonkin verran. Värien ylikorostus tuli kuntoon ammattikuvausmoodilla, joka oli itsellä käytössä aina. Mulla on vieläkin sillä otettuja kuvia taustakuvana työkoneen FullHD näytöllä, kun iPhonen kuvat on jo suttuisia jopa 13” läppärin näytölle venytettynä.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
15
Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta puhelimelta. Lasirakenne ei sytytä, mutta toisaalta aika harvassa on enään alumiinitakakuorella varustetut huippumallit..
E: toki myöskään epästandardi muistikortti ei kauheasti innosta.
Minäkään en lasirakenteisia yhden itsestään halkeilevan mallin jälkeen suostu hankkimaan.
Lasirakenne on tullut liki kaikkiin siksi että puhelimien antennit vastaanottavat sekä lähettävät hurjasti paremmin lasin, kuin metallin läpi.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
4 243
Ottamatta rautaominaisuuksiin kantaa, täytyy huomioida Applen huomattavasti pidempi ohjelmistotuki.
Ja huomattavasti lyhyempi takuu ja kovempi hinta.

Siinä missä Huawei saa päivityksiä sen 1,5-2v, on Applet olleet käyttökelpoisia jopa 5 vuotta.
Tarkoitat varmaan että aple on ollut käyttökelvoton 5v koska päivityksillä hidastavat vanhoja mallejaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
494
Ja huomattavasti lyhyempi takuu ja kovempi hinta.


Tarkoitat varmaan että aple on ollut käyttökelvoton 5v koska päivityksillä hidastavat vanhoja mallejaan.
Hoh hoh... Mee ny nyhrään sinne Android devaaja rinkiin, ehkä saat vieruskaverilta tukea. Voitte miettiä mistä sais 3 vuotiaaseen Samsungiin rootin ja vähän custom Pie:ta. Myyjäliikkeellä se on 2 vuoden vastuu oli puhelin mikä tahansa. Hinta on hieman kovempi, mikä lienee ihan businesta kun ostajia riittää. Vaimolla on IPhone 6 ja äidillä 5S. Molemmat skulaa tosi nätistä, mitä nyt akut vaihdettu kumpaankin kerran (liikkeessä joku 29€). Mitään benchmarkkeja ei kumpikaan ole kiinnostunut ajamaan.

Kyllä mä voisin Androidia itse käyttää, mutta firman valikoima hieman suppea, joten IPhone8:lla mennään.
 
Liittynyt
07.04.2018
Viestejä
211
Lasirakenne on tullut liki kaikkiin siksi että puhelimien antennit vastaanottavat sekä lähettävät hurjasti paremmin lasin, kuin metallin läpi.
Muovi olisikin kaikkein kestävin materiaali. Ja olisihan sitä kestävämpiäkin keraameja kuin lasi. Myös lasikuitua ja hiilikuitua voisi käyttää. Tosin hiilikuitu on johde.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
89 910
Viestejä
1 838 035
Jäsenet
39 128
Uusin jäsen
uj440

Hinta.fi

Ylös Bottom