DNA 4G kotinetti nopeuteen vinkkejä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Markqq
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
4 512
Moro. Eli meikäläisellä on 24kk sopimus (mobiili+kotimokkula) DNA:lle. Nykyisessä asuin paikassa yhteysnopeudet yltää niin hyväksi ettei valittamista.

Mutta nyt vajaa vuosi sopimuksen teon jälkeen muutto edessä ja nopeudet selvästi huonommat. Eli vanhassa asunnossa kotimokkula antoi download jopa 150mb/s, mutta uudessa paikassa hädin tuskin 50mb/s. Muuten toimivuudesta ei täyttä varmuutta kun en ole päässyt vielä pelaamaan tai katsomaan Netflixiä 4K jne..

Kuitenkaan, en ole täysin varma, mutta onko noissa määräaikaisissa sopimuksessa jotain pykälää muuton kohdalla tai jotain toimivuusrajoja, jolloin sopimuksen voisi purkaa?

Tähän lisäksi onko antaa vinkkejä esim asetuksiin jolla saisi enemmän irti nopeutta 4G modeemista? Tottakai sijainti mahdollisimman lähelle ikkunaa mutta muuten.
 
Viimeksi muokattu:
Itse sain kyllä DNA:n määräaikaisen liittymän purettua. Mulla oli 100meganen liittimä joka alkuun toimi hyvin, mut sit jossain vaiheessa alko nopeudet olemaan 5megaa enimmäkseen.

Pari puhelua asiakaspalveluun ja teknisentuen kanssa käytiin tuota läpi. Kokeilin alkuun lukita taajuuksia yms. Modeemin sijaintiakin vaihdoin. Mikään näistä ei kuitenkaan auttanut, joten sain irtisanottua tuon.

Toki 50megaa taitaa olla vielä siinä piirissä et kuuluu normaalin vaihteluväliin?
 
Ensiksi kannattaa tehdä kunnolla testit uudessa osoitteessa ja kokeilla josko löytyisi modeemille parempi paikka, saako ulkoisia antenneja ja tutkia tukeeko esim. taajuuksien lukitsemista. Cellmapper asentamista luuriin suosittelen, jos Android vehje löytyy, sillä voipi katsastaa vähän, miten tukiasemia siellä uudessa osoitteessa on (mitä taajuuksia niistä löytyy ja signaalin vahvuudet) ja sen avustuksella juurikin modeemin paikkaa etsiä. Löytyy myöskin ihan web sivutkin, jos ei sopivaa luuria omista, mutta sitten ei näe esim. signaalin vahvuuksia jne... mutta näkeepähän edes tukiasemien paikat.

Ja jos nyt meinaat alkaa asiaa DNAn kanssa käsittelemään, niin suosittelen rauhallista yhteydenottoa ainakin alkuun, josko olisivat halukkaita lopettamaan sopimuksen kesken. Sitä ennen kyllä suosittelen testaamaan muiden operaattoreiden nopeuksia, ettei tule yllätyksenä että toimivat vielä huonommin, esim. ostamalla Prepaid liittymät (eli joutuu sijoittamaan vähän rahaa tuohon).
 
Viimeksi muokattu:
Mistähän tuo luku 4 Mbps on peräisin, kun tekstissä kuitenkin sanotaan, että tosiasiassa alaraja on nolla. Muuten tuo DNA:n ehtokuvaus on varsin hyvä, esim. ruuhkatilanteessa nopeudet suhtautuvat liikenteen hallinnan keinoin samassa suhteessa kuin liittymän maksiminopeudet. Esim. 300 Mbps liittymä on aina tuplasti nopeampi kuin 150 Mbps, ainakin teoriassa.
 
Kiitokset vastauksista. Tarkistanpa tuon cellmapin vielä josko saisi parhaan paikan katsottua tuolle modeemille. Antennit tuossa on jo kiinni. Tarkistan myös noita taajuusalueiden lukitsemista. Näillä jos ei ala paranemaan niin olen asiakaspalveluun yhteydessä. Nuo prepaidit voisi tarkastaa läpi ainakin Elisan osalta. Broidilla onkin Telian liittymä joka antoi aika selkeästi paremmat nopeudet. Palaan asiaan.

E: Tuumasta toimeen.

- Cellmappi näytti tukiaseman juuri vastakkaiseen suuntaan missä ikkunat sijaitsee, eli sijaintia vaihtamalla ei tule haluttua muutosta. Toki tuosta olohuoneen keskeltö siirsin modeemin tuohon ikkunan viereen niin huomasi pienen boostin yhteysnopeuksiin.
- Taajuusalueita pääsi räpläämään kun otti vain 4G yhteyden käyttöön:

Testissä kyllä jonkun verran heitteli nuo nopeudet enkä tiedä kuinka ruuhka-aikaan vaikuttaa sitten näihin eri taajuuksiin, mutta liittymässäni ainakin DNA mukaan pitäisi olla se nopeuden priorisointi. Testasin kaikki läpi ja valitsin parhaat seuraavalle kierrokselle. Ja tosiaan piuhan päässä testasin speedtest.net:

Auto: Ping 22ms, DL 59 mb/s, UP 31 mb/s
LTE700: Ping 15ms, DL 55 mb/s, UP 19 mb/s
B3+B7: Ping 27ms, DL 62 mb/s, UP 35 mb/s
B3+B20: Ping 22ms, DL 59 mb/s, UP 36 mb/s
B3+B7+B20: Ping 24ms, DL 69 mb/s, UP 38 mb/s

Tuohon loppuun itseasiassa droppasin pari. Loppupeleissä nuo nopeudet ovat aika samoissa, siis heittelee aikalailla, mutta LTE700 on tuo pingi reilusti paras. Upload vaan kärsii. Jos yhtään noista ottaa tolkkua niin B3+B7+B20 olisi tällä hetkellä fiksuin.. Mitä tuolla autolla testailin eniten niin aika paljon sen pingi, download ja upload heittelee. Toisinsanoen eihän tuossa autossa oo mitään järkeä. Kyllä se on jompikumpi noista boldatuista.
 
Viimeksi muokattu:
Mistähän tuo luku 4 Mbps on peräisin, kun tekstissä kuitenkin sanotaan, että tosiasiassa alaraja on nolla. Muuten tuo DNA:n ehtokuvaus on varsin hyvä, esim. ruuhkatilanteessa nopeudet suhtautuvat liikenteen hallinnan keinoin samassa suhteessa kuin liittymän maksiminopeudet. Esim. 300 Mbps liittymä on aina tuplasti nopeampi kuin 150 Mbps, ainakin teoriassa.

Itseasiassa 300M-liittymä voi saada kovassa ruuhkatilanteessa 3 kertaa enemmän (QCI 7, maksimi painokerroin 6) radioresursseja kuin 150M-liittymä (QCI 7, maksimi painokerroin 2).

Se että 300M-liittymä olisi aina tuplasti nopeampi kuin 150M ei kyllä pidä paikkaansa. Nopeuksiin vaikuttaa myös käytetty päätelaite ja signaaliolosuhteet, ei pelkästään liittymä.

Huawei B818 150M-liittymän omistaja 4CA:lla -70dBm RSRP, 25dBm SINR, -6dBm RSRQ arvoilla painelee ihan takuulla kovempaa kuin Huawei B315 omistaja 300M-liittymällä -110dBm RSRP, 5dBm SINR, -11dBm RSRQ:lla B20 kytkeytyneenä samaan tukiasemaan.
 
Niinpä niin, mutta kun kaikki muut satunnaiset tekijät on eliminoitu, ja ruuhkatilanteessa nimellisnopeutta ei riitä kenellekään, niin kahdelle käyttäjälle, joilla on erilaiset liittymänopeudet, DNA jakaa omien sanojensa mukaan kaistaa noin.
 
Niinpä niin, mutta kun kaikki muut satunnaiset tekijät on eliminoitu, ja ruuhkatilanteessa nimellisnopeutta ei riitä kenellekään, niin kahdelle käyttäjälle, joilla on erilaiset liittymänopeudet, DNA jakaa omien sanojensa mukaan kaistaa noin.

Mobiiliverkko ei olekaan muuta kuin täynnä satunnaisia tekijöitä :D
 
Ne voittaa kellä parhaat antennit, mulla mimo-antenni talon ulkoseinässä kohti mastoa. Hyvin oon pärjänny, striimaukset toiminu ihan ok ruuhka-aikoinakin.
 
Jännästi kellonaika vaikuttaa tuohon nopeuteen. Se mitä kirjoitin tuossa ylempänä, päivällä ihan eri nopeudet tai sitten nämä muute vaihtelee.

Nyt remontin jälkeen käypi niin että tuo modeemi jää TV-tason sisälle toistaiseksi.

Mutta veikkaisin, että paras taajuusalue on se, joka toimii parhaiten ruuhka-ajankohtina, eikös?

Autolla ei tarvis miettiä noita. Mikään taajuusalue ei kuitenkaan ole ylitse muiden.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
261 162
Viestejä
4 530 723
Jäsenet
74 768
Uusin jäsen
vjoomio

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom