Cepter NY310-01 ja BIOS

Liittynyt
11.09.2024
Viestejä
2
Hei! Ostin kaverilta käytetyn Cepter NY310-01 läppärin. Toimi noin puoli vuotta ihan ok mutta sitten hajosi BIOS. Käytin laitetta eräässä huoltofirmassa ja kertoivat, että BIOS oli hajonnut, Cepterin alkuperäistä BIOSia eivät saaneet, joten asensivat Medion joka "on lähes vastaava".

Ainoa vika vielä on ettei läppärin kiinteä näppäimistö tule aina mukaan mutta kosketusnäytön näppäimistö toimii oikein hyvin.
Tavoitteena on saada laite vielä parempaan kuntoon ja lahjoittaa Suomessa olevalle Ukrainalaiselle nuorelle välineeksi. (2 laitetta olen jo lahjoittanut).

Suomen Power (myy Cepteriä) ei pysty auttamaan eli heidän huollolla ei ole BIOSia (ainoa keino olisi lähettää laite valmistajalle) ja en kuitenkaan halua itselleni lisäkustannuksia koska uusi vastaava maksaa nyt 299 euroa. Yritin jopa Norjasta kysellä BIOSia vaan olivat "tylyjä" :-(

Valmistajalla ei näytä olevan minkäänlaista osoitetta minne voisi kyselyn osoittaa eikä tuntunut Power huollollakaan olevan tietoa!

ELI mahtaisiko keneltäkään löytyä BIOSia ja hyviä kikka 6:sia
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 187
Se on näissä markettikoneissa huono puoli, ettei tukea saa laisinkaan jos jokin kosahtaa kuten tässä on tapahtunut. Cepter on täysin Powerin oma brändi eli laitteena on jokin noname läppäri, johon lyödään tarvittaessa eri merkkiä vaan ja ehkä kustomoidaan jokin biosin näkymä.

Eli onnea ja menestystä tuen saamiseksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
259
Itse olen myös yhden Cepterin omistanut aikanani. Nuo Cepterit vaikuttaa olevan Medion:in brändäämiä ainakin suurimmaksi osaksi. Kiinasta löysin täysin vastaavan kannettava joltain valmistajalta. Tuosta omasta Cepteristä hajosi näyttö noin puolen vuoden aikana ja takuuhuolto ei saanut korvaavaa näyttöä aikaiseksi. Kannettava muuten toimi mini HDMI:n kautta, mutta näyttöpaneeli ei saanut kuvaa.

Sain sitten Powerilla vaihdettua tuon HP:n Ryzen kannettavan joka toimii vieläkin. Toki jouduin maksamaan hiukan lisää tuossa Powerille. Ainoa mitä Cepteristä kaipasin oli tuo että se oli 13.3" ja passiivisesti jäähdytetty. Nopea käyttää se ei ollut, mutta hiljainen kun ei ollut tuulettimia.

Edit. Kyseessä on juuri tuo aloittajan postaama malli. Jotenkin tutun kuuloinen mallinimi mutta en googlettanut ensin. Tuon kosketusnäppäimistön kanssa muistelisin olleen ongelmia kun eri versioita Windows 10/11:stä käytin. Se että millä sen sai toimimaan en enää muista. Tuosta kun on aika jo pari vuotta. Mietin onko laitehallinnassa laitteita jotka eivät ole asennettu koska ajurit puuttuu?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.09.2024
Viestejä
2
Tutkailin eilen eri vaihtoehtoja mm. laitehallintaa. Kun deletoi tuon Hardware Keyboardin ja sitten kone pyytää käynnistämään, niin käynnistyksen jälkeen näppäimistö toimii sen verran että pystyy antamaan salasanan normaalisti. Sitten kone käynnistyy (ja tuntuu "päivittävän jotain") jonka jälkeen näppäimistö on taas poissa pelistä. Koska laitoin näppäimistön äänet päälle, niin kuulen kuinka näppäimen painamiseen kone reagoi, vaan mitään merkkejä ei ruudullu tule... poistettu myös "Fast start", vaan ei siitäkään ollut apua...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 723
Viestejä
4 400 232
Jäsenet
73 048
Uusin jäsen
cöyhä

Hinta.fi

Ylös Bottom