Dell esitteli pelaajille suunnatun Alienware Concept UFO -taulutietokonekonseptin

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 10.01.2020.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 806
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  CES 2020 -messuilla on perinteisesti esillä pian julkaistavien uutuuksien lisäksi myös selvästi konseptitason tuotteita. Dell esitteli Las Vegasissa tällä kertaa muun muassa Nintendo Switchistä vaikutteita ottaneen pelitaulutietokonekonseptin.

  Concept UFO -nimen saanut konseptitietokone on varustettu 8-tuumaisella 1900x1200-resoluution näytöllä ja taulutietokoneen sivuille Switchin tapaan kiinnittyvillä peliohjaimilla. Ohjaimet voi erillisen välikappaleen avulla yhdistää myös perinteisemmän ohjaimen oloiseksi Nintendolta tuttuun tapaan ja ne on varustettu luonnollisesti, kun kerran tietokoneesta on kyse, RGB-valaistuksella tattiohjainten ympärillä. Konseptitietokoneen sydämenä sykkii ainakin tässä vaiheessa Intelin 10. sukupolven Core -prosessori ja se tukee luonnollisesti myös liittämistä ulkoisiin näyttöihin ja televisioihin, sekä tietenkin näppäimistön ja hiiren käyttöä normaalisti.

  [​IMG]

  Concept Duet on puolestaan kahdella 13,4-tuumaisella näytöllä varustettu kannettava. Toinen kannettavan näytöistä tukee sekä kosketusta että kynäohjausta. Taittuvanäyttöinen Concept Ori taas muistuttaa erehdyttävästi Lenovon julkistamaa ThinkPad X1 Flexiä 13-tuumaisine näyttöineen.

  Lähde: Dell

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2020
 2. mikkelson

  mikkelson

  Viestejä:
  1 558
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Linus Tech Tipsillä olikin tuosta esittelyvideo, ihan näppärännäköinen laite ja pyöritti jotain nykyaikaista F1 peliäkin jouhevasti.
   
 3. eternality

  eternality

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Ihan mielenkiitoisen näköinen vehje, olisi tosin ollut kiva nähdä trackball tai vastaava hiiren simulointiin paremmin.
   
 4. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuossa taitaa olla hieman sama ongelma kuin Switchissä, että laite on vähän kömpelön tuntuinen käsikonsoli moodissa kun on niin leveä vrt normi ohjaimeen.
   
 5. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 806
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Onneksi on sisäänrakennettu seisontatuki, ohjaimet välikappaleella yhteen ja tuo vehje pöydälle niin onnistuu pelailu ainakin junissa, lentokoneissa jne
   
 6. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mut sit se ei ole enää käsikonsoli perinteisessä muodossaan. PS vita olisi ollut aikoinaan kova jos olisi jaksanut pyörittää sille tehtyjä pelejä jotenkin sulavasti. Tosin eipä Switchilläkään esim. pokemonkaan mitenkään sulava kokemus ollut kun demoa testasin hetken aikaa ja palautin koko laitteen kun lagasi niin paljon.
   
 7. jive

  jive

  Viestejä:
  920
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Hetken piti kaivaa, mutta löytyi https://www.smachz.com/ muistelinkin että x86 pohjainen pelikonsoli oli aikaisemmin kävellyt vastaan.
   
 8. juoksuankka

  juoksuankka

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Nuo ohjaimen kappaleet ovat myös aika huonoja ohjaimia. Miksiköhän eivät voi vain sahata xbox/ps4 ohjainta keskeltä kahtia ja liittää niitä tablettiin? Ne ovat kuitenkin parhaita ohjaimia. Palaset yhteen liittämällä voisi käyttää muuallakin kuin tabletissa. Minun ostohousuni olisivat ainakin nopeammin jalassa niin.
   
 9. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 806
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Sehän riippuu ihan siitä millaiset kädet on ja mihin on tottunut että mitkä on parhaita ohjaimia. Esimerkiksi mun käsiin PS4-ohjaimet (sen lisäksi että tatit on sijoitettu typerästi) ei sovi ollenkaan hyvin. Olitko messuilla ottamassa tyypit tästä vai mistä tiedät ohjainten olevan aika huonoja?
   
 10. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  1 510
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Dellin ois pitänyt laittaa tuohon Ufoonsa AMD Ryzen APU:n eikä mitään Intelin rautaa.
  Mutta Delli nyt ollut Intelin leirissä todella pitkään. Jo niinä kuuluisina aikoina kun otti Inteliltä lahjus rahaa ettei käyttänyt AMD suorittimia.

  Tosin nykyään niillä näyttää olevan ainakin yks AMD Ryzen läppäri mallistossa.
   
 11. aop

  aop

  Viestejä:
  330
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 12. eretux

  eretux

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Ja tod näk tulevat tekemään niitä enemmän myös jatkossa, koska A) atm Intel myy paljon ei-oota valmistajille, koska tuotantokapasiteetti ei vain riitä kattamaan sitä kysyntää mitä on. Ja B) etenkin nämä uusimmat APU-piirit AMDlta vaikuttavat kyllä sen verran herkullisilta, että on aika ihme jos konevalmistajat eivät ota niitä huomioon, mm. Dell. Itse toivoisin, että seuraava läppäri mitä ostan olisi Dell XPS mutta AMDn APUlla. Intelin kierrän itse kaukaa tätänykyä niin paljon kuin vain voin, se firma ei atm herätä luottamusta oikeastaan tippaakaan.

  Lisäksi mitä tuohon prototyyppiin tulee, niin voi hyvin olla, että tuo tulee tuosta vielä rauta muuttumaan. Sillä jos tuota pelikoneeksi meinaavat, niin Intelin iGPU tuskin tulee riittämään alkuunkaan yhtään mihinkään graafisen väännön osalta (epäilen, että siinä ainakaan tällä hetkellä sykkisi Intelin tuota uutta GPUta sisällään), ja sitten jos kyseessä ei olisi pelikone, niin en näe tuossa konseptissa paljoa järkeä. Sen verran suoraan muotokieli ym. on tässä apinoitu Nintendolta.
   
 13. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  1 510
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Siinä on se uus Intelin iGPU mikä kuulemma on aika tasoissa Ryzen 3 2200G kanssa.
   
 14. Naama

  Naama

  Viestejä:
  414
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos siihen laittaa AMD rautaa on sama kun laittais kiinteän virtajohdon ja naulais sen seinään.
   
 15. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  723
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Kunnon sinilasimies. Alkaa AMD:n mobiiliprossut olemaan jo 3000 sarjassa aika kilpailukykyisiä, 4000 sarja saattaa mennä jo intelin ohikin tehon ja virrankulutuksen suhteen. Testejä odotellessa.

  Tämä konsepti on kyllä ihan suora lainaus muista vastaavista, mutta tekniikkademona ihan mielenkiintoinen. En näe tälle juurikaan markkinoita Nintendon peli-infran ulkopuolella tosin.
   
 16. Mika

  Mika

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ostan tämän varmaan GPD Win 2:sen seuraajaksi jollei hinta ole toista tonnia. Itselle laite ihan täydellinen. Odotellaan vielä tarkempia tietoja hinnasta ja ice laken iriksen tehoista. GPD:ltä tulossa myös vastaava laite GPD Win Max mutta sisältää peliohjainten lisäksi myös näppäimistön. GPD:n laatu ei tosin ole aivan vakuuttanut, joten suunnilleen samaan hintaan ostan mieluummin Delliä.
   
 17. eretux

  eretux

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Kuulostaa kyllä hieman nyt fanipojan puheilta. AMDlla on ollut jo pitkään etenkin mobiili-APU-piireissään hyvä graafinen suorituskyky verrattain sinisen tuotteisiin ja akunkesto hyvä. Nyt Ryzenin myötä vielä kun ollaan päästy vanhoista excavator-arkkitehtuureista eroon, niin nyt myös CPU-vääntöä alkaa löytyä. Ja ottaen huomioon jo Zen+ virtatehokkuuden, Zen2 puhumattakaan, niin atm AMDlla on todella kovan luokan tuotteita puolellaan näillä markkinoilla. Ainoa asia mikä haraa vastaan on Intelin vahva markkina-asema ja jo sovitut sopimukset OEM-valmistajien kanssa. Ja niissä ei kysytä yhtään, että minkä laatuista tavaraa Intel tarjoaa OEM-valmistajille, riittää että nappulaa on saatavilla. Ja nyt kun Intelillä on ollut pahoja toimitusvaikeuksia, niin valmistajat ovat joutuneet etsimään uusia ratkaisuita juurikin AMDn leiristä. Hitaasti mutta varmasti se markkinaosuus on ollut jo kasvussa muutaman vuoden, ja kun Intelin ongelmat eivät ota laantuakseen (mm. 14nm++++++... ja toimitusvaikeudet), niin kyllä meillä tulee tulevaisuudessa olemaan aivan varmasti vielä paljon enemmän punaisella tarralla merkittyjä kannettavia ym. laitteita saatavilla nyt kun AMD on jo kirinyt myynneissä Intelin kiinni desktop-puolella.
   
 18. Naama

  Naama

  Viestejä:
  414
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eiks tää AMD hehkutus just täytä kaikki fanipojan merkit. Puhutaan mitä tulee olemaan. Ja jne. CES messuilla ole noihin uusiin AMD piireihin perustuvia läppäreitäkin. Kyllä oli hienosti kaavioista jätetty pois miten akku kestää.