DIY sim rig?

Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 788


Siinä esimerkkikuva 500€ sim rigistä. Näyttää niin helpolta tehdä itse, etten kyllä tuollaisia hintoja ala maksamaan. Alumiini ois tietty paras ratkaisu, mutta 20€/metri tulee nopeaksi niin kalliiksi että ois sama ostaa valmis sim rig. Siksi ajattelin tehdä tälläsen puusta. Bauhaussista käy vain jotaki lankkua viikonlopun pullorahoilla ja sahauttaa paikan päällä viidellä eurolla sopivan mittaiset palat. Kotona sitten ruuvailee osat paikoilleen ja kovaa ajoa.

Mutta mistä penkki? Unelma ois ku jostain löytyis halvalla Datsun-Nissan Cherry (1980) penkki, mutta tietty muutki oikeat auton penkit kelpaa kunhan ei ole homeessa. Kannattaisko nuita jostain romuttamoilta kysellä?

VR:nä pelaan niin monitorille ei tarvi paikkaa. Autopelejä varten on Logitech G920 Driving Force (ratti & polkimet) ja lentosimuja varten VPC ACE Flight Pedals ja VPC MongoosT-50CM3 Throttle + toistaiseksi halpa kiinan joystick, mutta se on tarkoitus korvata jollain Virpilin vehkeellä tai vastaavalla.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 788
IMG_20240522_131335 - Copy.jpgIMG_20240522_190450 - Copy.jpgIMG_20240522_190704 - Copy.jpgIMG_20240522_210714 - Copy.jpgIMG_20240523_083514 - Copy.jpg


Olin jo aiemmin haaveillut jonkinlaisesta sim rigistä, koska auto- ja lentosimuissa polkimia painaessa työtuolini kääntyi ja tukevalta keittiön jakkaralta ei vaan ollu hauska pelata. Viimeinen niitti oli viime kesänä kun Ikeasta ostettu moottoroitu työpöytä paljastui erittäin hempuliksi. ForceFeedbackille vastaan laittaessa koko pöytä ja monitorit heiluvat aivan holtittomasti!

Kuukausi sitten päätin vihdoin alkaa hommiin ja aloin etsiä mitä vain auton penkkiä tori.fi:stä. Löysin lähialueilta ainoastaa yhden kohtuu hintaisen (35€) vähän repaleisen BWM:n nahkapenkin, jonka olisin tullut ostamaan ja hakemaan, mutta heppu vastaili viesteihin niin isolla viiveellä että unohtui kopulta koko homma, ja oisko se hankapenkki ollut hiostavakin. Pari viikkoa sitten huomasin että tori.fi:ssä on vahtitoiminto joka ilmoittaa lähialueiden uusista auton penkki ilmoituksista. Onneksi napsautin vahtiin päälle Myydään osaston lisäksi myös Annetaan, sillä hyvässä kunnossa oleva penkki olikin ilmainen!

Tarvikkeet:
Väliseinätolppa 4kpl, 32€
Levy 1 kpl, 10€ (+10€ koska teetätin kaksi turhaa sahausta Bauhauksen sahauspalvelussa. Leikkaus / 5€ olikin kirjaimellisesti leikkaus, siinä oli sekuntipalkka kohdillaan!)
Laatikonsalpa 2kpl, 14€
Huopatassut huonekaluille 1kpl, 4€
Puutappi 10 kpl, 0,33€
M6 ruuveja n. 10 kpl, 5€ (ajattelin että "pari ruuvia, ei tartte tarkistaa edes hintaa", mutta otinkin jostain väärästä hyllystä jotain korkealaatuista ja veneilyyn sopivaa! onneksi en lappanu niitä pussiin varalle niinku nallekarkkeja)
8cm puuruuveja oli omasta takaa
Yht: 65,33€

Rakentamiseen meni 4 tuntia kun tein tavoilleni uskollisesti, eli vaihekerrallaan ilman loppun mietittyä suunnitelmaa tai mittoja.
1. Penkille levy alle, koska huomasin että sen napeista eteen & taakse säätämiseen pitää käyttää oikeasti paljon voimaa (tämän takia penkki saattoi olla ilmainen), pelkkä irtopuista tehty kehikko ei tulisi kestämään
2. Polkimille taso, tässä ei ollut kummallisuuksia
3. Ratin korkeuden määritys oli vaikeaa ja lopulta se taisi tulla 5cm liian ylös
4. Tarkoitus oli tehdä levystä vielä tukipala ottamaan vastaan ratin vääntely sivuttaissuunnassa, mutta se olikin tarpeeksi tukeva ilman
5. Laatikon salpa kiinnityssysteemi osoittautui säätämisen jälkeen toimivaksi ja jämäkäksi. Pelkäsin että saattaa klonksua ja muuten jäädä löysäksi, mutta se on aivan täydellinen. Tuohon on tarkoitus tehdä toinen etuosa lentosimuja varten.

Kunnon pelimies vielä viimeistelisi homman ja maalaisi sen sisustukseen sopivaksi hellasärön välttämiseksi, mutta ajohalut olivat liian suuret ja jäi väliin.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 788
Sim rig on ollut kovassa käytössä ja nyt aloin kaipaamaan käsijarrua. Arduinoon sellaisen sais varmaan helposti, mutta ehtona on ettei sitä varten tarvitse käynnistää mitään erillistä ohjelmaa tai värkätä yhtään mitään ylimääräistä. Pitää toimia niin että USB-porttiin kiinni ja se tunnistuu Windowsissa ja pelin sisällä peliohjaimeksi.

Mikrokytkimiä löytyy tekemättömistä arcadetikuista, mutta kannattaisko tehdä analoginen? Onko siitä mitään hyötyä?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
561
Itsellä loadcell käsijarru hyvä halpa ja toimii todellakin kivasti. Arduino + joystick library niin toiimii ilman häsläystä. Ekan kerran vaan Windowsista kalibrointi ja tietty mappaus peliin. Nappi on huono ea wrc dirt rallly 2 ainakin lukitsee ihan liikaa kässäriä ja ajaminen ei onnistu
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
244 672
Viestejä
4 275 606
Jäsenet
71 518
Uusin jäsen
Jefe

Hinta.fi

Ylös Bottom