Chia-kryptolouhijat ovat vallanneet kiintolevymarkkinat Kiinassa

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 377
chia-crypto-20210421.jpg


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Kryptolouhinta on myllertänyt näytönohjainmarkkinat sekaisin viime syksynä alkaneen uuden Ethereum-villityksen myötä. Nyt kryptolouhijat uhkaavat myös kiintolevymarkkinoita, mikäli HKEPC:n raportti pitää kutinsa.

HKEPC:n mukaan kryptolouhijat ovat alkaneet ostamaan massoittain kiintolevyjä louhiakseen Chia-kryptovaluuttaa. Raportin mukaan etenkin 4-18 teratavun kiintolevyjä on ostettu niin paljon, että niiden hinnat ovat nousseet 200-600 hongkongin dollaria eli noin 21-63 euroa. Vaikka summat kuulostavat sinänsä pieniltä, ne ovat merkittäviä suhteessa asemien hintoihin. Mikäli Chian suosio jatkaa kasvuaan, odotetaan hintojen nousevan entisestään.

Chia on BitTorrentin keksijä Bram Cohenin luoma virtuaalivaluutta, joka perustuu ns. Proof of Space and Time -malliin. Käytännössä sitä kuvaillaan ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona Proof of Work -tyyppisille valuutoille kuten BitCoin ja Ethereum. Chia ei vaadi merkittävästi laskutehoa, vaan vain kirjoitus- ja lukuoperaatioita sekä kapasiteettia.

Vaikka runsaat kirjoitus- ja lukuoperaatiot ovat myrkkyä SSD-asemien kestävyydelle, kerrotaan kiintolevyjen loppumisen johtaneen myös SSD-asemien myynnin kasvuun. Jopa kuluttajaluokan SSD-asemien kerrotaan voivan louhia voitollisesti ja MyDriversin raportin mukaan esimerkiksi kiinan paikallismarkkinoilla merkittävän Jiahe Jinwein myyneen kaikki yhden ja kahden teratavun M.2 SSD-asemansa loppuun. Yhtiö suunnitteleekin nyt rajoittavansa SSD-asemien kertaostoja louhijoiden rohmuamisen lopettamiseksi, mutta toisaalta suunnittelee samaan aikaan nimenomaan louhintakäyttöön tarkoitettua SSD-asemaa.

Aika näyttää, laajeneeko Chia-villitys myös Kiinan ulkopuolelle ja mitä se tekee maailmanlaajuisille tallennusmediamarkkinoille.

Lähteet: Tom's Hardware, HKEPC, MyDrivers

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Jokunen viikko sitten tästä oli puhetta kryptovaluuttaketjussa. Muutaman päivän sisällä näyttää tulleen aika paljon uutisia tästä. Sitten ei mennyt enää kauaa, kun kovalevymarkkinatkin lähtivät laukalle. :rofl2:

Energiankulutus on toki pienempi kuin Proof of work -kryptoilla, mutta materiaaleja kuluu ja elektroniikkaromua syntyy tälläkin, eikä tämänkään kolikon jauhaminen varsinaisesti tuota mitään hyödyllistä.

Lisäksi se, että osa kolikoista on heti varattu perustajille, herättää heti epäilyksiä.

"Louhintakäyttöön suunniteltu SSD-asema", justiinsa juu. Haiskahtaa vähän pöhinältä nyt. :smoke:
 
Hyöty tulee Kiinassa siitä että sikäläinen eliitti tarvitsee kipeästi uusia keinoja viedä raha maasta Kiinan Kommunistisen Puolueen ulottumattomiin nyt kun Hong Kongin polku on suljettu.
 
Jokunen viikko sitten tästä oli puhetta kryptovaluuttaketjussa. Muutaman päivän sisällä näyttää tulleen aika paljon uutisia tästä. Sitten ei mennyt enää kauaa, kun kovalevymarkkinatkin lähtivät laukalle. :rofl2:

Energiankulutus on toki pienempi kuin Proof of work -kryptoilla, mutta materiaaleja kuluu ja elektroniikkaromua syntyy tälläkin, eikä tämänkään kolikon jauhaminen varsinaisesti tuota mitään hyödyllistä.

Lisäksi se, että osa kolikoista on heti varattu perustajille, herättää heti epäilyksiä.

"Louhintakäyttöön suunniteltu SSD-asema", justiinsa juu. Haiskahtaa vähän pöhinältä nyt. :smoke:
Niin siis tässähän oikeastaan tehdään enemmän hallaa kuin hyötyä (jätetään nyt ASIC:it ulos laskuista). Ethereumit yms. kuitenkin pyöritellään kalustolla mitkä teoriassa sen kestää sanotaan nyt, että ainakin isoin osin ja sen jälkeen ja samalla niitä voidaan hyötykäyttää vaikka pelaamiseen tai youtuben katsomiseen. Tämä Chia taas tuhoaa kovalevyjä ja tekee niistä täysin jätettä jota ei voida enää uusiokäyttää. Eli vaikka sähköä menee vähemmän, niin kuormitus luonnolle on kuitenkin melkoinen. Vähän kuin hyppäisi ojasta allikkoon.
 
Olen harrastanut tätä Chiaa nyt muutamia viikkoja. Ostin kolme isoa kiintolevyä kolmen vuosia vanhan HDD:n lisäksi. Ostetut oli uusia, 5v. takuu. Ostin plottausta ajatellen kaksi 1TB NVMe SSD:tä.

Kiinnostaisi katsoa miten paljon kirjoitusta SSD:t kestävät. Nyt kuitenkin WD:n oman softan mukaan SSD:iden "käyttökulumaa" on vielä yli 85% jäljellä ja HDD:t ovat kohta täynnä. Siinä vaiheessa kun HDD tila on käytössä, SSD:t ovat vapaita vaikka korvaamaan vanhan pienen SATA SSD käyttislevyn.

Ilmeisesti näillä "romua syntyy" kommenteilla viitataan isoihin pelureihin, joilla on salit täynnä laitteita. Kuulin, että suurimmat pelurit Chian verkossa ovat siirtäneet laitteet jostain toisesta kolikosta Chiaan. Tuossakin tapauksessa romu oli jo olemassa. Kovalevyjä (HDD) Chian ei pitäisi tuhota missään tilanteessa.
 
niin näyttäis olevan paljon väärää tietoa liikkeellä.
Eihän chiaan edes tarvitse ssd:tä, valmiita plotteja voi pitää vaikka usb-levyllä.
Plotin tekoon ainoastaan kannattaa käyttää nopeaa levyä ja moniprosessoriydintä.

...toki näyttää nyt siltä että penniäkään tuosta ei enää tule saamaan ellei levytilaa sitten ole nyt jo 10teraa ja kasvata sitä jatkuvasti sitä mukaa kun kone ehtii jauhamaan uusia plotteja ja verkkokauppa ehtii toimittamaan uusia levyjä. Silloinhan tuo temppilevy kuluu kun sen kautta luodaan aina uudet plotit.
 
Taas yksi keino lisää tuhlata jotain resurssia rikastumisen toivossa...

Miksi ihmiset haluavat rikastua? Jotta voisivat ostaa asuntoja asuntosijoittajilta, jotka yrittävät rikastua nostamalla asuntojen hinnan pilviin? Ostaakseen autoja tai veneitä niiltä, jotka yrittävät rikastua markkinoimalla kalliita autobrändejä niille, jotka haluavat omistaa auton tai veneen, johon naapurilla ei ole varaa?

Kaikki vaan kilpailevat rikastumisesta, tehden samalla kaikesta olennaisesta kallista kaikille. Sitten ihmetellään mikromuovikala suussa halvalla tehdyssä kalliissa autossa ja talossa miksi maailma on niin tyhmä :'D taustalla ydinvoimala jauhaa sähköä, ettei Bitcoinin ja samalla säästöjen arvo romahda. Auringonlaskua tunnelmoittaa tuhansien mekaanisten kovalevyjen raksutus, kun tiedon sijaan yhteiskunta tallentaa tähtitieteellisiä määriä merkityksettömiä bittejä jälleen uuden kultaisen lehmän palvontamenoissa
 
Kertoo varmaan jotain siitä että nykyisessä rahajärjestelmässä on jotain mätää. Jotain uutta ja rehdimpää pitää keksiä tilalle etteivät keskuspankit voi vaan luoda uutta rahaa tyhjästä, mikä aiheuttaa säästössä olevien valuuttojen halpumista ja taas vastaavasti velan "anteeksi antoa". Nykyinen systeemi on sellainen ettei siinä päde enää markkinatalouden lait, ja jotain parempaa pitää keksiä tilalle hinnalla millä hyvänsä.
 
Mistäköhän tuo Kiinan muita suurempi innostus sitten johtuu? Lieneekö siellä muodostunut kryptolouhimisesta yleisesti paljon massiivisempi teollisuudenala kuin missään muualla. Joka sitten tarttuu kaikkeen uuteen kovalla kiireellä juuri siinä rikastumisen toivossa.
 
Josko takaisin siihen kultakantaan, merkanttilismiin ja kansallisiin keskuspankkeihin omine rahanluonti oikeuksineen?

Jotkut sitten aivan vapaasti tuon oman valuuttansa myös jatkossakin sössisivät, ja olisivat sitten jatkossa ilman ulkomailta ostettavia hyödykkeitä. Ei tämä ole oikeasti vaikeaa, ja tuo mekanismi toimi läpi 1900 -luvun ihan hyvin. Omat valuutat tasapainottivat sopivasti yhteiskuntien keskinäisiä eroja. Joillakin kansoilla nyt vain on luonnostaan omassa valuutassaan merkitsevien numeroiden jälkeen aina se viisi lisänollaa, eikä tuolla ko. valuutalla oikein voi ostaa mitään kovin arvokasta. Elää noillakin kuitenkin pystyi paikallisesti ihan hyvin.

Yhteisvaluutta oli hyvin typerä idea. Köyhät vain köyhtyvät nyt entuudestaankin lisää, ja rikkaat rikastuvat.

"jo omissakin korvissaan joltain kommunistilta kuulostava" T -.-
 
Mistäköhän tuo Kiinan muita suurempi innostus sitten johtuu? Lieneekö siellä muodostunut kryptolouhimisesta yleisesti paljon massiivisempi teollisuudenala kuin missään muualla. Joka sitten tarttuu kaikkeen uuteen kovalla kiireellä juuri siinä rikastumisen toivossa.
Kiina on ollut länsimaita "edellä" maksujärjestelmiin liittyvissä asioissa hyvin pitkälti sen takia että uusilla tekniikoilla kommunistisen puolueen on hyvin helppoa seurata maksuliikennettä. Lisäksi uskonnot on siellä "kielletty" ja perinteisesti köyhän kansan ainoa jäljelle jäänyt uskonto on raha. Kaikessa säästetään missä vaan voi, raha on jumalasta seuraava ylöspäin ja sitä tehdään millä tienaa. Eli ns. copy-cat ilmiö, jossa kukaan ei edes halua keksiä mitään uutta vaan kaikki tulee annettuna mitä vaan kopioidaan maailman tappiin.

En ole seurannut taas hetkeen miten se kansalaisten seuranta ja pisteytys projekti etenee, mutta mm. kommunikaatio ja maksaminen on hyvin rajattua mm. WeChat:in tapaisten palveluiden kautta mistä on hyvin helppo seurata keskustelua. Olen kuullut tapauksista missä keskustelijoita varoitetaan tökkimästä arkoja aiheita liikaa.

Eli lyhyesti: protektionismi ja itsesensuuri ovat syitä.
 
... Jotain uutta ja rehdimpää pitää keksiä tilalle etteivät keskuspankit voi vaan luoda uutta rahaa tyhjästä, mikä aiheuttaa säästössä olevien valuuttojen halpumista ja taas vastaavasti velan "anteeksi antoa". Nykyinen systeemi on sellainen ettei siinä päde enää markkinatalouden lait, ja jotain parempaa pitää keksiä tilalle hinnalla millä hyvänsä.

Eihän pankit rahaa luo tyhjästä vaan rahaa lainaavat ihmiset, jotka saavat pankkijärjestelmän luottamaan, että he maksavat lainansa pois korkojen kanssa. Rahaa lainaavat ihmiset taas luottavat, että joku muu on lainannut rahaa samasta pankkijärjestelmästä ja tarvitsee samaa rahaa maksamaan omat lainansa takaisin. Raha on pohjimmiltaan luottamusta, joten rahaa on olemassa suhteessa siihen.

Markkinatalouden lait ovat myös kiistelty ja hassu käsite. Markkinoita säätelee aina joku. Joko yhteiskunta tai sen rikkaimmat jäsenet käytännössä. Yleensä molemmat. Mitään luonnollista sääntelemätöntä tasapainoa ei ole olemassakaan.

Anarkian voisi kuvitella tuovan jonkun luonnollisen tasapainon, mutta... Ilman yhteiskuntaa ei olisi lakia ja ilman lakia ei olisi omistusta, joten kaikki talous olisi luontaisvaihdantaa. Luontaisvaihdannan kanssa on vaikea saavuttaa mitään omaa sukua laajempaa yhteistyötä. Luottamus ei riitä eikä tarpeet kohtaa.

Nykyiset pankkijärjestelmät ovat melko pitkälle jalostunut abstraktio siitä miten ihmisten välinen luottamus toimii. Tilalle on vaikea keksiä uutta systeemiä keinotekoisesti.

Eräs teoreettinen uusi systeemi voisi perustua ihmisten haluun minimoida kustannuksensa ja olisi äärimmäisen deflatorinen. Siinä jokainen ihminen ja yritys pyytäisi palkkaa ja tuotteestaan hintaa niin vähän kuin mahdollista. Tässä he luottavat, että kaikki muut tekevät samoin. Silloin jokaisen kustannukset vähenevät aina työn tuottavuuden kasvaessa ja toiminnan tehostuessa. Kun kustannukset pienenevät, voidaan pyytää vähemmän palkkaa ja laskea hintoja, joka johtaa jälleen kustannusten laskuun. Näin hintataso lähestyy nollaa ja pienenkin säästön tai lainan arvo lähestyy ääretöntä.

Millaisen kulttuurin tämä sitten loisi? Maailmassa olisi ainakin valtavasti rikkaita ihmisiä. Lainaa ei olisi kenelläkään, joten mikä toimisi sen korvaavana luottamuksen mittarina?
 
Jaahas, vitsauksen uusi variantti on tehnyt koronat, huoh. Mitä ja milloin mahdetaan seuraavaksi keksiä? Onko internet kohta tukossa, kun arvo perustuu liikennöinin määrään vai tarvitaanko huomattavasti lisää RAM-muistia kireämmillä spekseillä?
 
Eihän pankit rahaa luo tyhjästä vaan rahaa lainaavat ihmiset, jotka saavat pankkijärjestelmän luottamaan, että he maksavat lainansa pois korkojen kanssa. Rahaa lainaavat ihmiset taas luottavat, että joku muu on lainannut rahaa samasta pankkijärjestelmästä ja tarvitsee samaa rahaa maksamaan omat lainansa takaisin. Raha on pohjimmiltaan luottamusta, joten rahaa on olemassa suhteessa siihen.

Markkinatalouden lait ovat myös kiistelty ja hassu käsite. Markkinoita säätelee aina joku. Joko yhteiskunta tai sen rikkaimmat jäsenet käytännössä. Yleensä molemmat. Mitään luonnollista sääntelemätöntä tasapainoa ei ole olemassakaan.

Anarkian voisi kuvitella tuovan jonkun luonnollisen tasapainon, mutta... Ilman yhteiskuntaa ei olisi lakia ja ilman lakia ei olisi omistusta, joten kaikki talous olisi luontaisvaihdantaa. Luontaisvaihdannan kanssa on vaikea saavuttaa mitään omaa sukua laajempaa yhteistyötä. Luottamus ei riitä eikä tarpeet kohtaa.

Nykyiset pankkijärjestelmät ovat melko pitkälle jalostunut abstraktio siitä miten ihmisten välinen luottamus toimii. Tilalle on vaikea keksiä uutta systeemiä keinotekoisesti.

Eräs teoreettinen uusi systeemi voisi perustua ihmisten haluun minimoida kustannuksensa ja olisi äärimmäisen deflatorinen. Siinä jokainen ihminen ja yritys pyytäisi palkkaa ja tuotteestaan hintaa niin vähän kuin mahdollista. Tässä he luottavat, että kaikki muut tekevät samoin. Silloin jokaisen kustannukset vähenevät aina työn tuottavuuden kasvaessa ja toiminnan tehostuessa. Kun kustannukset pienenevät, voidaan pyytää vähemmän palkkaa ja laskea hintoja, joka johtaa jälleen kustannusten laskuun. Näin hintataso lähestyy nollaa ja pienenkin säästön tai lainan arvo lähestyy ääretöntä.

Millaisen kulttuurin tämä sitten loisi? Maailmassa olisi ainakin valtavasti rikkaita ihmisiä. Lainaa ei olisi kenelläkään, joten mikä toimisi sen korvaavana luottamuksen mittarina?

Kyllä se tilanne on monesti myös sellainen esim. asuntolainan kanssa että tyrkytetään "turhaa" lisälainaa jos haluaa vaikka vaihtaa auto(j)a, mennä ulkomaille tai tehdä vaikka remonttia.

Nyt kun ympäristö ja siihen liittyvät asiat ovat suosittuja ajatuksia, niin miksi joku luonnonvakio ei voisi sanella niukkuutta kuten esim. kulta? Se olisi sellainen asia mihin poliitikot eivät pääse sörkkimään väliin, ja huonoista päätöksistä seuraa huonoja asioita.

Tuo talouden luottamus perustuu nykyään siihen että velkaa pitää olla ns. maximit ja rahaa printtaamalla se laimenee samaan tapaan kuin lisättäisiin vettä hernekeittoon.

Sitten tuohon että jos lainaa ei olisi, niin pitäisi ennakkoon säästää. Eli luottaa edelleenkin johonkin, mutta tällä kertaa siihen että kun olet tehnyt rahaa (=luottoa) niin yhteiskunta on sinulle velkaa ja saat siitä maksuksi vaikka uuden rakennetun talon.
 
  • Tykkää
Reactions: UX
Jaahas, vitsauksen uusi variantti on tehnyt koronat, huoh. Mitä ja milloin mahdetaan seuraavaksi keksiä? Onko internet kohta tukossa, kun arvo perustuu liikennöinin määrään vai tarvitaanko huomattavasti lisää RAM-muistia kireämmillä spekseillä?

Proof-of-power, Wattcoin. Tehomittari liitetään tietokoneeseen USB-johdolla, verkkoon verkkopiuhalla ja laitetaan tietsarin ja pistorasian väliin ja kuka tuhlaa eniten sähköä millä tahansa tavalla niin siitä annetaan sitten Wattcoineja vastineeksi :hammer:
Toi ois jopa nykyistä järkevämpi juttu, koska silloin saisi rahaa esim pelaamisesta ja kaikesta... Ja ei muuten olisi nykyrauta niin kovassa huudossa, vaan FX 8000-sarjan prossut ja LGA 1366 ja muut vanhemmat HEDT-alustat
 
Jotenkin ei nyt synny luottamusta johonkin sellaiseen, mitä elämänkoululaiset luovat tietokoneilla aivan tyhjää hinkkaamalla. Ja jos kaltaisiani on paljon, niin koskaan noille ei tule sitä ihan oikeaa arvoa. Puhe on halpaa, kyllä maailmaan puhetta ja lupauksia mahtuu vaikka kuinka paljon. Vasta kun työkalumyymälän työkalut ovat myös virtuaalivaluutoilla hinnoitellut, ja niillä voidaan maksaa oikeita olemassa olevia arvokkaita tuotteita, tai vaikkapa ruokaa, niin suostun edes harkitsemaan pienen määrän pitämistä omassa lompakossani. Muuten nuo ovat vain jokin rikastumisesta unelmoivien meemejä. Ihan kivoja juttuja kuunnella ja lukea, mutta kaikkeen ei siltikään tarvitse itse lähteä mukaan.

"Hei. Me ollaan muutama täysin tuntematon heppu virtuaaliavaruudesta, ja me kavereiden kanssa päätettiin luoda taas yksi uusi valuutta. Mitäs tykkäätte ajatuksesta?" No ihan kiva. Mitä sillä voi ostaa? "No, alkuun nyt ehkä aseita, huumeita ja snuffi videoita jostain darkwebistä... ja jotain muuta ehkä kysyttäessä..."

T -.-
 
Jotenkin ei nyt synny luottamusta johonkin sellaiseen, mitä elämänkoululaiset luovat tietokoneilla aivan tyhjää hinkkaamalla. Ja jos kaltaisiani on paljon, niin koskaan noille ei tule sitä ihan oikeaa arvoa. Puhe on halpaa, kyllä maailmaan puhetta ja lupauksia mahtuu vaikka kuinka paljon. Vasta kun työkalumyymälän työkalut ovat myös virtuaalivaluutoilla hinnoitellut, ja niillä voidaan maksaa oikeita olemassa olevia arvokkaita tuotteita, tai vaikkapa ruokaa, niin suostun edes harkitsemaan pienen määrän pitämistä omassa lompakossani. Muuten nuo ovat vain jokin rikastumisesta unelmoivien meemejä. Ihan kivoja juttuja kuunnella ja lukea, mutta kaikkeen ei siltikään tarvitse itse lähteä mukaan.

"Hei. Me ollaan muutama täysin tuntematon heppu virtuaaliavaruudesta, ja me kavereiden kanssa päätettiin luoda taas yksi uusi valuutta. Mitäs tykkäätte ajatuksesta?" No ihan kiva. Mitä sillä voi ostaa? "No, alkuun nyt ehkä aseita, huumeita ja snuffi videoita jostain darkwebistä... ja jotain muuta ehkä kysyttäessä..."

T -.-
Tai sitten vaihtaa ne virtuaalivaluutat € tai $, kyllä niillä pitäisi työkaluja saada?
 
Josko takaisin siihen kultakantaan, merkanttilismiin ja kansallisiin keskuspankkeihin omine rahanluonti oikeuksineen?

Jotkut sitten aivan vapaasti tuon oman valuuttansa myös jatkossakin sössisivät, ja olisivat sitten jatkossa ilman ulkomailta ostettavia hyödykkeitä. Ei tämä ole oikeasti vaikeaa, ja tuo mekanismi toimi läpi 1900 -luvun ihan hyvin. Omat valuutat tasapainottivat sopivasti yhteiskuntien keskinäisiä eroja. Joillakin kansoilla nyt vain on luonnostaan omassa valuutassaan merkitsevien numeroiden jälkeen aina se viisi lisänollaa, eikä tuolla ko. valuutalla oikein voi ostaa mitään kovin arvokasta. Elää noillakin kuitenkin pystyi paikallisesti ihan hyvin.

Yhteisvaluutta oli hyvin typerä idea. Köyhät vain köyhtyvät nyt entuudestaankin lisää, ja rikkaat rikastuvat.

"jo omissakin korvissaan joltain kommunistilta kuulostava" T -.-
Paluu markkinatalouteen ja omat kansalliset kelluvat valuutat kuulosta paremmalta. Tämä tukee vientiä ja sitäkautta valtion taloutta, kun valuutan arvo joustaa taloustilanteen mukaan.



Jotta ei menisi täysin offtopicksi, niin miten louhintakäyttöön suunniteltu ssd eroaa tavallisesta slc/mlc/tlc/qlc ssd asemasta?
 
"Käytännössä sitä kuvaillaan ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona Proof of Work -tyyppisille valuutoille kuten BitCoin ja Ethereum. Chia ei vaadi merkittävästi laskutehoa, vaan vain kirjoitus- ja lukuoperaatioita sekä kapasiteettia. "

Tässä tapauksessa ympäristöystävällisyys on otettu turvallisuuden edelle. Proof of Work on yhä Bitcoinin turvallisuuden kulmakivi ja tämäkin uusi "valuutta" tulee vain olemaan jotain mitä ihmiset vaihtavat myöhemmin Bitcoiniin, aivan kuten Ethereum.


PS. Ei kai osakkeillakaan osteta työkaluja tai asuntoja? Ylhäällä mainittiin myös kuinka turhaa on tavoitella rikastumista. On outoa ajatella etteivät ihmiset sijoittaisi rahojaan johonkin, jonka arvon he uskovat säilyvän, oli se sitten kulta/osakkeet/bitcoin. Noh, tämä menee jo liikaa pohdiskeluksi.
 
PS. Ei kai osakkeillakaan osteta työkaluja tai asuntoja? Ylhäällä mainittiin myös kuinka turhaa on tavoitella rikastumista. On outoa ajatella etteivät ihmiset sijoittaisi rahojaan johonkin, jonka arvon he uskovat säilyvän, oli se sitten kulta/osakkeet/bitcoin. Noh, tämä menee jo liikaa pohdiskeluksi.
Mutta nämä kryptovaluuttauskovaiset pitää näitä ihan oikeana valuuttana jolla maksetaan suoraan jotain. Toistaiseksi vain ovat siihen aivan liian epävakaita eikä noita muutenkaan oteta vastaan juuri missään sellaisenaan.
 
Mutta nämä kryptovaluuttauskovaiset pitää näitä ihan oikeana valuuttana jolla maksetaan suoraan jotain. Toistaiseksi vain ovat siihen aivan liian epävakaita eikä noita muutenkaan oteta vastaan juuri missään sellaisenaan.
Totta, vastaukseni oli ehkä enemmän suunnattu näille iänikuisille "se mikä minua ei kiinnosta/mihin en ole perehtynyt, on arvotonta" -kommenteille.'

E: Disclaimer: en tällä tarkoita että tällä Chialla olisi minun mukaani mitään arvoa.
 
Proof-of-power, Wattcoin. Tehomittari liitetään tietokoneeseen USB-johdolla, verkkoon verkkopiuhalla ja laitetaan tietsarin ja pistorasian väliin ja kuka tuhlaa eniten sähköä millä tahansa tavalla niin siitä annetaan sitten Wattcoineja vastineeksi :hammer:
Toi ois jopa nykyistä järkevämpi juttu, koska silloin saisi rahaa esim pelaamisesta ja kaikesta... Ja ei muuten olisi nykyrauta niin kovassa huudossa, vaan FX 8000-sarjan prossut ja LGA 1366 ja muut vanhemmat HEDT-alustat
Elä nyt anna niille enää lisää ideoita!
Mutta hei, tällähän voisi vaikka mennä saunaan saunomaan. Sitten pitkäveto pystyyn missä syttyy seuraava sauna palamaan kun lämmitys päällä 24/7 leikkirahan perässä...



Aiheeseen semisti liittyen, kuka ihme näitä kaikkia kolikoita oikein ostaa? Mainaajat tuottavat kilpaa milloin mitäkin kryptovaluuttaa mutta tuskin tuohon leikkiin kovin moni lähtisi jossei niitä saisi sitten vaihdettua euroiksi/dollareiksi/yms. Nopeasti voisi kuvitella markkinoiden saturaation tulevan vastaan ja alan "sijoittajien" vain siirtyvän valuutasta toiseen, sen sijaan jotta ostavat aina vain lisää.
 
Aiheeseen semisti liittyen, kuka ihme näitä kaikkia kolikoita oikein ostaa? Mainaajat tuottavat kilpaa milloin mitäkin kryptovaluuttaa mutta tuskin tuohon leikkiin kovin moni lähtisi jossei niitä saisi sitten vaihdettua euroiksi/dollareiksi/yms. Nopeasti voisi kuvitella markkinoiden saturaation tulevan vastaan ja alan "sijoittajien" vain siirtyvän valuutasta toiseen, sen sijaan jotta ostavat aina vain lisää.
Eiköhän tässä ole taas yksi tulppaanisipulikeissi menossa. Jossain kohtaa porukka tajuaa että eihän näillä ole oikeasti mitään virkaa ja arvoa ja koko korttitalo romahtaa. Siihen asti arvo nousee koska kaikki odottaa sen nousevan aina vain lisää ja rahaa tulevan tyhjästä.
 
Olen harrastanut tätä Chiaa nyt muutamia viikkoja. Ostin kolme isoa kiintolevyä kolmen vuosia vanhan HDD:n lisäksi.

"Kolmen vuosia vanhan" Onneksi en ole ainut jolla ajatus vaihtuu ja lauseet muuttuvat.

Mutta missä sitä myydään? Pois tieltä, en vastaa mitä käy jos en saa sitä ostettua jo eilen.
 
Sanon vaan sen ainoan oikean ratkaisun, viimeisen ratkaisun: Globaali banni virtuaalivaluutoille ja uudet globaalin lainsäädännön kiertotavat jatkuvan syynäyksen alle, kuten vaikkapa muuntohuumeiden ja muiden saman kaliiberin haitakkeiden osalta tehdään jo.

Ihan sama mitä jotkut itkee kyttäysvaltiosta tai vapauden riistosta: Tässä tuhotaan maapalloa silmittömällä välinpitämättömyydellä, ja kun joku tekee sellaista, niin kuuluu linnaan. Ei mene enään perustarpeiden, eikä edes sitä merkityksettömämpien tarpeiden tyydyttämisestä tämä, vaan virtuaalivaluuttojen mainaus on silkkaa julmuutta rahankiilto silmissä, sama kuin omistaisi jätteidenkäsittelyfirman ja kippaisi kaikki jätteet lähimereen.

Jokainen maineri, myös te jotka mainaatte himassa: Haistakaa pitkä p****!
 
Jokaisella kuplalla on loppunsa. Kun näiden erilaisten viritelmien arvo on pari triljoonaa, niin kliimaksin huippu on arvailujeni mukaan aika lähellä.
 
@perho92: Eikö ensin pitäisi laittaa suomalaiset jonoon kokonaiskulutuksen mukaan? Jos siis rangaistuksista puhut, niin sitten olisi järkevää aloittaa niistä, joiden harrastusten kuormitus on suurin.
 
Ei mene enään perustarpeiden, eikä edes sitä merkityksettömämpien tarpeiden tyydyttämisestä tämä, vaan virtuaalivaluuttojen mainaus on silkkaa julmuutta rahankiilto silmissä, sama kuin omistaisi jätteidenkäsittelyfirman ja kippaisi kaikki jätteet lähimereen.
Niin, se on pohdinnan paikka onko toisen ihmisen toimeentulon hankkiminen merkityksettömämpää kuin vaikkapa toisen henkilön lihan syönti. Molemmille on vaihtoehtoja joten miksei kiellettäisi molemmat:hmm:
 
Niin, se on pohdinnan paikka onko toisen ihmisen toimeentulon hankkiminen merkityksettömämpää kuin vaikkapa toisen henkilön lihan syönti. Molemmille on vaihtoehtoja joten miksei kiellettäisi molemmat:hmm:
Ei nyt lähdetä viemään tätä ketjua tällaiselle linjalle. Keskustelu ruokavalioista ei kuulu kryptolouhintaketjuun.
 
Ei nyt lähdetä viemään tätä ketjua tällaiselle linjalle. Keskustelu ruokavalioista ei kuulu kryptolouhintaketjuun.
Tuo on ihan totta, mutta virtuaalisten, vastikkeettomien kryptovaluutoiden louhiminen käytännössä pelkästään sähköä kuluttamalla on tosiaan jossakin määrin verrattavissa jätteiden kaatamiseen mereen.
 
Ei nyt lähdetä viemään tätä ketjua tällaiselle linjalle. Keskustelu ruokavalioista ei kuulu kryptolouhintaketjuun.
No kuuluko muille pitkien paskojen haistattaminen? Tykkää asiasta tai ei, niin kryptovaluutoilla on arvonsa ihan euroissa ja dollareissa ja ihmiset voi niitä euroiksi vaihtaa. Niin kauan kuin tämä järjestelmä on olemassa ja niillä kryptovaluutoilla on arvo, niin tämä systeemi tulee pyörimään. Kun se arvo on suurempi kuin se kustannus sen arvon hankinnassa niin se kustannus kannattaa maksaa, koska saat enemmän kuin menetät. Ennemminkin voisi sanoa, että osa ei jätä "ilmaisia" rahoja ottamatta pois kuleksimasta ja menemästä muiden taskuun. Se onko tässä mitään järkeä, no ei ole, on taas toinen tarina, mutta sekään ei helpotu sillä, että aletaan haukkumaan muita.
 
No kuuluko muille pitkien paskojen haistattaminen? Tykkää asiasta tai ei, niin kryptovaluutoilla on arvonsa ihan euroissa ja dollareissa ja ihmiset voi niitä euroiksi vaihtaa. Niin kauan kuin tämä järjestelmä on olemassa ja niillä kryptovaluutoilla on arvo, niin tämä systeemi tulee pyörimään. Kun se arvo on suurempi kuin se kustannus sen arvon hankinnassa niin se kustannus kannattaa maksaa, koska saat enemmän kuin menetät. Ennemminkin voisi sanoa, että osa ei jätä "ilmaisia" rahoja ottamatta pois kuleksimasta ja menemästä muiden taskuun. Se onko tässä mitään järkeä, no ei ole, on taas toinen tarina, mutta sekään ei helpotu sillä, että aletaan haukkumaan muita.
Ei kai kukaan ole haukkunut ketään. Ei kannata vetää hernettä nenään sitä jos todetaan että kryptovaluuttojen louhimisessa haaskataan aivan käsittämättömästi resursseja.

Mm. tämän tutkimuksen mukaan bitcoinin louhintaan kuluva sähkö on lähes puolet koko maailman datakeskusten sähkönkulutuksesta:

On melkoinen ihme jos tuolle ei laiteta stoppia jossakin vaiheessa.
 
Niin, se on pohdinnan paikka onko toisen ihmisen toimeentulon hankkiminen merkityksettömämpää kuin vaikkapa toisen henkilön lihan syönti. Molemmille on vaihtoehtoja joten miksei kiellettäisi molemmat:hmm:
@perho92: Eikö ensin pitäisi laittaa suomalaiset jonoon kokonaiskulutuksen mukaan? Jos siis rangaistuksista puhut, niin sitten olisi järkevää aloittaa niistä, joiden harrastusten kuormitus on suurin.
Ei, vaan järkevintä on aloittaa siitä, että arvioidaan ihmisen toiminnan kuormitus ja sitten pistetään hyödyt ja haitat allekkain, sen jälkeen puuttuen voimakkaasti suurimpiin haitakkeisiin.

Totta kai puututaan kokonaisuuksiin, eikä yksilöihin. Yksilöiden kulutus tasaantuu sitä myötä itsestään, kun haitakkeiden ostamiselle laitetaan sopiva hinta verojen muodossa, ja pahimmat haitakkeet kielletään kokonaan - näin on tehty jo nyt, tulevaisuudessa vaan on tehtävä selvästi enemmän. Samalla voidaan siirtää verotuksen painopistettä monimuotoisesti kohti päästöjä, alentaen vähemmän haitallisia veroja, tai käyttäen kerätyt verorahat hyvinnoin lisäämiseen julkisilla projekteilla.

Se onko tässä mitään järkeä, no ei ole, on taas toinen tarina, mutta sekään ei helpotu sillä, että aletaan haukkumaan muita.
Saman tekisin niille, jotka avoimesti puhuisi huumekaupastaan, tai jäteöljyn hautaamisesta omalle pellolleen - ainut ero näillä on mainaukseen se, että mainaus on jostain syystä vähemmän paheksuttua, vaikka sen ympäristövaikutus on merkittävä.

Pahaa tekevät ihmise ansaitsevat kuulla sen, mikä heille kuuluu. Toki joskus ihminen tekee pahaa tajuamatta, mutta tuskin yksikään maineri suomessa, ei tietäisi mitä mainauksesta seuraa luonnolle.

Koska olen kyynikko, en usko, että yksikään rahanahne mainaaja tulee mainaustaan minun viestini myötä lopettamaan, mutta toivon mukaan näille pahaa tekeville ihmisille tulee edes hetkellisesti henkisesti paha olo saadessaan suoraa kritiikkiä, mikä vähän tasaa puntteja.
 
Viimeksi muokattu:
Ei kai kukaan ole haukkunut ketään. Ei kannata vetää hernettä nenään sitä jos todetaan että kryptovaluuttojen louhimisessa haaskataan aivan käsittämättömästi resursseja.

Mm. tämän tutkimuksen mukaan bitcoinin louhintaan kuluva sähkö on lähes puolet koko maailman datakeskusten sähkönkulutuksesta:

On melkoinen ihme jos tuolle ei laiteta stoppia jossakin vaiheessa.
Kannattaa lukea myös toisen puolen argumentteja asiaan, tässä pari ihan hyvää. Ehkä tässä ensimmäisessä kannattaa tosin myös sukeltaa noihin viitteisiin, joita kirjoituksessa tarjotaan, itse kirjoitus on lähinnä tiivistelmä.


E: Otan tällä siis vain kantaa Bitcoinin puolesta, en kaiken maailman Chiaiden, dogecoinien, tms puolesta.

Ei, vaan järkevintä on aloittaa siitä, että arvioidaan harrastusten kuormitus ja sitten pistetään hyödyt ja haitat allekkain, sen jälkeen puuttuen voimakkaasti suurimpiin haitakkeisiin. Vai ajattelitko ihan tosissas, että aletaan kyttäämään yksittäisten ihmisten kokonaiskulutusta, niinkun päättäen että "moi, tultiin ottamaan sulta nyt toi bemarin maasturi pois"?

Totta kai puututaan kokonaisuuksiin, eikä yksilöihin. Yksilöiden kulutus tasaantuu sitä myötä itsestään, kun haitakkeiden ostamiselle laitetaan sopiva hinta verojen muodossa, ja pahimmat haitakkeet kielletään kokonaan, näin on tehty jo nyt, tulevaisuudessa vaan on tehtävä selvästi enemmän. Samalla voidaan myös siirtää verotuksen painopistettä kohti päästöjä, alentaen vähemmän haitallisia veroja, tai käyttäen kerätyt verorahat hyvinnoin lisäämiseen julkisilla projekteilla.


Saman tekisin niille, jotka avoimesti puhuisi huumekaupastaan, tai jäteöljyn hautaamisesta omalle pellolleen - ainut ero näillä on mainaukseen se, että mainaus on jostain syystä vähemmän paheksuttua, vaikka sen ympäristövaikutus on merkittävä.

Pahaa tekevät ihmise ansaitsevat kuulla sen, mikä heille kuuluu. Toki joskus ihminen tekee pahaa tajuamatta, mutta tuskin yksikään maineri suomessa, ei tietäisi mitä mainauksesta seuraa luonnolle.

Koska olen kyynikko, en usko, että yksikään rahanahne mainaaja tulee mainaustaan minun viestini myötä lopettamaan, mutta toivon mukaan näille pahaa tekeville ihmisille tulee edes hetkellisesti henkisesti paha olo saadessaan suoraa kritiikkiä, mikä vähän tasaa puntteja.
Kannattaisiko perustua aiheeseen vaikka ylle linkkaamieni lyhyiden kirjoitusten ja niiden lähdeviitteiden muodossa. Vain koska et itse pidä jostain, ei se tarkoita että se olisi hyödytöntä. Suomalainen kuluttaja voi tehdä monta päätöstä vähentääkseen omaa hiilijalanjälkeään ja pienentääkseen vaikutustaan ympäristöön ja harrastusmainaamisen lopettaminen on ehkä pienin niistä. Lopeta yksityisautoilu, lentäminen tai lihansyönti, niin argumenteillasi on enemmän painoarvoa.
 
Viimeksi muokattu:
Ei, vaan järkevintä on aloittaa siitä, että arvioidaan harrastusten kuormitus ja sitten pistetään hyödyt ja haitat allekkain, sen jälkeen puuttuen voimakkaasti suurimpiin haitakkeisiin. Vai ajattelitko ihan tosissas, että aletaan kyttäämään yksittäisten ihmisten kokonaiskulutusta, niinkun päättäen että "moi, tultiin ottamaan sulta nyt toi bemarin maasturi pois"?
No voit lähteä miettimään miten ihmisen käsitys oikeudenmukaisuudesta muodostuu. Jos joku ihminen harrastaa lentomatkailua, veneilyä ja muuta toimintaa kuluttaen 10 kertaa enemmän maapallon resursseja kuin minä, niin totta hemmetistä laitan vastaan jos sama ihminen ehdottaa minulle rangaistusta esimerkiksi Chia-farmista. En siis kohdista tätä esimerkkiä sinuun, vaan puhun yleisesti. En kokisi kuvailemaani tilannetta kritiikkinä, enkä saisi siitä henkisesti mitään pahaa oloa.
 
Saman tekisin niille, jotka avoimesti puhuisi huumekaupastaan, tai jäteöljyn hautaamisesta omalle pellolleen - ainut ero näillä on mainaukseen se, että mainaus on jostain syystä vähemmän paheksuttua, vaikka sen ympäristövaikutus on merkittävä.

Pahaa tekevät ihmise ansaitsevat kuulla sen, mikä heille kuuluu. Toki joskus ihminen tekee pahaa tajuamatta, mutta tuskin yksikään maineri suomessa, ei tietäisi mitä mainauksesta seuraa luonnolle.

Koska olen kyynikko, en usko, että yksikään rahanahne mainaaja tulee mainaustaan minun viestini myötä lopettamaan, mutta toivon mukaan näille pahaa tekeville ihmisille tulee edes hetkellisesti henkisesti paha olo saadessaan suoraa kritiikkiä, mikä vähän tasaa puntteja.
Siis koska sinä et tee jotain, niin ne muut on paskoja? Argumenttisi ei kestä yhtään vettä. Sinunkin käytöksestäsi löytäisi sen 1000 asiaa mitkä voisi jättää täysin turhina pois, esim. tuhlaat sähköä ja muiden aikaa tänne kirjoittamalla täyttä shaibaa. Tuollainen pitäisi ehdottomasti saada loppumaan ja sen sanominen sinulle päin naamaa on vain palvelus meille kaikille muille. Tuossa oli sinulle omin sanoinesi kärjistetty esimerkki siitä, tosin ilman mitään haista paskattelua, että jokaiseen asiaan voi löytää ihan samalla tavalla samantyyliset argumentit. Mitään tekemistä niillä ei ole todellisuuden kanssa. Esim. pelaaminen = turhaa, suurin osa autoilusta = turhaa jne. kaikki on turhaa. Eikä sinun nyt oikeasti tarvinnut edes ulos lähteä, joten turhaa se oli sekin ja joku perhana vielä asfaltti tietäkin sinne teki ihan turhaan jonkun kävelyn takia, niin turhaa! Lämmitys turhaa, sähkö turhaa kaikki tuollainekin ihan pelkästään mukavuudenhalua, kyllä ihminen selviää kylmässä ja pimeässäkin, lisää vaatetta päälle vain, tosin sekin on turhaa kun onhan täällä lääniä asua lämpimässäkin. jne.
 
Mistäköhän tuo Kiinan muita suurempi innostus sitten johtuu? Lieneekö siellä muodostunut kryptolouhimisesta yleisesti paljon massiivisempi teollisuudenala kuin missään muualla. Joka sitten tarttuu kaikkeen uuteen kovalla kiireellä juuri siinä rikastumisen toivossa.
Kyse on varmaan ihan vain siitä että kiinassa on 1,4 miljardia ihmistä, eli enemmän kuin eurooppa ja usa yhteensä :D.
 
No voit lähteä miettimään miten ihmisen käsitys oikeudenmukaisuudesta muodostuu. Jos joku ihminen harrastaa lentomatkailua, veneilyä ja muuta toimintaa kuluttaen 10 kertaa enemmän maapallon resursseja kuin minä, niin totta hemmetistä laitan vastaan jos sama ihminen ehdottaa minulle rangaistusta esimerkiksi Chia-farmista. En siis kohdista tätä esimerkkiä sinuun, vaan puhun yleisesti. En kokisi kuvailemaani tilannetta kritiikkinä, enkä saisi siitä henkisesti mitään pahaa oloa.
Siksi öljytuotteille pitää laittaa hinta, ja se hinta täytyy käyttää ympäristönsuojeluun, esim. globaaliin metsittämiseen. Verotus itsessään vain vähentää kannustimia käyttää haitakkeita, vasta vihreät investoinnit luo mahdollisuuden ympäristön ja sitä myötä ihmiskunnan todelliselle suojelulle, sekä mahdollistaa haitakkeiden hallitun olemassaolon pitkällä tähtäimellä.

Sun Chia-farmisi vain valitettavasti ei tuota mitään. Sen kieltäminen on helppo ratkaisu, koska spekulatiivinen pörssi ei tuota mitään - se vain siirtää rahaa toiselta toiselle, tässä tapauksessa kuluttaen erittäin paljon ympäristöresursseja (vrt. normaalit pörssit ja perinteinen pankkien välinen rahaliikenne). Voit kuvitella, että saat kiksit kun oma vaurastumisesi tuottaa sulle rahaa, mutta samalla toinen maksaa ne tappiot ns. oikeella rahalla, investoidessaan väärään aikaan = eli lopputulema on +-0 hyödystä ja viivan alle jää pelkkää miinusta massiivisesta ympäristöhaitasta, ellei lohkoketjuteknologia tai joku muu virtuaalikeinottelun sivutuote synnytä jotain merkittävää yhteiskunnalle, mikä voisi mahdollistaa toiminnan jatkamisen edes jossain muodoissaan - joka tapauksessa isojen valtioiden ja EU:n tulee vihdoin tehdä globaalit säännöt tälle toiminnalle ja muulle resurssien tuhlaamiselle, ennen kuin ihminen syö itsensä elävältä.

Siis koska sinä et tee jotain, niin ne muut on paskoja? Argumenttisi ei kestä yhtään vettä. Sinunkin käytöksestäsi löytäisi sen 1000 asiaa mitkä voisi jättää täysin turhina pois, esim. tuhlaat sähköä ja muiden aikaa tänne kirjoittamalla täyttä shaibaa. Tuollainen pitäisi ehdottomasti saada loppumaan ja sen sanominen sinulle päin naamaa on vain palvelus meille kaikille muille. Tuossa oli sinulle omin sanoinesi kärjistetty esimerkki siitä, tosin ilman mitään haista paskattelua, että jokaiseen asiaan voi löytää ihan samalla tavalla samantyyliset argumentit. Mitään tekemistä niillä ei ole todellisuuden kanssa. Esim. pelaaminen = turhaa, suurin osa autoilusta = turhaa jne. kaikki on turhaa. Eikä sinun nyt oikeasti tarvinnut edes ulos lähteä, joten turhaa se oli sekin ja joku perhana vielä asfaltti tietäkin sinne teki ihan turhaan jonkun kävelyn takia, niin turhaa! Lämmitys turhaa, sähkö turhaa kaikki tuollainekin ihan pelkästään mukavuudenhalua, kyllä ihminen selviää kylmässä ja pimeässäkin, lisää vaatetta päälle vain, tosin sekin on turhaa kun onhan täällä lääniä asua lämpimässäkin. jne.

Tais lopua argumentit, kun viestisi on noin vihan tunteen säestämä. Voitkin vihan sijaan miettiä, esim. että onko tuosta mun tässä viestissä ylempänä rootille laittamassani hypoteesissa mitään perää, liittyen asioiden arvottamiseen. Ihmiset yleensä arvostaa asioita, mistä saa mielihyvää ja merkitystä - virtuaalivaluuttojen osalta tämä asian synnnyttämä mielihyvä on plus miinus nolla, ja haitat tutkitusti suuret.

Muussa tapauksessa parempi lopettaa tähän, kun menee kummaltakin osittain offtopiciksi ja ilmeisesti täällä ei saa "riidellä".
 
Viimeksi muokattu:
Siksi öljytuotteille pitää laittaa hinta, ja se hinta täytyy käyttää ympäristönsuojeluun, esim. metsittämiseen.

Sun Chia-farmisi vain valitettavasti ei tuota mitään, joten sen kieltäminen on helppo ratkaisu, koska spekulatiivinen pörssi ei tuota mitään ...
Hetkinen, miksi sähköveroa tai PC-komponenttien veroa ei sitten voisi nostaa, ja käyttää rahat ympäristönsuojeluun? Syntyy oikeaa haittaa, mutta se on verrannollinen liikenteen verotukseen ja kaikkiin muihin haittaveroihin. Mielipiteesi vaikuttaa hieman kirsikanpoiminnalta. Kryptojen kieltäminen on myös vaikeaa. Miten edes kirjoittaa lakiteksti, joka kieltää tietynlaisen ohjelmakoodin ajamisen? Homma kompastuu jo ennen kuin päästään valvonnan toteuttamiseen.
 
Virtuaalivaluutan hauskuus on käyttää sitä rikollisen tavaran maksuvälineenä tai sitten vaihtaa sen käypään rahaan ja ostaa mitä vaan. Se vaan ettei se kelpaa sellaisenaan laillisiin kauppoihin käytännössä missään (vielä) ja kaikki haluaa vaihtaa sen lopulta oikeaan rahaan, tekee siitä erityisen naurettavan. Osakkeissa on sentään yritys/materiaalia tms taustalla tekemässä, virtuaalivaluutta on vain keksitty ja mukaan saatu riittävä määrä ihmisiä tekemään siitä tietyissä piireissä arvostettua. Maailman sivu ihminen on halunnut helppoa rahaa ja näillä sitä voi tahkota ken osaa ja on ajoissa mukana. Tyhmiltähän se lopulta otetaan, joku tekee tappion toisen kääriessä massit.
 
Virtuaalivaluutan hauskuus on käyttää sitä rikollisen tavaran maksuvälineenä tai sitten vaihtaa sen käypään rahaan ja ostaa mitä vaan. Se vaan ettei se kelpaa sellaisenaan laillisiin kauppoihin käytännössä missään (vielä) ja kaikki haluaa vaihtaa sen lopulta oikeaan rahaan, tekee siitä erityisen naurettavan. Osakkeissa on sentään yritys/materiaalia tms taustalla tekemässä, virtuaalivaluutta on vain keksitty ja mukaan saatu riittävä määrä ihmisiä tekemään siitä tietyissä piireissä arvostettua. Maailman sivu ihminen on halunnut helppoa rahaa ja näillä sitä voi tahkota ken osaa ja on ajoissa mukana. Tyhmiltähän se lopulta otetaan, joku tekee tappion toisen kääriessä massit.
Kannattaa täältä käydä lataamassa nuo vuoden 2020 Bitcoiniin liittyvät paperit (ennen lataamista kysyttyihin yhteystietoihin ei tarvitse laittaa toimivaa sähköpostiosoitetta). Linkkaan juuri nämä siksi, koska ehkä luet mielummin ns. "ammattilaisten" tekstiä kuin foorumipuhetta.

Voit ottaa tekstit niin ison suolakasan kanssa kuin haluat, mutta suosittelen silti lukaisemaan. Toki voit Wikipediastakin vilkaista mikä tuo ARK Invest oikein on puhumaan.
 
Hetkinen, miksi sähköveroa tai PC-komponenttien veroa ei sitten voisi nostaa, ja käyttää rahat ympäristönsuojeluun? Syntyy oikeaa haittaa, mutta se on verrannollinen liikenteen verotukseen ja kaikkiin muihin haittaveroihin. Mielipiteesi vaikuttaa hieman kirsikanpoiminnalta. Kryptojen kieltäminen on myös vaikeaa. Miten edes kirjoittaa lakiteksti, joka kieltää tietynlaisen ohjelmakoodin ajamisen? Homma kompastuu jo ennen kuin päästään valvonnan toteuttamiseen.
Niiden veroja pitäisikin nostaa, mutta sitä enemmän pitäisi lyödä EU:n toimesta laaja-alaiset ympäristötullit päälle, että haitat vähenee myös tuojamaissa heijastevaikutuksina, sekä vaatia globaaleja muutoksia nopeasti globaaleissa pöydissä.

Sen lisäksi, pitäisi lyödä täysin yritysmaailman lobbareista välittämättä haittaverot kaikelle, minkä voidaan laskea tuottavan tarpeeksi ympäristöhaittaa, jotta haittaveron seurantaan käytetyt julkinen menoerä ei itsessään loisi suurempaa ulkoishaittaa. Pahimmat ympäristörikokset täytyy täyskieltää, samalla tapaa kuin valtio kieltää nyt jo monta muuta yhteisölle haitallista asiaa. Siksi virtuaalivaluutat menee samassa syssyssä roskikseen, ainakin nykyisessä formissaan.

Joko EU:n on tähän suuntaan meidät pakotettava, tai maiden itse suostuttava - kaikki muu on lainan ottoa tulevaisuuden hyvinvoinnista.

Eli ei, en poimi kirsikoita.

Hävityt vanhat työpaikat voidaan korvata riittävän suurilla investoinneilla vihreämpiin yrityskohteisiin, kunhan naurettava velaksi elämisen pelon kulttuuri ensin Suomen ja EU:n johtajistossa loppuu - ainoat asiat millä on väliä, ovat ihminen, luonto ja hyperinflaatio. Velkaantuminen tai sen kohtuuttomat vaikutukset voidaan estää koska vaan, jos rahan luomiseen liittyvistä uusliberaaleista harhaopeista vihdoin luovutaan ja aletaan investoimaan kunnolla tulevaisuuteen, hävittäen vanhaa pois tieltä. Tutkimukseen- ja kehitykseen, sekä koulutuksen modernisointiin, pitää myös satsata rajusti enemmän mitä nyt.

Menee vaan osittain offtopiciksi, mutta omasta mielestä asiallinen aiheesta keskustelu vaatii myös sen nyansseihin puuttumista, ollakseen hedelmällistä.
 
Viimeksi muokattu:
jipii, lisää leikkirahapaskaa mikä ei tuota yhtään mitään. Voisin arvostaa jos noillakin resursseila pystytettäisiin oikeita datacentereitä, palvelinfarmeja yritysten konesaleja jne, mutta mitä saamme, periaatteessa emme yhtään mitään, vain hypöteettistä leikkirahaa jota tyypit louhivat rikastumisen toivossa. Hei nostakaa vielää vähän komponenttien hintoja haaskaamalla vitusti kapasiteettia leikkirahaan joka on itsessään arvotonta. No eiköhän tämäkin pyramidi joskus romahda ja sitten on halpaa rautaa tarjolla
Kaikki mainerit haistakaa vittu.
Avautuminen päättyy tähän
 
Olisi kiva, jos mainaukseen käytetty laskenta voitaisiin valjastaa vaikka tieteelliseen käyttöön ja siitä syntyisi sitten näitä mielikuvitusrahoja lahjoitettujen resurssien suhteessa. Voitaisiin saada paljon hyvää aikaan sen sijaan että nyt vain kulutetaan energiaa hukkalämmön tuottamiseen. On paljon hyödyllistä tutkimusta, jossa todella tarvitaan laskentaresursseja, jotka voivat olla todella kalliita ostaa, ja raha on sitten pois muusta tekemisestä.

Voisihan noita nykyisiäkin muuttaa sellaiseksi, että tämä mahdollistuisi ainakin osittain.
 
Ennemminkin voisi sanoa, että osa ei jätä "ilmaisia" rahoja ottamatta pois kuleksimasta
Ei näissä ole mitään ilmaista.
Jo näytönohjainten saatavuus ja hinnat ovat siitä todiste.

Ja sitten kaikki näiden virtuaalivaluuttojen tuhlaama energia ja raaka-aineet/resurssit ovat lisää jo ennestään kestämättömään ympäristökuormaan.
Jonka seurauksista tulevat kärsimään kaikkein eniten siihen ympäristökuormaan kaikkein vähiten syylliset!
Eli minulta on turha odottaa mainaajille ja yhdellekään koko homman puolustelijalle enempää sympatiaa kuin torakalle.

Ei moderni globaali pankki/valuuttajärjestelmä enää täysterve ole.
Mutta ainakin ne kuitenkin perustuvat pohjimmiltaan siihen, että tuotetaan jotain todellista palvelua tai fyysistä tuotetta.


Kannattaa lukea myös toisen puolen argumentteja asiaan, tässä pari ihan hyvää. Ehkä tässä ensimmäisessä kannattaa tosin myös sukeltaa noihin viitteisiin, joita kirjoituksessa tarjotaan, itse kirjoitus on lähinnä tiivistelmä.
Eihän WinCapitassakaan perustajien ja pyramidin huipulla olijoiden mielestä taatusti mitään pahaa ollut...
 
Ympäristökuorma näissä on kestämätön, mutta veikkaisin, että montaa alkaa ärsyttää jatkuva komponenttipula ja tietotekniikan hintojen kallistuminen myös. Jos vaikka pelikoneen hinta pompsahtaa minimissään neljään tonniin ja osia saa odottaa 6kk, voi olla että aika moni karsiutuu pois pelaamasta, kun ei ole varaa päivittää konetta tai jaksa odottaa. Vähintään haittaa koko alaa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 000
Viestejä
4 465 826
Jäsenet
73 879
Uusin jäsen
Torvelo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom