Chrome/Youtube lagittaa uuden näytönohjaimen/SSD:n asennuksen jälkeen

Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
62
Eli päivittelin tuossa hieman rautaa koneeseeni, näytönohjain päivittyi Asus ROG RTX 2070 08G:hen ja vanhan Samsung 850 Pro 256gb:n rinnalle tuli Samsung 970 Pro 512gb m.2. Uuden SSD:n oli tarkoitus toistaiseksi olla tallennustilana kunnes 850 tulee seuraavan uudelleenasennuksen jälkeen siirtymään toiseen koneeseen.

Näyttiksen vaihdon ja SSD:n lisäyksen lisäksi ainoa muutos oli että myös kakkosnäyttö on nyt kiinni Display Portilla, aiemmin oli DVI:llä.

Noh, seuraavia kummallisuuksia tapahtui asentelun jälkeen, ensimmäisellä bootilla käyttöjärjestelmään asti kaikki softat aukesivat TODELLA hitaasti, lähes 20 sekunnin viive klikkauksesta ohjelman aukeamiseen, veikkasin tämän johtuvan jostain ajuriongelmasta koska netti ei sattumoisin toiminut ja konetta ei oltu käytetty 3 viikkoon osien odottelun vuoksi, tämä ongelma poistui seuraavalla bootilla kun nettikin toimi, asentelin Nvidian uudet ajurit, alustin 970:n käyttöön ja näin päin pois.

Ongelmana on nyt se että kakkosnäytöllä, missä yleensä käytän Youtubea, videot ovat alkaneet lagittaa/pätkiä ihan helvetisti (ensin pätkii, sitten pallero alkaa pyöriä kuin video lataisi vaikka puskurointia olisi kuinka pitkälle) jos kursori on videon päällä tai videon hallintanapeilla, ongelmaa ei esiinny läheskään niin pahasti päänäytöllä, mutta siinäkin ajoittaan esiintyy pientä lagia kursorin ollessa päällä. Myös Netflix tuntuu pyörivän hieman tahmeammin kuin aiemmin.

Ongelma ratkesi kun otin Chromesta "hardware accelerationin" pois päältä ja Firefoxissa samaa ongelmaa ei ilme, mutta homma ihmetyttää koska ikinä aiemmin ei ole ollut ongelmaa tuon HA-asetuksen kanssa. Kellään ollut vastaavaa ongelmaa / mitään ideaa mikä tämän voisi aiheuttaa? Tuntuu myös että tuo näytönohjain on kohtuullsen äänekäs pelatessa verrattuna edelliseen MSI GTX 1070 Gaming X:ään verrattuna vaikka ilmeisesti tuon näyttiksen pitäisi olla hiljaisempi/yhtä hiljainen, pelinä kuitenkin oli kohtalaisen kevyt The Long Dark.

Mistähän tämänkaltaiset ongelmat voisivat johtua?

Specsit:

i5 7600k @ 4.5Ghz
16Gb DDR4 RAM
Asus Prime Z270-A
Samsung 850 Pro 256gb Sata SSD
Samsung 970 Pro 512gb M.2 SSD
Asus ROG Strix 2070 8gb
Win 10 pro

Asus ROG PG279Q '27
Dell U2312HM '24

EDIT: Voi myös mennä semiparanoidian puolella koska tällä hetkellä silmät on vianhakumoodissa, mutta tuntuu myös että scrollaaminen nykii enemmän kuin ennen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 331
Kannattaa ainakin tarkistaa, että emon bios on uusin ja samoin SSD:n firmware. Emon bios lokista löytyi mm. tällainen: Fixed SAMSUNG M.2 device issue.

Ja olihan näyttiksen ajurit haettu nVidian sivuilta? Task managerilla voisi myös seurata levyn ja suorittimen käyttöä pätkiessä.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
62
SSD:n firmikset päivitin tuossa eilen, ei vaikutusta. Näyttiksen ajurit toki haettu Nvidian ajurisivulta ja oikeat ajurit ovat. Rainmeterillä oon koittanutkin tarkkailla tota CPU-useagea, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole ihmeellisimpiä piikkejä näkynyt.
Testaan tuossa vähän myöhemmin päivitellä lankun BIOS:in. Toistaiseksi en vielä mitään ole asennellutkaan tuonne uudelle SSD:lle ja taidankin odotella että päivitän tuon BIOS:in.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 331
Oletko muuten kokeillut säätää kummallekin näytölle testiksi saman virkistystaajuudeen? Testaisin videoita myös mirrored tilassa ja yksi näyttö kerrallaan. Voisi kyllä olla jotain Chromen bugittelua jos Firefoxilla kuitenkin toimii.

Edit:
Kokeilisin myös poistaa Geforce Experiencen jos asennettu, joillain aiheuttanut samaa ongelmaa.
Ja oliko tuo pätkiminen vain silloin kun pelaat ja katsot videota toisella näytöllä vai muutenkin?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
62
Olivat aluksi molemmat 60hz ennekuin säädin tämän päänäytön 165hz missä se on aina ennenkin ollut, ongelman suhteen en ole eroa huomannut riippumatta virkistystaajuuksista. Itsekin mietin että chrome saattaa vain sekoilla, mutta koska käsittääkseni tuo HWacceleration Chromessa nimenomaan lainaa näyttikseltä tehoja ja se juuri tuli vaihdettua, pisti miettimään että onko uuden raudan suhteen jotain ongelmaa, sitä en tiedä onko Firefoxissa käytössä sama tekniikka sillä FF ollut aika vähäisellä käytöllä viime vuodet, asentelin nyt vain testimielessä tuon uuden version.

GF Experiencen tosiaan asensin tuossa ajureita uusiessa koska piti redeemiä kamppislahjus sitä kautta, mutta poistin sen kyllä saman tien. En ole koskaan kyseistä softaa halunnut käyttää. Voisi tietysti testata että asentelisi ajurit puhtaalta jos sen mukana jäi jotain schaissea.

Pätkimistä tapahtuu tilanteesta riippumatta jos vain kursori on "videon" päällä YT:ssä, vaikka kys. ikkuna olisi ainoa asia joka on auki sillä hetkellä, pelailulla ei tunnu olevan vaikutusta mitä testailin kun yleensä tulee Hearthstonea väännettyä samalla kun katselen YT:stä videoita.

Edit: Illan pelailtuani tuntui että Long Dark alkoi pätkiä kokoajan pahemmin mitä kauemmin pelasi lyhyiden FPS-droppien muodossa jotka ilmenivät kun hiirtä liikutti. Tuulettimet pyörivät osapuilleen 50% teholla mutta melkoisen äänekkäästi, ottaen huomioon että kuulin suljettujen kuulokkeiden läpi tuulettimien äänen. Huomasin myös jos kursorilla veteli verkkosivulla olevaa kuvaa, lievää lagimista oli nähtävissä. Väkisinkin tulee mietittyä onko GPU:ssa vikaa, pitäisi kaiketi ajaa parit rasitustestit huomenissa kun saan BIOS:in päivitettyä uusimpaan versioon.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
984
Onko ajurit asennettu clean installina? Itselläkin ajurit ei toiminu kunnol ennen clean installia ku vaihoin 1060->2060
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
62
Päivitystä, BIOS päivitetty tuorempaan versioon ja ajurit asenneltu uudelleen puhtaana asennuksena. Ei muutosta tilanteessa ainakaan Youtuben kannalta, lagii yhä jos kursori päällä. Vaikutukset pelisuorituskykyyn ja tuulettimien toimintaan selvinnee tuossa myöhemmin kun ehdin pelailemaan.

Edit: Huomasin tuossa nyt kun ihan tarkoituksella kokeilin niin hiiren liikuttelu päänäytöllä missä ongelmaa ei ilmene CPU useage pyörii siinä 15-30% kun video pyörii ja liikuttelen hiirtä, mutta kakkosnäytöllä missä ongelma illmenee, useage saattaa hypähdellä 60% asti, outoa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 853
Nvidian ajurit ja chromen hw acceleration on aika historiallisen paska yhdistelmä, googlaile onko muilla ongelmaa samalla raudalla.
 

Raxama

Köyhä
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 614
Nvidian ajurit ja chromen hw acceleration on aika historiallisen paska yhdistelmä, googlaile onko muilla ongelmaa samalla raudalla.
Hep, täältä löytyy samaa ongelmaa joka alkanut tässä viikon parin sisään ilmenemään. Chrome ja 1080ti, kakkosnäytöllä YouTube tykkää poksua vähän liitoksistaan, harvoin ykkösnäytöllä mut kyl sitä silläkin tapahtuu. En tiedä onko ajureissa vai ite chromessa vika, kummatkin päivittäny suht hiljaittain. Hardware Accelerationin kun nappaa pois niin ongelmat katoaa kokonaan, kaikki pyörii sulavasti. Eli tuskin mitään hätää, ei mulla ainakaan pelikäytössä oo ilmentyny mitään kummallisuuksia.

E: Lisätääs vielä et samaa ongelmaa on ollu jo koneen alkuajoista lähtien, hardware acceleration on chromessa kyllä täyspaska ollu kautta aikain, mutta jossain välissä se korjaantu ja en ite muistanu sitä kytkeä pois päältä formatoinnin yhteydessä. Homma skulas tähän asti, mutta nyt se on taas viturallaan. Ei siis tosiaan mitenkään uus keissi tämä, ei sun raudassa todnäk vikaa ole.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
62
Vähän tuli jo googleteltua asiaa tutkiessa, ilmeisesti RTX:ien kanssa ei täysin tuntematon ongelma ja kaikinpuolin vähän sattumanvarainen juttu miten sattuu toimimaan. Edgen kanssa sama ongelma oli melkein pahempana mutta sehän taitaa nykyään pohjautua samaan hommaan kuin Chrome?

Muuta erikoista on kyllä sitten tapahtunut viime aikoina siinä määrin että melkein otsikonvaihto olisi paikallaan, mutta lyhyt summaus tässä:

Kokeilin tosiaan keljuilun vuoksi Edgeä käyttää kakkosnäytöllä Netflixin pyörittämiseen ja tuntui pyörivän sekin ihan ok kunnes meni kursorilla sohimaan sinne päälle, nykiminen oli niin saatanan pahaa ja taas kerran tuntui että näyttis ryhtyi metelöimään. Naputtelin sitten tahallani oikein urakalla 10 sec forwardia ja koko paska jäätyi, sitten jäätyi ykkösnäyttö ja lopen kone kaatui kokonaan BSOD:n myötä. Vikakoodiksi antoi DPC_Watchdog_Violation joka johti sitten etsimään ongelmaa tuon SSD:n puolelta (jostain syystä tosiaan tuon 970:n myötä Winukka loi Pagefile.sysin sinne järjestelmälevyn sijaan, en tiedä liittyykö asiaan). Suurin osa ohjeista tuohon liittyen oli vaihtaa Generic AHCI-ajuri Intelin 200 seriesin sijasta joka on tällähaavaa käytössä ja jonka kanssa ei koskaan ole ollut ongelmia, en oikein halunnut tuota lähteä vaihtamaan koska kiinostaa mikä tässä nyt on että vuosia toiminut ajuri ei yhtäkkiä toimikkaan vaikka hardware-muutokset on sellaisia ettei pitäisi pahemmin asiaan vaikuttaa.

Eventvieweristä tuli tutkittua että mitäs kys. hetkellä tapahtui, liitteenä materiaalia. Outoa myös että kun kone käynnistyi uudestaan BSOD:n jälkeen, oli GPU:kin oikeasti tovin hiljainen, kuten sen kai kuuluisi olla. Puhtaat pelitestit vielä tekemättä mutta nekin luvassa jos tähän sekasotkuun ei tule selkoa. AIDA64:sella myös testailtu CPU/Muistit rasitukset ettei sieltä löydy ongelmaa ja vakaana tuntui pysyvän.

Iotech1.png Iotech2.png Iotech3.png Iotech4.png Iotech5.png

Pakko myöntää että alkaa kasetti menemään tämän homman kanssa :smoke:
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
62
Hep, täältä löytyy samaa ongelmaa joka alkanut tässä viikon parin sisään ilmenemään. Chrome ja 1080ti, kakkosnäytöllä YouTube tykkää poksua vähän liitoksistaan, harvoin ykkösnäytöllä mut kyl sitä silläkin tapahtuu. En tiedä onko ajureissa vai ite chromessa vika, kummatkin päivittäny suht hiljaittain. Hardware Accelerationin kun nappaa pois niin ongelmat katoaa kokonaan, kaikki pyörii sulavasti. Eli tuskin mitään hätää, ei mulla ainakaan pelikäytössä oo ilmentyny mitään kummallisuuksia.

E: Lisätääs vielä et samaa ongelmaa on ollu jo koneen alkuajoista lähtien, hardware acceleration on chromessa kyllä täyspaska ollu kautta aikain, mutta jossain välissä se korjaantu ja en ite muistanu sitä kytkeä pois päältä formatoinnin yhteydessä. Homma skulas tähän asti, mutta nyt se on taas viturallaan. Ei siis tosiaan mitenkään uus keissi tämä, ei sun raudassa todnäk vikaa ole.
Hyvä kuulla kohtalotoverista asian tiimoilta, aina vaan meinaa sydän pysähtyä kun tämmöisiä ongelmia tulee raudanvaihdon yhteydessä :kahvi: Varsinkin kun itsellä on toi Chrome aina senkummemmin säätämättä toiminut ongelmitta niin oli vaikea uskoa sen kusseen yhtäkkiä yllättäen samanaikaisesti.
 

Raxama

Köyhä
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 614
Hyvä kuulla kohtalotoverista asian tiimoilta, aina vaan meinaa sydän pysähtyä kun tämmöisiä ongelmia tulee raudanvaihdon yhteydessä :kahvi: Varsinkin kun itsellä on toi Chrome aina senkummemmin säätämättä toiminut ongelmitta niin oli vaikea uskoa sen kusseen yhtäkkiä yllättäen samanaikaisesti.
Osuu muuten maaliin toi Edgen Netflixin kanssa tökkiminenkin :D Siitäkin varmaan HW Accelerationin pois ottaminen ratkasee ongelman suht sutjakkaasti, tuli tosin itellä vaan mieleen etten oo muuten vielä asentanu piirisarjan ajureita, pitänee se testailla ja käydä Netflixiä ihmettelemässä Edgen kautta.

Ai niin joo, tosiaan hardware accelerationin käyttö ja videoiden pyörittäminen selaimella nostaa näyttiksen kelloja, eli tuulettimet saattaa lähteä pyörimään. Eli siinäkään ei mitään sen kummallisempaa pitäis olla
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
62
Chipsetin ajurien päivitys on tosiaan itselläkin tekemättä, pitää pistää to-do listalle. Tuntui tosiaan vain että nuo tuulettimet huusi tavattomankin paljon verrattuna vanhaan 1070-korttiin joka oli kaikissa muissa paitsi oikein raskaissa peleissä todella hiljainen, mutta toki jos tuo HW Acceleration toimii vähän miten sattuu niin voihan se olla että näyttis esittää tuulettimilla tarpeettomankin kovan vastalauseen :) Eikä tämä tyypillinen välilehtijumaluuteni (+30 auki melkeinpä aina) auta varmasti asiaa :vihellys:

Edit: perkeles, jo menee oudoksi, HW Acceleration pois päältä auttoi vain osittain, jos tietyt välilehdet ovat auki ja kursori liikkuu, pätkii Youtube/Netflix yhtä pahasti kuin ennenkin, esimerkkinä muunmuassa Whatsapp Web aiheuttaa saman.

+ kuvanlaatu tuntuu huonontuneen huomattavasti kakkosnäytöllä, melkoista mössöä, Nvidian asetukset sen osilta samat kuin ennen jolloin hommat toimivat.

:kasetti:
 
Viimeksi muokattu:

Raxama

Köyhä
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 614
Chipsetin ajurien päivitys on tosiaan itselläkin tekemättä, pitää pistää to-do listalle. Tuntui tosiaan vain että nuo tuulettimet huusi tavattomankin paljon verrattuna vanhaan 1070-korttiin joka oli kaikissa muissa paitsi oikein raskaissa peleissä todella hiljainen, mutta toki jos tuo HW Acceleration toimii vähän miten sattuu niin voihan se olla että näyttis esittää tuulettimilla tarpeettomankin kovan vastalauseen :) Eikä tämä tyypillinen välilehtijumaluuteni (+30 auki melkeinpä aina) auta varmasti asiaa :vihellys:
Joo no ne on mun käsittääkseni suht tärkeät asennella, ite löin justiinsa ne sisään ja ihmettelin tässä minuutin netflixiä edgellä samalla vatkaten hiirtä molemmilla näytöillä. Näytöstäis korjaantuneen, Edgessä mulla vakioasetukset, eli HW Acceleration todennäkösesti päällä, ainakin GPU Usagea on joku 15% task managerin mukaan. Eihän tää nyt vielä viimenen tuomio ole, mutta vaikuttais ainakin auttavan tilanteeseen.

Ja joo, useempi välilehti missä pyörii youtube/twitch/netflix tai mikä tahansa video niin varmasti alkaa näyttis olemassaolostaan ilmottamaan, itekin tässä kuuntelen kun tuulettimet pyörähtää käyntiin ja lopettaa pyörimisen heti, harvinaisen rasittavan kuulosta kun oikeen keskittyy.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
62
Jeap, nyt on kieltämättä hämmentävää, päivitin tuon Chipsetin, nyt homma toimii PAITSI jos ottaa HW Accelerationin pois päältä jolloin kaikki pätkii ihan helvetisti :D Eipä tälle sekasotkulle voi enää juuri muuta tehdä kuin nauraa, sen verran hämärät viat on, mutta jospa tuo nyt toimisi. Täytyy vielä vissiin vähän viritellä nuita kakkosnäytön kuva-asetuksia kun meni noin heikkolaatuikseksi. Päivittelen tänne jos tulee uusia mielenkiintoisuuksia vastaan. Ylläoleviin eventteihin otan yhtä mieluusti mielipiteitä vastaan jos joku niistä käsittää mikä BSOD:n aiheutti tai muita juttuja asian tiimoilta tulee mieleen, mutta ainakin nyt hommat toimii jotenkuten. Eli kiitän kaikkia tasapuolisesti :tup:
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
95 638
Viestejä
1 918 174
Jäsenet
40 546
Uusin jäsen
Porvarinen

Hinta.fi

Ylös Bottom