Calyos NSG-S0 - Täysin äänetön high-end pelikone ilman liikkuvia osia. Vaporisaatio tekniikkaa.

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja CalEpitan, 17.12.2016.

 1. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Linus Techtips kanavalla törmäsin tähän ja on tosi mielenkiintoinen kone.
  Vastaavia ratkaisuja ei taida olla vielä markkinoilla?
  Tuossa youtube videossa on Core i7 5820K ja GTX1080 ja käy erittäin viileänä silti.


  http://www.calyos-tm.com/calyos-fanless-pc-workstation/

  calyos.png
  PC-Fanless-Calyos-02.jpg
  PC-Fanless-Calyos-05.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 2. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  680
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Onneksi hintakin taisi alkaa nelinumeroisella lapulla
   
 3. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 015
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Videossa sanotaan aivan ilmeisen selvästi kohdassa 11:13, että "tavoitteena on julkaista standalone kotelo jäähdyttimellä, johon oman järjestelmän voi integroida about 500 taalalla".
   
  CalEpitan tykkää tästä.
 4. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Ei 500 dollaria aivan mahdoton tuollaisesta kotelosta olisi jos saavat oikeasti siitä sellaisen että perusnörtti voi omista palikoista tuollaisen kasata. Jo pelkästään kone jossa ei ole ainoatakaan liikkuvaa mekaanista osaa on houkutteleva laitos mutta kun ilmeisesti tuo on vielä todella tehokas jäähdytys järjestelmä..

  Aika toki sitten näyttää onko tuo myös "ikuinen" vai meneekö tuo sisällä kiertävä kaasu/aine sitten vuosien saatossa jotenkin pilalle..

  Äänistudiot ja vastaavat varmasti ilolla ottaisivat tuollaisen käyttöönsä. Tottakai heidän on pakko saada tuo sellaiseksi että käyttäjät voivat päivittää CPU+GPU.

  Ovatko nuo passiiviset virtalähteet muuten sitten myös luotettavia? Kalliitahan nekin varmaan on eli ei tuollaisella mitään halpaa gigantti konetta pysty rakentelemaan mutta onhan tuo nyt helvetin hieno systeemi. Ei tarvitse huolehtia pölyisistä tuulettimista, raksuttavista tuulettimien laakereista jne..
   
 5. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 428
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Seurannassa ollu minullakin siitä asti kun LTT julkaisi ton videonsa. Olin sitä ennen overclock.net:ssä nähny tästä keskustelutriidin, ja pidin jo sillon ideaa mielenkiintoisena mutta siinä vaiheessa ei ollu vielä mitään hintoja tiedossa ja oli vähän siinä ja siinä pääseekö ikinä prototyyppiastetta pidemmälle.

  Tässähän on tärkeää tietää, että Calyos on iso ja menestyvä firma joka tekee noita palvelinpuolen isoja jäähdytysratkaisuja. Eli kyse ei ole vaan "jonkun pellepelottoman" autotalliprojektista, vaan ison yhtiön tutkimusprojektista joka toivottavasti on realisoitumassa kuluttajamarkkinoille tämän vuoden puolelle. Calyos siis käyttää, ja on käyttänyt, tätä samaa jäähdytystekniikkaa palvelinpuolella jo pitkään. Tai siis, sitä ne tekee, se on ton firman 'perushommaa' joten aivan valtavia uusia innovaatioita he eivät ole tekemässä. Mutta kasvua on haettava, ja Calyos näkee "enthusiast PC-gamers" markkinassa itelleen kasvuraon.
  Ilmeisesti kaksi vuotta sitten ovat käynnistäneet projektin jonka tarkoituksena on alunperin ollut luoda kuluttajamarkkinoille suunniteltu kotelon ja jäähdyttimen yhdistelmä, ja joka nyt on muokkautumassa erillisen jäähdytysyksikön suuntaan jonka voi sitten kiinnittää tietokonekotelon kylkeen tms. Toivottavasti toisivat ihan ton koko paketin, eli kotelo + jäähdytin kombonkin saataville, toi LTT:n videolla oleva koppa on ihan siisti.

  Mutta enihou, toi 500 dollarin tavote on Calyokselta itseltään tullut tieto, he haluavat tähdätä tosiaan harrastajien uskomattoman syviin kukkaroihin ja niihin toi 500e targetti tuntuis järkevältä. Ois linjassa muun ethusiast rojun kanssa. CPU viissataa, Emo viissataa, GPU tonnin, jäähdytys viissataa :D

  *edit*

  Menin katsomaan Overclock.net:n ja pastean tähän sieltä vähän löydöksiä. Ensinnäkin: sieltähän on jo tulossa tuotantoon tavaraa. Pieni ITX-kuutio joka jäähdyttää passiivisesti i7:aa ja 1060:aa. Sitten on isompien poikien ATX-kotelo tehokomponenteille sekä thermaltaken kotelolle mitotettu ulkonen jäähdytysasema:

  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  https://www.techpowerup.com/228692/calyos-unveils-the-ngs-cube-passive-cooled-gaming-desktop
  http://www.calyos-tm.com/calyos-nsg-s0-fanless-desktop-pc/
  https://www.techpowerup.com/228710/calyos-unveils-nsg-passive-cooling-kit-for-thermaltake-core-p3

  *edit2*

  CES 2017 tapahtumassa calyoksella julkaisuja, joten eiköhän tässä 30pv kuluttua olla paljon viisaampia siitä mitä sieltä tulee.


  Erittäin mielenkiintoinen toi thermaltaken kylkeen tuleva cooling-unitti, näyttää kyllä hyvältä :)
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2016
  nataS tykkää tästä.
 6. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Sieltä pitäisi sitten tulla myös

  2 x cpu + 2 x gpu malli (esim dual xeon työasemat)
  1 x cpu + 2 x gpu malli (pelailijat ja muut gpu ahmatit)
  1 x cpu + 1 x gpu malli (perus pertit)
   
 7. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 428
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Noiden nyt tiedossa olevien mallien perusteella voi sanoa että ei ole tulossa multi CPU tai GPU tukea ainakaan alkupään malleihin. Näyttää muuten hyvältä toi GPU-blokki-jäähy: Blokki on tietenkin kiinteä, ja jäähdyttää GPU-coren, mutta siinä on irrotettava front-plate joka jäähdyttää muistit ja VRAMin, elikkä ei tartte välttämättä uusia koko jäähyä (yolo!) kun päivittää näyttiksen vaan riittänee että tilaa Calyokselta uuden frontplaten. Kuvien perusteella toi näyttäs toimivan niin.

  [​IMG]
   
 8. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Joo ja eiköhän pöytätietokoneista noin 99% ole kuitenkin 1cpu 1gpu koneita niin ei välttämättä tarvitse täysin marginaaliryhmille alkaa tekemään, valmiiksi jo marginaalista tuotetta...
   
 9. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 015
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos GPU / socket tuki vaikuttaa siltä, että tuohon voi päivittää kaiken tarvitsemani, niin voisin hyvinkin harkita ostamista. Mielenkiintoinen tuote.

  SSD:t aiheuttavat pientä ongelmaa. Nuo PCI-e M.2 mallit kaipaavat jotain jäähdytystä tai ne alkavat throtlata ja täyspasiivisena mitään hajanaista ilmavirtaa ei juuri muodostu.

  Kellotuksethan tuollaisella passiivivehkeellä saa unohtaa suoriltaan, sillä passiivipowerit ja isotkin passiivisiilit kyllä kyykähtävät jos niihin alkaa tuuttaamaan kilowatin edestä lämpöä.
   
 10. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Voihan sitä kompromissejakin tehdä ja hyväksyä hiljaisella tuulettimella varustetun powerin vaikka.
  Normaalit 2,5" SATA SSD levyt eivät kai hirveästi kuumene ja ovat kyllä riittävän nopeita nekin..
   
 11. Kuunmies

  Kuunmies

  Viestejä:
  472
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tollanen setti ja siihen hyvät coil whinet vaikka näyttiksestä :cigar:
   
  CpnJake tykkää tästä.
 12. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  680
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Onneksi pojilla tiedossa, miksi ITX buildeja tehdään (not?).

  a) fyysinen koko ja paino
  b) ulkonäkö

  Itse en oikein innostuisi 10-20kg painavasta ITX kotelosta omaan käyttööni, olkootin täyspassiivinen. Näin ITX kokoonpanojen suurena kannattajana, näen vain ison flopin tuossa kokoluokassa.
   
 13. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Fyysisen koon ja painon ja ulkonäön takia nimenomaan haluan tuollaisen 30kg-40kg painavan ison koneen. Joka on 100% äänetön eikä sisällä ainoatakaan liikkuvaa osaa. Ei huolta pölyistä, laakereista jne. Lisäksi käy huomattavasti viileämpänä kuin joku pieni ITX härveli. ITX kokoluokassa passiivinen jäähdytys voi olla mukava jonain kotiteatterin kaverina tarkkakorvaisemmille.

  Mulla on 1,5kg MacbookAir sitten jos pitää tietokonetta johonkin liikutella. Tässä on yksi liikkuva osa ja käytännössä äänetönkin mutta ei tällä pelit pyöri.

  Toivottavasti vastaavaa tekniikkaa tulee muiltakin jäähdytinjärjestelmä valmistajilta. Eli kilpailua.
   
 14. vma

  vma

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Wtf? Juuri äsken katsoin Linuksen videon tästä loppuun ja tänne foorumille tullessa triidi oli ensimmäisenä uusissa viesteissä. :confused::confused:
   
 15. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 382
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  M2 kannan suunnittelussa on alunperin mokattu kun hommaa ei mitoitettu niin että SSD aseman ylä- ja alapinnalle muisti/ohjain piirien päälle mahtuisi ohuet passiiviset jäähdytyslevyt, kun niiden ei tarvivi olal kummoisen paksuja kunhan ne olisi koko aseman levyisiä ja pituisia ja sen omen ja passivijäähyn välissä olisi riittäväsri tilaa ilman vapaalle virtaamiselle.

  Eli koko M2 SSD stantardi olisi alunperin pitänyt suunnitella käyttämään passiivisia jäähdytyslevyjä aseman ylä ja ala pinnalla.
   
 16. tombe0

  tombe0 Premium-jäsen

  Viestejä:
  347
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vastahan tästä oli juttua että (oliko se nyt MSIn emo) tuollainen levy vain huonontaa sitä lämmönsiirtoa pois piireiltä, nuo nopeat M.2 levyt tarvitsisivat jo jotain semiaktiivista...
   
 17. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  680
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Jäähdytyslevy =/= lämpökilpi.

  MSI:n toteutuksessa kyseessä oli ohut alumiininen ripa, jolla ei ollut mitään mahdollisuuksia, koska pinta-alaa ei ollut mitenkään yritetty kasvattaa jäähdytyksen parantamiseksi. Varmana noihin tulee jonkinlainen kaikkiin emoihin sopiva jäähdytys siilisysteemi sopimaan, mutta esim asuksella on 3D printattava 40mm tuulettimen kehikko M.2 levyille.
   
 18. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 382
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  MSI:n toteutuksen suurin vika ei ollut pintaala vaan se että se ei koskettanut ollenkaan siihen M2 asemaan millääntavalla van sen ja asemanvälissä oli ilmarako eli se vain esti siinä lämmön pois siirtymistä koska se blokaksi ilmavirran.
   
 19. debiloinen

  debiloinen

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Do want... :)

   
 20. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 382
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tavoitehinta vain 600$ se on halpa, kun vertaa kuinkapaljon tarvii laittaa rahaa jos yrittää tehdä täysin hiljaisen vesijäähykoneen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2017
 21. Dessu

  Dessu ᴰᵉˢˢᵘ

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Nyt on mahdollisuus vielä tilata tämä 589e hintaan NSG-S0.

  Toimitus marraskuussa. Postikuluista en tiedä kun en osoitteita tuonne täyttänyt.
   
 22. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Ei mitään uutta vielä siihen että tehdäänkö kahdelle näyttikselle versiota? Juttua oli aiemmin muttei mitään varmaa.
   
 23. Dessu

  Dessu ᴰᵉˢˢᵘ

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itse löysin joskus heidän foorumeilta juttua jossa ilmoittivat että pitäisi onnistua. Samalla luki jotain että tukee vanhempia sekä tulevia alustoja. En tiedä sitten oliko vain myyntipuhetta.

  E: Tekis mieli laittaa jo tilaukseen, mutta mistä tiedän sopiiko varmasti X99-alustalle? Tuleeko tossa jotain kiinnikkeitä mukana vai täytyykö ostaa erikseen?

  E2: Mitä mieltä @Hiikeri tästä Calyosin kotelo/jäähystä? Hiljainenhan tuo on mutta soveltuukohan kellotukseen millään tavalla? Kannattaako rahat laittaa johonkin muuhun?
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2017
 24. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Täytyy tosiaan seurata, ärsyttävän kauan kestää kaikki tällasten kanssa, nyt ei viitsi laittaa näyttistä nestekiertoon jos tällaseen tulee vaihdettua syssymmällä. Ja toisaalta prossut ja näyttikset tulee kuitenkin kellotettua että kuinkas mahtaa riittää jäähytehot.

  Ja jos tuohon laittaa kuitenkin tuulettimet noihin telineisiin niin minnes SSD levyt mahtuu jne.
   
 25. Dessu

  Dessu ᴰᵉˢˢᵘ

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Minäkään en custom loopia tuon takia vielä rakenna. Jos jäähdytysteho on parempi niin lähtee ostoon. Jos jäähdytys riittää vain kellottamattomille komponenteille niin en osta. Tuulettimien laitto tuohon kiinnostaa itseäkin, mutta vain silloin jos niistä on hyötyä kellotuksessa. Vaikka tuon idea onkin olla hiljainen niin itseä ei kiinnosta kuin se että saan kaikki irti prossusta ja näyttiksestä.
   
 26. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Juuri näin. Nämä seikat kun selkenee ja mahdollinen toimiva versio tuplanäyttiksille löytyy niin voi tehdä ratkaisut.

  Mikäli noihin aikaisempiin lämpömittauksiin on uskominen niin hyvältä vaikuttaa, pientä Lapin lisää varmasti löytyy niistäkin.

  Tosiaan yhteensopivuudet pitäis myös varmentaa, että palikoita tulee myyntiin sitä mukaa kun näyttiksiä julkaistaan jne.

  Muutoin tuo on kyllä kiinnostavin + näyttävin kotelo mitä tähän mennessä tullut vastaan.
   
  Dessu tykkää tästä.
 27. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Mitäköhän kylmäainetta tuolla on sisällä? Huoneenlämmössä nestettä, höyrystyy x lämmössä? Muutenhan tuo ei voi toimia? Mitäs sitten kun on kesähelle ja huoneenlämpö on 45 astetta?

  Nuo kyssärit tuli mieleen sillon ja niihin ei FAQ vastannut sillon eikä nyt...
   
 28. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 428
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Suattaapi olla liikesalaisuus johon koko toiminta perustuu piste piste piste
   
 29. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Suottapi olla, mutta kylmäaineilla tuppaa olemaan em syistä erilainen käyttäytyminen. Jossain vaiheessa tuolle tulee ns raja vastaan, että koska ei ole enää nestettä joka voisi höyrystyä. Jotenkin tuntuis, että tuollaisessa systeemissä pitäisi ilmoittaa maksimi käyttölämpötila edes. Samoin kun maksimi teho, joka lähinnä on sen paisuntaventtiilin koko ja kylmäaineen ominaisuudet. sekä missä lämpötilassa tuo höyrystyy kyseisellä lp puolen paineella. tuo kapilaaripumppu on tuon keksinnön liikesalaisuus ja avainasemassa koko systeemin täyteen passiivisuuteen sekä hiljaisuuteen.

  Hinta taas on edelleenkin halpa.

  Laske itse:
  Kennot,
  tuulettimet,
  liittimet,
  putket,
  työkalut,
  nesteet,
  blokit,
  pumppusäiliö,
  kotelo,
  säätimet,
  oma työsi...

  Jos näitä omia custom looppeja laskee, niin halvemmaksi ja helpommaksi toi olisi tullut. En edelleenkään tosin välitä vaikka sitten psu:ssa olisi tuuletin tai jotain msata paikkaa joutuisi aktiivisesti pyörittämään, hiljainen kokonaisuus varmasti olisi sillonkin. Varsinkin jos tuossa systeemissä ei olisi paisuntaventtiiliä, (suhisee kun neste höyrystyy..), mutta sitten en kyllä tajua miten toimii :D
   
 30. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Nyt kun katsellut intelin 7900X + X299 lämpöjä niin mahtaako olla enää riittävä näille tällainen kotelo... muutenkin järeään nestekiertoon verraten nuo letkut/putken vaikuttaa kyllä aika ohkaisilta kuljettamaan mitään. Toki se mikään juttu sinänsä taida olla mutta kuitenkin.

  Tällaseen High End tyyliseen koppaankin kuuluis melkein jo tupla näyttiksetkin että sekin vielä.
   
 31. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Putken paksuuksilla nyt mitään tekemistä minkään kanssa :D Pienemmässä HP puolessa kulkee neste, joka pitäisi ajaa lämmönlähteelle, jossa se pitäisi saada paisuntaventtiilissä tiputettua pienempään paineeseen ja näin höyrystymään kokonaisuudessaan korkeamassa lämpötilassa, jollon LP puolella kulkee kaasu takaisin lauhtuu nesteeksi jossa ilmeisesti kaplilaariputkessa painetaan takaisin HP paisuntaventtiilille... Eräänlainen heatpipe siis kyseessä, mutta vähän järeämmällä jäähyllä..
   
  Dessu tykkää tästä.
 32. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  TPU on näköjään viimekertani jälkeen lisännyt em laitteesta tietoa. Kylmäaine on ilmeisesti R245fa, https://www.researchgate.net/profil...Figure-3-R245fa-Pressure-Enthalpy-diagram.ppm, mutta tuosta ei ole vielä iloa, ellei ole HP ja LP puolen paineista tietoa. Niillä nyt kykenisi arvioimaan, miten paljon lämpöä tuo kykenee siirtämään. Voisi kuitenkin kuvitella, että tuo on parhaimmillaan 25-35 asteen ambient tempin paikkeilla kurvista päätellen, jollon suomen kesän ei pitäisi olla ongelma. Joskin vaikka lauhdutin on väljä, en usko, että toimii "pöydänalla". Jään odottelemaan ekoja testejä jossa vallitseva huoneenlämpö on edes 30 astetta :)
   
  akselic ja Dessu tykkäävät tästä.
 33. apeaapina

  apeaapina BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  348
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Vaikea kuvitella, että olisivat ryssineet homman, kun kerran tuota systeemiä on jo käytetty palvelinpuolella menestyksekkäästi.
   
 34. Hammer Schultz

  Hammer Schultz

  Viestejä:
  399
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Ilmeisesti vaatii ison pinta-alan eli tuskin nähdään itx-luokan koppia tällä tekniikalla vähään aikaan? Siis pelikäyttöön (esim i7 + gtx1080)
   
 35. apeaapina

  apeaapina BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  348
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No niinhän tuo ilmeisesti toimii. Saa tuohonkin tietysti tuulettimet.
   
 36. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 382
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riipuu siitä onko rajaa kuika kuuma se siilipuoli saa olla ennen kuin toiminta häiriintyy tai prosesorin lämpö nousee kohtuuttomaksi ts tuo Calycos proto jota on esitetty näyttää optimoidun mahdollisimman matalalle prosesorin lämpötilalle mutta jos se ei ole tavoitteena voi sitä siiliä ehkä pienentää paljonkin jolloin sen ITX koneen jäähdytys siili ei välttämättä olisi naurettavan suuri.

  Meinaan kun onhan niitä pasiivikoteloja joissa ihan tavallisilal heatpipeillä siirretään prosun ja GPU:n lämpö sen kotelon alumiiniripoihin eikä ne ole kohtuutoman isoja joten ei tuosta Calycos versiostakaan pitäisi tulla kohtuutoman isoa.

  Eriasia on se että jos on tekemäss ITX konetta miksi odottaisi tätä Calycosia kun on niitä heatpipe kotelojakin tarjolla.
   
 37. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Ei se energia mihinkään katoa... Jonnekkin se on pakko saada siirtymään. Kylmäaineen idea tulee vain siinä, että saadaan lämpötilaeroa kasvattamalla jäähdytettyä tehokkaammin. Onko nämä siis passiivisia palvelinpuolellakin? Vaikea kuvitella... Itseäni kiinnostaa juuri tuo max ambient temp sen takia, että sillon prosessorin jäähdytys ei heikkene vain vähän, vaan totaalisesti. Tämä taas aiheuttaa - varman kaatumisen. Eli siinävaiheessa kun lämpötila lauhduttimessa on niin korkea, ettei kapilaari "pumppu" sinne kykene enää lauhduttamaan nestettä ja painamaan sitä paisuntaventtiilille. Jätin tukematta kickstartterin samasta syystä. Kun noita niin perin kriittisiä arvoja ei anneta ei toiminta vaikuta läpinäkyvältä, jollon jätän leikin kesken. En silti pidä aktiivista jäähdytystä esim aquaeron kanssa mahdottomana ajatuksena jos toi raja tulee aikaisemmin vastaan, mutta se ei auta, jos maksimi olisikin jo 30 astetta, niin sillon se on 30 astetta vaikka tuulettimet huutaisivat täysillä. Uskokoo kuka mihinkin tahtoo :)

  Tämä järjestelmä ei muutenkaan "toimi" kun maksimi kuormalla eli idle lämmöt kasvavat, joskin sillä ei ole merkitystä niinkään. Nestejäähyn ja kompurajäähyn ero taas tulee siinä, että ne molemmat kykenevät toimimaan vaikka huoneilma olisikin 45 astetta. Nesteellä prossun deltaT kasvaa suunnilleen samassa suhteessa eli kiveni olisi täydessä rasituksessa noin 95 asteinen. Kompuralla taas hyötysuhde vain laskee, eli kompura jauhaa enemmän...
   
  Serke tykkää tästä.
 38. Hammer Schultz

  Hammer Schultz

  Viestejä:
  399
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Laitatko esimerkkejä, yritin googlettaa nopeasti mutta kaikki mitä löysin oli enemmän tai vähemmän jotain HTPC tyyppisiä johon ei saa kunnon GPU:ta
   
 39. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 382
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On myös sellaisia joissa on tuki GPU:lle pitäis löytyä esim Jimm's:iltä.

  Niin ne on siitä huolimatta HTPC tyylisiä ei pönttömallisia.
   
 40. AHPU

  AHPU VHM Premium-jäsen

  Viestejä:
  262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin äkkiseltään luettuna en bongannut että mitenkä emon komponentteja jotka tähän asti on kaivanneet jonkunnäköistä ilmavirtaa osakseen, kuten prossun virransyöttö, jäähdytetään tuolla? Taikka muisteja tai M.2 ssd-levyjä jotka ilmeisesti käy lämpöisinä myös?

  Muutenhan noin 600Eur ei oo pahakaan hinta jos vaikka omaan koteloon vertaan, mutta se ilmankierto kotelon sisällä saattaa olla nykyisillä komponenteilla vielä tarpeen.
   
 41. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  387
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  45€ näyttää postien hinnaksi, maksu vain luottokortilla. En tilannut, näytönohjain mietityttää. Ei tälle Asus 1070 Dual kortille tehdä esim. vesijäähyjä, niin liekkö tuossa sen parempi tuuri.

  Hinta ei olisi kovinkaan hirveä, jos vertaa mitä vesijäähypaketti + kotelo maksaa.
   
 42. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Ei pidä paikkaansa. Tuolle tehdään kyllä blokkeja - ei vain universalia.
  Review and select water blocks | ASUS GeForce GTX 1070 Dual OC DUAL-GTX1070-O8G 8GB GDDR5 (90YV09T1-M0NA00) | CoolingConfigurator.com
  Tuolta supermacy alle ja yksi aktiivinen tuuletin parin sentin päähän kortin vrm:stä.

  Samat huonot puolet tuolla kortilla on, on sitten kyseessä mikä tahansa core blokki. Ei baseplatea, ei backplatea, custom pcb jossa vcontrol ja fetit bracketin päässä... Tästä johtuen korttiin kohdistuu enemmän vääntöä ja vrm sekä muistien lämpö on paikallista. Empä usko, että calyos alkaa sen enempään tekemään plateja tälle kortille kun muillekkaan harvinaisemmille malleille (ovat siis myöntäneet "tuen" yleisimmille malleille jos nyt muistan oikein). Eli kumpikin jäähdytysratkaisu vaatii suunnittelua ennen HW hankintoja.

  Näissä tapauksissa olen yleinsä neuvonut myymään kortin ja ostamaan uuden joka on helpompi/parempi toteuttaa, eli tuetun kortin jossa baseplate ja backplate, sekä takuu säilyy kun jäähyn vaihtaa.
   
 43. Hammer Schultz

  Hammer Schultz

  Viestejä:
  399
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Täällä yksi Dualin "uhri" joka näki tilanteen juuri samalla tavalla eli kortti kiertoon ja seuraavaksi joku EVGA:n FE malli johon saa 1) hyvin eri vaihtoehtoja (hybridi, custom jne) ja 2) takuu ei mene.

  Toista kertaa en koske näihin spesiaali GPUihin jollei vakiojäähy ole 100% varmuudella hyvä. Dualissa se oli yksi paskimmista mitä olen nähnyt.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 44. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Näyttää vaan hämäävän hepposilta, mutta tuskinpa tuollaisilla auton moottoria tai ydinvoimalaa voi jäähdyttää vaikka muuta säleikköä oiskin takana :) Hyvä jos riittäis myös tuleville 18 ytimisille kellotettuina, vaikka potkureita joutuiskin laitamaan rivastoon...
   
 45. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 382
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 46. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Juu, jokin ajatuskatkos tuossa ollut kun muokannut tekstiä... Kyllä, vain universaalia, ei fullcoveria on varmaan pitänyt alunperin korjoitella.
   
 47. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  387
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Eli näytönohjaimen päivitys toiseen malliin, mikäli haluaa täysin passiivisen. Näytönohjainten hinnat ovat nousussa, joten voi olla että odottelen hetken
   
 48. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 710
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Törmäsin nyt vasta tähän koteloon ja pakko myöntää että oli lähellä etten tilannut. Ongelmaksi muodostuu nykyinen näyttis ja mieluummin laitan kerralla kaikki komponentit uusiksi.

  Hinta ei ole mitenkään erityisen paha kun vertaa mitä perinteinen koppa ja vesileikkikamat maksavat. Toisaalta maksaa se ilmajäähdytteinenkin. Prossujäähy, muut tuulettimet ja koppa on helposti 300+ jos ei ihan halvinta osta. Näyttiksen kanssa joutuu myös miettimään riittääkö se halvin blower-malli vai ostaako järeämmällä jäähyllä varustetun premium-mallin. Näin karkeasti arvioiden tämä ei ole kuin muutaman satasen kalliimpi kuin perinteinen ratkaisu.

  Pitää seurata tätä ja odottaa asiakkaiden kokemuksia tästä ratkaisusta.
   
 49. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 710
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hyviä kysymyksiä ja näitä varmaan kannattaisi kysyä suoraan heidän foorumilla tai suoraan sähköpostilla. Vastaavat myös aika nopeasti, ainakin kun itse kyselin tukea AORUS 1080 TI Xtremelle (on tuettavien näyttisten listalla).
   
 50. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 437
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017