DVD:t ja BR:t verkkolevylle.

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja GuntherPrien, 01.08.2018.

 1. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  687
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuli tuossa dvdplazan keskustelussa dvd-levyjen "mätänimisestä" ajatus, että josko itsekin siirtäisi vanhat dvd:t verkkolevylle ennenkuin levyt ovat lukukelvottomia.

  Ensimmäisenä olisi tietenkin millaisen verkkolevyaseman hankkisi. Ajatus "tee-se-itse ja säästä" ei oikein innosta, vaan valmiiseen pöytään olisi mieluusti menossa. Mutta minkä firman valmistama? WD:n verkkokaupasta löytyisi muutama potentiaalinen ehdokas, varsinkin tuollainen 4 levyn laite. Mutta onko parempaa ehdokasta näin elokuvien tallennukseen, muuta käyttöä ei kyseiselle laitteelle ole tulossa, koska muille tiedostoille on oma verkkolevy. Pikaisella laskelmalla parilla 3 terasella levyllä saisi kaikki dvd:t siirrettyä pakkaamatta levyille, mutta tuollaisella 4 levyn laitteella jäisi vielä laajennusvaraa.

  Ajatuksena ainakin näin ennen aloitusta olisi, että Plexillä hoidettaisiin striimaus verkkolevyltä ps3:lle, kun ps3:lle näyttää löytyvän oma ohjelmansa. Toinen vaihtoehto olis tietenkin vanha kunnon UniversalMediaServer, mutta tällä hetkellä vaaka on kääntymässä Plexin puoleen. Eli olisi hyvä jos verkkolevyssä olisi plexille tuki kuten noissa WD:n levyissä valmistaja väittää olevan.

  Missä muodossa kannattaisi ne levyt siirtää verkkolevylle. Olisiko levyimage optimaalisin vai olisiko aiheellista muuntaa vaikkpa mkv:ksi tai jollekin muulle muodolle. Tosin muunnoksessa taitaa "laatu" kärsiä kun pakattua pakataan uudelleen.
   
 2. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  MakeMKV - Download

  Minä rippailen MakeMKV:lla .mkv muotoon, valitsen mukaan vain alkuperäiset äänet parhaalla laadulla ja en+fi tekstit. Jätän kaikki extrat aina pois, koska en niitä kuitenkaan koskaan katsele. Tuo ei tee muutoksia laatuun joten se on myös melko nopea. (Levyjen menuja ei tietääkseni saa mukaan Matroska/MKV kääreeseen.)

  Katselupuolen hoitaa Kodi ja mediat majailee Synologyn purkeissa.
   
  erihyva tykkää tästä.
 3. nestori

  nestori

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ditto tähän. Presiis samanlainen setuppi. Synoon saa Plex-serverinkin pyörimään jos Plexiä haluaa käyttää. Itse ajelen ulos tuolla Kodilla joka pyörii LibreElecin päällä.
   
 4. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  687
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitäs laitetta synologilta olette suosittelemassa, mitä tuossa pikaisesti synologyn sivuilta stalkkasin, niin sivusto suositteli kahta eri versiota DS218:sta ja DS118. Onko suosituksissa jotakin muuta?

  Onko noissa, että ladataan erillinen ohjelma jossa ajetaan sittä sitä mediaserveriä (olipa se sitten kodi tai Plex) ja esim. ps3:ssa on oma ohjelma joka toistaa sitten tuolta levyltä tulevan ohjelman, vai onko se enemmänkin universalmediaserveri tyylinen, että laitteella ajetaan ohjelmaa joka sitten näkyy toistolaitteessa ja sitä kautta toistetaan sisältö.

  Tuo MakeMKV on ollut jo jonkin aikaa ollut tarkoitus testata, mutta nämä helteet ja muut kiireet ovat hidastaneet asian edistymistä.
   
 5. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kodi on erillinen ohjelma joka ei tarvitse serveriä vaan käyttää mediat vaikka Samban tai NFS:n kanssa.

  START HERE - Pick the Right Kodi Box (updated July 2018)

  Kodille saa erillisen toistimen joka toistaa lähes kaikki mahdolliset formaatit jopa alle viidellä kympillä. Minusta noita tehtäviä on hyvä eriyttää omille purkeille, niin yhden komponentin vaihto on helppoa ja kaikkiin tehtäviin riittää vähävirtainen ja (verrattain) edullinen vaihtoehto, kun ei tarvitse mm. transkoodata videoita.

  NAS tila loppuu aina kesken vaikka ostaa "varmasti riittävän" vaihtoehdon.
   
 6. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  609
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016