Ensimmäinen reitti Eclipsellä ja Mavenilla Apache ServiceMixille

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja Joppe, 15.09.2018.

 1. Joppe

  Joppe

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Moi,

  Viitsisikö joku ohjata aloittelijaa sen verran eteenpäin, että mitä pitää tehdä, jotta vaikkapa tämän esimerkkiohjelman saa toimimaan puhtaassa CentOS7:n päälle tehdyssä Apache ServiceMix 7.0.1 asennuksessa?

  Mitä pitää muuttaa sovelluksessa / mitä pitää kenties tehdä KARAF:n konsolin puolelta?
  Yksi muutos on ilmeisesti ainakin tuolla pom.xml:n puolella, missä pitää paketointi muuttaa muotoon:
  <packaging>bundle</packaging>

  Eclipsessä saan tuon kyllä ajettua ja "maven install" luo kyllä *.jar paketinkin, jonka mielestäni saan kyllä ServiceMixiinkin hot deployattua, mutta yhtään reittiä se ei vaan herätä henkiin.

  Sinällään sekalaista ohjeistusta aiheen tiimoilta internetistä löytyy kyllä pilvin pimein, mutta yhtään sellaista kokonaista step-by-step ohjetta en tuosta ole sitten kuitenkaan löytänyt. Hyviä tutoriaaleja saa siis myös listata.
   
 2. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  ServiceMixin kanssa tarvitsee olla OSGi paketit, mutta jos olet kiinnostunut vain Camelista niin en kyllä suosittele ServiceMixiä (ei taida ServiceMixistä kuin noi bundlet enää olla elossa). Helpommalla pääset aloittaa kun otat vain Camel yksinään (kuten tuo tutorial), etkä ala opettelee kuinka OSGia deployataan.

  Eli kumpaa haluat opetella? Camelia vai OSGia? ;)
   
 3. Joppe

  Joppe

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Kiitoksia vastauksesta joka ohjasi taas jo hieman oikeaan suuntaan. Nuo komponentit ja niiden väliset riippuvuudetkin kun ovat hieman hankalia sisäistettäviä ummikolle. :)

  Nopealla pienellä lisä-googlettelulla se taitaa kuitenkin olla tuo OSGi se oikea suunta tässä kohtaa, saa integraatioreitteihin vähän moniulotteisuutta, kun saa javaakin käyttöön. Pelkkiä blueprint-xml reittejä osaan kyllä Cameliin tehdäkin, se on tuttu juttu.
   
 4. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  OSGi ei vaikuta mitenkään siihen mitä DSL:ää käytät Camelin kanssa. OSGi on deployment malli, joka määrittää sitten sun containerin (eli tarvitset esim. Kafkan, etkä voi ajaa pelkkää Camelia). Puhtaalla Camelilla voit ajaa aivan yhtä monimutkaisen rakenteen Camelilla.

  Camelin omissa esimerkeissä löytyy suorat maven komennot ajamiseen, voit lähteä noista rakentamaan vaikka omaasi:

  apache/camel
   
 5. Joppe

  Joppe

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Ok, mutta jos tavoite on kuitenkin saada tuo Camel pysymään hengissä vuodesta toiseen ja kurkkimaan välillä josko putken päähän olisi ilmaantunut jotain prosessoitavaa, niin siihen tarvitsen tuon ServiceMixin taustalle (vai onko parempia vaihtoehtoja?) ja sitten taas piti olla reitit OSGi bundleja (tai niitä blueprint-xml reittejä), right? :) Pahoittelut, että joudut vääntämään rautalankaa, mutta näiden kaikkien palikoiden väliset suhteet on nyt minulle jotenkin vain hankala asia sisäistettäväksi.. :)
   
 6. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Ei tarvitse tuohon Karafia, voit ajaa Camelia aivan yksinäänkin. Karafia tarvitset vain ja ainoastaan jos haluat jonkun OSGi containerin niiden ympärille, muuten suosittelen melkein jotain muuta lähtökohtaa. Sanoisin että mieti ongelmaa vasta kun sulla alkaa olee kymmeniä Camel instansseja käynnissä, sitä ennen keskity pelkästään Cameliin. Sen jälkeen voit sitten miettiä haluatko Karafia, dockerin päällä, Kubernetes etc mitkä tarpeet lienevätkään todellisuudessa.