Ei kirjoitusoikeuksia ulkoiselle SD-kortille

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja kaakau<"'\\/>, 11.09.2018.

 1. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Ostin uuden puhelimen, Samsung A3 2017, ja siirsin vanhasta puhelimesta SD-kortin uuteen puhelimeen, mutta kirjoitusoikeudet puuttuvat monilta ohjelmilta, esim. OI File Manager eikä Termux pysty kirjoittamaan sille. My Files pystyy ja ohjelmien siirtäminen SD-kortille onnistuu myös.

  Koitin formatoida kortin puhelimessa, käynnistää uudelleen, antaa storage-luvat ym. ohjelmille, mutta näistä ei ollut apua.

  Perus-rommi eikä rootattu.
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 339
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oletko kokeillut asetuksista irroittaa sd-korttia ja ottaa sitten takaisin käyttöön? Jos ei auta, niin tarkasta chkdsk komennolla tietokoneella, että kortti on muuten kunnossa.
   
 3. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Olen kokeillut unmounttaamistakin. Luulisin kortin olevan kunnossa, kun siihen pystyy kirjoittamaan joillakin ohjelmilla, varmaan joilla on rootin oikeudet, muilla ei sitten onnistu. Se on kyllä mountattu rw:nä, taisi olla root.sdcard_rw käyttäjä ja ryhmä.

  USB:n kautta en saanut tietokoneella näkymään korttia, eikä ole micro-SD-kortinlukijaa. Saisikohan adb:llä ajettua fsck:n. Kokeilin myöhemmin tätä, nyt en ehdi. Tiedostojärjestelmä taisi muuten olla sdcardfs.
   
 4. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  MTP/tiedostonsiirto tms. täytyy kytkeä jokaisella kytkentäkerralla erikseen päälle ilmoituksista.
   
 5. Konsta

  Konsta

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2017
  Tekisi mieli sanoa, että tuo on oletettua toimintaa. Muistikortit on nykyään aika hyljittyjä Androidissa. Googlella on ollut vielä hienosti tapana muuttaa lähes jokaisessa Android versiossa tuota muistikorttien toimintaa. Jotkut appien kehittäjät jaksaa pysyä perässä mitä API:a pitää käyttää - toiset ei (ei siellä mitkään ohjelmat roottina juokse). Muistaakseni ohjelmat saavat nykyään kirjoittaa vain omaan hakemistoonsa kortilla. Sitten voi olla eri asia jos kortin alustaa sisäisen muistin jatkeeksi. Tuo kuitenkin kryptaa kortin sisällön ja sitä ei voi enää lukea muilla laitteilla (IMO siirrettävyys on muistikorttien isoin etu).

  Kortilla on aika varmasti ihan tavallinen FAT tiedostojärjestelmä (exFAT, yms. tuki riippuu ihan valmistajasta). SDCardFS, ja sen edeltäjä FUSE, on virtuaalisia tiedostojärjestelmiä, jotka on Androidissa käytössä MTP:n takia (Diving into SDCardFS: How Google's FUSE Replacement Will Reduce I/O Overhead).

  Ja kuten mainittua, niin jostain Android versiosta (Nougat?) eteenpäin puhelimen lukitus pitää avata ja MTP kytkeä erikseen päälle ennen kuin tiedostoja pystyy siirtämään.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 6. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Taitaa toimia tässä niin, että ohjelman pitää osata kysyä lupaa tiettyyn hakemistoon SD-kortilla. Asensin Dir:n ja se taisi kysyä lupaa yrittäessäni luoda SD-kortille hakemistoa. Sen jälkeen ohjelmassa, jolla voi selata kaikkien ohjelmien tietoja, Dir:ssä storagen alla luki External Storage ja polku hakemistoon ja Deny Access -nappi.

  Joo, ei pyöri ohjelmat roottina ymmärrettävistä syistä, paitsi jotkin käyttöjärjestelmään enemmän liittyvät ohjelmat.

  Katsoin mount:lla, että kortti olisi mountattu vain sdcardfs:ksi, mutta taisi siellä lukea sdfat:kin.
  Epäselvästi kirjoitin, mutta tarkoitin, etten saanut SD-korttia näkymään mass storagena, sellainenkaan ei taida enää onnistua, jos koskaan onkaan onnistunut. Ajattelin olisiko sen voinut formatoida USB:n yli tietokoneella.
   
 7. Konsta

  Konsta

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2017
  mount-komento näyttää vain sen uloimman "kääreen" (sdcardfs tai fuse), ei sitä itse kortin tiedostojärjestelmää kun se ei ole suoraan mountattuna.

  UMS (USB Mass Storage) toimi kyllä joskus vuosia sitten, mutta ei enää. Saattoi olla jopa ICS, jossa tuki poistettiin Androidista. Custom ROMeissa tuki UMS:lle tosin säilyi ainakin Lollipopiin asti.