Budjettikonetta pääsääntöisesti satunnaiseen pelaamiseen (1300-1500e)

Liittynyt
25.04.2024
Viestejä
2
Liki kymmenen vuotta kittuutettu nykyisellä kokoonpanolla joka oli jo ostaessa midtieriä niin olisi varmaan ajankohtaista laittaa kokonaan uusi laitos.

Oma ymmärrys komponenteista on aika rajallista, joten olisi muutama speksaus/kysymys tulevaan koneeseen joihin ehkä joku fiksumpi täällä osaisi vastata. Lähtökohta on nykyisten pelien toimivuus (CS2, WoW, PUBG) mutta ideaalisti teho pitäisi riittää lähivuosien aikana ilmestyviin peleihin niin ettei tarvitsisi harmitella toimivuutta (Arma4?). Semmosella nuhapumpulla on vuodet väännetty, ettei oletuksena ole edes ultra-grafiikat vaan jos uudemmat pelit toimisi edes mediumilla niin olisi loistavaa. Onko mahdollista tässä budjetissa?

Pelaaminen tulee tapahtumaan 1080p-resolla niin kauan kunnes rakas BenQ sanoo itsensä irti jolloin pitää arvioida tilanne uudestaan, mutta hyvin mahdollista että silloinkin jatketaan 1080p ja vaan hertzit nostetaan -> 240/360. Miten tämä vaikuttaa esim. näytönohjaimen valintaan? Lähinnä ajatusleikkinä, kuinka paljon pitäisi laittaa rahaa lisää näyttikseen jos haluaisi varmistella tulevaisuutta varten 1440p resolle?

Prosessorina oli mielessä täällä paljon mainittu 7500f tai 7800x3D. Hintaerohan on aika massiivinen, mutta onko hinta oikeutettavissa jos halutaan varmistella toimivuutta pidemmälle tulevaisuuteen?

Wifillinen emolevy on plussaa jos kaapelista joutuukin joskus luopumaan, jos semmonen on järkevä valinta ulkoisen Wifi-adapterin sijasta. Kopalle ei ole mitään preferenssiä, mitä halvempi sen parempi kunhan hengittää riittävästi. Rammeja saanee tuohon budjettiin DDR5/6000Mhz mutta esim. ajoitukset eivät ole tarpeeksi tuttu konsepti itselle. Kasaamisen teen mielelläni itse eikä osien tarvitsekaan sen puolesta olla kaikki samasta kaupasta.
 
Prosessorina oli mielessä täällä paljon mainittu 7500f tai 7800x3D. Hintaerohan on aika massiivinen, mutta onko hinta oikeutettavissa jos halutaan varmistella toimivuutta pidemmälle tulevaisuuteen?
Sanoisin niin, että varmistelun vuoksi ei kannata ottaa 7800x3D tuohon budjettiin. Ostaa nyt halvalla 7500f ProShop 164,9€ ja satsaa näytönohjaimeen. Tulevaisuudessa voi ostaa jonkun tehokkaamaan, mutta hyvällä hinta-laatusuhteella olevan prosessorin vanhan tilalle, jos siltä vaikuttaa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 545
Viestejä
4 439 424
Jäsenet
73 570
Uusin jäsen
viltzei95

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom