DIY rack

Viestiketju alueella 'Buildit, setupit, kotelomodifikaatiot & DIY' , aloittaja Jupeksi, 23.05.2018.

 1. Jupeksi

  Jupeksi

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Tarkoitus olisi tehdä itse lattiakaappi. Suunnitelmissa tehdä 12U:n racki. Yksi vakuuttavimmista ohjeista mitä on tullut vastaan, on tämä.

  Serverijutuista minulla ei ole pienintäkään hajua enkä ole koskaan pelaillut näiden laitteiden kanssa. Onko jotain, mitä ehdottaisitte lisäksi suunnittelussa ja toteutuksessa em. ohjeen lisäksi? Myös muita hyviä ohjeita otetaan vastaan ilomielin!

  Hiljennyksen suhteen (tarkoitus sijoittaa lattiakaappi olohuoneen nurkkaan) mietityttää, että mikä olisi hyvä materiaali kopan sisällä rungon välissä (polyuretaani foami, vai jotain muuta?). Ensin tulee vaihdettua tuulettimet uusiin, hiljaisiin vaihtoehtoihin, mutta kaikki helposti toteutettavat hiljennysvaihtoehdot otetaan huomioon. Rauta tulee olemaan hyvin vähävirtaista, todennäköisesti E3 1220 V6 alkuun, yksi switchi sekä EdgeRouter X. Kaveriksi vielä aftermarket CPU cooleri, korkean kotelon vuoksi siihen saa laadukkaita tornikoolereita kiinni.

  Alkuun ideana toteuttaa etupaneeli meshillä ja mahdollisesti jollain foamilla (pölyfiltterinä). Takaosan ajattelin jättää avoimeksi. Kyseinen toteutus ei ole varmasti hiljaisin, mutta on yksinkertaisin. Voinko olettaa että lämmin ilma pääsee avoimesta takaosasta (lattiakaappi seinästä irti esim. 5cm) itsestään, vai tuleeko toteuttaa jonkinlainen poistosysteemi tuulettimien avustuksella ja laittaa kaapin takaosa umpeen?

  Tarkoituksena alkuun asentaa 4U kotelo, mutta asia mikä mietityttää on racki railien toteutus. Ovatko ne universaaleja toteutukseltaan, eli voin kiinnittää lähes minkä tahansa kotelon (mikäli kaapin syvyys antaa myöten) racki railiin?

  Yleinen kommentointi asiaan liittyen tervetullutta!