Diavuoto: Alder Laken AVX-512-tuki toimii vain ilman Hybrid Technology -teknologiaa

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 587


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intelin tulevista Alder Lake -prosessoreista on tihkunut tietoja nettiin jo pidemmän aikaa. LGA 1700 -kantaan sopivat tulevat prosessorit ovat tuomassa Intel Hybrid Technology -teknologian eli ns. ”big.LITTLE”-mallin myös työpöytäpuolelle.

Twitter-vuottaja HXL on julkaissut nyt kiinalaisfoorumin kautta ilmoille päässeen kuvan Intelin diasta. Oletettavasti kyse on Intelin sivuilla tällä hetkellä salasanojen takana olevasta Alder Lake -materiaalista, sillä mukana on myös kuva sisällysluettelosta.

Dian mukaan Alder Lake -prosessoreiden tuki käskykantalaajennoksille on riippuvainen tilasta, missä prosessori toimii. Kun sekä Golden Cove -tehoytimet että energiatehokkaat Gracemont-ytimet ja siten Intel Hybrid Technology ovat käytössä, prosessoreiden tuki rajautuu pienimmän yhteisen nimittäjän mukaan. Tämän vuoksi AVX-512, TSX-NI ja tuki FP16-tarkkuudelle ovat käytössä vain, kun käytetään yksinomaan Golden Cove -tehoytimiä.

Diassa on myös maininta, minkä mukaan Hybrid Computing ei olisi välttämättä käytettävissä kaikissa Alder Lake -prosessoreissa. Tämä tukee vanhaa diavuotoa, minkä mukaan Alder Lakesta olisi tulossa työpöydälle ainakin kolmea varianttia. Kahdessa varianteista olisi kahdeksan kumpiakin ytimiä sekä GT1-tason Xe-grafiikkaohjain, kun kolmannessa olisi kuusi tehoydintä ja GT1-tason Xe-grafiikkaohjain, mutta ei lainkaan Gracemont-ytimiä.

Lähde: HXL @ Twitter

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

VmH

Liittynyt
06.02.2020
Viestejä
890
Aika mielenkiintoisia nämä hybridi prossut, vaikka ei tämä täysin uusi idea ole. Intelillä scheduleri on aina toiminut hyvin, niin arvatenkin työpöydällä ainakin tehonkulutus on huomattavasti pienempi kuin AMD:llä. Voisi kuvitella että tämmöiset toimisi läppäreillä paljon paremmin, kuin pöytäkoneissa joissa nyt varsinaisesti tehonkulutuksella ei ole kertakaikkiaan mitään väliä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 362
Viestejä
3 494 051
Jäsenet
62 327
Uusin jäsen
timgju

Hinta.fi

Ylös Bottom