BitLocker ongelma

Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 791
Nyt on niin kenkkumainen tapaus, että meinaa ihan hermostuttaa. Nimittäin juuri äsken toista kertaa itsellä BitLockerilla suojatty läppäri teki sitä, että meni suoraan käynnistyksessä palautustilaan, ohittaen PIN-kyselyn, enkä keksi mitään keinoa miten sen ohittaa. Sanotaan vielä se, että käynnistysyrityksiä oli useita. Palautusavaimia ei ole ollut tapahtumahetkellä käytettävissä, joten keinot ovat aika vähissä näin, etenkin matkan päällä. Eli kysymys on tietääkö joku mikä tuon saa aikaan ja miten tuosta pääsee takaisin PIN-avaukseen? On lähes varmaa, ettei kukaan ole tällä välillä räpeltänyt konetta. Tällä kertaa tilanne ratkesi sillä, että videon kuvauksen jälkeen kokeilin vielä ottaa virtajohdon irti koneesta ja käynnistin ihan tavallisesti uudestaan, niin ruudulle palasi PIN-kysely. Edellisellä kerralla jouduin jättämään asian sikseen. Illalla kun palasin palautusavaimen ja muun uudelleenasennusarsenaalin kanssa, niin PIN-kysely oli samalla tavalla palannut.

https://photos.app.goo.gl/68BrAnY5c4NnFZKN8
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 791
Ei tuossa loppuvaiheessa tällä kertaa ollut muuta kuin virtajohto. En tiedä liittyikö sen irrottaminen asiaan mitenkään vai oliko vain sattumaa. Mutta ei ollut muuta aiemmin päivälläkään, kuin Logitechin Unifying-vastaanotin ja vähän aikaa puhelin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
487
Riippuu vähän, miten se bitlocker on konffattu, mutta huonosti konffattu huomaa koneessa kiinni olevan muistitikun ja menee sen vuoksi recovery-moodiin. Puhelin voi näkyä koneelle levyasemana --> ongelma bootissa.
 
Liittynyt
12.03.2018
Viestejä
54
Dellin läppäreissä oli bugi TPM kanssa, että jos USB-C tai Thunderbolt oli enabloituna, niin bitlocker saattoi satunnaisesti tunnistaa ne laitteina oli niissä jotain kytkettynä tai ei.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 791
Vaihdoin C-asemalevynä toimineen Sampan 980 Pron 990 Prohon. Molemmat levyt koneessa 1. bootaten kloonasin levyn jälkimmäiselle, josta jatkoin normaalisti käyttöä. Nyt koneen muut noin 10 asemaa eivät suostu menemään päälle Bitlockerin automaattisen lukituksen osalta. Antaa Datavirheen (CRC-tarkistus). Kaikki näyttää muuten toimivan ihan normaalisti.

Bitlocker.jpg


Ratkaisua?

edit: Ratkaisu: Komennon "manage-bde -autounlock -clearallkeys C: " ajo Komentokehotteessa (korotettuna) ratkaisi ongelman:
Bitlocker.jpg


Lähde: Bitlocker Data Error (Cyclic Redundancy Check) after Windows Image Restore and auto-unlock attempt - Microsoft Q&A
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
234 143
Viestejä
4 116 731
Jäsenet
69 874
Uusin jäsen
Caiffax

Hinta.fi

Ylös Bottom