Dell XPS 12 (9Q23) ja tarvikeakku

Liittynyt
22.07.2018
Viestejä
2
Dell XPS 12:n alkuperäinen akku väsähti ja tilasin Amazonista koneeseen uuden tarvikeakun. Akku paikalleen, ohjeiden mukainen nollaus (virtakytkin pohjassa akkukaapeli irrotettuna väh. 30 s), kaapeli kiinni emolevyyn ja kone nippuun. Virtalähde kiinni ja kone käyntiin, Windows näyttää varausta olevan 67% ja akun latautuvan, mutta hetken päästä latautuminen lakkaa. Virtalähde irti ja kas, kone sammuu valoa nopeammin. Ei myöskään käynnisty pelkän akun varassa. Virtalähde taas kiinni ja BIOSiin: akku on BIOSin mukaan terve. Epäuskoisena toistan akun irrotuksen ja koneen nollauksen useampaan kertaan, mutta mikään ei muutu. Akun myyjä arvelee akkua vialliseksi ja pyytää palauttamaan sen. Hillittömän rumban jälkeen litium-ioniakun lähetys Saksaan onnistuu lopulta ja saan uuden akun tilalle. Uuden akun asennuksen jälkeen edelleen sama juttu, kone ei toimi ilman virtalähdettä.

Alkuperäisessä akussa on ilmeisesti jokin tunnistesiru, jonka kone vaatii toimiakseen. Tuntuu kuitenkin hölmöltä, että tarvikeakkuja valmistetaan, jos niitä ei saa mitenkään toimimaan Dellin läppäreissä. Bisneksen luulisi kuihtuvan aika äkkiä tyytymättömien asiakkaiden palautuksiin. Oletan siis, että on jokin keino, jolla akun vielä saa toimimaan. Googlaukset eivät ole vielä johtaneet sen äärelle, mutta olisiko täällä viisautta jaettavaksi?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 951
Jos vaan löytyy toinen laturi niin silläkin kannattaa testata.
 
Liittynyt
22.07.2018
Viestejä
2
Jos vaan löytyy toinen laturi niin silläkin kannattaa testata.
Ei valitettavasti löydy ja aikamoinen sattuma olisi, jos laturi olisi juuri akun vaihdon aikaan hajonnut. Nytkin se pitää kyllä koneen hienosti käynnissä, mutta akusta koneella ei tunnu olevan mitään havaintoa. Muuten kuin se BIOSin havainto terveestä akusta...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
89 598
Viestejä
1 830 887
Jäsenet
39 036
Uusin jäsen
jvm333

Hinta.fi

Ylös Bottom