Dremel yms.

Viestiketju alueella 'Elektroniikka, rakentelu ja muut DIY-projektit' , aloittaja Signa, 03.01.2018.

 1. Signa

  Signa

  Viestejä:
  1 150
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Aikani etsin aluetta jossa olisi enemmän tämänkaltaisista työkaluista keskustelua, mutta eipä varsinaisesti osunut silmiin joten kirjotin tänne. Saa siirtää paremmin sopivalle alueelle jos tarpeen!

  Kysymyksiä aiheesta syntyi niin paljon etten kehtaa kysymysketjuun enää sulloa. Olisin kiitollinen jos edes osaan saan vastauksen ja jos aiheesta syntyy enemmän juttua niin voin otsikkoa vaihtaa sopivammaksi.

  "Dremeliä" hankkimassa ja "kopio"/halpis Dremeleistä haluaisin kuulla kokemuksia vai onko se vaan niin että aito ja alkuperäinen on se ainut ja oikea?

  Jotain pieniä modauksia koteloon tulis varmaan kyseisellä työkalulla tehtyä ja sitten jotain pikkuaskareita kotona. Nyt tuli mieleen esim. parit pienet reiät muoviesineessä jotka haluaisin suurentaa, mutta en omista porakonetta(kaan)

  Kalliimpaa (esim. Dremel 4000) mallia en ole vielä edes harkinnut korkeamman hinnan vuoksi. Suht halvalla haluaisin päästä, mutta ehkä Dremel 3000:sta voisin tuon 50-80€ (lisävarusteista riippuen) maksaa, jollei parempia suosituksia ole.

  Onko Dremel 3000:sta satunnaiseksi "poraksi"? Esim. pienien reikien tekoon (puuhun, muoviin ja ohueen metalliin) ja pop-niittien auki poraamiseen? Saako istukkaan kiinnitettyä normi poranteriä (vai mikä sen kiinnitysmekanismin nimi onkaan) tai löytyykö siihen omat kärkensä?

  Entä noi katkaisulaikat ja hiomakärjet yms. onko ne aina yhteensopivia vai täytyykö olla joku tietty standardi? Jossain törmäsin esim. "3.2mm karaan"?

  3000-1/25 EZ-mallissa näin myös EZ Speedclic:in, onko tästä järkeä maksaa vai ostanko ihan perusmallin ja lisäksi vain tarvitsemiani lisäosia?


  Kilpailijat/budjettivaihtoehdot:

   
 2. Hyrava

  Hyrava

  Viestejä:
  311
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni on tuollainen Deuzer, sillä erotuksella että omani on väriltään harmaa.

  Tuossa tuli ainakin itselläni muutama vaihtoistukka eri paksuisille terille ja jostain about millin paksuisesta 3.2mm asti sopii. Luonnollisesti Dremelin kulma-adapterit sun muut lisälaitteet tuskin sopivat mutta nuo poranterät, laikat, hiomakivet sun muut kyllä sopivat.

  Letku on kiva ominaisuus, tuo itse moottorimötikkä kun on aika painava niin letkulla työskentely on mukavasti kevyempää.

  Oikeastaan ainoa huono puoli on istukan kiristys letkun kanssa, joutuu tökkäämään tapin lukitsemaan istukan paikoilleen ja istukan karhennus on aika huono joten joutuu pienellä mukana tulevalla työkalulla kiristämään. Ainakin jossakin dremelissä oli kunnon karhennus jossa ote piti ja lukitukselle oli pieni nappi.

  Itse olen ollut ihan tyytyväinen. Tuo on ollut mulla varmaan 10v ja sillä on porattu, hiottu, jyrsitty, kaiverrettu ja leikelty kaikenlaisia materiaaleja, muunmuassa puuta, muovia, alumiinia, rautaa, kuparia, messinkiä ja lasia. Ainoastaan letkun sisällä kulkevaa vaijeria olen välillä voidellut.
   
  Signa tykkää tästä.
 3. Mävaan

  Mävaan

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  18.03.2017
  Miten noi tärisee. Ostin Dremelin ja kloonin ja kun ne käynnistää ei millään osu mihinkään (ei aina viitsi pistää karvoja reiän ympärille ohjuriksi?). Sitäpaitsi kaikki naapuritkin herää moottorin huutoon. Tein kerran poran jonkun radionauhurin moottorista, siitä on siis aikaa, se ei tärissyt eikä pitänyt ääntä. Se on laatua.
   
 4. j1m2

  j1m2

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 5. Derion

  Derion

  Viestejä:
  306
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kiinostaa mitä moottoreita noi on? Ettei vääntö lopu heti kun terä osuu johonkin. Noi lidlin tuotteet on ollu ihan ylivretasia hintaansa nähden. Muutamia parksiden tuotteita ostanu ihan vaan kokeeks. Miten pitkään kestää taloremonttia. Kestää yllättävän hyvin.
   
 6. Ormu

  Ormu Tukijäsen

  Viestejä:
  575
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kierroksillahan näitä pääasiassa käytetään eikä väännöllä. Minulla on perus-Dremel, ja sillä hoitaa ihan hyvin niitä töitä, joihin se on tehty.
   
 7. blastermaster

  blastermaster

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Bilteman versio täällä palvellut monta vuotta. Kova on ääni mutta yleensä käytän kuulosuojaimia ja suojalaseja kun tuolla kuitenkin pitää pitää naama melko liki kohdetta. Dremeliin verrattuna kaikinpuolin vähän karkeampi vehje mutta hyvin on toimínut. Kärjissä sen sijaan on isoja eroja. Biltemasta ostetut timanttilaikat on hemmetin hyviä verrattuna niihin perus mustiin lättyihin.
   
 8. tunke

  tunke

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  19.04.2017
  Mulla on Dremel 3000. Joku tälläinen ~80 euron sarja. Dremel® 3000-1/25 monitoimityökalu | Motonet Oy

  Tuo taipuva akseli on kätevä ja tekee laitteen käytön monessa työssä paljon mielekkäämmäksi. Mielestäni pakollinen lisävaruste.

  Hinnaltaan Dremel ei kuitenkaan ole niin kallis, että välttämättä joutuu valitsemaan jonkun kopion. Toki jos tarve on hyvin vähäistä niin halvoillakin pärjää.

  Dremeliin on jonkun verran kätevän oloisia muitakin lisätarvikkeita. Itsellä ei ole kylläkään kokemusta, mutta varmaan tuo yläjyrsin tulee jossain vaiheessa hankittua. Näitäkin voi tilata ulkomailta paljon edullisemmin täydentämään omaa työkalupakkia.
  Miten lie nuo kopiot. Onko niin tarkasti kopioitu, että pystyy käyttämään Dremelin lisäosia vai onko näihin kenties jotain omia?

  Itse koneen ääni ei vaadi kuulosuojaimia, mutta ainakin metallia työstäessä syntyy niin paljon ääntä, että kyllä tarvitsee kuulosuojaimia. Ja suojalasit on myös syytä olla käytössä!
   
  Signa tykkää tästä.
 9. Jump

  Jump

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Toinen ääni Proxxonille. Hinta oli muistaakseni hieman korkea, mutta sen kyllä huomaa laitteen laadussa.
   
 10. SShadow

  SShadow Make ATK Great Again

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ostin joskus sellaisen parin kympin halpiskoneen, sitten ostin Dremelin. Proxxonia on myös moni kehunut, mutta Dremel sattui olemaan alessa naapuriliikkeessä