DVD:n kopiointisuojaus

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Tabbe, 14.09.2018.

 1. Tabbe

  Tabbe

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Mitenkä itse poltettuun video DVD:n saisi jonkun kopiointisuojauksen ?

  Tarkoitus olisi vain estää että ei vain pystyisi vain avata windowsissa dvdtä ja kopioida kaikki tiedostot koneelle. Realiteetit ymmärrän että jos joku oikeasti tietää mitä tekee niin varmasti osaa DVDn ripata tarkoitus olisi vain estää näiden pääasiallisten asiakkaiden eli yli 60 vuotiaiden mummeleiden ja pappojen merirosvohommat.
   
 2. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  993
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei oikein mitenkään, ainakaan järkevästi...

  Jos levyn pitää olla standardimallinen video-DVD, joka siis toistuu esimerkiksi kaikilla DVD-soittimilla, on mahdollista käyttää ainoastaan video-DVD:lle tehtyjä kopiosuojauksia (lähinnä CSS). Ja näitä ei käsittääkseni pysty kotivehkeillä tekemään siihen levyyn.

  Toisaalta jos pitää estää nimenomaan se, että levyn sisältö kopioidaan helposti toistettavaan muotoon koneelle, jo pelkkä standardimallinen video-DVD:n kansio-/tiedostorakenne saattaa riittää hämäämään tekniikasta mitään tietämätöntä käyttäjää.
   
 3. Mitsunari

  Mitsunari

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Ummikko-eläkeläisiä vastaan, piilotettu tiedosto. Ns. oikeaa... Vaihda tiedostopääte, ja tee autorun tjsp joka avaa sen oikeassa ohjelmassa?

  Edit: Suurin osa mitä itse voi tehdä, ei toki suoraan estä tiedostojen kopioimista.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2018
  Tabbe tykkää tästä.
 4. Tabbe

  Tabbe

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Pitääpä testata että mitenkä DVD-soittimet tykkää jos koko hakemisto on piilotettu.
   
 5. Mitsunari

  Mitsunari

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Tiedostojen piilotushan koskee vain winukkaa, taida mikään muu käyttis/järjestelmä kunnioittaa tuota. Ja eikös (muistin mukaan) DVD:lle voi rakentaa oman valikkosysteemin/tjsp, johon sitten merkkaa suorat polut nuihin videoihin. Tjsp. On meinaan mennyt hetki jos toinenkin siitä, kun nuiden kanssa värkännyt :D


  Edit. .IFO ja .VOB, nuita hain. Ei muistanut enää lennosta.
   
 6. maajussi

  maajussi

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Jos kohderyhmäkin kerran tyyliin about 60 vuotiaat ja yli niin onko edes riski joutua kotipiraattien kohteeksi niin iso, että maksaa vaivaa kuluttaa aikaa (ja rahaa) jonkun mitättömän kopiosuojan kehittelyyn? Kannattaa ehkä tuota miettiä myös.
   
 7. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  993
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Piilotiedostojen käyttö voi olla ihan hyvä idea, jos kyseisen määritteen vain saa (video-)DVD:n tiedostoille asetettua eikä se aiheuta ongelmia DVD-soittimen kanssa.

  Tiedostorakenteella, -päätteillä ym. kikkailu voi auttaa myös, mutta en osaa sanoa siitä tarkemmin kun en tarkkaan tiedä, kuinka paljon näitä voi kustomoida. Mutta jo normaali video-DVD:n tiedosto-/kansiorakenne voi riittää hämäämään käyttäjää, joka ei tiedä asiasta mitään.

  Kaikki nämä kikat toimivat vain silloin, kun tarkoitus on kopioida levyn sisältö helposti toistettavaksi tiedostoksi koneelle. Levyn kopiointia vastaan, joko uudeksi levyksi tai levykuvaksi kovalevylle, näistä ei ole mitään hyötyä.
   
 8. Tabbe

  Tabbe

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Näitä levyjä on tehty jo useita kymmeniä ja yleensä menee kaupaksi n. 30-40kpl. Nyt viimmeisimpiä on mennyt vain ihan muutamia. Parilta kun kysytty niin sanoivat että oli kopioinut tuttavan DVD:ltä, ihan vain windowssin kopiointi toiminnolla.

  Tiedostorakenteelle ei voi paljoakaan tehdä, osa DVD-soittimista ei osaa soittaa tämän jälkeen sitä. Tiedostojen piilottaminen toimii ja tällöin windowssissa näyttää että levy on tyhjä.

  Ehkäpä tämä on se ainoa ratkaisu jota tälle kannattaa tehdä. Toinen vaihtoehto on vain alkaa myymään levyjä niin että vähintään ostettava 30 kpl tai ei levyä tehdä.