DVI liittimen poistaminen

Viestiketju alueella 'Näytönohjaimet' , aloittaja njake, 28.10.2017.

 1. njake

  njake get string from object Make ATK Great Again

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oma kokoonpano on kasattu varsin pieneen koteloon, joten ilmanvaihtoa pitää ajatella joka asiassa. 2 korttipaikkaa vievissä näytönohjainkorteissa on usein vanhanaikainen DVI liitin, joka vie vain turhaa tilaa ilmanvaihdolta ja tämän takia ilmanpoisto on varsin vaatimattomasta aukosta ulospäin ja suurin osa puhalletaankin takaisin koteloon kortin perästä ja muista aukoista.
  Halusinkin siis suurentaa taakse tulevaa aukkoa kokonaisen korttipaikan kokoiseksi poistamalla DVI-liittimen jolle ei ole enää nykypäivänä käyttötarvetta.

  Operoitava kortti joka on kyseessä on tämä.
  GeForce® GTX 1080 Mini ITX 8G | Graphics Card | GIGABYTE

  Lähtötilanne on siis tälläinen.
  [​IMG]

  Tässä on poistettuna kiinnityskorvake, jossa näkyy että poistettava liitin on muovi -ja metalliviritys.
  [​IMG]

  Poistamista kokeilin ensin juottamalla, mutta lyijytön tina ja alkeelliset kotivälineet sai miettimään mekaanista poistamista sen sijaan.
  Kolmet erilaiset sivuleikkurit ja parit erilaiset kärkipihdit oli käytössä kun tätä tein.
  Tässä onjo poistettu ympäriltä muovit ja suurin osa metalleista. Metalleihin on käytetty ns väsytystekniikkaa taittelemalla edes taas, mikä katkaisee ne varsin helposti. Muovit yksinkertaisesti hajoitetty sivuleikkureilla.
  [​IMG]

  Lopuksi leikkasin kiinnityskorvakkeesta ylimääräiset pois tavallisilla peltisaksilla, sillä tuo kiinnikemetalli oli varsin meltoa.
  Viilalla otin sitten vielä pois terävimmät kulmat. Leikkaus jää kotelon rakenteen taakse piiloon, joten ei haittaa jos siinä on pientä vikaa.
  [​IMG]

  Ennen käyttöönottoa puhaltelin vielä paineilmalla kaiken ylimääräisen muovipölyn ja mahdolliset metallihituset pois.
   
  Ruskorotta, Peni ja Rensu tykkäävät tästä.
 2. jabbadap

  jabbadap

  Viestejä:
  1 083
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Sinällään kun tuossa msi:ssä gigabytessä ei ole radiaali tuuletinta, niin tuota ilmaa nyt ei ohjata tonne kovin pakotetulla tavalla. Eli paljos vaikutti lämpöihin tuollainen modi kokoonpanossasi?
   
 3. njake

  njake get string from object Make ATK Great Again

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikea sanoa lämpöjen vaikutusta, kun modasin suoraan kokeilematta ensin miten se toimii.

  Kyllä tuo puhaltaa selvästi ulos lämmintä, kun asiaa testasin. Osan puhaltaa edelleen taaksepäin, mutta isompi osa tulee suoraan kopasta ulos.
   
 4. Ruskorotta

  Ruskorotta

  Viestejä:
  164
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Itsellä ihan täysin sama näyttis ja täytyy kyllä ihmetellä kuinka surkeasti reijitetty takapaneeli tuossa. Vastaavassa GTX1070 Mini itx-mallissakin paljon parempi, joten ei voi ymmärtää tuota Gigabyten uutta ratkaisua :confused: Itse sain kuitenkin lämmöt pysymään FE:n tasolla kun nostin hieman tuulettimen kierroslukuja, joten jääköön modaamien omalta osalta.
   
  njake tykkää tästä.
 5. Chloe

  Chloe AMD Tukijäsen

  Viestejä:
  7 226
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nähnyt näitä vastaavia lähinnä kun joku Titan tjsp. on modattu single-slottiseksi, en itse lähtisi tekemään vastaavaa kun takuu lähtee ja jälleenmyyntiarvo kärsii. :btooth:
   
  anonyymi2 tykkää tästä.