Ensimmäinen havainto Intelin 6-ytimisestä mobiiliprosessorista

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 905Intelin on tiedetty valmistelevan kuusiytimisiä Coffee Lake -prosessoreita myös kannettaviin tietokoneisiin. Nyt tulevista prosessoreista on saatu myös ensimmäinen kouriintuntuva vuotokuvien muodossa.

Kiinalaiselle Tieba-keskustelualueelle lähetetyissä kuvissa komeilee kolme kuvaa, joissa näkyy tulevan Coffee Lake -mobiiliprosessorin Engineering Sample -version teknisiä tietoja sekä testituloksia. Prosessorissa on kuusi ydintä ja se kykenee Hyper-threading-teknologian avulla suorittamaan samanaikaisesti kahtatoista säiettä. Työpöytäversion 12 megatavusta poiketen L3-välimuistia on käytössä vain 9 Mt.Prosessorin peruskellotaajuus on 2,4 GHz ja sen Turbo-kellotaajuus on korkeimmillaan 3,6 GHz. TechPowerUpin mukaan CPU-Z:lla ja Fritz Chess Benchmarkilla ajetut tulokset ovat suorituskyvyltään suurin piirtein samaa tasoa Core i5-8600K -työpöytämallin kanssa. CPU-Z:n testissä prosessori on käytännössä tasoissa Core i7-6700K:n kanssa. TechPowerUpin mukaan Engineering Sample vastaa ominaisuuksiltaan tulevaa Core i7-7820HQ -mallia.

Intelin odotetaan julkaisevan Coffee Lake -siruihin perustuvat, enimmillään kuusiytimiset prosessorit kannettaviin ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lähteet: TechPowerUp, Tieba

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 905
Se on vaan harmi sinälläänsä, että kun AMD julkistaa jotain, ni Intel kaivaa samat tuotteet ylähyllyltä mukaan.
Mitkä "samat tuotteet"? Intelhän on joutunut tuomaan tuotteita mitä ei ole ikinä kuluttajakäyttöön suunnattu kuluttajamarkkinoille ja kiirehtimään julkaisuaikatauluja kuukausikaupalla mikä on johtanut käytännössä keskeneräisiin julkaisuihin ja surkeaan tai jopa olemattomaan saatavuuteen julkaisun tienoilla
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 782
Se on vaan harmi sinälläänsä, että kun AMD julkistaa jotain, ni Intel kaivaa samat tuotteet ylähyllyltä mukaan.
Kuinka niin harmi? Tämähän sitä kilpailua on. Toisekseen Intelillä on ollut jo vuosia aikaa valmistella näitä. Miten ihmeessä onnistuivat söhlimään julkaisut näin pahasti Zenin jälkeen. Tuliko Zen oikeasti puskista Intelille? Ei olisi pitänyt.

Sinänsähän se on "harmi" että AMD ei pääse nyt vuodeksi pariksi puhtaaseen johtoasemaan. Sellainen tekisi nykyiseen/menneeseen kilpailutilanteeseen hyvän parannuksen. Sanoisin silti että päivittäjien kannattaa ottaa Zeniä. Ihan vain kilpailun edistämisen takia jos ei muuten.

Ja sitten takaisin aiheeseen...
Onkohan näihin 6-core prossuihin tulossa jossain kohtaa sitten AMD:n näyttiksiä? Tuollaisen kaveriksihan "pitää" olla kunnon näyttis, joten saa nähdä.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 143
Huvittavaa kyllä seurata tätä Intelin tohottamista, coreja pusketaan nyt kaikkialle lisää hurjalla kiireellä vaikka niitä olisi voinut kuluttajille tarjota lisää jo vuosia sitten.
Ei tarvita rakettitiedettä ymmärtämään mistä tämä johtuu.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 912
Viestejä
4 321 669
Jäsenet
72 130
Uusin jäsen
urbanbreach

Hinta.fi

Ylös Bottom