Cloetta Monpensiers Fruit Drops

Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
314
Onko kyseisen karkin valmistus lopetettu vai mikä on kun näitä ei enää laivalta löytynyt? Kävin torstaina Viking Linella, ja pettymyksekseni näitä ei enää laivalta saanut. Ovat myös poistuneet Tallink/Viking verkkosivuilta :(
 

Liitteet

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 365
Täältä ainakin saa (alennettuun hintaan).
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
520
joo.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
314
Täältä ainakin saa (alennettuun hintaan).
Tämän olinkin löytänyt ja pari purkkia laitoin tilaukseen. Tämä toki ei poista sitä tuskaa jos näitä ei enää valmisteta :( Ei meinaan muualta löydy ja ean koodilla hakeminen ei myöskään oikeen tuota tuloksia. Monpensiers Fruit Drops (cloetta.com)
 
Liittynyt
12.11.2016
Viestejä
361
Näitä on valmistanut aikojen saatossa aika moni makeistehdas suomessakin. Tuskin tuotanto loppuu ikinä. Lisenssin haltija vain vaihtuu silloin tällöin.
 
Liittynyt
10.08.2019
Viestejä
111
Onko kenelläkään tarkempaa tietoa kyseisten makeisten historian käänteistä?
 
Liittynyt
10.08.2019
Viestejä
111
Kysyin asiaa ChatGPT 4:ltä, tässä vastaus:

"Monpensier Fruit Drops on hedelmämakeinen, joka on tunnettu erityisesti Euroopassa. Sen historia ulottuu takaisin 1800-luvulle, jolloin makeinen kehitettiin ensimmäisen kerran. Monpensier Fruit Dropsit valmistetaan yhdistämällä hedelmämehua ja sokeria, joka sitten kovetetaan makeisiksi. Nämä makeiset ovat tunnettuja niiden rikkaasta hedelmäisestä maustaan ja ne ovat saavuttaneet suosiota eri puolilla Eurooppaa niiden yksinkertaisen mutta herkullisen reseptinsä ansiosta.

1900-luvun aikana Monpensier Fruit Dropsit kasvattivat suosiotaan ja niistä tuli erityisen suosittuja sekä lapsien että aikuisten keskuudessa. Ne ovat myös olleet suosittuja matkamuistoja turisteille, jotka vierailevat Euroopassa. Niiden valmistusprosessi ja resepti ovat pysyneet melko muuttumattomina vuosien varrella, mikä on auttanut säilyttämään niiden perinteisen maun ja laadun.

Nykyään Monpensier Fruit Dropsit ovat edelleen suosittuja monissa Euroopan maissa, ja niitä pidetään klassisena esimerkkinä perinteisestä eurooppalaisesta makeisesta. Niiden suosio perustuu pitkälti niiden yksinkertaisuuteen, herkulliseen makuun ja kykyyn tuoda esiin lapsuusmuistoja ja nostalgiaa."

Sitten kysyin vielä vähän vuosiluvuista ja valmistusmaista:

"Monpensier Fruit Drops -karkit on valmistettu Cloetta-yhtiön toimesta. Cloetta, perustettu vuonna 1862, on kasvanut merkittäväksi makeisvalmistajaksi ja sillä on johtavia paikallisia brändejä kuudessa maassa. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 12 maassa ja se tuottaa yli 100 000 tonnia karkkeja vuodessa. Tarkempia tietoja siitä, missä maissa Monpensier Fruit Dropsia on valmistettu historiallisesti, ei ole saatavilla.

Lisätietoja Cloettasta ja heidän tuotteistaan löytyy heidän verkkosivuiltaan: [Cloetta](https://www.cloetta.com) ja [Cloetta Travel Retail](https://travel.cloetta.com/brands-and-products/monpensiers-fruit-drops1/). Lisäksi Urjalan Makeistukku -sivustolla on maininta siitä, että Monpensier Fruit Drops -karkkeja on valmistettu jo 1800-luvun lopulta lähtien, mikä viittaa niiden pitkään historiaan: [Urjalan Makeistukku](https://urjalanmakeistukku.fi)."
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 472
Viestejä
4 163 386
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom