Olen kyllä vähän sitä mieltä, että ulkoista backup-levyä ei pitäisi tarvita, jos koneessa on 5+ HDD paikkaa valmistajan puolelta.
Varmuuskopioinnissa on myös tärkeää ainakin määräajoin tehdä ns pysyvä varmuuskopio, sellainen mitä ei voi haittaohjelma, tai käyttäjä vahingossa viottaa/tuhota, eli se ei ole tietokoneessa kiinni, jos ylikirjotiettava media ja ainakin osa näistä on fyysisesti eri sijainnissa. Eli sellaista varmuuskopio mediaa ei asennetta koneen sisälle, vaan on ulkoinen. Koneen sisällä voi olla sitten varmuuskopioasema joka suojaa varsinaisen median vaurioilta, käyttäjän muokkauksilta, vahinko poistoilta jne (historia). ne siis koneessa pysyvästi. RAID asema mikä säädetty kestämään yksittäisen aseman vikaantuminen, vähän eroa, mutta nekin siis kotikäytössä voi olla koneen sisällä. Noita asemia ei tarvi irroitella kun päivittäessä, tai vikaantuessa.
Varmuuskopimediakin, varsikin ns pysyvä, peilikuva, niin kannattaa miettiä mikä media hyvä, perinteinen HDD voi olla parempi kuin SSD, ns säilyvyyden kannalta. mutta ei kanantta luottaa pitkäikäisyyteen ja varmistaa että varmuuskopiot ovat myös palautettavissa. ja tietenkin sisällöstä riippuen myös suojassa ulkopuoisilta.
Kotikäytössä noiden liittäminen tietokoneeseen, niin USB, jos sinulla on ylimääräisiä HDD levyjä, niin USB kotelo on näppärä, suojaa myös itse levyä.
Jos on sisältö joka pitää saada varmuuskopioitua pian luomisen jälkeen, niin pilvipalvelut joista poistetutkin tiedot säilyy vikkoja, tai mikä nyt on riittävä.
Mutta joo, ei tässäkään tarvitsisi johtoja irroitella kuin jos emo pitää irroittaa.
Toinen juttu oli tietysti, että siivoaminen on huomattavasti helpompaa ottamalla emo irti, koska kotelo on ahdas. Näin pääsee esim. cpu-coolerinkin alle.
Tämä siivoaminen vähän jäänyt hämäräksi, nyt kannattaa käydä ajatuksella läpi mitä sillä tavoittelee. jäänyt nyt mielikuva että jostain jäänyt käsitys että tietokone kotelo sisältä pitäisi siivoilla useamman kertaa vuodessa. Noin yleistäen sille ei ole tarvetta normaalissa kotiympäristössä, jos koneen sijoituspaikka on erityisen pölyinen, syystä tai toisesta, siis niin pölöyinen että normaali tietokone ei siellä ympäristössä kestä, niin sitten ympäristöön sopiva kotelointi.
Jos kyse on siitä että jokin lasikotelo ja oma herkkä silmä ei kestä ajatusta että sisällä erottuu jotain pölyntapaista, niin ensisijainen juttu ilmanotto aukkojen suodattimet, puhalluksen mitoittaminen sen mukaan, ja jos vielä haluaa olla pro, niin pitää kotelo jatkuvasti ylipaineisena.
Kysyin aiemminko onko tämä sinun ensimmäinen pöytätietokone ?