Valmiiden, pastöroimattomien kurkkujen ja hapankaalien lientä voi tosiaan käyttää sopivan maitohappobakteerikannan istuttamiseen, mutta en ole kuullut että kukaan niitä vanhoissa liemissä suoraan tekisi.
Euro-Eastin venäläiset suolakurkut lohkoina (
Venäläinen suolakurkku lohkoina 670 g | Euro-East Oy), joita saa ainakin Cittarista, on syrjäyttänyt Myrttiset omassa valikoimassa. Valmiita lohkoja on kiva napostella ja ovat siten käyttäjäystävällisimpiä, kuin irtomyynnistä ostetut myrttiset jotka on usein aikamoisia möllejä.
Jostain syystä Myrttiset on hyviä vain irtomyynnistä tai niistä kahden kurkun pakkauksista. Kaikki isommat purkit ja ämpärit, joita olen ostanut, ovat olleet jotenkin selvästi heikkolaatuisempia.