Denuvo ja muut kopiosuojaukset (PC)

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 416
Kuten kaikille PC pelaajille on denuvo tuttu varsinkin AAA peleistä ja päätin nytten tehdä ketjun sille ettei sitten pelien ketjut menisi offiksi sen osalta.
Koska piratismista keskustelu on kielettyä niin yritetään pysyä näissä ohjelmissa ja itse piraatti keskustelu pois niin modet ei toivottovasti revi pelihousujansa.

Linkkejä:
Denuvo - Wikipedia
Video Games - Irdeto
https://valeroa.com/ (uusin yrittäjä)


Ja koska aina on puhetta kuinka se vaikuttaa pelien suorituskykyyn niin tässä on yksi hyvä video:


Kuten ylläolevasta videosta saadaan nähdä niin denuvo syö tehoja CPU:lta ja massamuistilta, johtuen Denuvon suojausmekanismista joka tarkistaa tiedostojen muokkaamattomuuden.

Tuosta edellämainitusta johtuen modaajat suuttuivat Dragon Age Inquisitionin aikaan koska sen aikainen versio denuvosta oli turhan ärhäkäs ja modattu peli vaikutti pelin vakauteen.

Denuvosta on jo versio 5.5 ulkona jota mm Resident Evil 2 remake käyttää ja siinä on modaaminen mahdollista ilman että pelin vakaus kärsi ainakaan merkittävästi.

Itse olen ihan mielenkiinnosta seuranut tätä Denuvo vs piraatit taistelua ja vuosia, tässä sitten omia näkemyksiä aiheesta:

Miinukset:
-Syö CPU tehoa 1-10% riippujen pelistä.
-Hidastaa jossain peleissä merkittävästi latausaikaa(jopa puolella)
-Joidenkin pelien kohdalla se murrettaan päivässä.
-Denuvo was behind 9/11 ( :D)

Plussat:
-Tietääkseni maailmassa on vain pari ryhmää jotka osaavat murtaa tuon suojauksen kuin ilman denuvoa eli steam, uplay ja originin peleistä niin DRM murrettaan launch päivänä.
-Tekijät saavat parhaimillaan vuoden myyntirauhan mutta yleensä ollaan puhuttu viikoista tai kuukausista.
-Vaikka Denuvo murrettaan lähellä julkaisun jälkeen mutta silti päivitykset ja mahdolliset DLC:t saavat olla rauhassa pirateilta vielä pidemän aikaan vs ilman denuvoa.

Ymmärtääkseni Denuvo yrittää estää nopean murtamisen ja siis julkaisuhetken jälkeinen myynti turvataan edes lyhyeksi toviksi. Joskus onnistuu paremmin ja Assassin's Creed: Odyssey murrettiin 36 päivässä. Cyberpunk 2077 on NIIIIN hypetetty peli, että 1-2 viikonkin murtamattomuus tuo luultavasti merkittävän lisän tuottoihin: pelaajat haluavat päästä siihen käsiksi nyt, eikä vasta puolen kuukauden päästä. Mutta kilpajuoksua se toki on. Witcher 3 oli niin suloista mannaa PC-pelaamiselle, että toivon vastaaville onnistuneille peleille asianmukaisen liikevoiton, jotta PC-pelaaminen ei kuihtuisi pois. Mutta kyllä mä ymmärrän kritiikinkin, kuten vaikutuksen suorituskykyyn. Varmaan implementaatioon voisi antaa paremmat työkalut, jotta suorituskyky ei vaarantuisi merkittävästi.
Jossain oli juttu että pelin kriittinen myyntiaika on se noin 3kk julkaisusta.

Odyssessahan ja kuten originissa käytettiin Denuvon lisäksi VMP ohjelma joka pyrkii estämään sitä denuvon murtoa joka perustuu "heijastukseen" en osaa sen tarkemmin selittää tuota murto tekniikaa.

Originihan sai peräti lähes puolenvuoden myyntirauhan Denuvo+VMP yhdistelmällä mutta sai se sitten paskaakin niskaan:
Ubisoftilta tökerö temppu – kopiointisuojaus kopiointisuojauksen päällä muutti uutuuspelin pelikelvottomaksi

Ubisoftin Assassins Creed Origins on monilla pelaajilla lähes pelikelvoton. Syynä on Wolfenstein II -räiskintäpelin murtaneen piraattiryhmän mukaan Ubisoftin päätös lisätä toinen kopiointisuojaus pahamaineisen Denuvon päälle. Tämä ilmenee pelaajilla 100-prosenttisena suoritinkäyttönä, mikä tekee pelaamisesta tuskaa.

On yleisesti tiedossa, että piraattien ja peliteollisuuden välisen sodan sijaiskärsijöinä ovat aina pelinsä laillisesti hankkivat, TorrentFreak kirjoittaa. Niin tälläkin kertaa. Ubisoftin temppu on suututtanut Assassins Creen Originsin Steamin kautta hankkineet pelaajat.

Eräs Intelin Core i7 -suorittimen omistaja ihmettelee Steamin tukifoorumilla, onko 60 – 90 -prosenttinen suoritinkäyttö normaalia. Core i7:ää pidetään yleisesti erittäin tehokkaana suorittimena, joten kyseessä on todellinen ongelma.


Jos suorittimessa on vähemmän jerkkua, tilanne on vielä huonompi, kuten eräs Core i5 -mallin omistaja sai havaita. Hänen mukaansa suorittimen kaikki neljä ydintä huutavat täydellä 100 prosentin rasituksella. Grafiikka-asetusten laskeminen ei hänen mukaansa auta asiaa.

Aiemmin Wolfenstein II: The New Colossusin murtaneen Voksin mukaan syy on vain ja ainoastaan Ubisoftin Assassins Creed Originsiin sisällyttämän kopiointisuojauksen. Voksi kertoo tietävänsä asian, sillä hän on omien sanojensa mukaan päässyt tutkimaan pelin ohjelmakoodia saatuaan haltuunsa sen binääritiedostot.

Assassins Creed Origins hyödyntää Denuvo-kopiointisuojausta, jonka päälle Ubisoft on lisännyt VMProtect-suojauksen. VMProtect on puolestaan teknologia, joka suojelee ohjelmistoa piraattien suosimalta takaisinmallinnukselta. Se toimii hyvin pitkälti samalla tavalla kuin perinteinen kopiointisuojaus, TorrentFreak selventää.

Kahden päällekkäisen kopiointisuojauksen käyttö heikentää Voksin mukaan pelin suorituskykyä jopa 30 – 40 prosenttia. Kyseessä on hänen mukaansa ”vastenmielinen ja kuluttajaepäystävällinen teko”.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 562
DRM tiputtaa omissa silmissäni pelin arvoa automaattisesti aika radikaalisti. Edelleen olen ostanut vain hyvin harvoja DRM:ää käyttäviä pelejä (pl. Steamworks) ja nekin useimmiten hinnan pudottua tuntuvasti, ja en myöskään näe syytä muuttaa ostokäyttäytymistäni tässä suhteessa. Sinänsä minulla ei ole pahaa sanottavaa DRM:stä, jos se päivitetään pois jossain inhimillisessä ajassa, mutta pidemmän päälle peliin jäävä DRM on silmissäni aika paha juttu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 283
Itse en ostavana asiakkaana ole edes miettinyt onko pelissä drm:ää tai kuinka se on toteutettu. Ehkä se johtuu siitä ettei tule tuoreita julkaisuja ostettua kuin aniharvoin, niin ei sitten ole joutunut kärsimään noista julkaisujen aikaisista suorituskykyongelmista.

Mitä itse Denuvoon ja muihin kopiosuojauksiin tulee, niin omasta mielestä me täällä Suomessa ollaan enemmänkin sijaiskärsijöitä noista kopiosuojauksista johtuviin ongelmiin. EU:han on tehnyt tutkimuksenkin, jossa todettiin että videopelien myynti ei juurikaan kärsi piratismista. Itse pitäisin suurempana ongelmana sitä, että ostetaan VPN:n avulla pelejä halvemmista maista.

Parempana vaihtoehtona kopiosuojaukselle näkisin sen, että pelinkehittäjät lisäävät peleihin asioita mistä ilmenee, että pelaaja on piratoinut pelin ja tällä tavalla ns. nolaavat tämän henkilön tai tekevät muita piloja piraateille. Silloin ei kopiosuojauksien murtajatkaan vaivautuisi poistamaan näitä asioita peleistä, kun ne silti olisivat pelattavissa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
184
Miinuksiin voisi lisätä epävarmuuden, että peli on tulevaisuudessa edes pelattavissa.
Muutamassa yksinpelissä (ei Denuvossa, vielä) on jo näin tapahtunutkin DRM palvelimien sulkemisen myötä, esim Darkspore.
Always online yksinpelit onkin sitten asia erikseen vielä.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Itse olen ihan mielenkiinnosta seuranut tätä Denuvo vs piraatit taistelua ja vuosia, tässä sitten omia näkemyksiä aiheesta:

Miinukset:
-Syö CPU tehoa 1-10% riippujen pelistä.
-Hidastaa jossain peleissä merkittävästi latausaikaa(jopa puolella)
-Joidenkin pelien kohdalla se murrettaan päivässä.
Julkaisupäivänä asensin Tekken 7:n HDD:lle ja ensimmäistä kertaa törmäsin ongelmiin kopiosuojauksen kanssa. Kun peliä yritti saada käyntiin ei tapahtunut mitään. Avasin tehtävien hallinnan ja siellä näkyi että HDD käyttö oli pari minuuttia 100% ja vasta seuraavalla yrittämällä peli lähti päälle. Buuttailin konetta ja yritin uudestaan, mutta vasta kun siirsin pelin SSD:lle (ja ehkä siinä tuli joku pikapäivitys Steamissä) se käynnistyi normaalisti heti.
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 416
Julkaisupäivänä asensin Tekken 7:n HDD:lle ja ensimmäistä kertaa törmäsin ongelmiin kopiosuojauksen kanssa. Kun peliä yritti saada käyntiin ei tapahtunut mitään. Avasin tehtävien hallinnan ja siellä näkyi että HDD käyttö oli pari minuuttia 100% ja vasta seuraavalla yrittämällä peli lähti päälle. Buuttailin konetta ja yritin uudestaan, mutta vasta kun siirsin pelin SSD:lle (ja ehkä siinä tuli joku pikapäivitys Steamissä) se käynnistyi normaalisti heti.
Minulla Dragon Age Inquisition teki sitä HDD:llä että pelin ensimmäinen latauksen lataaminen kesti 30sek-3min väliltä(riippui alueesta) ja sitten kun kävit taas päävalikossa ja latasit saven niin kestikin 20sek tai jopa alle.

Mutta jos buuttasit koneen ja latasit taas niin toi oravanpyörä lähti liikkeelle taas.
SDD kanssa ei ollut samoja ongelmia.

Watch Dogs 2 oli oma lukunsa kun siinä oikeasti jo peli ilo alkoi kärsimään kun kaupungilla ajelessa tuli peräti yhden sekan freeze kohtia HDD:llä mutta SSD:llä ei taas ollut.

Mutta toihan perustuu taas siihen denuvon suojaus mekaniikkaan ja sitten jos pelissä on ollut denuvoniin aikalailla varmasti laitan SDD:lle lukuunottamatta Metal Gear Solid 5 jossa ei tunnu niin pahasti HDD olevan pulassa vaikka denuvon omistaakin.

Löysin steamista Q&A tapaisen kyselyn koskien denuvoa:
Q: What is Denuvo?

A: Denuvo is a third party anti-tamper software measure that was brought in to combat piracy.


Q: Why is Denuvo used in this game? What + why has it been brought in?

A: Denuvo has been implemented in this as the developer / publisher would like to avoid the game being cracked for as much time as possible and as such have resorted to using Denuvo as an anti-tamper measure for this. It was brought in plain and simply to combat piracy and to encourage people to buy the game rather than illegally download it and have the devs end up with no money whatsoever from that potential customer.


Q: How does Denuvo work exactly?

A: How Denuvo does its job will remain a mystery as how it works is kept a secret for obvious reasons.

All that is provided by the company is that it enables game companes to still develop their ganes as normal and for Steam, Origin and Uplay clients to distrbute + manage them as normal also. Denuvo's role in all of this is to help protect this data and ensure mechanisms put in place to prevent cracking are prevented.


Q: Does this mean modding is no longer possible in games that use Denuvo if the game is encrypted?

A: It depends on which game it is and how the game’s owners have decided to implement it in their game. For example, they may choose to only encrypt the .exe for the game, leaving the rest of the files untouched and able to be accessed. However, other companies may wish to encrypt the entire game files instead, which will make modding severely restricted as you will be unable to touch the majority of the game files and modding-wise it will become quite limited in what you can do.



Q: I am a genuine customer looking to purchase this game that uses Denuvo, what considerations or problems should I be thinking about before buying the game (with Denuvo in mind)?

A: None.


Q: I am looking to crack the game which uses Denuvo, what considerations or problems should I be thinking about before cracking the game (with Denuvo in mind)?

A:


Q: I have heard rumours about Denuvo spying on your PC files, hogging all of your system resources + network bandwidth and slowly killing your storage device by constantly writing data to it (especially with SSDs), is any of this true?

A: Partly, however a lot of the “scare stories” online have been greatly exaggerated.

As far as spying goes – someone would have noticed by now if Denuvo was poking around with files on your PC or uploading odd amounts of information up the Internet, so this would be incorrect, no “spying” is taking place as far as Denuvo goes.

As for system resources – The game (at most) may use a few more CPU cycles at a time and once in a while makes a quick “phone home” to verify the game is activated correctly and is valid for your PC. Note that this would be so small to the level that Steam itself would be using more CPU cycles + network bandwidth than Denuvo ever would, just to give you an idea of how much work it is actually doing.

As for your storage device – Denuvo does NOT write any data to your storage device, it is not constantly encrypting + decrypting data to your storage devices at all. The theory that it kills your SSD is not true and has been addressed by Denuvo themselves already. More than likely this rumour came about from pirates attempting to discredit Denuvo when it was just starting out in hopes they could damage their image / reputation as much as possible.

Hopefully the above will make it clearer now on what exactly Denuvo is doing on your PC.


Q: I have seen that Denuvo is eventually cracked in the long run and the game can then just be torrented as normal, why do publishers bother using Denuvo if it will get eventually get cracked anyway?

A: There is one main important factor here for publishers: Time. If they can delay their game being cracked for say 6 months, then that is 6 months of the only way of being able to procure their game is by purchasing it genuinely. The majority of game sales will occur on launch for most games, so this is the most critical time for game companies as they will be eager for their game to do well and of course sell well.



Q: But if the game isn’t currently cracked, surely pirates will just wait for it to be cracked rather than go ahead and instantly buy it, right?

A: For some people, yes. But there are plenty of people out there who are impatient enough to just go ahead and buy the game if it is taking a while for it to be cracked and if they are eager to play it.



Q: But [The Witcher 3 / any other popular game that doesn’t use Denuvo] doesn’t use this and has still sold well, why does this publisher feel they need to use it?

A: Let’s use The Witcher 3 as an example here – great game and has won many awards, no doubt about that. However, it is has still been pirated into oblivion no matter how many awards it did win. Indeed it has sold well, won a few hundred awards and the developer / publisher has captured the hearts of millions of gamers with respect, but at the end of the day, the game has still been pirated into oblivion by ignorant gamers who feel they don’t need to put any money toward the game.

Now how many of those people who did end up buying the game after pirating it is a different story altogether. Either way, fact of the matter is that games will still get pirated no matter how positive the reviews are.


Q: Is there any way to buy this game without it using Denuvo?

A: No, otherwise this would defeat the whole point of implementing it if you could just get another version of it that doesn’t have the anti-tamper measures.

Remember that this was brought into existence because of piracy, so if you are looking for someone to blame for this – look at the pirates and the torrent sites, if you were a game developer, you would be pretty annoyed after putting money, time and resources into a product only for people to torrent it and casually smile at you with a “you’ve made enough money already” attitude. So if you are unhappy this was implemented because of certain people’s actions – you know where to look.


Q: I notice that on some Steam store pages, Denuvo is not listed under the DRM or EULA section when I feel it should be - why is this?

A: Mainly because Denuvo is not actually DRM, but an anti-tamper measure. DRM (Digital Rights Management) is software that is meant to manage your online content and allow you to access and manage your games and make sure you are given access to a new game when you purchase it and so on. This is what Steam, Origin and Uplay all do. Denuvo does not manage your access to your digital content, rather its job to protect it as much as possible. So it is not DRM, but it helps protect DRM.

As for EULA - Not every piece of third-party software needs to be in EULA's, there's a lot of other software in a lot of games at times which would turn EULA's into an English essay... think of it as the only content in EULA's is what you only really need to know about.


Q: Does Denuvo ask you to re-activate the game every time you change your PC hardware [the hardware inside your PC case, not things like your mouse or keyboard]. What if I want to swap out my graphics card with an upgrade and perhaps change the RAM a few months after that, won’t I eventually run out of re-activations?

A: The amount of re-activations you will get long-term is unlimited, so you will never have to worry about needing to email / phone up a support desk asking for them to be re-generated once again.

It should be noted that there is a limit of being able to install the game more than 5 times in a 24 hour period. This is the only limit that is put in place, if for some reason you are installing the game more than 5 times in 24 hours on a PC then we hope you can understand and appreciate having to wait a few hours for the timer to tick down as this would obviously not be the average amount of installations carried out in 24 hours by most PC gamers.


Q: What would happen if Denuvo closed its doors suddenly one day without de-crypting any of products they have worked on beforehand? Wouldn't that mean any Denuvo enabled game would be impossible to play after this happens?

A: Firstly, this is a pretty extreme scenario (you would have to assume Denuvo would somehow go out of business in the span of 1 day and would turn eveything off without giving any notification whatsoever to their clients), but regardless there would be a plan B even if something like this did happen.

Secondly, no game company would sign up for something like Denuvo if there was no way for them to back out of it (in other worlds them not having control over their encrypted game).

Finally, if we want to assume that Denuvo SOMEHOW goes out of business in such a small period of time that they have no way or time to decrypt their games, remember that every game company would still have unencrypted versions of their games. So even if Denuvo did disappear off the face of the earth tomorrow, game companies could simply re-upload their games onto Steam but with the unencrypted game files instead.

Remember - the above is an extremely unlikely scenario, the only places that have suggested this idea are the same people who pirate games or are complaining for the sake of complaining about Denuvo.


At the end of the day, Denuvo is designed to have as much minimal impact as possible with the user when playing. In other words, it is designed so that it never bothers you to the point that you cannot even see it or even know it is there.

If you are looking to have a fun, a great experience while going with a genuine procurement of this game, then Denuvo is not something to even think or worry about as you are not affected by it whatsoever.

Thanks for reading everyone and if anyone has any other questions, concerns or just general queries still, feel free to contact Denuvo directly below.
Korostettuun kohtaan täytyy ottaa kantaa että pelintekijä itsessään päättää mitkä tiedostot suojattaan denuvolla, pelin exe vaiko kaikki tiedostot.
Ressa 2 remakessa ja MGSV:ssä varmaan käytettään ainoastaan tuota exe suojaus taktiikkaa koska modaaminen mahdollista ja siten peli ei rasita massamuistia niin kovasti.
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 416
Pientä infoa nytten koska vuosi tai pari sitten denuvo sanottiin olevan lyöty mutta tälläkin hetkellä on pelejä jossa suojaus on pitänyt.

Assassins Creed odysseyn DLC:t ovat olleet suojattuna siten viime marraskuun.
Heavy Rain Ja Beyond Two Souls olleet vielä murtamatta.
Middel-Earthin DLC ovat vielä suojattuna
For Honour suojattu.
The Crew 2
The quiet man
Left alive

Nytten odottamaan miten kauan Bordelans 3 suojaukset pitää mutta jokatapauksessa pointti oli että ilman denuvoa noi edellämainitut pelit olisivat olleet vapaata riistaa(ohita steam/epic/Uplay)

Kuluttajahan tässä joutuu kärsii ainakin latausaikojen perusteella aika paljonkin mutta enpä ihmettele miksi isot AAA julkaisut vielä laitettaan denuvon taakse.
Tällä haavaan taitaa olla 6.0 menossa vaiko onko jo 6.1

Tekijät saavat itse päättää että ottavatko pelkän exe suojauksen vai koko hoidon että denuvo tarkistaa kaikki tiedostot jolloin ainakin HDD on hätää kärsimässä ja modaus mahdollisuus tasoa nolla.

Pähkinän kuoressa että mitä isompi peli gigoissa ja jos sisältää koko pelin suojauksen niin sitä vaikeampi murrettava.

Tämän ei pitäisi olla laiton linkki koska englaninkielisessäkin wikipediassa joka käsittelee Denuvoa on toi ja eikä toi ohjaa torrenteihin tms mutta jos YP katsoo sen laittomaksi niin poistakoon.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
184
Ohan näitä ollut vuosien saatossa myös:

SecuROM - Wikipedia
StarForce - Wikipedia

Epävakautta, suorituskykyongelmia, takaportteja, vakoiluprosesseja, lähettää dataa ulkomaille, pelien poistaminen ei poista DRM-softaa, jne...
Hauskintahan oli kun optinen asema lakkasi toimimasta noiden ansiosta. Noh, nykyään moista ongelmaa ei monelle enää voi tulla kun ei ihmisillä enää edes ole optimia asemia koneissa, kehitys kehittyy. :)
 

P c L A Y E R

Team Ryzen
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
4 577
Borderlands 3:n denuvo suojaus vedetty next levelille.

Käyttää kokonajan n 2mb/s uppikaistaa js siältää ilmeisesti jonkinlaisen keyloggerin.

 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 062
Borderlands 3:n denuvo suojaus vedetty next levelille.

Käyttää kokonajan n 2mb/s uppikaistaa js siältää ilmeisesti jonkinlaisen keyloggerin.

Keyloggerista ei löydy ainakaan mitään faktaa, ja kannattaa ottaa varmaan se EchoCast pois päältä niin tippuu se uppikaistan käyttö?
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 416
Nytten "ei denuvo peli" RDR2 näyttää olevan haastelinen paikka murtajille kun yli kuukauden ollut jo suojassa.

Onko se sitten syy eri kokoonpanoille tapahtuville ongelmille, mene ja tiedä mutta käärmeissään piraatti kaverit tuntuu olevan

https://crackwatch.com/game/red-dead-redemption-2

Varmaan ennätyksiä rikottaan tässä "ei denuvo AAA peli" kategorissa lähivuosien ajalta mitä ei ole murrettu lähiviikkojen ajalla.
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 416
Laitan tänne DS ketjusta:

Eäääh, ja tämäkin ongelma johtui pleikkarin ohjaimesta. Aiheuttaa stutteria ja framedroppailua. Nappasin pois ja fps tasasesti yli 100.
Jos mahdollista niin kokeileppa Boxi ohjaimen kanssa.
Koska käsittääkseni tuo Dual shockin ohjelma heittää välikomentoja ja virtolosoi näin boxin ohjainta.
Denuvo versio 5.x ei ole vielä murrettu niin voi olla että Denuvo on se joka laittaa sitä ongelmaa.

Ja jos voit niin katso kun tapahtuu fps tipahdus vaikka pleikan ohjaimella niin nouseeko cpu kuormitus samalla.
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 416

Digital rights management eli drm-mekanismit ovat suojakeinoja, joita pelitalot käyttävät estääkseen pelien kopiointia. Usein drm-järjestelmät kuitenkin tekevät pelinsä laillisesti ostaneille pelaamisesta vaikeaa, sillä ne saattavat esimerkiksi kaataa pelin, hidastaa konetta äärimmilleen tai estää pelin pelaamisen kokonaan.

Wired kertoo, kuinka hakkeri nimeltä Empress on ottanut elämäntyökseen murtaa drm-suojauksia.

Empress lähti ristiretkelleen vuonna 2014 nähtyään unessa, kuinka Dark Souls 2 -videopelin ympärille kietoutui numeroista muodostuvia ketjuja. Empress ymmärsi, että nämä ketjut ovat drm-suojauksia, ja tarkastellessaan niitä lähempää hän yllättäen alkoi nähdä kaiken tarkemmin.

Unessa ketjut murtuivat. Pian ne alkoivat murtua oikeasti.

Empress on nykyisin yksi maineikkaimmista drm-ohjelmistojen murtajista. Hän on jyrännyt lukuisia korkean profiilin pelien kopiosuojauksia, mukaan lukien Red Dead Redemption 2:n sekä Mortal Kombat 11:n drm:t.

Empressin ykkösvihollinen on Denuvo, yhtiö, jonka kopiosuojauksia on käytetty yli 350 miljoonaa kertaa. Denuvon kopiointisuojaus sulautetaan pelin koodiin, joten jokaisen julkaistun pelin kopiosuojaus on oma vuorensa kivuttavaksi. Tästä syystä Denuvon drm-ohjelmistoja pidettiin pitkään mahdottomana murtaa, tai ei ainakaan vaivan arvoisena. Pian Denuvon maine alkoi saada vakavia vammoja.


Empress on valmis viskaamaan kohtuuttoman määrän tunteja elämästään murtaakseen Denuvon kaltaisia suojauksia. Se on hänelle yhdistelmä elämänfilosofiaa ja ohjelmointia.

Empressin mielestä pelien julkaisijoihin ei voi luottaa. Jos pelitalo katkaisee tuen jollekin pelille, sen pelaaminen saattaa käytännössä muuttua mahdottomaksi. Empressille tämä on punainen vaate: jos pelaaja on ostanut pelin, hänellä, ei pelitalolla, pitäisi olla omistussuhde kyseiseen peliin.

Tästä syystä Empress upotti kuukausia elämästään intensiiviseen hankkeeseen, jonka tavoite oli repiä Anno 1800 -pelin kolminkertaiset suojaukset alas. Empress onnistui.

Empress on siinäkin suhteessa poikkeava hakkeri, että hän on valmis ottamaan lahjoituksia vastaan voidakseen käyttää palkkatöihin varaamaansa aikaa hakkerointiin.

Rahaa tärkeämpää on kuitenkin maine. Kun Empress mursi vasta julkaistun Immortals Fenyx Rising -pelin suojaukset, piraatit ylistivät häntä jumalattareksi. Hymyt kuitenkin hyytyivät, kun piraatit huomasivat pelin lataamiseen menevän aina vähintään 24 tuntia.

Empress ei halunnut muiden lataavan murrettua peliä pikavauhtia vain voidakseen paketoida ja jakaa sen uudelleen omissa nimissään.

”Kaikkien pitäisi tietää kuka todellisuudessa on suojausten repimisen takana, ja lähettää tukea ja lahjoituksia sille henkilölle, joka teki sen OIKEAN työn”, Empress sanoo.
RDR2 oli todella kova pala purtavaksi tuolla.
Saapi nähdä tuleeko uudetkin denuvot murtumaan lähiaikoina.

Capcom teki viime syksynä oudon liikkeen että poistatti Resident Evil 3:sta Denuvon vaikka sitä ei oltu murrettu, Ressa 2 remake ja seiskasta lähti aikanaan Denuvo vasta sen jälkeen kuin se oli murrettu.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 562
Capcom teki viime syksynä oudon liikkeen että poistatti Resident Evil 3:sta Denuvon vaikka sitä ei oltu murrettu, Ressa 2 remake ja seiskasta lähti aikanaan Denuvo vasta sen jälkeen kuin se oli murrettu.
Ei kai tuossa pitäisi mitään ihmeellistä olla siinä vaiheessa, kun enimmät myynnit on jo tehty. Sattumoisin pelejä myydään useimmiten eniten lähellä julkaisua, joten siinä valossa ei kuulosta kovin ihmeelliseltä, että Denuvo poistettiin jo syksyllä. Toki on se edelleen aika lähellä julkaisua, mutta kaipa Capcom itse tietää parhaiten, milloin Denuvon ei voi enää odottaa auttavan myyntejä merkittävästi.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 722



RDR2 oli todella kova pala purtavaksi tuolla.
Saapi nähdä tuleeko uudetkin denuvot murtumaan lähiaikoina.

Capcom teki viime syksynä oudon liikkeen että poistatti Resident Evil 3:sta Denuvon vaikka sitä ei oltu murrettu, Ressa 2 remake ja seiskasta lähti aikanaan Denuvo vasta sen jälkeen kuin se oli murrettu.
Tuo "empress" on DRM-purku scenen melkein vihatuimpia hahmoja tällä hetkellä kun suoltaa sitä filosofiaansa kaikille ja ne ketkä ei sitä ymmärrä ja tue häntä saavat tuntea empressin vihan. Ihan skitsosta tyypistä vissiin kyse millä noussut **** kalloon ja kunnolla.
Ei mikään ihme että ***** ei häntä enää halua ja tiet erkanivat jo viime vuonna.
Lisää voi lukea redditistä tietystä keskustelu ketjusta kun nämä asiat eivät tänne oikeen kuulu.
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 416
Tälläkin osastolla on tapahtunut "edistystä" ja tällä kertaa Capcomi sekoilut vanhojen peliensä kanssa:

Kuulemma Virustutkat ovat valittaneet tästä uudesta Enigma suojauksesta:

1705125434518.jpeg


Tässähän tilanteen oudoksi tekee se että tässä ei yritetä Denvuon tapaan suojella uusien pelien myyntejä launchissa vaan tässä yritettään estää pelin modaaminen ja eritysesti alaston modit ovat hermoon käyneet Japanin poikia.
Edit. Ja modit rinnastettaan huijauksiin, ymmärtäisin tämän paremmin MP peleissä missä kilpaillaan mutta en yksin peleissä kuten Resident Evilt ovat yleensä.

Minusta on vähän ehkä asiakkaan muroihin kusemista jos jälkeenpäin alettaan moisia tehdä kun asiakas ei voi enään lompakollaan äänestää, jos Capcomin pojat haluavat estää modaamisen fine by me mutta tekisivät sen uusissaan peleissään ja ilmoittaisivat steamin etusivulla että tämä peli sisältää nämä ja nämä suojaukset niin asiakas voi äänestää lompakollaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 562
Tälläkin osastolla on tapahtunut "edistystä" ja tällä kertaa Capcomi sekoilut vanhojen peliensä kanssa:

Kuulemma Virustutkat ovat valittaneet tästä uudesta Enigma suojauksesta:



Tässähän tilanteen oudoksi tekee se että tässä ei yritetä Denvuon tapaan suojella uusien pelien myyntejä launchissa vaan tässä yritettään estää pelin modaaminen ja eritysesti alaston modit ovat hermoon käyneet Japanin poikia.
Edit. Ja modit rinnastettaan huijauksiin, ymmärtäisin tämän paremmin MP peleissä missä kilpaillaan mutta en yksin peleissä kuten Resident Evilt ovat yleensä.

Minusta on vähän ehkä asiakkaan muroihin kusemista jos jälkeenpäin alettaan moisia tehdä kun asiakas ei voi enään lompakollaan äänestää, jos Capcomin pojat haluavat estää modaamisen fine by me mutta tekisivät sen uusissaan peleissään ja ilmoittaisivat steamin etusivulla että tämä peli sisältää nämä ja nämä suojaukset niin asiakas voi äänestää lompakollaan.
Tällainen toiminta sietäisi kieltää kauppapaikkojen ehdoissa kokonaan, koska kuluttajalla ei ole tällaista vastaan minkäänlaista suojaa.
 
Liittynyt
30.06.2017
Viestejä
339
Tällainen toiminta sietäisi kieltää kauppapaikkojen ehdoissa kokonaan, koska kuluttajalla ei ole tällaista vastaan minkäänlaista suojaa.
Tästä pitäisi laittaa kauppapaikoille kyselyä, miten aikovat suojata kuluttajan oikeuksia tälläistä sikailua vastaan ja jos ei kiinnosta, niin asiakas voi hyvillä mielin jättää rahat jatkossa käyttämättä.
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 416
Tällainen toiminta sietäisi kieltää kauppapaikkojen ehdoissa kokonaan, koska kuluttajalla ei ole tällaista vastaan minkäänlaista suojaa.
Tämähän ei ollut ensimmäinen kerta kun jälkeenpäin tehdä muutoksia Crapcomin peleissä.
Viimeksi oli kun lisättiin RT ominaisuudet Remake 2-3 ja laitettiin Win7 tuki pois.

Eihän siinä mitään jos pelejä kehitettään mutta jos peli myydään joku supportoituna tässä tapauksessa Win7 niin mielestäni se pitäisi säilyttää, näinhän se capcom lisäsi sitten DX11 version takas peliin kun siitäin alkoi mekkala mutta vaatii steamissa laittamista sen komennon että lataa oikean version, oletuksena tulee se DX(RT) versio pelistä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 562
Tämähän ei ollut ensimmäinen kerta kun jälkeenpäin tehdä muutoksia Crapcomin peleissä.
Viimeksi oli kun lisättiin RT ominaisuudet Remake 2-3 ja laitettiin Win7 tuki pois.

Eihän siinä mitään jos pelejä kehitettään mutta jos peli myydään joku supportoituna tässä tapauksessa Win7 niin mielestäni se pitäisi säilyttää, näinhän se capcom lisäsi sitten DX11 version takas peliin kun siitäin alkoi mekkala mutta vaatii steamissa laittamista sen komennon että lataa oikean version, oletuksena tulee se DX(RT) versio pelistä.
Tämä ei sen sijaan taida olla ihan yhtä suoraviivainen juttu, sillä jopa Valve on tehnyt samaa. Periaatteessa olen kyllä samaa mieltä kanssasi, mutta pitkään tuettavilla peleillä raja on varmaan silti syytä pystyä vetämään johonkin. Lisäksi soppaa mutkistaa sekin, että koko Windows 7:ää ei ole enää vuosiin tuettu. Mainitsemaasi tapaukseen enempää perehtymättä kuulostaa kyllä silti ainakin jonkinlaiselta lisämiinukselta Capcomille, sillä eiväthän nuo nyt ihan hirmu vanhoja pelejä vielä ole.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 651
Viestejä
4 197 349
Jäsenet
70 761
Uusin jäsen
aksl

Hinta.fi

Ylös Bottom