Joo haluan ihan manuaalisesti säädettävän säätöpaneelin, kun kokemuksen mukaan nuo emolevyyn sisäänrakennetut heittelevät miten sattuu ja vastaavat rasitukseen todella laiskasti.
Kun kelloittelee tai pelailee 7.1 kuulokkeet päässä, vetää vaan nupit kaakkoon tai kosketusnäytöllä kaikki kerralla. Jos taa kone idlailee pistää hiljaiseksi ja saa myös säädettyä jokaista tuuletinta portaattomasti erikseen.
Mites tuon Phopyan esitteessä Jimm'sillä lukee sitten "The entire power supply is via a 4-pin Molex connector from the power supply. Using 50cm long enclosed 3 pin extensions (also compatible PWM fan) the fan can be connected."?
Voihan sitä mainostaa että PWM-tuuletinkin sopii kaapelin päähän, mutta se ei tarkoita että niitä ohjattaisiin PWM-signaalilla.
Kolmepinnisellä lähdöllä tuuletinta pystyy ohjailemaan vain käyttöjännitteellä, jota tuo Corsairin ML tuuletin vaatii aina lähes täydet 12V Maglev laakeroinnin toimimiseksi.
Ja ei taida nykyisin löytyä yhdestäkään "ei-luksus" säätimestä aitoa PWM-ohjausta.
Aiemminkin se oli lähinnä yhdellä kanavalla erikseen, kuten Zalman MFC2:ssa, koska normituulettimia ei sillä pysty säätämään.
Pitemmän linjan Aqua Computerin Aquero 5:ssäkin PWM oli käytettävissä vain yhdessä kanavassa.
Aquaero 6:ssa kaikki kanavat tukevat myös PWM-ohjausta.
Noin viikon verran olen Olen Aquaero 6 XT:ä nyt "opiskellut" niin ominaisuuksissa löytyy.
Fyysisten lämpötila-anturien (4 mukana, tukee 8:a) lisäksi käytettävissä on Aqua Computer Service-nimisellä taustapalvelulla integroidun Open Hardware Monitorin antamat (+ erillisestä HWinfosta tai AIDAsta) lämpötila-arvot.
Softasensoreilla (maks 8) on säädettävä "timeout", jonka ajaksi arvo lukitaan viimeiseen raportoituun, jos Aquaeron yhteys softaan katoaa. Timeoutin jälkeen softasensori siirtyy valittavaan "fallback" arvoon.
Noiden pohjalta voi sitten tehdä (maks 4) "virtuaalisensoreita", joilla saa yhdistettyä maks. 3 lähdettä (ml. toinen virtuaalisensori) alin/ylin/keskiarvo toiminnolla tai kahden lämpötilan erotuksena.
Esim. prossujäähyn kantaan voi laittaa fyysisen anturin ja korkein lukema virtuaalisensorilla yhdistää sen softalta saatavaan prossulämpötilaan: Mikäli softa kippaa niin fyysisen anturi toimii sitten backuppina.
Pelkällä fyysisellä anturilla (voi säätää offsetin) kyllä voisi saada hieman pehmeämmän jokusen sekunnin viiveellä toimivan säädön.
Yhtä tai useampaa tuuletinkanavaa/lähtöä ohjaavia "kontrollereita" voi tehdä useammanlaisia kiinteästä arvosta, lämpötilapohjaisesta on-off käytöstä, jonkin sensorin lukeman kiinteänä pitämiseen pyrkivästä itse säädettävään käyrään.
Tuuletinkanaville/lähdöille voi valita ohjauksen jännitteellä/kierroslukuun pohjautuen tai PWM-signaalilla ja omat minimi- ja maksimiarvot, joiden väliin "kontrollerin" antama ohjaus sovitetaan ja tietenkin säädettävät startti-boostit löytyy ja ohjelmoitava maksimivirta-arvo. (jonka ylitys sammuttaa lähdön)
Profiileita on tallennettavissa neljä.
Konfiguroinnin ja sen tallentamisen jälkeen Aquasuitea ei tarvitse pitää päällä, eikä taustapalveluakaan ilman softasensorien käyttöä.
Yhteen "master" Aquaeroon voisi kytkeä Aquabus-väylällä kiinni Poweradjust-säätimiä tai slave-tilaan flashattuja Aquaero LT-laitteita yhteensä kahteentoista kanavaan asti.
Loogista, eikö vain?
No kokemus ohjelmoitavista logiikoista/PLC-laitteista ei ole pahitteeksi...
Pelirihkamilla taustamelu vain parantaneekin ääntä, sellaista
kusipaskaripulia taajuusvasteet...